| |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Malkáv

|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 4:24 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ahogy tudom, a Pentex maga továbbra sem egy önálló szervezet, hanem a világot romboló vállalatok összességének a neve.
A világ társadalmára, emberekre, pénzre a technokrácia nevű szervezet van a legnagyobb hatással.
Ezen belül is az New World Order hat az emberekre, ők foglalkoznak a szociális kondícionálással, a politikával, tehát minden, amit a tv-ben látsz, és rossz, az tőlük származik.
A Sindicate nevű csoport befolyásolja echte az egész világgazdaságot, az övék titokban minden tőzsde, ők manipulálnak _mindent_ amit pénzzel kapcsolatos.
A Progenitor tudósok a biológia fejlesztését tűzték ki céljaik közé, ők manipulálják és fejlesztik az orvostudományt, klónoznak, csinálnak mindent.
Az Iteration X a robottechnikát fejleszti, fegyvereik között a félember androidok, hatalmas harci gépek, és egyebek találhatóak meg, nyami.
Az utolsó convention pedig a Space Engineers, ők azok, akik napról napra, hétről-hétre erősebbre szövik a fátylat, hogy semmiféle csúnya szellem ne jöhessen át ebbe a világba. Transzdimenzionális utak, műholdak, hatalmas csillagjáró hajók, stb, mind az ő találmányuk.
Összességében a technokrácia egy felébredt mágusokból álló szervezet, ami mégis tagadja a mágia létét, helyette a technikával lepleznek minden varázslatot, így a valóság nem üthet visszarájuk. A technológiájuk évszázadokkal haladja meg a mai ismert emberiségét, és őszintén szólva marha erősek.
A Pentexnek és az előbb emlegetett Úniónak vannak közös projectjei, de általában békénhagyják egymást.
A Pentex-vámpír kapcsolatról annyit, hogy szerintem nem is egy vámpír ül a nagy P vezetőségi karában, és jóó sok leányvállalatot is ők irányíthatnak a háttérből, tehát fölösleges közöttük hatalmi harcokat rendezni. A vámpírok asszimilálódnak, és nem háborúznak. ;)
Vámpír-Technokrata Únió. Hmm .. necces, a technokratáknak az egyik fő céljuk, hogy tanulmányozzák, megmagyarázzák, majd kiírtsák az összes un. reality deviant-ot (a természetfeletti megfelelője, vámpír, tradíciós mágus, vérfarkas, meg még mittomén mi). Tehát nem szeretik egymást, de nem is háborúznak, mindnek vannak fentebb céljai is. Mint pl a Gehenna elkerülése, a Jyhad, vagy az Avatár háború. _________________ This is not even my final form.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 4:04 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Én magam se sok ilyenre gondoltam csak egy-két összecsapásra, ha már Sabbath haverkodik Pentexxel.
(végül úgy gondoltam az a rész valójában Tzim-Pentex közös rejtekhely Tzimek segítséget kértek Pentextől Kamarilla ellen, miután megszegték létszámkorlátokat)
Lehet másik topikba kívánkozna de : emberi társadalomra kik gyakorolják legnagyobb befolyást? A Pentex vagy a vámpírok?
Mondjuk előbbinek nincs ezer éves tapasztalata, meg uralom diszciplínái, viszont nagyságrenddel kevésbé probléma a belső megosztottság, ŐK tudnak a vámpírokról, és szerintem a modern tudománnyal is kicsit jobb viszonyban vannak mint valami többszázéves vámpír.
Összességben én a Pentex mellett tenném le voksom, ők azok akik a nappali támadásokkal és szervezettségükkel felőrölhetnék Kamarillát, ha nem a garoukkal foglalkoznának. _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
Katonák vagyunk, állunk, vagy meghalunk
Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk
Itt az ideje az áldozathozatalnak |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Malkáv

|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 3:35 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Ha mindenképp vámpírokra akarok szabadítani a farkasokat, akkor igen, szemtől szembeni harcban a vérfarkas akármikor széttépi a vámpírt. Beragel, kritikus sebzés, körönkénti gyógyulás, és a vámpír elég könnyen rötschreck-et kap, ha valami ilyen kaliberű dolgot lát.
