JavaScript1.2 szükséges az összes funkció használatához!
2024. Április 19, Péntek  

Menü

Látogatók

752367

Támogatás, reklámhely

Reklámfelület, megjelenési lehetőség a versenyeken...
Tovább>>

Hírek

Korábbi hírek>>

Böngésző

firefox letöltés

Ajánlott böngésző

firefox

mozilla

opera

konqueror

Internet Explorer 6 előtti böngészők csak részben ismerik a CSS-t!

Emiatt az oldal kinézete eltérhet a tervezettől!
Használd az ajánlott böngészők egyikét!

ie

Belépés

Név:
Jelszó:


Regisztráció
Jelszó reset

Tabella

Legutóbbi verseny

2022-10-23
Nyirád

Háttérben

Logó

Banner

Hírek

Gyenesdiási verseny - gumi

Írta: Steigler Tünde (2017-07-01 18:07:44)
Tisztelt Szakosztályvezetők, Versenyzők!

Lakatos Dezső, minta a Kustánszegi egyesület képviselője 2017. 05. 28-án Rábatöttösön kezdeményezte, hogy az általa 2017. 07. 16-án, Gyenesdiáson megrendezésre kerülő bajnoki futam alkalmával a versenyzők ne használjanak bütykös gumit a versenynap folyamán a pálya állagának megóvása érdekében.
Ezen alkalommal az egyesület vezetők részére feladatként került kiadásra, hogy még aznap a déli szünetben jelezzék csapatuk álláspontját a felvetéssel kapcsolatban.

Sajnos semmiféle visszajelzés és megkeresés nem történ egyetlen egyesület részéről sem az eltelt időben, egészen 2017. június 30-ig, amikor is Pintér Endre és Lakatos Dezső is szorgalmazta, hogy történjen érdemi döntés a javaslat tárgyában.

2017. június 30-án konkrét felhívást küldtem e-mailban minden szakosztályvezető részére július 1-i, 16.00 órai határidővel, hogy közöljék csapatuk döntését.

A beérkezett szavazatok alapján:
2 egyesület a bütykös gumi használata mellett döntött (Szombathely és Rum)
2 egyesület a bütykös és fenyő mintás gumi használata ellen döntött (Kustánszeg, Kerkabarabás)

A MORSZ egy civil szervezet, amely egyesületekből, az egyesületek pedig egyenlő jogokkal és kötelezettséggel rendelkező egyénekből (tagokból) áll.
A MORSZ illetve az egyesületek vezetőinek is az egyének, illetve tagjaik érdekeit szem előtt tartva kell felelős döntéseket hozniuk.
Mivel egyértelmű, szavazat-többségi döntés nem született az ügyben, ezért a MORSZ vezetői kellő mérlegelést követően a következő döntést hozták:

Az idei évben nem változtatunk a gumi használatot illetően, nem kötelezhető, és nem előírható a bütykös és murva gumi elhagyása.

Döntésünk meghozatala során mérlegeltük és értékeltük azt a kezdeményezést, hogy Lakatos Dezső a pálya minőségének és állagának megóvása érdekében, valamint hogy jobb minőségű verseny tudjon tartani ezért javasolta a bütykös gumi elhagyását.

Figyelembe kellett venni továbbá azt is, hogy a javaslat megtétele és döntés meghozatala között eltelt idő igen kevés, nem lehet sem anyagilag, sem technikailag ekkora számú versenyzői létszám tekintetében kivitelezni a változást ennyi idő alatt.

Döntésünknél azt is figyelembe vettük, hogy szabályzat módosítás év közben nem lehetséges, azt a rendes évi közgyűlésen lehet eszközölni.

Továbbá figyelembe kellett vennünk azt a számos, azóta történt írásbeli és szóbeli megkeresést is akik arra hivatkoztak, hogy anyagi kereteik nem teszik lehetővé a váltást, illetve technikailag nem kivitelezhető a gumi csere, mivel a megrendelt új szet gumi csak augusztus közepére várható.

Mindezek figyelembe vételével, döntésünk felelősségteljes, versenyző centrikus, alapos és indokolt – nem tiltja a bütykös, illetve fenyő mintás gumik használatát.

Azonban várhatóan a 2018-as évtől kezdődően a gumi használatot illetően (mintázat) változások történnek, amit az éves rendes közgyűlés feladata meghozni a versenyt rendező szakosztály javaslatának figyelembe vételével.

Mindazonáltal felhívom a versenyzők figyelmét arra, hogy a rendező egyesületet semmiféle vád ezek után nem érheti a pálya minőségének kapcsán!



Steigler Tünde
MORSZ elnöke


(C) 2005 Magyar Országos Roncsderby Szövetség  | morsz.roncsderby@freemail.hu