| |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Szomb. Nov. 04, 2006 9:27 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Bár nov 31 előtt nem sűrűn kezdek bele, de addig is meghirdetem, hogy egy WoD kalandot fogok indítani, helyszín alatt Hongkongra Kínára gondoltam, és elsősorban alakváltókra / rokonvérekre. (mágus is elfogadható,de akkor valszeg a játékos fogja jobban ismerni őket)
( Most ez lassabb, egyénibb lesz, mint múltkori, és igyekszek jobban kidolgozni NPCket, meg nem túlbecsülni embereket ) _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
Katonák vagyunk, állunk, vagy meghalunk
Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk
Itt az ideje az áldozathozatalnak |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Freiherr von Rosen Großkomtur

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:02 Hozzászólások: 2660 Tartózkodási hely: Auf dem Kreuzzug
|
Elküldve: Hétf. Okt. 16, 2006 6:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nakérem.
Star Wars. Úgy néz ki, én fogom mesélni, de, ha bárkinek kedve van hozzá, átadom a lehetőséget...ugyanis én egy lassú KM vagyok.
Az éráról majd kiírunk egy szavazást, de először is szeretném látni, hány érdeklődő volna egy Csillagok Háborúja kalandra. Minden egyebet később. _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Coeus
|
Elküldve: Pént. Szept. 15, 2006 8:11 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Próbaképpen megpróbáloznék egy solo játékkal. Az előző mondatomban van egy ronda szóismétlés. Még nem nagyon meséltem, de ha valaki nagyon ráér, akkor mesélnék valamit, amiben meg tudunk egyezni. Vampire, Mage, Demon, vadászat halandóval, random DnD-rendszerű high/dark fantasy, Aliens, Planescape. Nagyjából ezek. (A szabályváltoztatás jogát fenntartjuk.) _________________ "Every picture tells a story. Sometimes we don't like the ending. Sometimes we don't understand it."
Chesire Cat, American McGee's Alice
"- Would you tell me, please, which way I ought to go from here?
- That depends a good deal on where you want to get to.
- I don’t know where...
- Then it doesn’t matter which way you go."
Alice |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
RedDrake Dragon

Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:29 Hozzászólások: 14187 Tartózkodási hely: Sokfelé jár
|
Elküldve: Szer. Szept. 13, 2006 1:11 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hosszas gondolkodás után, meg némi kérlelés után lehet megpróbálkozom újra egy meséléssel.
Meglátjuk most lesz-e elég jelentkező.
Tudom, hogy nem épp egyszerű követelményeket fogok adni, de azért vannak, hogy ne legyenek félreértések.
WoD mese lenne, de a klasszikus darkos, horroros stílusban. Aki high fantasyt szeret a WoDben, az rossz HSZ-t olvas, ez itt nem az ő meseszála.
Alapvetően a fórumos lassúság és hangulatrombolás miatt, nem harcorientált lesz, meg lesz a helye annak is, de a hosszú asztaliban is órák alatt tartó harc maradjon a Magus opiuma.
Továbbá, attól hogy valaki felébred valamilyen lényként, attól igenis leélt jópár évet emberként, és igenis van személyisége, vágyai, céljai, jelleme stb. Húsvér karaktereket akarok, jellemjátékra építve. Magyarázott előny hátrányokat, magyarázott statokat, magyarázott életútat.
A mer' garou vagyok, ezé' minden harci skillem 5ös nem jó magyarázat.
Illetve el kell fogadni, hogy nem fogom feltételnül kihasználni az XY by Night, Rage across Z, Dreaming in W kiegészítőket, szeretem általában a városokat ahol mesélek magam megcsinálni. Nektek is jobb, ha nem ismeretik a hátterét, nem igaz?
Tegyük konkrétabbá. Van egy elég alternatív ötletem, ami bizonyos keretek közt lehetőséget adna a Crossoverre. Nem feltételnül a szokványos utcai kaland lenne, egy pici nyitottság kellene hozzá.
Igényeim
1. Kezdő kidolgozású Changeling, Mage, nagyon esetleg alakváltó karakter, aki eleget tesz a további követelményeknek.
2. A helyszín az igencsak pezsgő Párizs lenne, és annak nagy környéke. Ez elég nagy szabadságot ad mindenkinek, hisz annyi a turista hogy csak na.
3. A karakter kidolgozásnál a jellem lesz az elsődleges. Az életút, a megmagyarázott dolgok, és a jellem. Mindenkinél kérni fogom, hogy a karaktere előtörténete után vázolja azt, hogy a karakter hogyan tölti a mindennapjait. Mi a véleménye magáról. Mi a véleménye az emberekről. Mi a véleménye a fajáról. Vannak-e ismerösei? Akiket utál? Akiket szeret? Mire vágyik, mik az életcéljai? Mitől fél a legjobban? Mik a rémálmai? Illetve mik a hobbija? Mi a kikapcsolódása? stb. stb. stb. Élő karakterek kellenének.
4. Mivel könnyen lehet Crossovert játszunk, ezért nagyon fontos megkérnem mindenkit, hogy az idegengyülőlő, mindenkit utáló, nem nyított karaktereit most hagyja otthon.
5. Az összefogó téma az álom lenne, ezért nem rossz ha a karakter számára az álmok, az álmodás nem idegen, és nem semleges téma.
6. Korra kerüljük a gyermeki kort, legalább egy egészséges 17-18 éves karakter jöjjön.
Gondolatindítónak ennyit akartam, ha vannak jelentkezők, érdeklődöek, tovább fogom finomítani. _________________ "Ashes to Ashes
Dust to Dust.
From ashes you've come
And to ash you'll return!
AMEN!"
(Angel Dust Andersen) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Malkáv

