| |
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Inu CoG - Ahroun

Csatlakozott: 2006.07.17., Hétfő, 14:04 Hozzászólások: 2931 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Vas. Jan. 27, 2013 8:55 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Próbálok figyelni és megjegyezni mindent. Szellem barátoknak segítünk, Asurákat elkergetjük. Ez is rendben. Ásítok is közben egyet, mert hát nagyon sok volt a tudás, amit Apa elmondott amióta visszajött. Sok tudás, sok harc és most ettünk is és tele a hasam. Jó is lesz lassacskán szunyálni egyet. De azért figyelek, még nem alhatom el. Mikor a saját területéről beszél felkapom a fejem. Ez az én területem. Vagyis most már a mienk. Vagyis ez itt a szellemeké, a hálókon túl pedig a mienk. Újabb zavar. De nem akarom félbeszakítani. Övé, enyém... ez csak addig számított, amíg nem voltunk egy család. De most már minden közös.
Én már tudom, hogy Seline miért átkozott meg minket. Vagyis hallottam a történetet. De én nem tettem semmit, rajtam miért van átok?... Ezt akkor sem értettem, de Seline, vagyis a hold szeszélyes. Azt sem értem, hogy miért csukja be állandóan a szemét, miért nem néz mindig nyitott szemmel, ahogy most. És miért fut végig fenn egész éjjel mindig ugyanott. De az Álbundásokat sem értem és még sokakat másokat is. De tanulni fogunk és majd mindent megértünk. Apa megígérte.
Végül apa is abbahagyja, sőt ő is aludni akar. Vagy csak azt, hogy mi aludjunk és ez ellen semmi ellenvetésem. Ásítok még egy nagyot, majd ott helyben elkezdek forgolódni, keresni valami kényelmes helyet. Teszek még néhány kört egy helyben és mikor úgy érzem, hogy jó lesz, elfekszem kényelmesen. Figyelem még Apát és Testvért, vagyis Árnyékba-Marót. Aztán lassan elnyom az álom, én pedig nem ellenkezem. Még soha nem aludtam szellemek között... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:17 Hozzászólások: 967 Tartózkodási hely: anywhere in the wilderness
|
Elküldve: Vas. Jan. 27, 2013 8:19 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Hallgatom Öreget Haragról, fel-felnézve olykor Fakó Szemre, kinek neve Seline. Harag jó lehet, csak uralni, de hogy? Rá vagyok dühös? Mintha szólna hozzám, Vérszomj! Asurákra? Uralnom kell! Megértem azt is, amit elmondd Seline Haragja, az, amit Asura akart. Kihalt pusztaság királya lenni, és mindig jön erősebb. És nem lenne becsület és ravaszság, nem lenne sok új titok, csak Halálszag. Horkanok egyet amolyan lusta macska-"igen"ként, tűnődök miért átkozott meg Seline.
De ahogy a számtalan titok, amit felderíteni és őrizni kell, úgy a Harag uralma is hátravan még.
Mikor aztán a túlnanon, azokon a hálógabalyokon túl vagyunk, rácsodálkozhatok egy szebbik világra, csupa csodás, titokzatos látvány, hang és illat és lény! Jó kismacskának lenni, ahogy Testvér szélmacskával, én holdfénypamacsokkal játszom, pofozgatva őket, ugrálva rájuk, teljesen belefeledkezve játékomba. Ezt nem lehet megunni!
Öreg Hangja térít magamhoz, odaügetek és leheveredek szuszogva. Sok-sok érdekest mond, Titkok! Szellemek. Asura is Szellem. Néhány Szellem barát. Segíteni. Hírnév, Becsület, Hatalom!
/Kheuar/ - Honnan tudni melyik szellem barát?
Körbenézek, erről a sok itt lakóról nem tudom eldönteni, a Forró Fényes kétlábú-nőstény... ő nem tűnik barátnak, és sok túl idegen. De sok tetszik, barátnak érződik. A magányról megértem Öreget. Jó egyedül lustulni Fényes Szem alatt.
De most Másikkal is jó. Család, Khara-család. Körbenézek, mikor az ő területéről beszél. Azt hittem, a Testvéré, de Asura mondta, hazudott, persze, hogy az erősebbé! De itt fogok élni, ez jó, mint újra kölyök, csak.. Khara-kölyök. Tekhmet. Tanulni sokat, sok titkot! Haragot uralni! Azt... hamar kéne.
/Kheuar/ - Seline miért átkozta meg Kharákat? És engem miért jobban, mint mást? Miért akar Vérszomjat bennem, mikor kövér? Hamar tudni kell, hogy uraljam. Nem akarok Család-ölni többet.
