Sorstársak Klubja Tata


Köszöntjük oldalunkon!


No title
Minden hónap első hétfőjén klubdélutánt tartunk, 14 órai kezdettel. Szeretettel várjuk tagtársainkat!
Kapcsolat
Programok
Frissítve: 2014.01.16.
Galéria
Frissítve: 2015.09.06. Augusztusi Klubdélután
Vendégkönyv1991 őszétől működik a Sorstársak Klub Tatán. Először Tata, Görög hősök útja 24. szám alatt volt a klubhelyiségünk.
Vezetőválasztás alkalmával a klubtagok bizalmat szavaztak Juhász Bélánénak a klub vezetésére. A klub megkezdte működését, az épület azonban kerekesszékes sorstársaink számára a lépcsők miatt nem volt akadálymentes.
1995.évben másik klubhelyiséget kaptunk a tatai önkormányzattól, Tata, Kocsi utca 2 szám alatt. Ennek átalakítás, felújítás után már a kerekesszékkel közlekedő sorstársaink is a többiekhez hasonlóan tudtak ügyeket intézni, valamint a klubprogramok aktív részeseivé is válhattak. Mivel a taglétszám folyamatos növekedése volt megfigyelhető, ezért egyre több feladata volt a klubvezetésnek is. Rendszeressé váltak a havi klubfoglalkozások, melynek keretében lehetőségük nyílt a tagtársaknak kulturális műsorokon való részvételre, kirándulások, közös baráti beszélgetések, valamint a fontosabb ünnepek műsoros felkészülésére, pl. közös klub karácsony.
Juhász Béláné 1999.január 1-től kérte a felmentését. Ettől az időponttól kezdve 1 évig sorstársi összefogással működött a klub.
2000.január 10-én a klubtagság vezetőt és vezetőségi tagokat választott.
Klubvezetőnk Kincses Jenőné lett.
2001.juniusában az épületet, melyben a klub is működött a Tatai Önkormányzati Hivatal életveszélyessé nyilvánította.
Még ez év folyamán kaptunk egy "új" helyiséget, Tata, Kocsi utca 1. szám alatt, ami úgy, mint az előző átalakításra, felújításra szorult.
Sajnos nem mindenki számára volt akadálymentesen megközelíthető az átalakítás után sem, viszont birtokba kellett vennünk
2002. november 27-én a takarítás és a bútorok elhelyezése után 2003.január 6-án megkezdtük az ügyfélfogadást.
Nem örülhettünk azonban sokáig a klubhelyiségnek, mert zárlatos lett a hőtárolós kályha, a nyílászárók korszerűtlenek voltak, valamint a nem megfelelő rámpa inkább akadályozta a bejutást, minthogy segítette volna azt.
2003 novemberétől a Magyari Zoltán Városi és Megyei Művelődési Házban kaptunk "átmeneti otthont" az ügyfélfogadásra és a klubdélutánok megtartására.
A 2003-as esztendőt nehezen éltük meg, de az együtt eltöltött idő erőt adott ahhoz, hogy tovább küzdjünk.
2005-2006.évben megtörtént a klubhelyiség (Tata, Kocsi utca 1.) teljes felújítása. Új korszerű nyílászárók beépítése, gázfűtés bevezetése, valamint a villanyvezetékek teljes cseréje, a terek egy szintre hozása (szintkiegyenlítése), hogy kerekesszékkel is gond nélkül lehessen használni minden belső teret. Az átalakítások után már tényleg elmondható volt, hogy a Sorstársak Klubhelyisége a mozgáskorlátozottak számára akadálymentessé vált.
A Tatai Önkormányzat, valamint a Mozgáskorlátozottak KEM Egyesületének közös anyagi összefogásával sikerült mindezen munkálatokat megvalósítani.
Az egyesülettől szekrénysort, konyhabútort és egyéb irodai berendezési tárgyat kaptunk. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tatai csoportja jóvoltából 40 db kárpitozott székkel gyarapodott klubunk felszereltsége. Sorstársi összefogással, anyagi, fizikai segítséggel készültek a falon látható tablók, dekorációk valamint 6 db asztal, 1 db konyhaszekrény.
A helyiségek lambériával való borítása szintén a tagok áldozatos munkáját dicséri.
Tata németországi testvérvárosától, Gerlingentől kaptunk egy új hűtőszekrényt és egy gáztűzhelyt, amiket üzembe helyeztünk.
Itt szeretnénk megragadni az alkalmat és köszönetünket kifejezni Tata Város Önkormányzatának, Mozgáskorlátozottak KEM Egyesületének, gazdasági szervezeteknek, valamint mindazon magánszemélyeknek, akik hozzájárultak a Klub gyarapodásához.

A honlapot készítette és fenntartja: Tukszár Mónika