Multiplayer

Célja a közös móka XP és pénz szerzés egészen az 50-es multiplayer Rank szint eléréséig. A főmenüben lévő Multiplayer opciót választva indíthatjuk el az online szórakozást. Amint csatlakozik, új képernyő jelenik meg új opciókkal.

Playlists: Nyílt szerverekre csatlakozhatunk, utána vagy a soft lock-ot(célzás segítés) vagy free aim-ot(szabad célzás) választjuk. Ez segít, hogy a gyengébb és erősebb játékosok hasonló képességű ellenfelekkel játszhassanak. Nem egyből lesz játszható minden multiplayer mód, ahogy haladunk a játék történetével és feloldódnak az újabb Gridek új nyílnak meg.

A SOFT LOCK-ban lévő módok:
-Payne Killer: Az első ember, aki megöl egy másikat illetve az, akit megölt egy csapatba kerülnek az egyikük Max Payne lesz a másikuk Raul Passos. Aki megöli, kettejük közül az egyiket-helyet cserél vele. Az nyer, aki a legtovább tud a 2 különleges karakter bőrében maradni.
-Gang Wars: ez a mód a játék kulcspillanatait veszi alapul, 6 módot kapunk, amelyik csapat többet tud teljesíteni az, nyeri a Gang Warst. Az eredménytől függően mindig változik a történet szála is.
-Deathmatch: Mindenki mindenki ellen játékmód.
-Team deathmatch: csapatos gyilkolászás.
-Large Deathmatch: olyan mint a sima Deathmatch csak nagyobb térképen több játékossal.
-Large Team Deathmatch: olyan mint a sima Team Deathmatch csak nagyobb térképen több játékossal.
-New Jersey Cemetery Games: Ez egy különleges Multiplayer pálya aminek a letöltőkódját a játékkal lehet kapni. Ezen a pályán is lehetőség nyílik a Payne Killer,Deathmatch és Team Deathmatch módokra.

FREE AIM: Itt is megtalálható a Soft Lock módjai illetve a Hardcore Deathmatch, Hardcore Team Deathmatch és Hardcore Gang Wars. Feloldásukhoz szükséges az összes Hardcore Training Grid feloldása.


Private Match: Itt csinálhatunk saját szervesen saját játékot ahova csak az általunk behívott emberek tudnak játszani. Beállíthatjuk a játékmódot, pályát, játékidőt, pálya nagyságát, célzássegítést, a 2 csapat skinjét, chat ki-be kapcsolást, élet regenerációt és hogy a játékosok nevei láthatóak legyenek-e. Utána a Host amikor már elegen összegyűltek a játékosok indíthatja a játékot.


Arsenal: Ebben a fülben találhatóak a Loaduots,Avatars és Title pontok.

-Loudouts: Itt 5 különböző Loudoutsot lehet variálni amikben, beállíthatjuk a fegyvereket, eszközöket, eldobható fegyvereket illetve perkeket. Nem minden felszerelés érhető el egyből a többségüket bizonyos multiplayer szint elérésével lehet feloldani illetve még lényeges, hogy a multiplayer játékok során pénzt kapunk, amiből meg tudjuk venni a kellékeket. érdemes figyelni, a jobb sarokban a Loudouts Weight –t, ami mutatja, hogy mekkora súlya van a fegyvereinknek, mert minél nehezebbek vagyunk, annál lassabbak leszünk és nehezebben regenerálódunk. Hogy is épül fel egy Loudout? kiválaszthatunk két single handed (egykezes) fegyvert ezek pisztolyok, revolverek illetve géppisztolyok lehetnek, mert ha eldobjuk a kétkezes fegyverünket, akkor mind a két kezünkben az itt kiválasztott fegyverek lesznek. Utána a two handed (kétkezes) fegyvereket választhatjuk ki, amik lehetnek gépkarabályok, géppuskák, automata puskák, távcsöves puskák,shotgunok,golyószórók és gránátvető. Ennél a két fegyver csoportnál van egy Attachment lehetőség ami azt jelenti, hogy különböző kiegészítőket rakhatunk a fegyvereinkre például lézer irányzék,nagyobb tár és egy rakás más dolog amivel növelhetjük a fegyvereink pontosságát lő távját, stb. Utána következik a Projectiles amikben az eldobható fegyverek vannak ilyen a gránát,füstgránát,villanógránát,mérges gáz. Alatta a Burts vagyis különleges képességek, mint például gyorsabb regenerálódás, ellenséget mindig mutassa a kis térkép, erősebb lesz a fegyverem. Következnek az egyéb eszközök először is sisakok és maszkok, amik elsősorban védenek a fej sérülésektől, gázmaszk a mérges gáz ellen és gorilla maszk, ami növeli az adrenalinunkat. Golyóálló mellények a következő kategória értelem szerűen egyre, drágábbak nehezebbek, de jobban megvédenek. És végül maradtak az Item Gear one-two és three kategóriák, amik már csak kisebb nyalánkságokat tartalmaznak, mint például, hogy az ellenség barátnak lásson,extra pénz a top player megöléséért, ne vesszen el az adrenalinunk, ha meghalunk. Még több információ a Loudouts-ról ITT A Max Payne 3 hivatalos honlapján.