...
Amikor pihenésről szól, nekem nem kell kétszer mondani. Már olyan régóta ébren vagyok, ideje aludni. Valami jó, kényelmes hely kéne, alhatok Árnyék-Vadásszal is, mint kölykök szoktak. Megnézem, ő hová hever, és odaheverek mellé, meg félig rá, megmosdok, őt is megnyalogatom párszor, aztán egy idő után eldőlök, mint egy darab fa, horkolni ebben a nagyon titokzatos új, szép világban. _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
- Setétholddal Osonó (Darkmoon Stalker), Bastet, Bubasti
- Bosszú Fagyos Karma (Frostiger Kralle der Rache), Fenrir - Schwerter von Heimdall, Modi, Ulfr |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Azrael

|
Elküldve: Vas. Jan. 27, 2013 4:30 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Az öreg bólint
/Kheuar/ - A harag hatalmas.. a Düh erőt ad, gyorsaságot, akár a halált is legyőzheted vele ha annyira súlyosan megsebesültél! De ha engedsz neki, és ő az urad, nem pedig te uralod, akkor az Asurák bábja leszel.. Seline nem azt akarja gyilkoljunk és pusztítsunk az eszünket elvesztve Árnyékba-Maró! Seline mikor lenéz ránk teljesen nyitott fakó szemmel, fényesen... a dühöd nagy, mert érzed, megátkozott minket! Rá vagy mérges... a világra, az Asurákra, de te se tudod... és elveszíted a fejed. Ha nem vagy ura, barátot ,testvért, családot.. mindent megölsz és a végén egy halott pusztaság őrült ura leszel, akire csak szánakozva gondolnak, ha már legyőzte egy hős, aki azért megy, hogy véget vessen rémualmának! Mindig legyetek észnél kölykök! Merítsetek a Dühből.. de ne engedjetek neki! Ahogy a tüzet is uralni tudjuk, ne égessen meg minket, úgy a haragunk és dühünk is uralnunk kell! Vagy elemészt.
Fejet ráz
/Kheuar/ - Számtalan titkot kölyök, számtalant, mit a világ rejt!
Önfeledt játék, fogócska
Olykor kell kiscicának lenni^^
A lazítás után az idősebb Khara odahív a fa alá titeket, int, üljetek le
/Kheuar/ - Ez most, ahol vagyunk, a szellemvilág. Egy másik, ahova mi csak akkor jöhetünk, ha bizonyítottunk, és a rangunk nagy! Itt élnek a szellemek, akik a barátaink, és segítenek nekünk, ha mi is nekik! De az Asurák is itt élnek... és bántják a barát-szellemeinket! Ha egy szellem segítséget kér, ne habozzatok segíteni neki, mert a hálája és barátsága fontos a szellemknek! Erről mesélek majd később.... Éreztétek mikor átléptünk... nem könnyű és csak bizonyos Rang után lehet megtanúlni, hogyan kell. De egy Khara a saját területén képes átlépni a saját kis birodalmába. Egy család vagyunk, egy nép, de még ha nagy is a csapat és sokan vagyunk... macskák vagyunk kölykök. Szeretjük a magányt, és szükségünk van rá, olykor egyedül legyünk, csak lustuljunk a napon, vagy fa alatt az árnyékban és ne zavarjon senki. Ez...
Mutat körbe
/Kheuar/ - Ez itt az én területem... a területemen bármikor átléphetek a szellemek világába, és bárkit magammal vihetek. Érzem, ha bejönnek a birtokomra, mert a föld és ura egy! Amíg kölykök vagytok az én területemen fogtok élni, és ha már elég sokat tettetek és Rangotok nagy, lesz nektek is saját, ahol pihenhettek, egyedül lehettek, ha akartok, vagy vendégeket fogathattok, látogatókat... a Tagahrimok, a Gyűlések álltalában egy ilyen Birtokon vannak. Meg fogom majd nektek tanítani, hogyan szerezzetek a szellemvilágban területet magatoknak, saját birtokot. Ha pedig eljön az időm és megtérek Gaiahoz, meghalok, a területem vagy a tietek lesz, vagy egy másik Kharaáé. De ez a jövő! Most pihenjetek! Hagyjátok, átjárjon Gaia, a Föld ereje, az élet! Hosszú napotok volt... pihenjétek ki magatok Seline fényében!
Mutat körbe
/Kheuar/ - Ha felébredtetek tanúlni fogunk!
