| |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Syrocco Fianna
Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:17 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: " ...az Ördög mindig a részletekben lakozik... "
|
Elküldve: Vas. Okt. 28, 2007 4:23 pm Hozzászólás témája: |
|
|
- A hasonló eseteknél – mondja Shakti – általában a járványügyre hivatkozunk…
- Igen – helyesel McAlister – s ez esetben a terrorelhárító fedőszervezet szavatolja a teljes hozzáférést a kórházi aktákhoz.
- És a holtesthez.
A nő aktájából kiderül, hogy magányos természet volt, s az ébredése óta ez csak fokozódott.
Másodmagával – bizonyos Dekadenciával; aki ugyancsak a Konzulátus tagja – bérelt lakást a belvárosban, mondhatni a városi egyetem szomszédságában – egyébiránt, Lindy vallástörténetet, és hittudományt tanult.
Édesanyját elveszítette, autóbalesetben – az apja pedig az alkoholizmusban lelt menedékre; így szülői támogatásra nem igen számíthatott.
A Szabad Konzulátuson belül, a Féreglyuk nevet viselő kabal fogadta be – megjegyzés gyanánt csupán ennyi szerepel: „térmágia”.
- A holtest – teszi még hozzá Lex – még boncolásra vár, a megyei kórház patológiáján.
_________________ Karakterek:
Éjben-Járó, Crinos, Lupus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
Csatlakozott: 2006.12.27., Szerda, 20:13 Hozzászólások: 404 Tartózkodási hely: Itt
|
Elküldve: Vas. Okt. 28, 2007 3:49 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Követem az utasításokat. Mint mondottam nem az én tisztem dönteni az ilyesmiről. Csupán egy kérdést tettem fel - kezdem McAlisterre tekintve.
Ez már egy jobb magyarázat - mondom Shaktinak, s közben lopva McAlisterre pillantok - így már van értelme kivizsgálni az ügyet - mondom csak úgy magam elé, és újra McAlisterre tekintek - melyik kórházban hunyt el? Mire vagyunk jogosultak az ügyben? Külön FBI igazolványt kapunk esetleg, vagy valami hasonlót, amivel körbekérdezhetünk? Mi a cél, ha megtudtuk a halál okát? A lány teste megtalálható-e egy kórházközeli hullaházban, esetleg máshová szállították?
//Az aktában szerepel valami arról, hogy kikkel ált kapcsolatban a lány, barátok, család, valami különleges személy?// _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
Csatlakozott: 2006.05.17., Szerda, 18:17 Hozzászólások: 1366 Tartózkodási hely: " ...az Ördög mindig a részletekben lakozik... "
|
Elküldve: Vas. Okt. 28, 2007 1:49 pm Hozzászólás témája: |
|
|
- Amint azt tudja, a Szabad Konzulátus, velünk ellentétben, nem szorgalmazza a Fátyol megőrzését, épp ellenkezőleg… Fogalmazhatunk úgy is, hogy helyettük is őrködünk. Másfelől, a Rend vezetőségének döntését nem az ön tisztje felülbírálni, de ha igényt tart rá… kérhet időpontot, és személyesen is kifejtheti véleményét. De tartok tőle, hogy addig kénytelen lesz követni a felettese utasításait.
A lány aktája eléggé vékonyra sikeredett – a születési adatait, és egy-egy megjegyzést leszámítva, nem sok információra lelsz. Alig múlt húszesztendős – de már majd’ 3 éve aktív tagja volt a Konzulátusnak, szinte az ébredésétől fogva.
- Halálának váratlan, és szokatlan mivolta – teszi hozzá Shakti – fölkeltheti egyes alvók kíváncsiságát, volt már rá példa. Tudom, hisz halandóként jómagam is láttam pár bizarr halálesetet, melyek elgondolkodtattak. S ha a munkám nem köt le annyira, valószínű, hogy végére járok a furcsaságoknak. De mivel nem így történt… a kórlapok örökre eltűntek a süllyesztőben.
