|
Az osztrák ,illetve a bécsi konyhával kapcsolatban meg lehet
állapítani, hogy az a magyar konyhától alig tér el. Ennek magyarázatát az
Osztrák-Magyar Monarchia léte adta. Leveseik, mártásaik, fõzelékeik nagy
része lényegtelen ízesítéssel azonos a magyar konyhán készítettekkel.
Húsételeik több változata a magyar konyhán ismert, például a tányérhús,
a fõtt táblafartõ - Tafelspitz - a különféle hozzáillõ mártásokkal, a
tejfölös zöldséges és más készítésû párolt húsok.
Magyaros húsételeink,
gulyások, pörköltek vagy más paprikásan készült ételek Ausztriában, - de
fõleg Bécsben - nagyon népszerûek. Ezeknél az ételeknél legfeljebb annyi az
eltérés, hogy az osztrák konyha bõvebb, lisztel sûrített lével készíti
ezeket.
Meleg tésztáik, az inkább cseh eredetû gombócfélék vagy stíriai
metélt, a salzburgi galuska, a császármorzsa stb. a magyar konyha
kínálatában is megtalálhatók.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-98
|
|