Ígéri |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Inu CoG - Ahroun

Csatlakozott: 2006.07.17., Hétfő, 14:04 Hozzászólások: 2931 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: Vas. Jan. 27, 2013 12:48 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Azt értem, hogy tettekkel és azt is, hogy el kell mondani. Na de Apa ellenkezett, amikor Álbundásokat akartunk ölni. Az nem vadság?... Mindenesetre nem akarok jobban belebonyolódni, a magyarázat már így is hosszú volt. Teszek, ahogy eddig, mert Apa eddig is büszke volt rám. És akkor ezután is büszke lesz. És ha mégsem, majd szól. Miután megalkottam a saját ravasz stratégiám, én is belekóstolok a húsokba. Éhes voltam már nagyon. Elcsenek az égettek közül is egyet, hisz bizonyára okkal van ott és kíváncsi vagyok arra is. No meg ha már testvérem megosztja velem a sajátját, akkor azt is gyorsan befalom. Okos. Máris osztozik, amit tanultunk. De a madárnak miért? Övé mindig a maradék. Maradék pedig mindig van és mindig lesz. Ha a madárral osztozik, az majd odajön elcsenni ami a mienk... De nem szólok. Ez egy furcsa nap és sok van, mit még tanulnom kell. És sok, amit neki tanulni kell.
A madár felrepül és eltűnik. A szellemek világába? Irigykedek. Ő már most tudja? Egy dögevő? Amikor mi vagyunk az "Uralkodók"? Azért sietve tartom mancsom Apám felé. Megyünk mi a odaát?
<Még soha nem voltam, nem láttam, nem tudom milyen lehet, vajon veszélyes, sok a préda, a barlang és az otthon is ugyanilyen kellemes?>
Fúrom a fejem át a furcsa indák és hálók között, majd megrázom magam, hogy megszabaduljak tőlük és a bundám újra tiszta legyen. És szétnézek. És tátva marad a szám. A halovány és a vakító szem egyszerre néz le ránk. Furák a fák, mint zsákmányok és ragadozók figyelnek és a tűz! A tűz egy kétlábú! Valójában mindig gondoltam, hogy az is egy kis gonosz kétlábú kell legyen. Gyakran együtt járnak az Álbundásokkal. Egy család. De most nem tűnik fenyegetőnek. Azért a távolságot tartom, mint mindig. Nem bízom benne, akkor sem, ha Apa már ismeri. A szél azonban belekap a bundámba, játszani hív, én pedig önfeledten követem. Utána ugrom, játékosan elmarom, ha tudom, elengedem és újra rávetődök! Széllel még nem játszottam soha! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

Csatlakozott: 2006.05.18., Csütörtök, 14:17 Hozzászólások: 967 Tartózkodási hely: anywhere in the wilderness
|
Elküldve: Szomb. Jan. 26, 2013 6:39 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Okosakat kérdeztünk, persze, okosak vagyunk. Még leszünk okosabbak is, de már nagyon. Figyelek, mindent meg kell jegyeznem, Kuasha, tanító - és nagyszerű, mert tanulni akarok! És majd tanítani egyszer?
Öregebbként. Kölyköt. Vadászni, ölni, biztonságos helyet találni, gyógyítani tudok tanítani!
Jólesőn rágódok a húsdarabon, közben figyelmem lankadatlan. Károgó nézeget, van másfajta hús, de neki is az a véres tetszik, nem a tűz harapott - én megértem, jobb ez sokkal! Lassan tépkedem és nyelem a húsdarabkákat, egy-egy kisebbet károgónak hajítok. Ha már Barát.
Első vérontás, hasznos titok fürkészése, titok őrzése... mit kell őrizni, kitől? Túlélni sokat, az igen, fontos... És legyek bátor, és... ellenállni Dühnek? Haragnak? Hogyan? Nyugodtnak maradni, Seline mikor ilyen kövér? Nehéz. Miért lennék vadabb tőle ha nem vadulok? Aztán hallgatom a becsületet is. Killivel jól bánni? Tépek egy nagyobbat a húsomból és Ágak-Közül-Figyelőnek dobom. Máris szerény és tiszteletteljes voltam! Remélem mindenki látta. Testvér-Kharának is tolok egy darabot. De segíteni... csak úgy? Kinek, minek, akárkinek? Miért? Idegennek nem való, nem macskadolog.
/Kheuar/ - Azok leszünk, ravasz, vad, becsület...es! De hogy kell Haragot nem engedni? Harag hatalmas. Ilyenkor... nagyon... Seline vérszomjat akar!