|
Elküldve: Kedd. Szept. 12, 2006 8:11 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Bla................................................................................................................. _________________ This is not even my final form.

Legutóbb Malkáv szerkesztette (Szer. Máj. 25, 2011 7:40 pm), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lullaby

Csatlakozott: 2006.09.07., Csütörtök, 19:04 Hozzászólások: 76 Tartózkodási hely: Ha elmondanám, kiderülne. Egyébként Moszkva.
|
Elküldve: Csüt. Szept. 07, 2006 9:35 pm Hozzászólás témája: KULT |
|
|
KULT mesélést vállalok. Maximum 4 játékosra van szükség.
Helyszín: nem megkötött (játékosoknak van ebbe beleszólása), de leginkább egy amerikai nagyváros.
Megkötés: az összes karakter valamilyen lelki problémával, betegséggel kűzd, és ezért egy support group-ba járnak (csoportos terápia, tudjátok, az, amikor ülnek körbe, teáznak és mindenki mesél a problémájáról, meg sír). A lelki problémát/betegséget megválaszthatom én is, de az is lehet (és ez jobb lenne), ha a játékosok választanának egyet. Mindenkinek hasonló problémával kell kűzdenie, mert csak akkor járhatnak egy support group-ba, ez érthető.
Opciók: bármilyen függőség, feldolgozhatatlan trauma (valamilyen bűncselekmény/katasztrófa elszenvedői voltak), stb. Ha majd öszegyűlnek a játékosok, megbeszéljük.
Október környékén kezdhetnénk. Várom a jelentkezéseket a megfelelő fórumban.
U.i.: komoly játék. De ezt nem kell mondanom. _________________
Blogom.
Bzzzzz! - a zeném. [The Clockwork Jam Session 1 EP kész]
'Perhaps you will understand me better when I tell you that Dada is a virgin microbe that penetrates with the insistence of air into all the spaces that reason has not been able to fill with words or conventions.'
Tristan Tzara
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nedaskarein Soldier of The Alliance