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
Csatlakozott: 2006.12.27., Szerda, 20:13 Hozzászólások: 404 Tartózkodási hely: Itt
|
Elküldve: Vas. Okt. 28, 2007 4:59 am Hozzászólás témája: |
|
|
Fura fickó ez a Lex, azt hiszem van mit tanulni tőle - jegyzem meg Shaktinak a felvilágosítás után, s átballagok vele a konferenciaterembe, végighallgatom a feladat ismertetését, majd megszólalok, hogy aggályaimat vessem napirendre.
A lány a Szabad Konzulátus tagja volt, nekik kellene kivizsgálniuk az ügyet.
Továbbá minden tiszteletem az öné Lex, de tudtommal nekünk Őrzőknek az a feladatunk, hogy a Fátyolon ne történjen sérelem, és mint elmondta az előbb nem is esett.
Ezekután a kérdésem az, hogy akkor egyáltalán mi értelme van kivizsgálni egy ügyet, ami szemlátomást nem a mi hatáskörünk? - foglalom össze álláspontom, s teszem fel a nagyérdemű kérdést.
Miközben a válasz érkezik, belepillantok, és átlapozom az elémtolt mappát, hátha találok benne olyan réseket, mint a feladat ismertetésében, amit előterjeszthetek, hogy a későbbi problémákat elkerülhessük. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Kedd. Okt. 23, 2007 4:25 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hosszasan tanulmányozod a keleties fegyvereket – köztük akad jó pár, amit csupán fából készítettek, direkt gyakorlás céljából. Persze téged jobban lekötnek a valódi pengék – többségük nem pusztán fegyver, hanem dísztárgy is egyben. A legkülönfélébb motívumok ékítik a csillogó kardpengéket – ez még inkább fokozza a távol-keleti hangulatot.
’Kezdetét veszi az eligazítás…’ – hallatszódik egy hang a fejedben. Először értetlenül állsz a furcsa jelenés előtt, de Shakti csakhamar felvilágosít, hogy Lex mindig telepatikus úton hívja össze a gyűlést.
A Konferenciateremben Jack és McAlister már vár rátok.
- Áh, hát visszatértek, remek. Akkor kezdhetnénk is, kérem, foglaljanak helyet.
Lex egy kisebb távirányító segítségével beüzemeli a plazmaképernyőt – egy fiatal, ránézésre indiánszármazású lány arcképe jelenik meg.
- Ő itt Rakel O'Brien, mágusként Lindy néven ismeretes, a Szabad Konzulátus egyik legifjabb tagja… elhunyt, ma hajnalban. Sokáig nem volt tudomásunk a holléte felől, ugyanis egy sikertelen rítust követően eltűnt. Úgy véltük, az óvatlansága lett a veszte, s végzett vele a Hasadékból érkezett manifesztáció. Tévedtünk. Súlyos sérüléseket szenvedett ugyan, de túlélte, szerencséjére egy alvó rálelt, s idejében kórházba került. A Konzulátus nem kívánt közbeavatkozni, s mi sem, tekintve, hogy a Fátyol, a történtek ellenére sértetlen maradt. Természetesen az állapotát folyamatosan figyelemmel kísérték, és stabilnak látszott, mindenki azt hitte, felépül. Egészen ma hajnalig… A halála váratlan volt, és indokolatlan, így az Őrzők felsőbb vezetése úgy határozott, kivizsgáljuk az esetet.
Lex odacsúsztat egy vékonyabb mappát.
- Ezek a rendelkezésre álló adatok, amit eddig sikerült begyűjtenünk. _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Kedd. Okt. 23, 2007 3:27 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Értem - válaszolom katonásan.