Nézek fel Fakó Szemre, ami nem hagy nyugodni ilyenkor. Harag, Düh, túl sok, izzik szememben.
/Kheuar/ - Milyen titkot kell őrizni? Kitől?
Aztán elhallgatok, sok kérdés és még válasszal se ért véget Seline Haragja. Ilyen névvel biztos tudja miért tép Selinetől Harag engem. A másik világról hallgatom, hogy ott a Tűz titka... türelmetlenül kaparok a földbe, én most akarom látni, most akarok átmenni. Károgó úgy tűnik már olyan Rangos hogy eltűnik, vagy neki könnyebb - át, másik világba? Kíváncsiságom szikrázik.
Mancsunkat kéri. Húsdarabom maradékát lenyelem, aztán bizonytalanul nézve furán mozgó, fogni tudó mancsom odanyújtom Kuashának. Lépek, mikor hív és...
Elragad az érzés, mennyi fura, milyen... milyen más a világ! Fakó Szem ereje mint Fényesé, fának szeme van! Döbbent pofával pislogok rá. Táncoló Kétlábú... de kicsit macska a Forró Fényes helyén? Szélmacska borzolja irhám, kapkodom a fejem, hol ide, hol amoda ugrok... vízesés-lényt, tó-lényt is lesem, ez jó hely, nagyon jó!
Tele annyi... furcsával... titokkal?
És... és... pici fénypamacsok. Játszani akarok! Ugrálva próbálom elkapni őket. Selinefény-pamacsok! _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
- Bosszú Fagyos Karma (Frostiger Kralle der Rache), Fenrir - Schwerter von Heimdall, Modi, Ulfr |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Azrael

|
Elküldve: Szomb. Jan. 26, 2013 6:07 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Seline-Dühe bólint
/Kheuar/ - Okos kérdések. Figyeljetek jól kölykök, mert egy nap nektek is kell tanítani a fiatal Kharákat, akik ugyanígy okos kérdéseket tesznek fel! Én vagyok a Kuasha, a tanító. Egy nap ti is tanítani fogtok.
Árnyékba-Maró csenhet húst, a holló át is röppen egy hozzá közeli kőre és néz nagy csillogó szemekkel
Kunyerál a madár, hátha kap a barát
/Kheuar/ - Ravaszság, Vadság és Becsület... ezt hogy mutathatjátok meg? Tettekkel kölykök! Hogyan lehet a Rangotok nagyobb? Ha a tetteitek elsoroljátok, elmesélítek egy öregnek egy gyűlésen. Ha te ontassz először vért a csatában, az a Ravaszsságod bizonyítja, ahogy az is, hasznos titkot tudsz meg! Ha megvédesz egy féltve őrzött titkot, vagy túlélsz olyan sebesülést, amibe belehalálna más, ha megsebesítesz egy nagyon erős ellenséget és eltűnsz a vadonban... ha félrevezeted a téged üldözőket... ezek mind mind azt bizonyítják, mennyire vagy ravasz! De...
Nézi a két Kharát komolyan
/Kheuar/ - Ha elkap az ellenség, ha leleplezik az álcád, vagy ha megpróbálod de nem tudod becsapni a Véneket... az azt bizonyítja sokat kell még tanulnod, és a ravaszságod messze nem olyan nagy, hogy méltó legyél! A Vadsűgod is sokféleképp bizonyíthatod! Ha bátor vagy és nem ismersz félelmet, ha a Dühnek a lelkedben ellen tudsz állni és nem szabadul el a benned szunnyadó Szörny... Ha legyőzöl egy ellenséget úgy, nem tud megsebesíteni, és nyugodt tudsz maradni, még ha provokálnak is vagy Seline szeme fényesen ragyog! De ha egy ellenség legyőz téged és te bele se tudtál marni... ha menekülsz füled farkad behúzva szégyenteljesen, ha olyan butaságot csinálsz amit csak a társaidnak hála élsz túl...
Ráz fejet
/Kheuar/ - ...akkor az Öregek tudni fogják és a társaid is, nem volt a vadásgod oly’ nagy, hogy méltó legyél a magasabb Rangra. A Becsület pedig... ha a biztos halállal szembenézve is kihúzod magad, és büszkén bömbölsz, jöjjön, te legyőzöd! Ha királyhoz méltóan szerényen és tisztelettel viselkedsz más Alakváltóval... segítesz bajba jutottakon és önzetlenül, vitákat rendezel el és legyűröd a bosszúvágy és gyűlölet keserű érzését... az mind a becsületed mutatja! Míg az, ha önző vagy, ha nem segítesz annak aki rászorul, ha nem tartod be ígéreted ... az Öregek és társaid tudni fogják, sokat kell még tanulnod és fejlődnöd, hogy méltóvá vállj a Rangra.
