WebFazek Nemzetek konyhai
 


Az osztrák konyha

    Az osztrák ,illetve a bécsi konyhával kapcsolatban meg lehet állapítani, hogy az a magyar konyhától alig tér el. Ennek magyarázatát az Osztrák-Magyar Monarchia léte adta. Leveseik, mártásaik, fõzelékeik nagy része lényegtelen ízesítéssel azonos a magyar konyhán készítettekkel. Húsételeik több változata a magyar konyhán ismert, például a tányérhús, a fõtt táblafartõ - Tafelspitz - a különféle hozzáillõ mártásokkal, a tejfölös zöldséges és más készítésû párolt húsok.
    Magyaros húsételeink, gulyások, pörköltek vagy más paprikásan készült ételek Ausztriában, - de fõleg Bécsben - nagyon népszerûek. Ezeknél az ételeknél legfeljebb annyi az eltérés, hogy az osztrák konyha bõvebb, lisztel sûrített lével készíti ezeket.
    Meleg tésztáik, az inkább cseh eredetû gombócfélék vagy stíriai metélt, a salzburgi galuska, a császármorzsa stb. a magyar konyha kínálatában is megtalálhatók.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-98