TempDel – meglévő bővitmény fejlesztése 2021.05.21

A TempDel már meglévő bővítménye egy olyan frissítést kapott, mely név váltást is eredményezett. Windows 10 csökkentett mód volt eddig a bővítmény neve, viszont olyan új funkcióval tudott bővülni, mely miatt ezt a nevet nem viheti tovább. A bővítmény új neve Windows 10 egyéb beállítások lett. Ennek a bővítménynek megjelenése 2021.05.21.

Itt már nem csak a csökkentett módot állíthatjuk vissza Windows 10 esetén F8 billentyű lenyomásra, ahogy az Windows 7 esetében már megszokott volt. Windows 10 alap esetben bekapcsoláskor nem hozza elő a csökkentett mód lehetőséget F8 billentyű lenyomásra, viszont a kis program ezen képes segíteni.
Az új funkció amivel kiegészült a bővítmény nem más, mint a rendszer hibernálás ki és bekapcsolás lehetősége leállításkor.

A Windows 10 leállításkor hibernálja magát, ha nem is a megszokott hibernálásai móddal, de részlegesen megtörténik. Programjaink nem maradnak megnyitva, ezek ugyan úgy bezárásra kerülnek, ahogy Windows 7 esetében is történt, viszont a rendszer mégis megtart egyes fájlokat. Ezek segítik a rendszer gyors felállását, illetve a gyors kikapcsolást is. A Windows 10 sokkal hamarabb tölt be mint a Windows 7, így a munkának és játéknak sokkal hamarabb állhatunk neki.

Ennek viszont vannak hátrányai. A rendszer használat során sokkal inkább lesz lassú főleg akkor, ha a rendszert heti egyszer legalább nem indítjuk újra. Az újraindítást ugyan javasolt elvégezni, ha a részleges hibernálást kikapcsoljuk akkor is, viszont az ebből adódó hibákat könnyebb elkerülni. Ha az újraindítás el is marad, hibernálás nélkül kisebb az esély arra, hogy a rendszer lelassuljon, vagy egy esetleges hibát okozzon.

A bővítmény így már a részleges hibernálás ki és bekapcsolását is tartalmazza.

0
0

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>