Playground :: Téma megtekintése - ~ Kérdések és válaszok - Vampire: The Masqurade ~
  Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok  Profil   Regisztráció   Belépés    

~ Kérdések és válaszok - Vampire: The Masqurade ~
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Következő

Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> WoD
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Soloviel

HozzászólásElküldve: Vas. Márc. 02, 2008 5:40 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Amúgy Elíziumok szerintem sem művelnek olyan sok féregszagú dolgot, lévén a Karamellában több az olyan vámpír, amelyik Emberség 7-tel legalább rendelkezik, vagy Királyok, Mennyek, stb. ösvényeit követik, így a Bestiától orientálódni próbálnak elfelé, ezért az ilyeneknek nincs is féregszaguk.

A vámpírok hiába rendelkeznek annyi kapcsolattal, sokáig élnek, stb. mégis van egy nagy hátrányuk a vérfarkasokkal szemben, ez pedig, hogy senkiben sem bíznak, és bár ez egymás gonoszságai elől jól óvja őket, mégsem jó a külvilággal szemben, a vérfarkasok pedig ha nem is jószántukból, de mégis összefognak, ez az ő nagy előnyük egy szervezett, de bizalmatlan társadalommal szemben.

Amúgy pedig egy vérfarkas minek ölje a vámpírokat, ha azok:
1. egymást is ölik
2. vadászok is ölik őket
ezekután a vérfarkas azt mondja, hogy "akkor én már csak egy pofa sört kérek". :-D
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Vas. Feb. 24, 2008 8:41 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egyáltalán nem az underworldből jött az ötlet... :x
Onnan jött az ötlet, hogy JKk elkezdtek vallatni valakit, el fogják kapni ő főnökét is, egy darabig haladhatnak így felfele.
Na most Kamarilla esetén egy vámpírt elkapnak, már elvezetheti őket Eliziumhoz, márpedig egyszer egy vámpírt kiszúrnak azt könnyen elkaphatják, ha az a céljuk.

"Ahol tudnak, általában ott se foglalkoznak velük túl sokat, mivel van ezer fontosabb dolguk. Ha tudják, hogy a "vérszívó fomorok" írtják egymást, az nekik csak jó, de ettől aligha pacsiznának le a kamarillásokkal. "

eddig kb azt írtad mint én más szavakkal.

"ami egy vámpírok által rendszeresen látogatott helyen kábé 100%ig életveszélyes az esetleg évtizedek-évszázadok óta odabetonozódott féregszellemek miatt."

Eliziumon nem művelnek olyan sok féregszagú dolgot, vagy igen?
És ott pedig a közelharci képesség számítana, nem a kapcsolatok.

Pont azt fejtettem ki, hogy ne háborúzzon a Kamarilla meg garouk semmilyen formában, mert mindketten jól beszopják, de rövidtávon inkább a kamarilla, eddig még nem sült ki ebből pont az ellenkezője.

Spórolj a könnyel, foglald el helyed
Ítélet napjáig ne felejtsd neved
Kövess gyorsan és szabadon
Katonák vagyunk győzünk, vagy meghalunk

Itt az ideje az áldozathozatalnak
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Sablepaw
Red Talon

HozzászólásElküldve: Vas. Feb. 24, 2008 8:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Eztli írta:
Szerintetek van olyan, hogy modern időkben a városi törzsek politikai okokból hagyják működni a Kamarillát, mert ők rendesen küzdenek Sabbath, meg kisebb részben akár Pentex ellen is?

A garouk rendszerint lófaszt se tudnak a vámpírtársadalomról.
Ahol tudnak, általában ott se foglalkoznak velük túl sokat, mivel van ezer fontosabb dolguk. Ha tudják, hogy a "vérszívó fomorok" írtják egymást, az nekik csak jó, de ettől aligha pacsiznának le a kamarillásokkal.

Idézet:
Egyébként Kamarillának mennyi esélye lenne, ha komolyan vadásznának rájuk?