De mondom, az okos vámpírt egy vérfarkas az életben sem talál meg, ahhoz túlságosan beveszik magukat a városokba, ott meg hiába van féregszaglás, a vámpír van előnyben. Mert halhatatlan. És mert akármikor szaporodhatnak. A vérfarkasok meg nem.
Egy garou azért nem fogja a vámpírt aktívan keresni, mert tudja, hogy erőfölényben van, és azt is, hogy ha egy vámpír eltűnik, azt keresni fogják. Ha pedig rátalálnak a caern-re, akkor ezerféle mód van rá, hogy azt tönkretegyék, maga a vérszopó nem fog személyesen odamenni, és szétverni mindenkit. Politika, egy garou nem téphet szét a caern mellett x halandót, csak mert odamennek, mert akkor jönnek többen, és többen, és a végén lesz valaki a pentextől, a technokráciától, a hunterektől, akikre nem feltétlen hat a delírium, és akkor szopás van.
Ennek ellenére, ha mitadisten az utcán lófrálva egy farkaska kifog egy vámpírt (ami elég ritka, mert az intelligensebb nem úgy táplálkozik, hogy az utcán leszólít valakit, leüti és bevonszolja egy sikátorba). Hiába ölsz meg egy ilyen elmeroggyant hülyét a vámpírok közül, ezzel csak a természetes kiválasztódást segíted, miszerint az okosabb életben marad, és mégnagyobb veszélyt fog jelenteni rád.
És továbbra sem a vámpírok az elsődleges ellenségei a vérfarkasoknak, és jóval ritkábbak, mint a fomorok, meg a többi hülye, aki esetleg aktívan és direkt árt az alakváltó népnek. És a többi, és a többi, és a többi.
Tehát, a world of darkness realitásérzékem azt mondja, hogy necces, és nagyon ritka a vámpír-farkas nyílt csata, ha te mindenképp így akarsz mesélni, akkor tedd meg nyugodtan. A szabályok ott vannak a könyvben.
P.S.: Úgy tudom a ghoulokra sem hat a delírium a vámpírvér miatt, de ebben nem vagyok biztos. (...) _________________ This is not even my final form.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 12:33 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Aha, vagyis egy garou - vámpír küzdelem kb bináris.
ha vámpíré kezdemény, uralom alá vonhatja garout, ráuszíthatja hatóságokat caernre meg hasonlók, ha meg garoué, akkor nappal úgy tépik szét vampikat ahogy akarják... ( Kamarilla több ghoult alkalmaz, de ők se nagyon mászkálnak a sírok közt, és rájuk is rendesen hat Delírium )
+ gondolom harcban örjöngő vérfarkassal azért kicsit nehéz szemkontaktust kialakítani stb... _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Malkáv

|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 12:15 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Gnózissal nem, csak akaraterővel, ha van vasakarat előnye.
A vámpír diszcik ellen elég nehéz védekezni a másik természetfelettinek, ezért is talán az egyik legeresőbb játszható "faj" a vámpír. Nem feltétlen harcban. :wink:
A hunterek azok, akik költhetnek meggyőződést, és akkor egy jelenetig nem hat rájuk semmi ilyen izé. (tudom, már szívtam meg ilyennel .. :roll: ) _________________ This is not even my final form.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Kedd. Aug. 01, 2006 11:24 am Hozzászólás témája: |
|
|
Azt nem tudjátok, egy vérfarkas védekezhet Uralom vagy hasonló diszciplínák ellen gnózispont költéssel, vagy valamilyen adománnyal? _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nedaskarein Soldier of The Alliance

|
Elküldve: Hétf. Júl. 31, 2006 5:23 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Syrocco írta: | | Tudodm, hogy a gangrelek népszerűsége csípöből megindul búvárkodni, ha egy félelmetes bárány alakját öltik magukra... |
Induljunk ki a metisekből WWben.
Nem hiába van az, hogy a szarvas, patás metiseket megvetik a metis vérükön túl is, egy ragadozó, egy éji vad ne legyen növény evők árnyékában, és ne hordozza magán a préda jeleit.