Ó, ön félreértett engem kedves hölgyem. Számomra nem az a fontos, hogy én legyek fitt fizikailag, hanem az, hogy a két ember, akiket rámbíztak. Így én speciel magával szeretnék gyakorolni, de ha nem bízik bennem, és Mr. Huntert jobban ismeri, akkor gyakoroljon vele, vagy bármelyik barátnőjével, akit erre alkalmasnak vél. A partner kérdésében ön dönt kedves, számomra csak egy a fontos, hogy gyakoroljon - mondom a nőnek a véleményem, mely némiképp utasításnak is hathat, vagy akár a biztonság megtartása - higgye el, mindenki puhány volt egy időben, még én is, de az idők során megedzőttem, így ezen probléma és megoldása alól maga sem kivétel - fejezem be, majd jobban körülnézek a teremben - mindig meg akartam tanulni az ilyen fegyverekkel küzdeni, de Fort Benningben sosem adódott rá idő, majd talán most - nézem meg alaposabban a közelharci fegyvereket. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Kedd. Okt. 23, 2007 8:35 am Hozzászólás témája: |
|
|
- Személy szerint nem vagyok járatos az Ír, vagy más mitológiákban, de valahogy kétlem, hogy a származására utalna, bár… ki tudja. Mindenesetre, hozzá nem lehet csak úgy hívatlanul beállítani, s amint említettem, teljes egészében nincs mindig jelen. De biztosra veszem, hogy nemsokára látni kívánja majd Önt – közben átvonultok az edzőterembe – Ahogy azt Lex is említette, az eligazítás fél óra múlva veszi kezdetét, pontosabban… nem egész huszonöt percen belül. Két kiküldetés közt, nyílván lesz időnk gyakorolni, de bátorkodom megjegyezni, inkább Mr. Hunter-rel gyakoroljon, mert valószínű, hogy engem… hmm, puhánynak vélne, uram. _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Kedd. Okt. 23, 2007 12:30 am Hozzászólás témája: |
|
|
/Atl/ - Dagda? - kezdem boldogan - netán ő is ír származású? - kérdezek rögtön vissza - vagy miért vette fel a Tuatha De Dannan vezetőjének nevét? - jön az újabb kérdés, ahogy szám szólásra nyilik - nos én szívesen találkoznék vele, hátha tud pár történetet elődeimről - mondom boldogan, majd mikor látom, hogy a nőt ez cseppet sem tölti el boldogsággal, így az én mosolyom is alábbhagy - magát mi deríti jobb kedvre a Halálon kívül? - teszem fel az újabb kérdést miközben körbetekintek a kisebb teremben, és örömmel tapasztalom a pástot, hogy legalább valahol majd lehetőség nyílik az edzésre is - mikor lesz eligazítás, és mikor lehetne némi edzést tartani. Hamár együtt fogunk dolgozni, akkor szeretném, ha olyanokkal dolgoznék együtt, akiknek jó reflexeik vannak, és mind fizikailag, mind mentálisan edzettek, hogy csapatunk tudományát azonos szinten tudjuk összehangolni, így egyikünk sem marad le túlságosan a másik mögött, s ügyelhetünk rá, hogy a küldetés teljes mértékben sikeres legyen - mondom a nőnek. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Hétf. Okt. 22, 2007 8:39 pm Hozzászólás témája: |
|
|
- Igen, így is fogalmazhatunk, de… helytállóbb, hogy én vonzom a Halált, s annak különféle aspektusait, és nem fordítva. A Fluxus, azaz a Káosz, a mi kis gyakorlóterünk, illetve a Kabal feje, Dagda is itt székel, már ha jelen van. Tudja… azt rebesgetik, hogy Dagda a Nyugatipart legidősebb mágusainak egyike, így mostanra már sokkal inkább szellemlény, mintsem élő ember. Én csupán kétszer-háromszor találkoztam vele személyesen, nos… eléggé mély nyomot hagyott bennem – megköszörüli a torkát – Nos, akkor lássuk a Fluxust…
Egy rövidebb folyosóhoz érkeztek – aminek a falai háromszöget alkotnak, s így kissé szűkösnek tűnhet.
A folyosó végét – szintén háromszöget formázó – vaskos fémajtó zárja le, rajta mágikus szimbólumok tömkelegével – ez lehet Dagda privát szobája.
