Medence vizének ellenőrzése

A medence vizének tisztítása kardináis feladat. Ahhoz, hogy mindig élvezni tudjuk a medence tiszta vizét szükség van folyamatos ellenőrzésre. Ha ezt az ellenőrzést meg akarjuk spórolni könnyen eészségre káros vízminőséget kaphatunk. Hogy ezt elkerüljön kapható a szaküzletekben külön ellenörző készlet ami segít a víz minőségének tesztelésében.

Mikor a víz minősége eltér a kívánatostól, akkor szükség van korrekcióra. korrekció során ügyelni kell, nehogy túlépjük a javasolt mértéket és csöbörből vödörbe essünk. Ha ez megtörténik akkor sincs gond csak egy kicsit várni kell majd, amíg újra élhetünk a medence nyújtotta lehetőségekkel. A vásárolható készletek elég sokrétűek. Az egyszerűtől a bonyolultig terjed a skála. Ha nincsen túl nagy medencénk minden bizonnyal elég lesz a kisebb készlet is.

De egy fontos, ne akarjunk ezen a tételen spórolni. Fontos, hogy abban a vízben amiben fürdik a család apraja nagyaja ne legyen kórokozó vagy olyan maas klórszint ami szinte már elviselhetetlen. A kettő közötti középút megtalálását a készletek mellé járó leírások segítik. Ha erre ügyelsz, akkor nem kell attól tartanod, hogy a gyereked elkap valamilyen fertőzést.