Ez WoDban egy több helyen is visszatérő eleme és mindenhol megbortánkoztat és kitagad egy ilyen. _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:17 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: " ...az Ördög mindig a részletekben lakozik... "
|
Elküldve: Vas. Júl. 30, 2006 12:00 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Tudodm, hogy a gangrelek népszerűsége csípöből megindul búvárkodni, ha egy félelmetes bárány alakját öltik magukra... _________________ Karakterek:
Éjben-Járó, Crinos, Lupus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Malkáv

|
Elküldve: Vas. Júl. 30, 2006 11:47 am Hozzászólás témája: |
|
|
Mindenesetre hatalmas szégyen egy gangrel számára, ha növényevő állatt a harci alakja. Gondolj bele, egy társadalomban, amiben csak úgy szerezhetsz magadnak presztízst, hogy összeversz mindenkit, aki nem fogadja el az uralmad, kiderül egy ilyen kis gixer. Körberöhögnek, és megfosztanak minden hatalmadtól, hacsak nem vagy metuzsálem.
De jogos, nem csak ölelés miatt válhat ilyenné egy gangrel, lehetséges, hogy egy mage elátkozza, vagy geas-t köt egy dark age tündérrel. ;)
És így visszaolvasva én is csak azért értettem meg az írásom, mert én írtam. :roll: Na mindegy, hajnal volt, fáradt voltam. :mrgreen: _________________ This is not even my final form.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:17 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: " ...az Ördög mindig a részletekben lakozik... "
|
Elküldve: Vas. Júl. 30, 2006 8:40 am Hozzászólás témája: |
|
|
Kösz mindent :wink: (bár egy részét nem értettem... :? talán a sok smile miatt). Ezt csak amolyan ház jellgű kis kiegnek szántam :twisted: mert miért is ne 8) Fő az önszorgalom :P :D :lol:
Amúgy a növényevő árnyéka hátrány nem feltétlen az ölelésed miatt van. Példaként azt hozzák fel, hogy egy mongol harcos jobban kötődik a lovakhoz, egy indiai meg a tigrisekhez, ezért veszi fel ezeket a formákat. _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Malkáv

|
Elküldve: Vas. Júl. 30, 2006 5:29 am Hozzászólás témája: |
|
|
Tényleges, hogy a gangrelek hangsúlyozottan _mindenféle_ állat alakját felvehetik, egyrészt őrjöngés után (tehát nagyon ritkák a tipical farkas gangrelek, cica gangrelek, meg specializálódott izék), egy gangrel kőkeményen úgy fog kinézni mint az egyik kedvenc ravnosom, annak is szép hegyes fülei, pikkelyes bőre, madárszeme, kígyóhaja (Medusa, oh igen), karmai, meg ilyenjei voltak. Ezért írják azt, hogy a mesélő dönti el, hogy milyen alakot vesz fel a gangrel. ;)
Azért így hozzátéve, a vidéki gangrelek elsősorban tényleg az elcsépelt farkas vonásoktól kezdve veszik fela vadon élő állatok vonásait (rénszarvar, blablabla :mrgreen:) a városi gangrelek városi állatokét _és_ rovarokét (legendákat beszélnek a St. Luis-i pókról), a tengerészek pedig az előttem leírt uszonyokat, nyálkabőrt, meg tapadókorongokat kapják (nem is csoda, hogy rondábbak még az átlaggangrelnál is).
A 4-es szintű diszcinél én alapvetően nem tartom mérvadónak a vérvonalak kiegészítőtt, egyrészt mert nagyon összetákolt netshit anyagról van szó, legalábbis a saját ismeretanyagom alapján egy hét alatt jobbat összedobnék magamban. Nem a készítőket szidom ezzel, mert ha jólemlékszem Povi-hoz hasonló jó szerepjátékosok is voltak köztük, hanem inkább amikor ez az anyag megjelent, csak pár kieg. állhatott rendelkezésükre.
Szóval, 4-es diszciplína a nagyátlagban azt eredményezi, hogy felvehetsz egy menekülő és egy harcos formát. Ehhez fel lehet venni a vérvonalakban ismertetett előnyöket/hátrányokat, hogy lehet nagyobb a támadó formád, esetleg vizi élőlény alakját veheted fel (a marine vérvonal ismérve, a szárazföldi patkányoknál nagyon hülyén nézne ki, szerintem meg sem jelenik). Meg van még egy hátrány, a növényevő árnyéka, hogy valamit elbasztak az ölelésednél, és mondjuk a támadóalakod egy telivér arab csődör. :twisted:
Ahogy elnéztem a hátrányaid korrektek, annyit még hozzá kell tenni, hogy ha őrjöngés után ilyen jön elő a gangrelnek, akkor az rögtön csökkenti az egyik szoc tulajdonságát, annyira vad változás.