Elég sok. A kamarilla oldalán van a létszámfölény, a világi kapcsolatok, a szövetségesek, a ghoulok, a politikai hatalom, a média, a rendőrség, stb, stb. A garouk oldalán rendszerint csak a bivalyerős közelharci készségeik állnak, amiket aligha kamatoztathatnak, mivel egy vámpír se olyan hülye hogy leálljon csápolni egy háromméteres csupakarom izével (egy fátyolos eltűnéssel és elmeneküléssel meg szart se kezd a garou). Továbbá ott a vérfarkasoknak az umbra, ami egy vámpírok által rendszeresen látogatott helyen kábé 100%ig életveszélyes az esetleg évtizedek-évszázadok óta odabetonozódott féregszellemek miatt. Az esetleges tremere mágikus védelemről - ami az umbrára is kihathat - nem is beszélve.

Szóval nem, egy vámpírok elleni offenzíva:
- Kábé tökéletes vereséggel végződne.
- Ha valami HATALMAS csoda folytán mégsem, akkor is túl sok halálos áldozatot szedne a Garouk közt, amit aligha kockáztatnak meg pár rühes vérszopó miatt
- Teljesen felesleges holmi politizálgató vámpírra pazarolni az erőforrásokat amikor ott vannak a táncosok, a pentex, és a garouk elsődleges célja a caernek védelme, amik zömmel a háborítatlan természetben találhatóak meg - ahol vámpírok meg nem igazán.
- Ha pár befolyásosabb pióca elmenekül, esetleg egy videófelvétellel a garoukról, az kábé az egész vérfarkas fajt enbloc veszélybe sodorná.

Szóval szép szép ez az underworld ihletettségű vámpír vs vérfarkas háború idea, csak épp egyik félnek se érné meg. Egy kicsit se.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Syrocco
Fianna

HozzászólásElküldve: Pént. Feb. 15, 2008 5:09 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerintem gyakran kötnek kompromisszumot a vámpírokkal.
Meg, elvileg, ha a Kamarilla jól működik, akkor észre sem lehet venni a vámpír jelenlétet.

Éjben-Járó, Crinos, Lupus
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Pént. Feb. 15, 2008 11:31 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerintetek van olyan, hogy modern időkben a városi törzsek politikai okokból hagyják működni a Kamarillát, mert ők rendesen küzdenek Sabbath, meg kisebb részben akár Pentex ellen is?
Egyébként Kamarillának mennyi esélye lenne, ha komolyan vadásznának rájuk?
Minden vámpír tudja hol van az Elizium, elég egyet elkapni, kicsit megkínozni tüzes vassal, napfénnyel, míg egy akaratgyenge példány el nem mondja, hol találkozik a féregtársaival.
Aztán szépen lesben állni umbrában és mikor megérkeznek, széthentelni a fegyvertelen vampikat, kb egy Zulonak van jó esélye egy Ragabash ellen.