Felnéz az égre
/Kheuar/ - Két Gyűlés között sok idő eltelhet... és a tetteitek el kell majd soroljátok! Elsoroljátok és a vének megítélnek majd. Viselkedjetek hát mindig Kharához méltóan! Legyetek ravaszak, vadak és becsületesek! Seline ajándékai vagyunk Gaianak... ne hozzunk szégyen rá!
Mosolyog
/Kheuar/ - Szellemek és tűz... a kettő összefügg kölykök! Ez a világ hatalmas... de van egy még hatalmasabb. Mint ha egy másik terület lenne... határ van a kettő között. Mi Kharák nem léphetjük túl azt a határt... bizonyítani kell, méltóak vagyunk rá azzal, magas rangot érünk el! Vannak Killik akik... könnyen átlépnek.
A holló felkráog, és elkezdi csípkedni a levegőt, mint egy tetemet, szárnyat bont és átrepül... eltűnik.
/Kheuar/ - Meg fogjátok tanulni, hogyan lássátok azt a világot, és végül azt is, hogyan lépjetek át.
Seline-Dühe felkel
/Kheuar/ - Én vagyok a Kuasha, a tanító, az én dolgom, kölykök, tanítsak... ezért most nyújtsátok a mancsotokat!
Jobb mancsába Árnyék-Vadász, ballba Árnyékba-Maró mancsát fogja
/Kheuar/ - És gyertek
Csak egy lépés... olyan érzés mint mikor sűrű indák, levelek között mentek, vagy barlangban pókhálón át... és végül kiléptek a ragyogó holdfénybe
A Szellemvilágban
A világ más, Seline az égen úgy ragyog, mint a Nap, a fák borostány szemekkel néznek titeket, kérgük és odúk formálnak bölcs, öreg arcot moha szakálla, leveleik susognak. A tábortűz itt egy egy helyben táncoló lobogó hajú, kecses, kedves mosolyú kétlábú lány, de vannak macska vonásai. Egy nagy párduchoz hasonló szél-szellem ugrik, mancsolja meg a fületek, siklik el fölöttetek, bukfencezik a levegőben... teste csak körvonal, pára és köd.
Élettől vibrál az egész hely, hatalmas szikla magasodik zubogó vízesés ömlik tóba, mint odaát, de itt sokkal nagyobb és a a szikla tetején egy azúrkék nőstény, akinek a haja a vízesés, a csobogás pedig dal, énekel.
A tóból egy kétlábúra... nagyjából hasonlító lény könyököl ki, zöldes a bőre, nagy fekete a szeme, nyakán kopoltyúk, deréktól lefelé pedig olyan akár a halak, uszonyos sellő; nézi a három Kharát kiváncsian
Kis fénypamacsok táncolnak a levegőben, akár a pici Holdak, ide-oda repkednek körülöttetek, mint éjjel a szentjánosbogarak. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

|
Elküldve: Szomb. Jan. 26, 2013 5:22 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Sok mindent mond Seline Haragja. Azt értem hogy ravasznak kell lenni, okosnak, ez jó, ravasz vagyok! És vadság, harciasság, ebben is nagyon jó vagyok, mondja is Öreg, kihúzom magam, büszke vadásggal csillan szemem. Azt a becsületet nemigen értem. De inkább Árnyék-Vadásznak mondja. Ő talán jobban érti.
Taghairm, újabb szó, gyűlés. Három Khara, meg két... Killi - emlékeztetem magam a szavakra. De egyre bonyolultabb. Nem értem a Rítust, de valami titok, titkok, meg fogjuk tanulni! De meg kell mutatni ezek szerint vadságot, ravaszságot, becsületet - büszkeség az része, büszke lenni tudok.
Árnyék-Vadász se érti még, hogyan.
/Kheuar/ - Hogy mutassuk meg világnak három nagy erényünk? Hogy hizlaljuk őket? Hogy irányítjuk tüzet?