:arrow: Ajánlom még figyelmedbe a Revised Gangrel könyvet, ami kijött magyarul is, ott részletesebben foglalkoznak a kérdéssel. :wink:
//Olyan jó sok smiley-t használtam ebben a hsz-ben, kezdek emlékeztetni RedSign írásmódjára ... _________________ This is not even my final form.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Szomb. Júl. 29, 2006 6:18 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv, nem tudom, hányan olvasták közületek az ’Új vérvonalak’ c. WoD kiegészítőt (RPG.hu-ról le lehet tölteni ingyér). Nos, abban megemlíti, hogy a gangrelek akár vízi élőlény formáját is magukra ölthetik, vagy szinte bármilyen állati alakot választhatnak (persze nem árt ha összefüggésben van az előtörténettel, és a karakterrel).
Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy akkor ezekhez a rendhagyó
formákhoz más torzulások előnyök/hátrányok kapcsolódnak. Nem tudom, hogy írtak-e ehhez hasonló kiegészítőt, de én vettem a bátorságot és
kitaláltam párat. Amolyan nem hivatalos kiegészítőként.
Most a segítségeteket kérem, mert ezen még úgy érzem, lenne mit finomítani (célszámok, kockalevonások, egyebek terén). Kérlek, olvassátok el, és ha van tippetek-ötletetek, akkor azt szívesen várom.
Lehetséges torzulások kígyó és hüllő alakok esetén
Méregfog: Szemfogaid mellet méreg mirigyek is kifejlődtek, így mikor megharapsz valakit, egyben meg is mérgezed.
Előny: Akinek a szervezetébe bejut a mérged az, köteles egy állóképesség próbát tenni (célszám 9), vagy azonnal eszméletlen állapotba kerül egy órára. Ha valaki legalább egy sikert elér, akkor már nem lesz eszméletlen, de arra az egy órára, amíg a hatás tart, mínusz 4 kocka levonást kap minden dobására. Minden újabb elért siker esetén egyel, csökken a kockalevonások száma (vagyis 5 siker esetén a szervezete legyőzte a mérget). Méregellenállás előny birtokában a célszám 6.
Ha a főartériákat harapod meg, akkor a hatás azonnali, ha nem, akkor az állóképesség próbánál (lásd fentebb) a célszám 8-ra módosul, és az elért sikerekkel egyenlőszámú körig nem jelentkeznek a méreg hatásai. Mivel a vámpírok szíve nagyon lassan ver, és a testük is ellenállóbb, így náluk a célszám alapból 8, és a méreg csak az állóképesség próbán elér sikerek duplájával megegyező kör múlva, fejti ki a hatását. Opcionális szabályként, az állóképesség próba függvényében, körönként 1 kocka levonás jár, míg a méreg ki nem fejti a hatását. Akinél elmúlik a méreg hatása, vagy a szervezete ellenállt neki, az, az éjszaka további részében immúnissá válik más káiniták mérgével szemben.
Hátrány: A méreg a harapásoddal mindenképpen bejut a szervezetbe, ezt nem tudod szabályozni. Nincs delírium, így, aki nem ájul el az mindenre pontosan emlékezni fog.
Pikkelyes bőr: Tested egész felületét pikkelyek borítják.
Előny: A pikkelyek némi plusz védelmet nyújtanak, az állóképességed egyel nagyobbnak számít különféle sérülésekkel szemben, kivéve a súlyosbított sebek ellen.
Hátrány: A bőröd folyamatosan hámlik, és ez a folyamat kínzóviszketéssel jár. Minden egyes éjszaka mikor fölébredsz kell némi időt szakítanod, hogy az elhalt bőrt leszedd magadról, máskülönben akadályozni fog a mozgásban, és az ügyességed egyel kevesebbnek számít a dobásoknál.
Kígyónyelv: A nyelved akár a kígyóké, és igen érzékeny a szagokra.
Előny: Ha a nyelvedet kiöltöd, egy 25 láb sugarú körben minden szagot külön-külön érzékelsz. Ha olyan szagokat akarsz vizsgálni, amik már nem túl erősek, akkor érzék + észlelés próbát kell tenned, a célszámot a mesélő maga határozza meg (javaslat: minden egyes eltelt óra után a célszám eggyel nő, például; egy kutya 5 órával ezelőtt levizelte az adott területet, így a célszám 5-ös). Természetesen figyelembe kell venni az illatanyag illékonyságát is.