Vissza az elejére
Azrael

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 17, 2007 11:51 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az Emberség-veszítés nem egy lehúzandó pont, csak abban jelenik meg, hogy egy 10-es skálán épp hol tart, hanem lelki degradálódás, ahogy a lelkiismeret lassan eloszlik, a szív kihül, és egyre jobban és jobban válik hasonlatossá a lelkében csaholó Fenevadhoz.
Az Emberség-veszítés az, hogy egyes tetteken túl tudja-e magát tenni az adott vámpír.
Tényleg én tettem ezt?
Tényleg ez vagyok én?
Tényleg ilyen vagyok?
Tényleg ez a természetes, mert vámpír vagyok?
Tényleg ilyen vadálattá lettem mióta meghaltam?
Tényleg csak egy járkáló tetem vagyok aki vér szív, hogy éjszakáról éjszakára feltámadjon halottaiból és meghosszabbítsa szentségtelen és természetellenes létét?
Tényleg ... szabad ezt nekem mert igazi Ragadozó vagyok?
Tényleg azt tehetek amit akarok, amíg eltüntetem a nyomaim és az emberek nem fedeznek fel? Amíg betartom a Hagyományokat?
Tényleg... milyen lehet egy szűz vére mikor épp elveszem az ártatlanságát...
...vagy épp az életét...
...vagy egy öregé...
...gyermeké...?
És ha istenigazából lelkiismeret furdalás nélkül dolgozza fel, hogy... hát egen.. én Vámpír vagyok, évszázadok állnak előttem, mit számít egy névtelen halott, akinek vérét vettem? Hisz' én öröklétű vagyok, míg ő előbb utóbb meghal.. helyesen tettem... megkíméltem az öregségtől, a betegségektől.. és amúgy is...
...csak egy ember volt.
Na ilyenkor veszít emberség. :twisted:
Ha felébred, és ott van mellete a hulla, az emlékek, és meg van róla győződve Ő tette... és egyszerűen túl tud lépni rajta (jó ksi lelki vívódás... personal horror ya' know), feldolgozza és önigazolja, hogy "megtettem, és?", na akkor levonhatod a pontocskát :roll:
Vissza az elejére
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 17, 2007 11:47 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sztem nem a bűntudat a lényeg, hanem a tett.

Vissza az elejére
Syrocco
Fianna

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 17, 2007 11:29 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerintetek, ha egy karakter (vámpír/halandó/akárki) azt hiszi, hogy megölt egy embert, de nem emlékszik rá -pl másnaposan fölébred és ott van egy hulla, és minen jel arra mutat, hogy ő tette, akár még emlékei is vannak róla), de közben nem ő volt, akkor ugyanúgy veszít Emberséget? Huhh .. bocs, nem tudtam egyszerűbben fogalmazni...

Éjben-Járó, Crinos, Lupus
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Malkáv

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 11:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Elvileg a Horrid Reality sérülése "szellemseb", szóval nem okoz igazi egészségszint vesztést. A karakter kapja a levonásokat, úgy reagál, ahogy az adott helyzetben reagálna, ha az valódi lenne.

Utána pedig amint meggyőzik róla, hogy a sebe nem valódi, akkor minden sérülis eltűnik .. aztán már csak járhat a pszichiátriára, hogy kigyógyítsák a sokkból és a szerzett elmezavarokból.

Amúgy úgy tudom az a koncentrálás nem olyan elképesztően nagy cucc. Egy ravnos simán tehet mást is, miközben egy illúziót irányít .. persze más diszciplína használata ez alól kivétel.

De ha már varázsol az illúzióra egy állandóságot, akkor koncentrálnia se kell.
Azrael

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 10:54 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nézőpont kérdése, ez igaz. KM függő, mint minden a WoDban. :roll:
Ha egy illúzió halálra kínoz, a fájdalom valóságos lesz ,elvégre hat az érzékekre, amibe bele lehet őrülni, sőt akár Torpor is lehet, hogy oda menekül az adott vampi. Vagy önkezével vet véget a kínjainak ,csak múljon a fájdalom...
A lángok amúgy érdekes, ha lángokat a ruháján láttat vele a Ravnos, akkor 100% hogy Frenzy lesz belőle , elvégre ÉÉÉÉG :-D Őrjöngő, menekülő vámpír, aki csak a tudatában létező lángok elől fut.. az életben nem győzik meg ,nincs ott az a tűz.. egyszerűen agyilag zokni, a Fenevad erősne retteg a tűztől... :oops:
Van rosszabb a halálnál.. pl az ,mikor a halál se jelent megváltást, mert nem jön el 8)
Vissza az elejére
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 10:49 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szerintem bashing damage lesz, a Magenél is írták, hogy tudatmágiával azt lehet okozni.

"A person cannot actually be killed in this manner, and all injuries disappear once the victim is truly convinced that he has not been harmed (which can and will take a considerable amount of time--psychological therapy might even be required)."