Mászkálok fel-alá és Árnyék-Vadász körül. Lassan a húsokkal is szemezni kezdek, van nem tűzben mart is, olyanhoz odasündörgök és hátrább húzom magamhoz, vicsorogva - egyszerű megszokásból - aztán falatozni kezdek. _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Inu CoG - Ahroun

|
Elküldve: Szomb. Jan. 26, 2013 3:54 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| -/Kheuar/ De hát mind vadak vagyunk és ravaszok! - értetlenkedek - És becsületesek meg hűségesek is bizonyára... - teszem hozzá kissé bizonytalanul, mert nem egészen értem mit kell tennünk ezekért - Pontosan mit is kellene tennünk, hogy ezt más is elismerje?... Öljünk prédát? Hisz azt eddig is tettük... És És hogyan kell a szellemekkel beszélgetni? - csillan fel a szemem a lehetőségre, bár nem vagyok benne biztos, hogy valaha is láttam szellemet. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Azrael

|
Elküldve: Szomb. Jan. 26, 2013 10:34 am Hozzászólás témája: |
|
|
Seline-Haragja biccent izgatott fiának és annak új testvérének
/Kheuar/ - Gondoltam, érdekelnek a titkok...
Nézi a tüzet
/Kheuar/ - Hogyan szerezhettek rangot? A tetteitekkel. Három nagy... „erény” együttese. A Ravaszság az ami egy Khara éles eszét és tudását jelképezi. A képességetek, hogy mennyire tudtok titkokat felfedezni, ami fontos dolog nagyon! Hogy tudjátok manipulálni az ellenséget! Néha az, ha túl jársz az Asurák... és mások eszén sokkal nagyobb dicsőség, mint az, széttéped. Mennyire tudsz fejtörőket kitalálni másoknak és így megőrizni titokzatosságod.
Magyarázza
/Kheuar/ - A Vadság erénye olyasmi ami számodra Árnyékba-Maró könnyebb lesz. A harciasság, a forrófejűség, a dicsőséges fellépés, háború, harc és hódítás... ezek mind a Vadság részei. Tömören: mennyire vagy kemény és erős Khara.
Kis mosollyal néz fiára
/Kheuar/ - A harmadik pedig Becsület erénye. Hűséges és becsületes viselkedésetekkel, büszkeségetekkel és tettekkel mutathatjátok meg benne a jártasságotok!
Körbe mutat
/Kheuar/ - Ez most egy Taghairm, egy Gyűlés! Egy nagyon picike gyűlés, de gyűlés. A Taghairm ahol a Kharák összegyűlnek, álltalában mikor Seline az égen a legfényesbeb, mint most és történeteket mesélnek egymásnak, tudást cserélnek és ahol egymás tetteit meghallgatják és az öregek, vagy a legöregebb az alapján, hogy a három nagy erénnyel mennyire vannak harmóniában tetteitek, döntik el, méltó-e egy Khara arra, nagyobb Rangja legyen. De egy magányos Khara is kérheti, mikor nincs gyűlés, hogy elismerje egy öreg a tettét... ehhez egy szellemet kell megkérnie, aki viszi majd a hír a vénekhez, kik majd döntenek. Mindkét esetben egy Rítust kell elvégeznetek, az Elismerés Rítusát! Meg foglak tanítani titeket rá, ahogy még sok rituáléra. A rituálék fontosak... megerősítik a kapcsolatunkat a szellemkkel, barátokkal egy másik világban. És erőt adnak, hatalmat! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

|
Elküldve: Pént. Jan. 25, 2013 9:06 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Akárcsak testvér, én is óvatosan lépdelve hallgatom Apist, a hatalmasat. Hangon szól, furcsa tőle. Csupa veszélynek néz ki, de... barát, nem mond vészt se ránk. Vitát rendezni? Nem értem. Marakodás marakodók dolga. Tanítani? Az jó, tanulni akarok,sokat, sokat! Izgatottabbá válik toporgásom.
Párkeresés? Nőstényt keres hímnek? Jó nőstényt? Honnan tudhatja macskának, Kharának mi jó? Fura feladatok... de sok időm nincs töprengeni rajta, a károgó csikorogva szól Hangon, csillogó szemét fürkészem magasan az Apison. Híreket vinni, mindenki tudja, mit csinál a másik? Kíváncsi vagyok hírekre, de csőrét befogja Zöld-Mezők-Vándora. Mókás dolog látni, ahogy így játszik vele, ahogy becsukja a Hangját.
Khara szól most Kharául, az Öreg, Seline-Haragja. Mától Khara, most igazi Khara? Többi neve meg Killi, aki alakot vált... vajon mind állattá, kétláb-állattá, csupasz kétlábúvá? Milyen lehet a kétláb-madár, mikor az már kétlábú madárként is? De figyelek inkább, mindent tudni akarok. Tekhmet, kölyök, az vagyok. Ányékba-Maró.
-/Kheuar/ Árnyékba-Maró, Khara Tekhmet.
