Én is beszállok,és hosszú lesz, előre szólok. x"DD
Kedvenc epizód? Inkább én is haladok évadonként.
1. évad: The Labyrinth of Gendref (tudjátok, unikornis, próbák)
2. évad: The Last Dragonlord, mert ekkor jöttem rá, hogy Colin Morgan a legtehetségesebb színész, aki tévében láttam
3. évad: a dupla évadzáró, lovagok, Kerek Asztal először… <3
4. évad: bár imádtam az évadnyitó duplát, de nekem is A Servant of Two Masters
5. évad: a 11.,The Drawing of the Dark, mert Mordred *.*
Legkiemelkedőbb epizód? Aha, itt kellene objektívnek lenni, mi?
Talán a dupla évadnyitó (The Darkest Hour)a negyedik évadból, baromi látványos volt, mindenkinek jutott valamennyi szerep, szépen volt összerakva az egész, és a színészek egytől egyig remekül játszottak.
Kedvenc jelenet? Hűha, asszem túl sok van. Mondjuk, az utolsó részben, amikor Arthur és Merlin felidézik az első találkozásukat.
Legviccesebb jelenet? Itt is túl sok van, de azért csak írok ide is valamit. Az utolsó évad harmadik részéből, a költészetes jelenet, meg mikor Merlin és Arthur megijednek Gaiustól. Zseniális mindkettő. De persze tele van ilyenekkel a sorozat.
Legszomorúbb jelenet? Utolsó rész Arthur-Merlin összes, főleg, amikor Arthur még meg van bántódva. De szomorú volt nekem nagyon a Mordredes részben, amikor Modred Arthurnak könyörgött, vagy a negyedik évadban a Lancelot du Lacos részben Arthur és Gwen utolsó jelenete, meg akárhányszor Merlin sírt köbö.
Legemlékezetesebb momentum? Arthur és Merlin majdnem ölelős jelenete, ha valakit rá kellene vennem, hogy nézze ezt a sorozatot, biztos, azt mutatnám meg neki először.
Leglátványosabb jelenet? Furcsa, de nekem ilyen az első évadból van, a The Gates of Avalon c. részből, amikor Merlin varázslatára lelassul a tó folyása, meg a szél, fű, az gyönyörűen meg lett csinálva. De a negyedik évad második részében, amikor meggyógyítják Merlint, az is nagyon szép. Meg hát azok a slow mo harcjelenetek…
Legszebb helyszín? Camelot.
Kedvenc zenei aláfestés? Az Arthur-Gwen csókjelenetek alatti zene csodaszép még mindig. Akkor is, ha egy idő után már elegem volt belőle, mekkora csinnadrattát csapnak a csók miatt.
Kedvenc idézet valamelyik karaktertől (párbeszéd is lehet)? Ez annyira megmaradt:
MERLIN: Well, at least I don't look like a bone idle...toad. Let's go.
ARTHUR: You're saying I look like a toad?
MERLIN: Yeah. And maybe one day you'll magically transform into a handsome prince. Since magic's outlawed, that'll probably never happen. Come on, let’s go!
[MERLIN: De legalább nem úgy nézek ki, mint egy dermedt béka. Menjünk!
ARTHUR: Azt mondtad, úgy nézek ki, mint egy béka?
MERLIN: Igen, talán egy napon egy varázslat jóképű herceggé változtat. De mivel a varázslást tiltja a törvény, ez valószínűleg sosem fog megtörténni. Gyere, menjünk!]
Ez a The Crystal Cave c. epizódban hangzott el, és áááá, főleg ahogy Colin Morgan előadja. Aki nem emlékszik rá, az sürgősen nézze újra!
Amúgy Gaiusnak is voltak nagyon erős mondatai: pl. „Your destiny is calling. Better find out what he wants.”, vagy „You are a question that has never been posed before, Merlin.”, meg még biztos egy csomó, ami nem az első részben volt (amit nemrég néztem újra), és nem emlékszem most rá.
Kedvenc karakter úgy, hogy már az összes részt láttad? Arthur vagy Merlin, Merlin vagy Arthur… ááá, képtelenség dönteni, imádom mindkettőt!
Kedvenc mellékszereplő? Ki számít vajon mellékszereplőnek? A lovagokat nagyon szeretem mind, de ha ennél is mellékebb kell, akkor Cedric zseniális volt a második évad nyitórészében.
Kedvenc rendező? Na, ezt sose figyeltem, mármint hogy melyik részt ki rendezi. Egyszer utánanéztem, de asszem megállapítottam, hogy az akkori kedvenc részeimet (a lista ugyanis napról napra változik xD) tök más rendezők jegyezték, és feladtam, hogy megjegyezzem, ki melyiket. :S Szóval összefoglalva: nincs.
Kedvenc mitikus lény? sárkányok
Legundorítóbb lény? Morgana kis házikedvencei baromi undik.
Shipper-ség? Elárulod, melyik párost? Szeretem Arthurt és Gwent együtt (ARWEN!), de a Gwen-Lancelot is jöhet, meg a Lancelot-Morgana már a Lancelot du Lac óta izgatja a fantáziámat, plusz miután írtam már Gweon (Gwen-Leon xD) novellát, gondolom, az is idejön. De igazából még pár dolgot simán el lehet nekem adni fanficekben, a Merlin-Morganát is pölö.