Hátrány: A nyelved miatt nehezen tudsz beszélni, minden verbális jellegű próbánál 2-vel nő a célszám.
Tintahal, polipforma esetén:
Polip karok: Karjaid a polipokéhoz hasonlóak, hosszúkásak, és tele vannak tapadókorongokkal.
Előny: Karjaid hossza akár a háromszorosa is lehet a réginek, illetve a tapadókorongok révén csökken a különböző tárgyak (ellenfelek) megfogására, vagy megtartására irányuló tesztek célszáma 2-mal. Ha a mesélő engedélyezi, akkor az erőpróbáké is.
Hátrány: Nem vagy képes lőfegyverek, vagy hasonló tárgyak használatára.
Előnyök/Hátrányok vízi állatok alakja esetén
Nyálka, 2 pontos előny: A tested egyfajta váladékot termel, ami igen csúszós, így nehéz téged megragadni. Az előnyt aktiválva 1 vérpont elköltésével, egy körön belül a használó az egész testét beborítja ez a nyálkás váladék. Így ha valaki meg szeretné ragadni, akkor az arra irányuló dobás célszáma 3-mal nő, illetve 3-mal csökken, ha a használó ki akar szabadulni. A hatás egy jelenetig tart. Ez az anyag nagyon érzékeny a napfényre. Ha napfény éri, akkor 1 körön belül szinte azonnal elpárolog. Ha a vízben aktiválják, akkor az úszási sebessége a duplájára nő.
Tinta felhő, 2 pontos előny: A vámpír képes a tintahalakéhoz hasonló folyadékot spriccelni a száján keresztül. Ha eltalálja valakinek a szemét, az a jelenet végéig gyakorlatilag vak lesz. Ha a vámpír a felszínen alkalmazza, akkor maximum 3 méterre tudja kilövellni a tintaszerű anyagot. Ha viszont a víz alatt, akkor a tinta föloldódik, és egy 6 méter átmérőjű felhőt hoz létre, ami a jelent végéig nem oszlik el. A felhőn belül mindenki (a használó is) -3 kocka levonást kap, minden látással kapcsolatos dobásra (a Fenevad látása, Éles érzékek, Ezertest diszciplínával, vagy a Jó éjszakai látás előnnyel lehet a hatást semlegesíteni). Természetesen egy áramlat elsodorhatja a felhőt, vagy legalább is föloldhatja.
Halbőr, 3 pontos előny: Bőröd igen rugalmas, és ellenálló, akár a delfineké, vagy a cápáké. Nincs vérizzadás, és a zúzott sebek feleződnek.
Párolgás, 1 pontos hátrány: Tested folyamatosan párolog és veszít a nedvességtartalmából. Ha napközben nem nedves földben/iszapban, vagy egy kád vízben (vagy akár a tenger mélyén) pihensz akkor, ébredésedkor +1 vérpontot veszítesz, ezzel pótolva az elvesztett vizet. _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Csüt. Júl. 27, 2006 6:44 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nem emlékszem, hol olvastam róla, de pl. a Hunterben is van hasonló előny, ami egy olyan vámpírnál, aki képes alakot váltani, simán alkalmazható, mindenemű változtatás nélkül. _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Malkáv

|
Elküldve: Csüt. Júl. 27, 2006 2:14 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Vagy fantazma. Uralommal mondjuk inkább vérkötésre kényszeríteném a garou-t, máris többet érek vele szolgaként mint puszipajtársként. :D
Ne felejtsétek el, hogy a vámpírok között nincs barátság, szerelem, hasonló izék, csak a vér iránti vágy és az évszázadok unalma, amit ki kell tölteni valahogy.
Ez a gangrel-garou dolog pedig elég necces, én ilyen előnyt sehol nem láttam, de persze ki lehet találni. Mondjuk szvsz halál fölösleges, kell a vámpírok között is a természetes kiválasztódás. :mrgreen: _________________ This is not even my final form.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Csüt. Júl. 27, 2006 8:29 am Hozzászólás témája: |
|
|
Erre inkább a fátyol lenne alkalmas, nem az uralom... _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|