Civil szervezetek

Elérhetőségeink

Történetünk

Kép galéria

Újságok

Helyi rendeletek

Aktuális

Intézmények

Térkép

Pályázatok

 

Bemutatkozás

 

E-mail

 

 

Mezőpeterd

Online

   
Boldog névnapot kívánunk!

 

U t o l s ó  m o d o s í t á s :2010.01.21.

 

 

 Pályázatok

Tájékoztató a Mezősas-Mezőpeterd Körjegyzőség Mezőpeterdi Kirendeltségének komplex akadálymentesítéséről
Képek az akadálymentesítésről

Berettyóújfalu és Oradea közötti kerékpárút építése 2013

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2008-ban 8.353.000.-Ft támogatást nyújtott Kistérségi közlekedési szolgáltatások fejlesztésének támogatása jogcímre. Önkormányzatunk a támogatásból egy VW Crafter 30 Kombi típusú gépjárművet vásárolt.


Az Észak-alföldi Regionális Tanács 2.877.880.-Ft támogatásban részesítette az Önkormányzatot 2009-ben A településen található közterületi park berendezési tárgyainak bővítése pályázatban.


A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretein belül Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítása pályázatunkat pozitívan bírálták el. A többfunkciós faluházat a Petőfi utca 13. szám alatt fogjuk kialakítani. Itt fog helyet kapni a teleház, a könyvtár, a falugazdász, és egy rendezvény terem, amely alkalmas lesz nagy létszám befogadására. Az elnyert összeg 50.494.769.-Ft. tovább


Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt Közösségi Közlekedés infrastrukturális fejlesztése (ÉAOP-2009.3.1.4/B) pályázat keretében a Berettyóújfalu Autóbusz állomás területének és a kapcsolódó infrastrukturális létesítmények valamint Mezőpeterd, Mezősas és Bakonszeg települések buszmegállóhelyeinek fejlesztése pályázat megnyerésével lehetőség lesz a Mezőpeterdi buszöböl kiszélesítésére és két új buszváró kialakítására. Mezőpeterdre jutó támogatási összeg: 18.653.866.-Ft. Várhatóan júniustól októberig fog tartani a beruházás.


A Berettyóújfalu-Nagyvárad közötti kerékpárút építése Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 HURO/0802 pályázat keretén belül kerékpárút lesz kialakítva a Berettyószentmártoni körforgalomtól kiindulva a 42-es főút mellett elhaladva, érintve Mezőpeterd, Biharkeresztes, Ártánd településeket. A határ keresztezésével Borson keresztül Nagyváradig épül meg a kerékpárút. A Mezőpeterdre eső támogatás összege: 184.756.911.-Ft.