We are scanning the scene in the Budapest tonight

Aki ott volt annak nem kell kommentár, aki pedig nem az magára vessen :)- 2010.05.15.
Fogynak a Metallica jegyek!

Bár még több mint két hónap van a Budapesti koncertig, hivatalosan már csak a fő ülőhelyekre
(a képen a piros blokk) lehet jegyet venni pl: itt és itt
Aki azonban nem szeretne ülni, vagy éppen a színpad előtt közvetlen akar tombolni az még bőven talál eladó jegyeket a vaterán konkrétan itt.

Viszont aki erre adja a fejét annak számítania kell arra, hogy az eredeti árnál jóval magasabban, kiemelt állójegynél akár a többszöröséért szerezheti csak be!

Ha mégsem sikerül jegyet szerezni még nem a vég, hiszen idén nyáron még jópár közép-európai városba fog ellátogatni a World Magnetic Tour:
  • 05/16/2010 - Zágráb, Horvátország
  • 06/16/2010 - Warsó, Lengyelország
  • 06/19/2010 - Prága, Csehország
  • 06/22/2010 - Szófia, Bulgária

- 2010.03.11.
Metallica a Stadionban

A földkerekség legnagyobb hatású, és általában is legnagyobb metál bandája, a Metallica (és most direkt kihagyjuk a mértéktartó "egyik" jelzőt) újratöltötte magát. Budapesten a World Magnetic Tour.

A Metallica feltámadását egy földrésznyi rajongó várta. Mert a Metallica nem csupán egy darab metál banda. Nem. A Metallica hitalap.
Hit abban, hogy a rakenroll tényleg átszabhatja a határokat, felszabadíthat, és feltölthet erővel.

A Metallica a trashből indult, és kis híja volt, hogy trashé legyen.
Aztán megrázta magát, és tavalyelőtt összehozott egy olyan korongot, mely visszaadta Hetfieldéknek a megérdemelt dicsőséget.

Voltak persze, akik egy új Justice-t, vagy Ride The Lightningot, esetleg egy új Master Of Puppetset vártak, de hiába, ezeket már korábban elkövették. Ugyanakkor a Death Magnetic, mint az ominózus hangzók keveréke, minden szempontból működőképesnek bizonyult.

A Dél-Amerikából startoló turnén persze nem csak erről a korongról kerülnek majd setlistre számok, hanem ahogy mostanában szokásuk, nyilván jó néhány kult-klasszikot is elővezetnek majd.

Forrás: est.hu

- 2010.01.14.
Rekordroham a budapesti Metallica jegyekért

Minden eddigi csúcsot megdöntött a Metallica jövő május 14-i koncertjének első órai jegyeladása. A legnagyobb jegyirodák előtt ismét hosszú sorok állnak, azonban az internetes jegyeladás is folyamatosan üzemel, bár a vásárlás itt a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe az elképesztő mennyiségű bejelentkezés miatt.

Aki nem siet eléggé, annak valószínűleg azzal kell szembesülnie, hogy nem jut már be az Arénába, mert minden jegyet elkapkodtak előle. Ugyanis az első órában annyi jegy fogyott, mint ami egy Aréna-koncert esetében már teltház közeli állapotot jelentene, szerencsére a Puskás Ferenc Stadionban ennél sokkal több belépő van.

A legjobban a színpad előtti kiemelt állójegy fogyott, de az ülőszektorok is egyre telítettebbek.

Aki szeretne még a budapesti Metallica-koncertre eljutni; vagy tesót, esetleg szülőt, barátot akar karácsonyra meglepni egy jeggyel, az jobban teszi, ha mihamarabb megteszi, mert lecsúszhat a dologról.

jegyrendelés:

ticketexpress
akosiroda.hu

- 2009.12.19.
Budapesten lép fel a Metallica

Azt hiszem minden Metallica-rajongó számára igen fontos nap lesz 2010. május 14.-e, hiszen 11 év után ismét hazánkba látogat a James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett és Robert Trujillo alkotta együttes. Immáron negyedszer lesz látható a banda kis hazánkban, először ezzel a felállással.
Az idén megkezdett koncertturné 2010-es folytatása januárban Dél-Amerikában kezdődik, majd tavasszal Európát is elérik a heavy metal fenegyerekei.

Jelen állás szerint hatféle jegy közül választhatnak a rajongók, pénztárcájuk illetve fanatikusságuk függvényében: a színpad előtt kialakítanak egy front of stage szektort, melybe limitált számú néző válthat jegyet; természetesen meglesznek a szokásos állóhelyek is; valamint még négy különböző árú ülőjegy lesz megvásárolható; ezek a színpaddal szemben, valamint az oldalirányban elhelyezkedő lelátókra szólnak; természetesen a jegyárak a színpadtól való távolságuk szerint vannak kialakítva. A belépőket elsőként a Metallica Fan Club tagjai vásárolhatják meg december 13-a 9 órától december 14-e 18 óráig a http://www.metclub.com/ oldalon.

A többikek számára december 15-én 10 órától nyílik meg a lehetőség. A turné eddigi állomásain igen hamar elfogytak a jegyek, így mi is arra számíthatunk, hogy pár napon belül elkapkodják. A Metallica valószínűsíthetően az idén előadott programhoz hasonlóan Budapesten is játszik régi és új számokat egyaránt, természetesen több, mint 2 óra műsoridőben. Tehát jegyezzétek meg 2010. május 14. Budapest, Puskás Ferenc Stadion.

http://www.metallica.com/
http://www.metclub.com/
http://www.livenation.hu/

- 2009.12.12.
Bécsi koncert

Sokan temették a Metallicát az elmúlt több mint tíz évben, de a tavalyi Death Magnetic lemezzel feltámadt zenekar Bécsben ismét megmutatta, hogy korai még leírni őket, és teljes biztonsággal ülnek a trónjukon.Tíz év kihagyás után Budapestnek is jót tenne egy ilyen koncert...
a teljes cikk itt olvasható

- 2009.05.28.
Hiába tolod a legdögösebb Metallica-gitárriffeket, hozod zsigerből a ritmust vagy torokban alázod James Hetfieldet, ha csak a szomszédok ismerik a képességeidet... A Duna Plazában május 26-án nem csak teret, lehetőséget és felszerelést kapsz, de közönség és zsűri is értékeli háromtagú alkalmi társulásod videójáték-produkcióját, amiről többek közt Ganxsta Zolee mondja meg a frankót.
További info itt

- 2009.05.21.
Három évvel azután, hogy a Metallica iktatta be a Black Sabbath-ot a "Rock and Roll Hall of Fame"-be 2009. április 4-én ők is bekerültek a halhatatlanok közé.
A jelenlegi felállás tagjai mellett beszédet mondott Jason Newsted, valamint Cliff Burton édesapja is Ray Burton. A ceremóniát Flea (Red Hot Chilli Peppers) konferálta. Zárásképp pedig egy nem mindennapi felállást láthattunk a szinpadon: Hetfield, Ulrich, Kirk, a volt és jelenlegi basszusgitáros mellett még Jimmy Page (Led Zeppelin) Jeff Beck, Ron Wood (Rolling Stones) és Joe Perry (Aerosmith) zenélt együtt.

Egy kis ízelítő:                http://www.youtube.com/watch?v=zumtDdE73Ls&feature=related
                http://www.youtube.com/watch?v=id-8w5N_vD8&feature=related

- 2009.04.28.
Összes látogató:Created by: Novi
oldaltérkép