LOGÓ: Ez egy jó állomás!   maztro BVE-s munkái

Hírek

Új mottóm: „Többet álmodozással, mint építéssel!” - avagy
frissítés HAT teljesen üresnek tűnt év multán
2015. Július 31. (Péntek)

     „Többet álmodozással, mint építéssel!” - Úgy néz ki ez lesz az új mottóm, amit gyorsan ki is írtam a fejlécbe. Ennek okát könnyen megérthetitek mindenféle utánjárás nélkül is; nem kell sokat tudni, lejjebb görgetve az oldalon is egyértelműen kiszúrja az ember szemét, hogy a weboldalam 6 éve nem frissült - olyannyira, hogy ezt a hírszöveget is 2011. November 13.-án fogalmaztam meg, most került ki először az internetre (befejezetlenül). Még nincsenek Letölthetőségeim az oldalon, elmaradt a Segítség, illetve a Mi az a BVE? lapok frissítése, a Galéria sincs ápolva, és úgy igazában semmivel kapcsolatban nem látszik, hogy 6 éve, és egyáltalán bármikor a honlapom létezése óta bármivel is komolyan foglalkoztam volna.

     Persze ez nem így van, közben valójában rengeteget fejlesztgettem - aki a BVE-s fórumokon nyomonkövetett az elmúlt két-három évben, az ezt kiválóan tudhatja -, csak a honlapom maradt ki nagyon sokszor ebből a mókából.
A fórum szintúgy. A fórum, amelyet a honlapomnak szántam még most is működés alatt van, és vannak rajta hasznos dolgok, de az úgynevezett "projekt naplóim" is kudarcba fulladtak, így megint csak az lehetne az érzése annak az embernek, aki ide téved, hogy nem történik semmi. A baj az, hogy a fórumon a naplóim halálát elsősorban a tárhelyszolgáltatómnak köszönhetem, ugyanis az atw.hu újabban olyan korlátozásokat vezetett be, hogy a saját tárhelyükre feltöltött képeket még direkt, közvetlen linkben sem lehet a legtöbb esetben az atw reklámsávja nélkül megtekinteni. Bár én erre saját kezűleg képes vagyok, de a fórumon a képek nem jelennek meg, s hogy ez minek köszönhető? Pontosan annak, hogy az atw.hu megpróbálja ráeröltetni a képre, hogy csakis a reklámsávval együtt nyíljon meg, ami meg már nem képi elem, így viszont a fórum értelemszerűen nem tudja szimplán csak egy képként értelmezni azt, amit kap, így meg sem jeleníti. A fórumon ki is írtam, hogy ez a halála a Projekt naplóknak is, amit őszintén szólva sajnálok.

     De most fogtam az alkalmat, és kihasználtam, hogy végre frissítsek. Itt a kiváló alkalom, hogy írjak egy beszámolót, összefoglalót arról, amit eddig "hivatalosan" soha nem jelentettem be itt a honlapomon, és még sok mindent a fórumomon sem. Mi az a sokminden, ami az elmúlt években "a háttérben", csak az enyémtől külön álló, ám közös, és ismert BVE-s fórumokon voltak láthatóak?

     Azért, hogy nekem se kelljen azért a teljesség igényével küszködnöm az összefoglalás kapcsán, nagy szépen belinkelem az adott fórumokat, ami így könnyítés nekem, de valójában nektek is:
>> Először is az általam "csak" a központi magyar BVE-s weboldal-nak nevezett bveklub.hu fórumán ténykedtem eleinte többet, és az utóbbi időben, újabban megint egyre inkább jelen vagyok rajta. Az átláthatóság kedvéért szerencsére be tudom linkelni az ott írt eddigi összes hozzászólásomat is! :)
>> Másodsorban pedig adott az index.hu fórumrendszere, ahol IST "még a kezdetekben", 2002-ben megalkotta a BVE train-t, ahol az akkori BVE programokkal lehetett megismerkedni. Itt is nagyjából két-három éve vagyok jelen, éppen a honlapom megjelenése előtt (!) regisztráltam oda egy kicsivel. Csak hogy itt is egyszerűbb dolgunk legyen, mivel erről a fórumról is van lehetőségem belinkelni az összes eddigi hozzászólásomat, csemegézzétek egészséggel, jókedvvel! :)

     Viszont visszatérve mindarra, hogy egy kicsit "hivatalosan is" összegezzem az elmúlt idők velem kapcsolatos halkszavú, vagy teljesen csöndes történéseit, álljon a következő bekezdésekben minden projektemből egy kicsi, és ne csak az, amit itt a honlapomon már eddig is megemlítettem, hanem minden más is. Az is, amit nem saját célból, hanem mások kérésére építettem - tehát lehetőleg minden -, de azért továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a teljesség igényét nem biztos, hogy be fogom tudni tartani. Akkor lássuk azokat az izgalmas, "sosemlátott" fejleményeket!

Legörgetés helyett egy projekt kiválasztása:
TW6000-es (hannoveri) villamos(ok) openBVE-hez / / A budapesti 3-as villamos vonala / / RailJet Economy kocsik (kérésre) / / Campona objektumok (mások kérésére) / / Segítség az MFAV járműveiben (mások kérésére) / / BKV stílusú megálló-táblák csomag (BKVmt) / / ? / / ? / / ?.

TW6000-es (hannoveri) villamos(ok) openBVE-hez

A budapesti 3-as villamos vonala

RailJet Economy kocsik (kérésre)

Campona objektumok (mások kérésére)

Segítség az MFAV járműveiben (mások kérésére)

BKV stílusú megálló-táblák csomag (BKVmt)

?

