Ismeretek a Mahdiról (A)Nincs olyan komolyan vehető muszlim, aki tagadná az igaz úton vezetett imám majdani eljövetelét, tartozzon az bármilyen irányzathoz is. Ő az aki el fog jönni a végidők előtt az emberiséghez, hogy a Földet úgy megtöltse igazsággal és méltányossággal, mint ahogy az előtte megtelt elnyomással és zsarnoksággal. 10 olyan pontja van a Mahdi (A) kérdésének, melyekben mind a síita, mind a szunnita felekezet egyetért. Ezek a következők:

1. A Mahdi (A) a Próféta (S) leszármazottja lesz, Fátima (A) révén.

2. A neve Mohamed lesz.

3. A Mahdi (A) Jézussal (A) együtt fog eljönni.

4. Eljövetelét fekete zászlók fogják kísérni.

5. Eljövetele együtt jár a Daddzsal (Antikrisztus) eljövetelével.

6. Eljövetele előtti ramadánban nap és holdfogyatkozás lesz.

7. Egy csóvával rendelkező csillag tűnik fel keletről, melyben látható lesz a Mahdi (A) arca.

8. Vissza fogja állítani a Vallás eredeti formáját és felszámolja az erkölcstelenséget.

9. Férfias lesz a külseje, széles homlokkal és kiemelkedő orral.

10. Igazsággal és méltányossággal tölti meg a földet, miután az megtelt elnyomással.


A Sía irányzatában a következőket vallják a Mahdival (A) kapcsolatban:


Mohamed Al-Báqir imám (A) mondta róla: Elő fogja ásni az igazi Tórát és a többi kinyilatkoztatott írást egy Antiochia közeli barlangból és ítélkezni fog a Tóra népének a Tóra szerint, a Zsoltárok népének a Zsoltárok szerint, az Evangélium népének az Evangélium szerint, a Korán népének pedig a Korán szerint.


Dzsa'far Asz-Szádiq imám (A) mondta róla: Az Imám (A) visszatérte előtt két féle halál, a vörös és a fehér fog pusztítani az emberek között, mely kipusztítja az emberiség 5/7-ed részét. A vörös halál az erőszak lesz, a fehér pedig járvány.


Szintén Dzsa'far Asz-Szádiq imám (A) mondta: A tudás 27 részre oszlik, amiből az emberek csak kettőt tudnak. Mikor a Mahdi (A) visszatér tudatni fogja az emberekkel a tudás többi 25 részét is.


A Próféta (S) mondta: A föld tele lesz igazságtalansággal és korrupcióval, amíg el nem jön egy ember az én utódaim közül, aki 7 vagy 9 évig fogja kormányozni a földet, igazsággal és méltányossággal megtöltve azt. (Ahmed ibn Hanbal)


Nem teljesen biztos a Mahdiról (A) következő feltételezés:


Nem tér vissza az Imám (A) míg egyenetlenség és a testvériség hiánya áll fent a muszlimok között.