Kósa László, a TDM elnöke
szerint bebizonyosodott, hogy a termelők és a
fogyasztók egyaránt élénken érdeklődnek az
efféle lehetőségek iránt. A versenyen csaknem
húsz kolbász versenyzett is, közülük a
különleges kategóriában a gyöngyösi Tóth
Húsfeldolgozó és Kereskedelmi Kft. különleges
ízesítésű, szarvashúsból készült kolbásza nyerte
el a különdíjat. A hagyományos kolbászok
mezőnyében pedig a tarnamérai Méra-hús Kft.
lángolt kolbászát tartották a legkiválóbbnak az
ítészek. A cégtulajdonos Balázs Gabriella különösen örült a megtisztelő címnek, hiszen nemrég alapították a céget, ám a frissen jött díj azt bizonyítja, hogy jó úton járnak. A szakember azt ígérte, jövőre is részt vesznek a kolbászversenyen. A szervezők - a TDM és a Heves Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága - álláspontja szerint lesz is folytatás, hiszen a vásárlók és a termelők aktivitása bizonyította, hogy fontos megmutatni azokat a térségre jellemző gasztronómiai értékeket, amelyeket csak itt kaphatnak meg a fogyasztók, s bizonyos, hogy mindez növeli a térség turisztikai vonzerejét is. |
Ludányi Attila és Balázs Gabriella |
Forrás: www.heol.hu