Szólok én is testvérem nyomán, és engem is az érdekel leginkább, amit kérdezett - hogy lehet hatalmasabbá, erősebbé, bölcsebbé válni, hogy több titkot megtanulhassak? Buree Pa - olyan is kéne nekem!
-/Kheuar/ Igen, igen, mit kell tenni? Sok, sok titokért? Milyen titkok?
Izgatottan járkálok, keringek, sok az új most, nagyon sok, s a legérdekesebb újak most vannak, most. _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Inu CoG - Ahroun

|
Elküldve: Pént. Jan. 25, 2013 7:15 pm Hozzászólás témája: |
|
|
A gondolataimon keresztül igyekszem figyelni, amit mond, de így is lesunyt fejjel, kissé körözve figyelem a hatalmas hústömeget.
Bámulom a hatalmas... Apist és bárhogy is próbálkozom, nem tudom nem prédaként bámulni. A hatalmas test láttán a mamutok jutnak eszembe, melyeket csoportosan vadásszuk le és melyek bármely óvatlan vadászt letaposnak. Ha viszont leterítünk egyet, akkor sokakat táplál hosszú ideig. Mindig szerettem a mamut vadászatokat! De a mamutok nem beszélnek a macskák nyelvén... én legalábbis egyet sem hallottam még beszélni, de igaz, hogy ilyen szarvas prédát sem.
Aztán mikor a madár károgni kezd, akkor veszem csak ismét észre, hogy valóban itt van. Egész el is feledkeztem róla. Ő nem préda, de mindig lopni akar a zsákmányból, mindig kergetni kell. Nem kedveltem soha igazán. És ő is beszél. Azon a zavaró hangján, mellyel állandóan elárulja a zsákmány helyét, hogy a farkasok és hiénák is odataláljanak.
Nehéz lesz másként tekinteni rájuk. De Barátok. Apa barátai, így az én barátaim is.
-/Kheuar/ Árnyék Vadász, Khara Thekmet. - ismétlem meg, hogy megjegyezzem. - Milyen... tettel... lehet rangot szerezni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Azrael

|
Elküldve: Pént. Jan. 25, 2013 6:32 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Seline-Haragja leül és átadja a szót a „prédának”, aki felkel. aztán még jobban. A Kharák harci alakban se érnek, csak mellkasig a hatalmas minotaurusznak
Éles pata, kemény izmok, gyilkos szarvak és fogai is olyanok amikkel tépni lehet
/Kheuar/ - Ifjú Kharák... nekünk Apisoknak Gaia anyánk azt a feladatot adta, hogy legyünk bölcsek és rendezzük el a vitákat. Hozzunk békét ahol nincs és a viták ne vezessenek harcokhoz. A zöld mezőkön legelve elmélkedünk mi Hold-Bikák a kérdéseken, amikre sokan keresik a választ
Zöld-Mezők-Vándora hangja akár a sziklaomlás, mély és dübörgő
/Kheuar/ - Vitákat rendezünk el... meditálunk... elmélkedünk. Tanítunk és tanulunk. Hozzánk fordulnak Gaia anyánk gyermekei, hogy megfelelő párt találjanak maguknak. A legnagyobb harcosoknak a legnemesebb párt, legyen ember, vagy állat, vagy olykor szellem... mi megtaláljuk, hogy az alom, vagy fészek ami születik nászukból a legerősebb és legegészségesebb legyen! Figyelünk, elmélkedünk és őrizzük a történeteket! Töprengünk jelentésükön, és tovább meséljük őket, más is megismerje és tanúlhasson belőle!
/Kheuar/ - Na macsekok! Szépszemű cicááááák...
Károg fel a madár, borzalmasan ejti a Khara nyelv szavait, amit nem csőrre találtak ki, de érthető
/Kheuar/ - Mi Hollók vagyunk... akik figyelnek és viszik a híreket! Nappal szállunk, és gondoskodunk róla, hogy gaia minden gyermeke tudja mit csinál a másik!