?

?


     Ami még fontos, hogy jelen hírrel nem frissítettem párhuzamosan a teljes honlapot, ez továbbra is várat magára. Mottó (!) viszont már van, ami remekül utal arra is, hogy miért nem biztos, hogy a további frissítéseket hamarosan meg is fogom csinálni... :)


Fejlemények; mind gyakorlatban, mind elméletben
2009. Szeptember 13. (Vasárnap)

     Az az igazság, hogy az elmúlt három hónapban elég lusta voltam, és nem sok mindent csináltam. A napokban viszont újra felmerült bennem az építési kedv... Úgy gondolom, egy hónapon belül talán végre sikerül valamit dolgozni, és tán elkészülnének a BKV stílusú megálló-táblák, amiket "ígértem" a Projektek közt; jelenleg ahhoz szökött belém kedv.
     Ezenfelül pedig a másik, amit közzé akartam tenni, hogy a Fórumon minden egyes projektnek külön Napló-topikot nyitok, és minden nap, ha fejlesztettem rajtuk valamit megírom. Sőt, nem zárt topikok ezek, szabadon lehet véleményezni! Várom a kedves érdeklődőket!

[Szeptember 17.-én készített látványkép]


Kérdések, vélemények topik nyílt az oldal Fórumához
2009. Augusztus 25. (Kedd)

     Hirtelen felindulásból nyitottam ma egy topikot. „Mostanában megugrott az oldal látogatottsága, és elkezdett érdekelni, hogy mennyire érdekelhetnek titeket a magam BVE-s dolgai (ha semennyire, akkor sem fogok megbotránkozni), úgyhogy gondoltam ideiglenesen(?) létrehozok egy topikot, hátha volna érdeklődő. Bármilyen ehhez kapcsolódó tevékenységemre rá lehet kérdezni, de magán jellegű dolgokra nem szeretnék választ adni. Természetesen a Projektjeimet részesítem előnyben téma gyanánt, mostanában csak a tw6000-essel foglalkozom, de azzal is csak keveset (pedig időm van bőven). Amolyan "többet álmodozással, mint építéssel" "típus" vagyok.” Tovább...


Létrejött a maztro.atw.hu Fórum (még beüzemelés alatt)
2009. Augusztus 07. (Péntek)

     Pontosan, ettől a naptól kezdve hivatalosan is van Fóruma a honlapnak! Újragondoltam, mégsem a kezdőoldalról, hanem a menüpontok közül lehessen elérni, cserébe viszont megszűnt a 'Köszönet' menü, amire mondjuk amúgy sem lett volna nagy szükség az oldalon. Az egyetlen bibi, hogy ameddig nem kezdenek el a Projektjeim szervesen épülni, addig egy szál teleírható topikot sem engedek létezni benne. (Ugyanis azok lesznek a fő témák, az offolás kerülendő lesz!) Most még csak a meg nem szeghető szabályzatot lehet olvasni. Akit érdekel, nyomás a Fórum lapjára, ahonnan mégtöbbet lehet tájékozódni.


Elérhető lett a Galéria, a Projektek, a Segítség, és a Linkek
2009. Július 04. (Szombat)

     Mostantól még négy menüpont lett elérhető, ezek felsorolva a Galéria, Projektek, Segítség, és Linkek. Természetesen mindegyik bővülhet majd még akár bejelentés nélkül is, a lemaradt kettőt pedig csak akkor fogom feltölteni az oldalra, ha már lesz értelme. Nem tudtam dűlőre jutni, hogy a kategóriákat hogyan rendezzem, végül jobb oldalra került egy "tartalomhoz ugró" menü, hátha igény lesz rá, mert egyébként tekergetni kéne, és keresgélni a különféle témákat... A kezdőlapon pedig megjelentettem egy még nem működő gombot is, ami később az oldal Fórumához fog vezetni.


Elindult a honlap kezdeti verziója, de még fejlesztés alatt áll
2009. Június 11. (Csütörtök)

     Elindult a honlap kezdeti verziója, de még fejlesztés alatt áll, egyes oldalak még nincsenek feltöltve, vagy csak félkészek, de szép lassan elérhetővé fognak válni más menüpontok is. A képek sem jelennek meg sajnos, már dolgozom a hiba elhárításán. Most ezen kívül még csak A készítőről, és a Mi az a BVE? menüpontok látogathatóak. Várhatóan július elsejére el fog készülni még néhány oldal, látogass vissza majd akkor is! Jó böngészést!

Részletezett „aktív-hónap” frissítések:

2015 / Augusztus hónap

Átfogalmazódott a kezdőlap szövege.


2015 / Július hónap

Mostantól van mottója a honlapnak.
Kibővült a weboldal design-ja.


2009 / November hónap

Egy kis haladás, lásd a Fórumon!
A Projektek oldalról eltüntettem a Vezethető járművek részt, mivel valójában csak külső nézetről beszélhettünk ott...


2009 / Szeptember hónap

Tágult a Fórum két témával.


2009 / Augusztus hónap

Új, Kérdések, vélemények c. topik nyílt a Fórumon.
Frissült a Linkek oldala.
Létrejött az oldal Fóruma.
Pontosítottam a terveimet a tw6000-essel kapcsolatban a Projektek oldalán.


2009 / Július hónap

Újabb képek a Galériában.
Elgépelések javítása...
Újabb menüpontok váltak elérhetővé.
Némi újrafogalmazás itt-ott.


2009 / Június hónap

Folyamatban lévő javítások...
Az oldal feltöltve az atw.hu-ra!


Az oldal tetejére!

© maztro 2009-2015