|
Elküldve: Szomb. Szept. 02, 2006 6:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Nah én meg átolvastam a dolgokat rendesen.
Mégis vinni akarom a Changeling első átváltozásos dolgot errefelé, a kikötések annyi, hogy:
Boggan nincsen továbbra sem, mert én IRL utálom őket, ergó nem vagyok hajlandó NPC-t_sem_mesélni, inkább helyettük Pixiet, aki nem alapkönyves de létező kith.
Nem nagyon kötök létszámot, de lehetőleg 6nál több ember ne legyen.
A karaktereket beskatulyázom korban max 20, ergó hasomlóan reális tini korban lévő karakterek mint Feorasnál, nem minden pontot elosztani, ha nem muszály, természetes előny-hátrányok, semmi specifikus, azt majd kaland közben adhatok mint KM ha a karakter hajlamos rá.
Mit kérek pontosan?
- Karakter lapokat, mint halandó, ebből a korból bárkiből ébreszthetek Changelinget, nincsenek megkötések, ez a változó kor, így bárki bármi lehet.
- Reális leosztást, ami ebbe a korba hajlamos akaraterő alapkönyv megnézése szerint maximum 3, nagyon indolkoltan pedig 4.
- Megköthetitek nekem azt, hogy mik_nem_szeretnétek lenni, de kith kívánságot nem kérek senkitől, mert kalandhoz lesz igazítva meg karakter hajlamra.
Azt hiszem az aktív játokosok közül én ismerem legjobban a Changelinget, ergó nem kérek rá visszajelzést de hogy én ezt meg azt, meg hogy ez nem is úgy van.
A szabályokat én fogom osztani, kísérleti jelleg ez is, de többnyire alapkönyveken épül amiket olvastam meg a pár kiegészítőn át, amim meg van papíros verzióban, pdf-et csak noble házak végett olvastam, de a tudásom ezekből nem elég nagy így lesznek alter megoldások.
Bármilyen tini korban lévő karakter lehet, egy dolog:
- Ha konzervatív kocka szülőket csap háttérnek, akkor számoljon avval, hogy lesznek gondjai, de nem kell ezért kihagyja, úgy is nagyon érdekes a játék.
Másik.
Valószínűleg elsőre ez nem fog horrornak tűnni egyes kímérák külalakja miatt, de nem kell aggódni, idővel meg lesz a WoD oldala is majd, ergó nem poénkodás vagy elviccelődés miatt várhatóak benne érdekes dolgok, hanem mert egy álom és egfy kíméria bármilyen lehet, a horrort más fogja majd megadni.
És szigorúan Europa, Amerikába Nunnehik vannak, amik teljesen mások, szóval Europa.
Sőt, hogy ne legyen fenn akadás, mondok is országot:
Mondjuk rá Finn vagy Svéd.
De ezek körül, bevándorló bárki lehet, nem köti a nép stílusjegyei de a helyszín errefelé lesz és nem vándorló kaland, hanem helyhez kötött.
Kithekről még pár dolog:
- Boggan 100000000 hogy nem lesz.
- Eshu ébredést nem akarok senkinek a Silent Strider féle hátrányuk miatt, és mert helyhez kötött mesét akarok.
Minden más, sőt az is, amit nem olvashattatok az alapkönyvben esélyes, mert a létező kithekről elég nagy tudástáram akad. Tény nem sok, de azért van.
Illetve nem ragaszkodok sőt nagyon eltérek a sztereotipiáktól, hajlamos vagyok direkt nem annak ébreszteni a karaktert, aminek sztereotipan beállítja, szélsőség vagyok és az ébresztésnél bízzátok ide hozzám a dolgokat, én tudom jellemek és karik után azt, hogy ki mire érdemes majd.
Ha valakit érdekel jelezze itt is, meg pmben is.
A kezdést olyan vagy Szeptember végére vagy Október végére tervezem azaddig kérdések, válaszok kari alkotás teljesen szabad.
Ennyi voltam. _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Feoras Site Admin

Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 16:59 Hozzászólások: 325 Tartózkodási hely: At the edge of the known universe (Miskolc)
|
Elküldve: Szer. Aug. 30, 2006 12:07 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Na, gyerekek, olyasmi következik amit már nagyon, nagyon régóta le kellett volna tudnom...
Igen, mesélést vállalok.
Igen, Werewolf-ot. Első átváltozás, nevelés, életút is akár ha nagyon jók vagyunk.
Szigorúan kísérleti jelleggel.
Az én játékszabályaim szerint. Értsd.: A KM szava szent. Senki nem jön nekem rinyálni, hogy a Bolha a Farkas Füle Tövében c. kieg szerint ez tök máshogy van. Mert egyszerűen nem érdekel. Én így mesélem. Igen, kicsit alter lesz. Ha nem tetszik a gondolat, ne gyere!
A mesélést tisztán tanító szándékkal, kísérleti jelleggel indítom. Ha nem megy, abbahagyjuk. Ha a kutyát nem érdekel, akkor nem mesélek.
Ha mindezek ellenére kedvet éreztek a 1st change-hez, gyertek! a Legbutább, legegyszerűbb koncepteket várom, egyszerű embereket, vagyis kölyköket, fiatal tiniket, változó korban. Nem lesz semmiféle extrém dolog, semmi természetfeletti előny, sem más. Hogy hogy osztjátok el a pontokat, tökéletesen rátok bízom, de hangsúlyozom, figyeljetek oda a konceptre, GYEREKEKET kell játszani, nem egy rakat ponthalmazt. NE HASZNÁLJATOK FEL MINDEN PONTOT KARAKTERGENERÁLÁS SORÁN! Halandóból induljatok ki. Szeptember 1-jéig, péntekig bezáróan várom karaktereket, ha lesz minimum 3 jelentkező elkezdjük. A helyszín Seattle.
Mielőtt félrevetnétek az ötletet: Ezt a mesélést NEKTEK szánom! Gyertek bátran! Türelmet és figyelmet várnék el tőletek, és a szándékot, h megtapasztaljatok egy nézőpntot a Garoukról, életükről, mindennapjaikról.
Akit érdekel a dolog, írjon! _________________ Néma Zápor - Shadow Lord Ragbash |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Inu CoG - Ahroun

