Csalogány vendégház
Erdei képek Megközelítés Galéria Túra tippek Mátrakeresztes Sípark

Csalogány vendégház

2022 - nyitás áprilisban

Mátrakeresztes 

Erdei nyaralás a Mátra mélyén. Hangulatos vendégház a lakott terület és az erdő találkozásánál.

A legfeljebb 6 fő számára ideális szállást egy időben csak egy család, társaság bérli. Más nem tartózkodik ott. A faház emeletén egy nagy franciaágy, két szimpla ágy, a földszinten pedig egy kétszemélyes kanapé található. A faház teljes konyhafelszereléssel ellátott, illetve TV, Wi-Fi és klíma is van.

A Csalogány Vendégház Mátrakeresztesen, a Nyugati-Mátra és a Felső-Mátra határán, 460 méteres tengerszint feletti magasságon, idilli, erdei környezetben várja Önt és családját, barátait. A nyaraló ideális arra, hogy eltávolodjunk a világ zajától. Csendes, nyugodt, erdei környezet vár mindenkit, a Mátra ölelésében, cserépkályhával fűthető, komfortos körülmények között.

Nyitva tartás: április elejétől október végéig.

Ismerje meg a környék számtalan turistaútját, a környező hegycsúcsokat, a mátrai sípályákat vagy a kalandparkot! A faház kertje erdei környezetben található, ahol a csendben könnyen megfigyelhetők az erdő állatai.

Kapcsolat:
Csurgó Sándor
E-mail:
csurgo.s@gmail.com
Tel:
0670-3175327

WEB:

Csalogány Vendégház

Facebook:

https://www.facebook.com/matraihaz

 

 

A vendégház  

Az apartman alapját egy 1985-ös Poniklec tipusú erdei faház adja, amely 8 cm-es átmérőjű fa gerendákból épült, téliesített. A házat 2013 és 2017 között teljesen átépítették és felújították. Minden burkolat kicseréltek, a mai kor és saját igényeink szerint.

A földszinten található egy amerikai konyhás nappali és egy modern fürdőszoba+wc, az emeleten pedig alvóhelyek várják a vendégeket. A ház két végén két tágas terasz nyújt kellemes kikapcsolódást. Polikarbonát tetejük beengedi a fényt a ház belsejébe. A nyári hőségben az erdő fái - tölgyek, gyertyánok, erdei fenyők - nyújtanak árnyékot.

A vendégház fűtéséről egyedi erdélyi cserépkályha gondoskodik. TV és Wi-Fi van.

 
Megközelítés autóval  

Budapest felől a hatvani leágazásnál kell lehajtanunk az M3-as autópályáról. Már itt ki van írva Galyatető.

Hatvantól a 21-es úton haladhatunk északra, Salgótarján felé. Pásztón és Hasznoson keresztül visz az utunk. Hasznostól kb. tíz kilómétert autózunk Galyatető felé, gyönyörű erdei úton. Mátrakeresztesen az Óvár fogadónál kell a főútról balra kanyarodni.

Miután a focipálya mellett elhaladunk, felmegyünk a Harmat utca végéig. Innen jobbra kanyarodva 30 méterre megpillanthatjuk a faházat. Az utolsó 150m köves-földes úton közelíthető meg. Parkolás az út mentén, a kapu előtt, fás - árnyas erdei környezetben lehetséges.

Ezt a területet a Mátrakeresztesiek Békás-tó üdülőnek is mondják. A pontos helyért kattintson a térképre.

Kapcsolat:
Csurgó Sándor
E-mail:
csurgo.s@gmail.com
Tel:
0670-3175327
  gyöngyösi állatkert 
Megközelítés autóbusszal  

Naponta több autóbuszjárat indul Pásztóról Mátrakeresztes felé. Hozzánk leg közelebb az Ágasvári menedékház megálló található, az Óvár fogadó mellett. Innen kell felsétálni a házhoz 1 kilómétert.

 
   
 
Galéria  
Csalogány vendégház  Csalogány vendégház  Csalogány vendégház  Kapcsolat:
Csurgó Sándor
E-mail:
csurgo.s@gmail.com
Tel:
0670-3175327
   
  Csalogány vendégház  Csalogány vendégház  Csalogány vendégház  
   
Csalogány vendégház  Csalogány vendégház  Csalogány vendégház  
Csalogány vendégház Csalogány vendégház Csalogány vendégház  
   
Csalogány vendégház Csalogány vendégház Csalogány vendégház  
Csalogány vendégház Csalogány vendégház Csalogány vendégház  
   
Csalogány vendégház Csalogány vendégház Csalogány vendégház  
   
Csalogány vendégház Csalogány vendégház Csalogány vendégház  
Csalogány vendégház Csalogány vendégház  
Csalogány vendégház Csalogány vendégház Csalogány vendégház  
Túra tippek  
Vidróczki-barlang
Mátrakeresztes - Óvár vendéglő parkolójából indul a turistaösvény. Alig egy kilométeres séta után megérkezünk a barlanghoz. Elágazásoknál mindig tartsunk jobbra. Az utolsó 200 méteren egy pici patakon átkelünk, élesen jobbra kanyarodunk. Itt sűrű bozóton és kaptatón kell áthaladnunk.
 
Geománia - Vidróczki-barlang, hólyagüreges andezit feltárások  
 
Mátraszentimre - Sípark
A sípark gyalog 10 kilóméterre van a szállásunktól. Többféle nehézségi fokú útvonalon is megközelíthető. A leg bátrabbaknak kis kitérővel az Ágasvár csócson keresztül is. Autóval 14 km.
 
Mátra  
A Csörgő-patak mentén indulhatunk az Ágasvár, vagy Mátraszentistván felé. Itt található a Böske-forrás, A patakmeder minden évszakban más és más arcát mutatja. A gyerekek számára minden métere játszótér.  
Mátrai túra  Mátrai túra  Mátrai túra  
A Nyikomról, a kilátóból jól látszik az Ágasvár meredek csúcsa és a lankásabb Óvár-hegy meredek sziklafala. A völgyben bújik meg Mátrakeresztes.  
Mátra túra  Mátra túra  
Mátrakeresztes  

Pásztóhoz tartozó Nógrád megyei település a Kövecses-patak völgyében, a Kövecses és a Csörgő - patak találkozásánál, kedvező természeti környezetben.

Eredeti neve 1937 előtt Alsóhuta volt. Mai nevét valószínűleg a helység fölött magasodó Keresztes-bércről, illetve Keresztes-hegyről (599m) kapta.
Mátrakeresztest a pásztói ciszterciták alapították az 1700-as évek második felében. Akkoriban kezdetleges üveghuták is voltak itt.

Római katolikus temploma korábban vadászkastély volt, 1946-47-ben alakították át. Tengerszint feletti magassága: 360 - 480 méter. Legkedveltebb, közeli túraútvonala a 789 m magas Ágasvár.