-Avatars: itt állíthatjuk be a multiplayer karaktereink kinézetét. Beállíthatjuk a fejet, hajat, szemüveget, sapkát, nadrágot,cipőt,felsőt,kezet bőrt.

-Titles: A multiplayer level szintlépések után kapunk rangokat és mindig frissíthetjük őket, hogy a játék során a többi játékos is lássa milyen szinten vagy.


Grinds : Ezek különféle challengek amiket ha teljesítünk XP jutalékot kapunk. Pl.: Lőj le 50 ellenfelet fekve-álva,időlassítva hasonlók. 56 van kategóriák alapján: training,weapons,actions,items,burnst,modes,kills,hardcore


Crews: Kiválaszthatjuk, hogy a már meglévő Crew-jeink közül melyiket képviseljük az online gyilkolászásokban. (természetesen annak a kiválasztott csapatnak a statisztikáit javítja, illetve gyűjt nekik az XP-ket) Jobb oldalon láthatjuk a kiválasztott Crew statisztikáit, míg alul a barátaink más Crew-jait tekinthetjük meg.


Multiplayer Controls: Konfigurálhatjuk a kontroller gombfunkcióit.


Pénz és XP értékek:
XP értékek:
Ölés: 50 XP
Level 2 Burst: 25 XP
Level 3 Burst: 50 XP
Területfoglalás elsőként: 25 XP
Szállítmány/csomag felvétele: 25 XP
Szállítmány/csomag leszállítása: 50 XP

pénz értékek:
x3 Killstreak: $50
x5 Killstreak: $75
Csomag felvétele: $25
Csomag leadása: $25
Csomag elvétele: $10
Grab Pickup: $50
Grab Drop-Off: $50
Bomba lerakása/hatástalanítása: $125
Warfare Winning Team: $100
PK Max vagy Passos lootolása: $100


Arcade: Nem tartozik a multiplayerbe bár kapcsolatba van vele mivel, ha megcsináljuk a Score Attacks, New York Minute illetve a Hardcore New York minute-ot XP-t kapunk utánuk és új karakterek oldódnak fel számunkra a multiplayer Deatchmatch módjaihoz.


Letölthető tartalmak (DLC) A Red Dead Redemption óta kapunk a Rockstar Games-től kiegészítőket a játékaihoz. A Max Payne 3 is szép számmal fog majd kapni.

Gorilla Warfare pack: A játék megjelenésével ingyenesen elérhető ez a 3 eszközt tartalmazó csomag:
Gorilla Mask – Ha hátulról ütöd le az ellenséget,extra adrenalint kapunk.
Lucky Coin – A hullák átkutatásánál extra pénzt kapsz.
Booby Trap – Ha meghalsz, a holttested felrobban, amikor át akarják kutatni.

2012 június:Local Justice map pack: A multiplayer módot bővíti ki 3 új mappal új avatar cuccokkal és challangekkel.

2012 nyár

-Disorganized Crime Map Pack
- Deathmatch Made In Heaven Mode Pack
-Hostage Negotiation Map Pack
-New York Minute Co-Op Pack

2012 ősz

- Painful Memories Map Pack
-Trickle Down Economics Map Pack