Csatlakozott: 2006.07.17., Hétfő, 14:04 Hozzászólások: 2931 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Szomb. Aug. 19, 2006 11:32 am Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv mindenkinek!
Werewolf Changing Breeds mesét szeretnék indítani a közeljövőben. Mindenkit szeretettel várok.
A történet Dél-Amerikában, pontosabban Braziliában játszódik. Az ország 2. legnagyobb állama, Pará egy jó ideig végigköveti az Amazonast. Az állam második legnagyobb városa Santarém, egy egész fejlett, folyó közeli város. A város környékén játszódna a történet, elég gyakran kinn a közeli lepusztított területeken, mélyen benn az erdőben és néha be-be ruccanva a városba.
Számítani lehet Szövő és Féreg aktivitásra, Fera fajokon belüli viszálykodásra, meg visszafogott Garou jelenlétre is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Thrall Meseszövő

|
Elküldve: Csüt. Júl. 06, 2006 8:43 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv
Mesélést vállalnék WereWolf csapatnak (szeretném ha össze tudnának tartani, és mellőzzük Red Talon, Wendigo mentalitású karikat), itt Magyarországon (+ Umbrában) játszódna a sztori.
(főleg városban)
(Itt is figyelmeztetek : szerintem WW közelebb áll heroic fantasyhez, úgy hogy tőlem mindenki annyit moralizál amennyit akar, de azért ne egy Kult vagy Silent Hill 2 féle personal horrorra gondoljon.
De ne is egy sima hentre, lesz szépen nyomozás, intrika meg minden.) _________________ Spórolj a könnyel, míg véget nem ér minden fájdalom
Kövess, de saját lábadon
Katonák vagyunk, állunk, vagy meghalunk
Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk
Itt az ideje az áldozathozatalnak |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
RedDrake Dragon

Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:29 Hozzászólások: 14187 Tartózkodási hely: Sokfelé jár
|
Elküldve: Kedd. Jún. 13, 2006 9:14 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nos, mivel nem volt túl nagy érdeklődés az Ars Magicára, akkor ezennel ezt lefújtnak tekintem.
Esetleg próbálkoznék más témában, hátha lesz valami. Ha nem, hát nem.
Lehetőségek:
Werewolf vagy Mage esetleg meggondolandó számomra, nagyon talán Vampire is.
Bár nem akarok itt senki másnak konkurenciája lenni. Mivel kezdőkre már sokan jelentkeztek, így asszem én maradnék azoknál, akik már ismerik a dolgokat.
Shadowrun - de szólok kissé alternatív lenne, aki megyünk, árnyvadászok vagyunk és gyakunk kalandot akar ne is jelentkezzen, lehet ezt szofisztikálni, jellemjáték itt is a domináns lenne. _________________ "Ashes to Ashes
Dust to Dust.
From ashes you've come
AMEN!"
(Angel Dust Andersen) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Malachi

Csatlakozott: 2006.05.22., Hétfő, 14:33 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Elküldve: Szer. Máj. 24, 2006 9:33 pm Hozzászólás témája: Mese |
|
|
Szevasztok!
Werewolfot mesélnék. Ez lenne az első kalandom és valószínűleg ez látszani is fog, ugyhogy így várom a jelentkezőket. Az umbrában játszódna az egész, egy nyomozgatós, látomásos, jelekből olvasós Poirot filmhez hasonlatos maszlag.4 ember a max.
Farewell _________________ The dawn will never rise again for my eyes
and I will never sleep again
I've lost my hope time after time
cause the light has vanished from the sky |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Freiherr von Rosen Großkomtur