Jobb kéz felől egy viszonylag nagyobb, kör alaprajzó terem nyílik – itt-ott olvadt gyertyacsonkok, tőr, kehely, s egyéb rituális kellékek hevernek. Ennek a helyiségnek – a Mana-forráshoz hasonlóan – valamivel nagyobb a mágikus kisugárzása, s egy pontban a kör közepén fókuszálódik – nyílván ezt a célt szolgálta a szokatlan alapterület is.
Bal kéz felől egy kisebb, ám annál zsúfoltabb terem nyílik – amolyan edzőterem, amit az enyhe izzadságszagon kívül átitat a különféle mágikus erők, és energia maradványok egyvelege. Nyílván mágikus – és hagyományos – párbajok színtere. A falakon különféle – de főleg távol-keleti – fegyverek sorakoznak, illetve több, kisebb pást is helyet kapott.
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Hétf. Okt. 22, 2007 8:03 pm Hozzászólás témája: |
|
|
/Atl/ - Értem, szóval önt vonzza a halál mibenléte, ez is valami - válaszolom a nőnek, majd elgondolkodom - van olyan terem, ahol a harci képességeinket növelhessük, tehát ahol némi különleges dologra megtaníthassuk egymást mielőtt megkapjuk a direktívákat. Esetleg ez a 'Fluxus' nevű terem érdekel, és hogy ott mi van, mert a név alapján nem jöttem rá sokmindenre. Így kérem esetleg ezt mutassa meg nekem - válaszolom. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Hétf. Okt. 22, 2007 3:26 pm Hozzászólás témája: |
|
|
- Nos, annakidején sebésznek tanultam, de… szóval… Végül is törvényszéki kórboncnokká avanzsáltam, majd később a Szövetségieknél helyezkedtem el, ahol részesültem némi alapkiképzésben, de időm javarészét mégiscsak a boncteremben töltöttem. Hogy milyen feladatokkal bíznak meg, úgy vélem, ez majd az eligazításon fog kiderülni. Addig is, meg kívánja tekinteni valamely részleget? _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Vas. Okt. 21, 2007 7:06 pm Hozzászólás témája: |
|
|
/Atl/ - Értem, hasznos helyiségek - válaszolom, miközben végigolvasom a termek tábláit, majd a nőt is jobban szemügyre veszem, de közben figyelek minden szavára, hogy ne vegyen észre nagyjából semmit, néha ezt némi visszakérdésekkel teszem könnyebben foghatóvá - nos nézzük, ön mivel foglalkozik civilben Doktornő? Tudja milyen feladatokra fognak minket beosztani, esetleg katonai kiképzésben részesült-e korábban, netán mindig csak a valóságon módosított, hogy elérje, amit akart? - teszem fel a kérdéseimet kisebb hézagokat hagyva az időben, hogy nyugodtan válaszolhasson rájuk. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Vas. Okt. 21, 2007 5:11 pm Hozzászólás témája: |
|
|
- /Atl/ Hmm… úgy vélem ez a feladat most Shakti-ra hárul – mondja McAlister – ámbátor a legközelebbi eligazítás fél óra múlva veszi kezdetét, itt a Konferenciateremben. De addig is, ismerje meg a VD 5-ös részleget.
Jack hátra marad, míg te, Shakti vezetésével, átvonulsz a szomszédos terembe – a Sanctum szívébe.
Szabályos, ötszög-alakú terem – melynek közepén míves, márványszobor díszeleg. A hófehér faragvány sárkányt – jobban mondva: nyúlánk sárkány-kígyót – mintáz, amint éppen egy gránitsziklára tekergőzik, s az égre kiállt, hatalmasra nyitva hüllőszerű pofáját. Torkának mélyéből kék, s bíbor lángok csapnak elő – Ignis Vesta, a mágikus tűz.
A Mana – a Felsőbb Világok tiszta, nyers kvinteszenciája – számtalan alakban megmutatkozhat, s noha minden élőt, s élettelent átitat – nem is beszélve a természetfeletti teremtményekről – ilyen közvetlen formában csak ritkán manifesztálódik.
- A Mana-forrás, s maga a terem amolyan gócpont – kezdi Shakti – az építmény korát csak megbecsülni tudjuk, feltehetően az újvilágba érkező első mágusok építhették, de már korábban is az őslakosok egyik kegyhelyének számított.