Vissza az elejére
Azrael

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 10:42 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ajánlom a Rémálom az Elm utácban remekművek megtekintését, hogy az elme mennyire ki tud hatni a testre. Azok a lángok számára pokoli valóságosak lesznek. :-D
Ami az álcázást illeti... valóban nem Obfuscate, de létrehozhat egy illúzió falat vagy függőnyt ami mögött elbújhat. Vagy az ajtót elrejti, hogy ott valójában fal van :roll:
Aki nem tudja, hogy van ott ajtó, ami vezet a kamrába, nem kezd el gondolkozni ,valódi-e ez a fal... :twisted:
Láthatatlan nem lesz, de álcázhatja magát másnak.. magaköré létrehozza pl egy gyerek illúzióját :oops:
Vissza az elejére
Thrall
Meseszövő

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 10:26 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ok kösz. Szép képesség, még szerencse, hogy sokkal körülményesebb használni mint Obfuscatet, azzal ahogy elnézem, nem kell folyamatosan koncentrálni álcázás fenntartására.
Ez a semmi mást, mint koncentrálást azt jelenti, hogy 3 szintű Chimnestryt alkalmazva nem tudna álcázva beszélni, mert nem tudna egyszerre beszélni, meg szájmozgást is fenntartani?
"Ha lángok égetik el" hmm azt nem írja aggravatedet is képes lenne így sebezni.
Továbbá a láthatatlanság mennyire egyszerű ezzel?
Mert elvileg létrehozhat olyan illuziót, ami ugyanolyan, mint a háttér, csak lehet, hogy nem tudja pontosan leutánozni hátteret, főleg ha mozog.

Vissza az elejére
Coeus

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 10:23 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Röviden: igen*.
*= Szerintem.

"- Would you tell me, please, which way I ought to go from here?
- That depends a good deal on where you want to get to.
- I don’t know where...
- Then it doesn’t matter which way you go."

Alice
Vissza az elejére
Azrael

HozzászólásElküldve: Hétf. Júl. 16, 2007 9:43 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

A Chimerstry alapvetően "érzékekre ható illúziókat" teremt. Az Ignis Fatuus és a Fata morgana létrehozza az illúziót, ami addig tart, amíg valaki meg nem töri az illúziót (vagyis el nem kezd kételkedni a valóságában és be nem bizonyítja, nem létezik, ami nem gyakori. cska ha elég nyilvánvaló.. ez a fal itt volt mikor errej ártunk? Vagy elég megérinteni, hogy leleplezze... amíg nem ad anyagot neki Fata Morganával, vagy az álandósággal), vagy ahogy az erőnél leírt módon meg nem törik (pl az Ignis Fatuus illúziója csak addig él ,amíg a Ravnya ott van).
Az alapkönyvből idézve: "Az illúziók az érzékeket és a készülékeket is megtévesztik".
A 3. szinten már "életet" lehelhet az illúzióba, hogy a láng lobogjon például, és a 4. szintel "álandósítja". Vagyis megmarad, ha a Káinita nincs a közelben.
A Horrid Reality , ahogy írva van, csak egy személyre hat "a vámpír közvetlen az áldozat elméjébe sugározza és kelti életre a halucinációkat". Amit lát az számára valóságos, ha azt látja lángok égetik el, belehal a sérüléseibe. Hogy győzöl meg valakit, amit lát nem a valóság?
Ez az első öt szint... ezen felül a Chimerstry egyre dúrvább és dúrvább, míg nem magát a valóságot formálja kénye kedve szerint a Ravnos.
Életveszélyes egy Diszciplína... többek között ezért is takarították el a Ravnosokat. A Chimerstry 10 tömören azt csinálja, hivatalos kiadvány szerint: Az a Valóság amint ÉN mondok... :roll:
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Zárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Zárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.    Tartalomjegyzék -> WoD Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Következő
1 / 14 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Original Werewolf forum design by DeadDrake and MoonDancer, 2004
is a trademark and Werewolf is a trademark or
registered trademark of White-Wolf in the U.S. and/or other countries.