Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Mi az a drag queen?

[Röviden:Drag queen kategória alá tartozik mindenki, aki túlöltözik, hogy szórakozzon vagy szórakoztasson. Legyen az akár férfi, akár nő és legyen bármilyen szexuális beállítottságú]
[Továbbá:Nem összekeverendő a crossdresser csoporttal, amelynek tagjai főleg heteroszexuális férfiak, akik főként fetisizmus céljából vagy szexuális életük megfűszerezésének okán viselnek női ruhát. ]Shannel


A pucckirálynő (drag queen) olyan férfi, aki nőnek öltözik és általában aként is viselkedik gyakran szórakoztatás vagy előadás céljából. Sok féle pucc művész létezik és változatos, mert vannak akik profik, vannak akik egy filmszerep miatt és vannak olyanok is, akik csak kipróbálják, milyen a másik nem szerepébe bújni. Szintén változnak a társadalmi osztályok és a kultúra szerint és akár egy városon belül is éltérnek.
A legtöbb pucckirálynő vélhetőleg meleg vagy transznemű személy, de mindegyik nemben léteznek pucc művészek. Mindenki pucc királynő, aki valamilyen okból magára ölti ezt az extrém külsőt.

Általában véve, a pucckirálynők egy eltúlzott női szerepet vesznek fel (sminkben például az erős kontúrok és műszempillák), hogy hangsúlyosabbá tegyék a komikus, dramatikus vagy éppen szatirikus hatást.
További fajtái a drag előadóknak a drag kingek (Férfiimitátorok) csoportja. Ők olyan hölgyek, akik férfit imitálnak különböző okokból.
A faux queen-ek olyan nők, akik a látványosság érdekében viszik túlzásba a nőies külsőt és a faux kingek, férfiak, akik ugyanezt teszik az extrém férfias külső eléréséért.

Összefoglalva pucckirálynőknek (drag queeneknek) hívunk mindenkit, aki valamilyen célból magára ölti a túlzásba vitt nemi jelleg látványöltözeteit és előad (tátog vagy énekel, táncol, mutatványozik) olyan eseményeken, mint a meleg büszkeség napja, vagy pucc látványműsorokban, kabarékban vagy diszkókban.

A drag része a nyugati meleg kultúrának és gyakran kapcsolják ennek kezdetét a Stonewall-i eseményekhez (meleg felszabadulás éjszakája, 1969.07.27), amikor is a lázadást egy pucckirálynő kezdeményezte. Külföldön és itthon gyakorta láthatunk prominens drag queeneket háziasszonyokként, konferansziékként, ceremónia mesterként vagy szóvivőként különböző eseményeken.

A drag és a transzvesztitizmus


A legtöbb pucckirálynő a saját kedvére hobbiként, vagy hivatásként vagy művészetként szórakoztat , hogy a rivaldafénybe kerülhessen vagy hírnévre tegyen szert a helyi körökben. A történelem során és napjainkban is jelentős számban heteroszexuális férfiak - többnyire színészek - játszottak puccban.

A köznyelv sokszor említi a drag queeneket transzvesztitákként, hiszen viszonylag sok a közös vonás. A drag queen is átöltözik a másik nemnek, hogy szórakoztasson, de nem feltétlenül célja, hogy tökéletesen nőnek tűnjön. Nem transzvesztita, cross-dressing (átöltöző) fétis motiválja, mely törekszik az identitás és a szexuális aktivitás megélésére. A transzvesztiták (cross-dresserek) szolidabb, nőies külsőt preferálnak.

A Wikipédia nyomán
Online

vendég: 1, tag: 0 ...

legtöbb 21
(tag: 0, vendég: 21) - 05 Aug : 05:25

Tagok: 5846
Legújabb tag: ioqgpj3341

Powered By

e107
PHP
MySQL