A helyiség minden egyes szegletében egy újabb ajtó nyílik – a Konferenciaterem, mondhatni a pentagramma egyik ága – az egyes termek bejárata felett, atlantiszi nyelven olvashatod, mely helyiség, milyen funkciót is tölt be.
Ennek alapján akad egy Gépház, egy Laboratórium, egy Raktár helyiség, s végül az ötödik terem a 'Fluxus' nevet viseli – nyílván mágikus kísérletek, s párbajok színtere. _________________ Karakterek:
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Soloviel
|
Elküldve: Vas. Okt. 21, 2007 3:52 pm Hozzászólás témája: |
|
|
/Atl/ - Örvendek kisasszony - fogok vele kezet legalább olyan hűvös érzéssel, mint amilyen hőmérsékletű az ő keze, miközben egy pillantással jobban szemügyreveszem az öncsonkítás nyomait - végülis valakinek a cigaretta a melléktevékenység - jegyzem meg magamban.
Megfordulok, hogy szembetalálkozzam Black Jackkel, akit hasonlóan egy gyors pillantással mérek csupán fel, mintha szemem se rebbenne, közben a férfi szemébe nézek.
/Atl/ - Mintha fiatalkori önmagamról hallanék beszámolót - jelenik meg egy vékony mosoly az arcomon, majd tova is tűnik, ahogy férfiasan megszorítjuk egymás kezét.
Ezekután McAlisterhez fordulok.
/Atl/ - Körbevezetne még a komplexum fontosabb részein? De ha esetleg dolga van, és az úr és a kisasszony is ismeri errefelé a járást, akkor nekem az is tökéletesen megfelel, hogy valamelyikük, avagy mindketten segítsenek nekem a hely megismerésében - intézem utóbbi szavaim már mindannyiuknak. _________________ "My spirit went to the Shadowlands, and all I got was this lousy t-shirt." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Syrocco Fianna
|
Elküldve: Vas. Okt. 21, 2007 8:44 am Hozzászólás témája: |
|
|
Egy nagyobb helyiségbe értek – amolyan konferenciaterem lehet – a roppant tárgyalóasztallal párhuzamosan a falat óriás plazmaképernyő fedi, rajta – szignál gyanánt – a Rend címeré díszeleg.
- /Atl/ Nos, Mr. O'Cosgraigh, engedje meg, hogy bemutassam önnek az Őrzők új generációját. Mis Katherine Woodhope…
- /Atl/ Doktor Woodhope, ha kérhetem – fiatalos külsejű nőszemély lép elő, majd kezet nyújt. Bőre sápatag, ez erős kontrasztban áll éjszín hajkoronájával – ruházata elegáns, ám kellőképpen szolid. Kézszorítása, noha nem mondható kifejezetten erőteljesnek, de az érintése rendkívül hűvös – mintha csak elszívná a tested melegét. Ugyan hosszú ujjú felsőjével leplezni próbálta, de kézfogás közben szemet szúrnak a csuklóján éktelenkedő hegek – korábbi öncsonkítások nyomai.
-… más néven Shakti – folytatja McAlister, figyelmen kívül hagyva, hogy félbeszakították – Szakterülete: a szupernaturális lények anatómiája, illetve a különféle toxinok.
Halk, erőltetett köhögés üti meg a füledet, s ahogy megfordulsz egy magas – szintén fiatal – férfivel találod szemben magad. A hölggyel ellentétben kreolbőrű, valószínű, hogy valamely ágon néger ősökkel is büszkélkedhet – a szemei egészen érdekes árnyalatban ragyognak, az írisze mintha csak aranyszínben pompázna.
- Á, és a másik ifjú titán, Jack Hunter, vagyis Black Jack.
- /Atl/ Öröm önnel találkozni, uram – közelebb lép, s ő is kezet nyújt.
- Mr. Hunter több ízben sikeresen beépült a legkülönfélébb bűnszövetkezetekbe, e mellett erőssége a tűzharc s a különféle harcművészetek.
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|