Lady Gaga
Lady Gaga honlap, hírekkel, képekkel stb.

Morandi-Music.Com
A csapat hivatalos honlapja

Morandi Space
Az első és egyetlen cseh Morandi honlap

Morandi.one.Pl
Morandi rajongói oldal

Morandi Music Forum (ro)
A csapat hivatalos román fóruma

TrupaMorandi.forum24.ru
A csapat hivatalos orosz fóruma

Morandi BG Forum
A csapat hivatalos bolgár fóruma

 

Név: morandi.atw.hu
Host:
atw.hu
Start:
2008.10.10.
E-mail:
morandi_net@yahoo.com
Szerkesztő: Lac
Ajánlott böngésző: Firefox

Online látogatóink száma:


Morandi - A történet

2004 telén, Marius Moga (23) életében minden kedvezően alakult, v árosában a legfiatalabb és legkeresettebb zeneszerzők egyike volt. Mindenki, aki számított a helyi zenei iparban, akart egy darabkát belőle. Ekkor találkozott először Moga és Randi - aki később a Morandi énekese, és egyben minden idők legsikeresebb román csapatának a tagja is lett.

A tévhitekkel ellentétben, Moga és Randi kapcsolata nem volt kezdetektől fogva tökéletes. Randinak majdnem egy évig telt, hogy meggyőzze Mogát, hogy igenis érdemes befektetni a Morandi-projektbe. Moga eleinte nem szívesen írt alá semmit, de eddigi sikerei is őt igazolták.

Love me című daluk elkészítésénél sok más előadó márcsak kiváncsiságból is felkereste Moga stúdióját, belehallgatva a felvételekbe. Biztosan érezték, hogy ez nem csak egy átlagos helyi banda,ez annál több, egy új projekt, mely megállja a helyét más országok fejlett zenei piacán is.

Moga érezte, hogy először a rádióállomásokhoz kell eljuttatni dalukat, anélkül, hogy felfednék a csapat nevét. Pár héttel később viszont a Love Me elérte a No. 1. csúcspozíciót az összes kereskedelmi rádiónál, így Moga már magabiztosabban hozzájutva az anyagiakhoz, beindította a Morandi-projektet. Hamarosan már mindenki a slágerüket dúdolta, és a Morandi egyik pillanatról a másikra a legmenőbb csapat egyike lett a helyi zenei iparban.

Második, Beijo (portugál nyelvű) kislemezükkel meggyőzték a szkeptikus közönséget arról, hogy nem tartoznak az egyslágeres csapatok közé. Sőt, később az angol nyelven is kiadott Oh La La volt az első olyan dal, amelynek nemzetközi sikere mellett még egy szerződést is kaptak az angol Island UK lemezkiadótól.

2005-ben jelentették meg Reverse című albumukat, és annak ellenére hogy a megjelenés előtti hetekben már kiszivárgott az interneten, rekord példányszámban fogyott a lemezboltokban. 2006-ban jelent meg második albumuk Mind Fields címmel.

2006-ra Moga elérve a nemzetközi sikert, más területen is kipróbálta magát. Így került sor Tony Scott-al való projektjére, melyben elkészítették a Dominó című film betétdalát. Ezenkívül készített remixeket Lumideenek, az Infernalnak és Hilary Duffnak is.

Ezek után pedig elkezdődtek a Morandi harmadik stúdióalbumának munkálatai.

 

N3xt - Az Album

A csapat kiadót váltott, és legújabb, N3XT albumuk kiadásáról már a román Universal Music gondoskodott.
2007 elején Moga közölve a változást elkezdődött a Morandi ezidáig legösszetettebb albumának előkészületei.
Az elismert, nagynevű zeneszerző ekkor már többszörös platina-, és aranylemez mellett 4 MTV díj büszke tulajdonosa is volt.
Amikor 2007 augusztusában megjelent Afrika című kislemezük. A csapat -, mint eddig is mindig - visszakerült a helyi listákra, ezzel stílust teremtve.Ezzel egyidőben, Randi elfogadta a helyi csatorna rangos Tv-showjának felkérését (Szombat Esti Láz-hoz hasonló műsor), viszont nagyon sok stresszt jelentett, ami nehezítette a lemez befejezését. Úgy éreztük, hogy soha nem fejezzük be az album munkálatait és én gyakorlatilag a stúdióba költöztem a megjelenés előtti hetekben. Viszont sok téli barbequet csináltunk a hátsó kertben." - idézi fel Randi, mosolyogva.

Angels kislemezük nagy sikert arató megjelenése után - mely a csapat eddigi legkiválóbb munkája -, mind a média és a rajongótábor is egyaránt készen állt a N3XT album december közepére tervezett megjelenésére.
Az album elismert, más nemes előadók közremükődésével egy teljesen új frisseséget ad, hangzásvilágát tekintve pedig sokkal érettebb. A legtöbb dal angolul szól a közönséghez, de mivel Moga és Randi szeret előadni és kísérletezni más nyelvekkel, így a portugál nyelv is feltűnik a korongon.

"Úgy gondolom, hogy az Angels a mi "jegyünk" volt Európába! "Nagyon sokat dolgoztunk, hogy ott legyünk, ahol most vagyunk és magabiztosan mondhatom, hogy az új album egy újabb lépcsőfok egyrészt a csapatnak, másrészt nekem is! - állítja Moga - a csapat énekese, zeneszerzője. "Semmi kétség nem volt bennem, hogy ez a dal lesz az album legragyogóbb alkotása. Szimplán azért, mert ez a leggyögyörűbb dal, amit valaha írtam."És milyen igaza volt! Már első helyezett Romániában és Oroszországban. Az Angels (Love Is The Answer) dalszövege a világ felé üzen a reményről, a szeretetről és a békéről.

Biztosan állíthatjuk, hogy eljött a megfelelő idő a Morandi számára, hogy zenéjükkel továbbítsák üzenetüket a világ felé, hogy igenis még mindig a Szeretet a válasz (Love Is The Answer!)

 

  morandi.atw.hu
copyright © 2009 - 2010

Minden jog fenntartva | All rights reserved!
Designed by Lac