Az Apis szelíden befogja két ujjal a csőrt, hogy elhallgasson a tollas, aki látszik képes lenne átkárogni az egész éjszakát
Seline-Haragja veszi át a szót
/Kheuar/ - Árnyékba-Maró és Árnyék-Vadász! Mától Kharák vagytok! Ha találkoztok egy másik Killi-vel, Alakváltóval találkoztok, úgy mutatkoztok majd be, „Árnyék-Vadász vagyok, Khara Tekhmet! A Tekhmet azt jelenti „kölyök”, a mostani Rangotok jelzi. Minnél magasabb rangot szerzetek tetteitekkel, annál több titkot ismerhettek meg... és mikor valami kiemelkedőt tesztek, méltóvá váltok egy Buree Pa-ra... ősi titokra amit kevesen ismernek, vagy csak a tanítótok! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Inu CoG - Ahroun

|
Elküldve: Csüt. Jan. 24, 2013 10:45 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Erősen gondolok a kétlábú, harci alakra, aminek a bundája vastag és erős és megvédte a testvért, vagyis most már Árnyékba-Marót a harapásoktól. Most próbálom először szándékosan felölteni ezt a furcsa kétlábú formát, mely olyan sutának és esetlennek tűnik a négy lábhoz képest, mégis már most több alkalommal bizonyította erejét.
Mikor végre sikerül, a tüzet még mindig elég nagy ívben kerülve, büszkén kihúzva magamat (amennyiben a barlang teteje ezt engedi) lépek oda és figyelem meg a Jelet, ami mostantól az enyém. Hozzádörgölőzöm én is. Család. Apa. Szeretet és összetartozás.
-/Kheuar/ Együtt kergetjük és öljük az árnyakat testvér. - válaszolom vidáman. Hisz a vadászat és a kergetés is játék, szórakoztató. Csak a sebek ne lennének olyankor...
Apa Seline-Haragja. Érdekes név. Nem olyan, aki haragos. Én még nem láttam olyannak. De biztos oka van a nevének és meg fogjuk ismerni, hogy mi az.
Testvéremet követve én is megismerkedem a barátok szagával és kinézetével. Kérdéseimet a jelről elteszem későbbre. Most a barátokkal kell ismerkedni. Fura barátok. Nem volt "barátunk" eddig, Kharáknak pedig van. Még nagyobb a család, az erő és az összetartás. Az egyik okos, a másik meg... Hírnök?... Megfigyel nekünk betolakodó talán? Testvérem kérdései bennem is megfogalmazódtak. De megelőzött. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sablepaw Red Talon

|
Elküldve: Csüt. Jan. 24, 2013 9:44 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Neve lett a másiknak is, büszke vagyok, hogy jó ötletem lett. Hasonló név, Testvérnév, figyelem ő jelét is. A közöst próbálom meglelni a jelben, majd azt karmolom a földbe.
/Kheuar/ - Árnyék.
Ejtem ki Hangosan.
/Kheuar/ - Minden Kharának Árnya van. Ha abban Ellenség, én marom, te vadászod. Árnyék-Vadász.
Szólok aztán, fáradtságom újra elszállt, kíváncsian körözök. Csak Tűz, az ne volna!
/Kheuar/ - Seline Haragja.
Szólom az Öreg Nevét is. Ezek a Nevek, tetszenek. Harag, azt értem, nagyon értem! Szarvas-Patás, Zöld-Mezők-Vándora, Apis... figyelek. Bölcsek? A szarvaspatások négylábúan elég butáknak tűnnek nekem. A Tollas, annak is van neve... azok okosak! Ágak-Közül-Figyelő. Hírnök?
/Kheuar/ - Hírnök? Milyen hírt... kinek? És mit csinál a bölcs... Apis?
Óvatosan közelítek feléjük, alaposan megnézve őket, megízlelve szagukat. Persze azt értem, a Khara mit csinál, a Khara a mindenség Királya. De ők, őket nem tudom, mi választja el állat-formájuktól, ahol egyik buta, finom húsú préda, másik ravasz, okos dögmadár. _________________ - Cobolymancs (Sablepaw), Red Talon, Theurge, Lupus
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Azrael

|
Elküldve: Csüt. Jan. 24, 2013 8:30 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Az idősebb Khara bólint
/Kheuar/ - Gyere fiam, öltsd fel harci alakod!
Az ifjú is megkapja a Jelet a mellkasára
A jelet, ami néma Hang, de Hang, mert beszél
Azt mondja, azt jelenti: Árnyék-Vadász
/Kheuar/ - Árnyék-Vadász, a Khara! Fiam!
Büszkén húzza ki magát, dorombol szinte
/Kheuar/ - Légy üdvözölve köztünk! Az én nevem? Seline-Haragja fiam...
ők pedig
Mutata a patásra és a tollasra
/Kheuar/ - A barátaink. Alakváltók, mint mi. Ő Zöld-Mezők-Vándora... egy Apis. Ők bölcsek nagyon. A szarván pedig egy holló, Gaia hírnöke, Ágak-Közül-Figyelő... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|