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:02 Hozzászólások: 2660 Tartózkodási hely: Auf dem Kreuzzug
|
Elküldve: Hétf. Máj. 22, 2006 8:41 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Khm...
Úgy érzem, eljött az ideje, hogy én is kipróbáljam magam fórum-KM szerepkörben, s mivel World of Darknessben még nincs elegendő tapasztalatom, a döntésem a MAGUS-ra esett. Ebben ellenben már lassan 7 éves gyakorlatom van.
Első Törvénykönyv (a nagy zöld :)) alapján mesélek, viszont nem kevés módosítással és háziszabállyal.
Ha valakit ennek ellenére is érdekel, jelezze a szándékát a megfelelő topicban, és / vagy PM-ben. _________________
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
RedDrake Dragon

|
Elküldve: Hétf. Máj. 22, 2006 8:50 am Hozzászólás témája: |
|
|
Na akkor, after long time slumber I rise again! Let the earth shake and...
Félre az egoval, kezd visszatérni belém a mesélői véna, és gondolkodtam, hogy én is vállaljak-e mesélést. Mivel írok ide, ezért igen.
Valami olyasmit szerettem volna, amit még eddig senki nem ajánlott igazán fel.
Ezért előzetes felmérést tartok, kit érdekelne egy Ars Magica történet.
A paraméterek: 3. kiadás, azaz ami magyar kalózpéldányban is kapható volt.
A játékosok száma 3-5 lenne, ha összegyűlünk. A játék pontos helyszíne megbeszélés tárgya lenne, csakúgy mint a conventus, de egy téli vagy egy fiatal tavasz conventus életébe csöppennénk bele.
A hozott karakterek bizonyos kereteken belül akármik lehetnek, egyáltalán nem kötelező lenne mágust hozni, elég sok minden más is jöhet. Esetleg akik nem ismerik a rendszert és érdekli őket, forduljanak hozzám, ha valaki nem mágust akar, akkor nagyon egyszerű a rendszer maga.
Kérem jelezze privátban, akit érdekel. _________________ "Ashes to Ashes
Dust to Dust.
From ashes you've come
AMEN!"
(Angel Dust Andersen) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:17 Hozzászólások: 967 Tartózkodási hely: anywhere in the wilderness
|
Elküldve: Hétf. Máj. 22, 2006 12:51 am Hozzászólás témája: |
|
|
Nos, akkor jelentkeznék én is. Ínyenc játékosoknak LITTLE FEARS mesét vállalok.
Akiknek nem mond semmit a név, azok kedvéért: A LF egy horror mini-rpg, jelen világunkban, ahol a hősök egészen egyszerű... gyerekek. Igen. És a szörny az ágy alatt, a szörny a szekrényben, a szörny apuban, amikor leissza magát, és rossz dolgokat csinál... létezik. De csak a gyerekek látják. Csak ők szállhatnak szembe vele... ha tudnak. Ha mernek. Az rpg.hu-n olvashattok róla ismertetőt is. KATT.
Tapasztalat van, a szabálykönyv megvan, olvastam, ismerem, asztalnál eddig kétszer meséltem ezt a játékot és egyszer játszottam.
A feltételek:
2-4 játékost vállalok. (Ebből egy Drui szeretne lenni - ha más bátor vállalkozó nincs, akkor őt viszem Soloban). A LF játék ismerete nem szükséges előfeltétel; a szabályrendszer primitív és pofonegyszerű, ha lesz igény, összeírok a fórumra egy karakteralkotási táblázatot.
A setting Amerika, egy fiktív kisváros a kilencvenes években. A karakterek 8-10 éves gyerekek legyenek; amit kéretik kitalálni, az az illető gyermek érdeklődési köre, koncepciója, személyisége, a baráti és családi háttere (utóbbi különösen fontos). Mit szeret csinálni, mik a kedvenc játékai, ki a példaképe, mi szeretne lenni, ha nagy lesz, mitől fél, mit csinál amikor fél, vannak-e kis sajátos rítusai a szörnyek ellen, ésatöbbi.
Jelentkezéseket PM-ben várom. :) _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
- Setétholddal Osonó (Darkmoon Stalker), Bastet, Bubasti
- Bosszú Fagyos Karma (Frostiger Kralle der Rache), Fenrir - Schwerter von Heimdall, Modi, Ulfr |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|