"Kinek paprikája,sója van,minden fûszerszáma mögvan."
Az íz,ami lelket ad ételeinknek és híressé tette fogásainkat messze földön is,nem hiányozhat a magyar konyhákból.Ezer arcával van jelen otthonainkban.A sárga héjú TV paprika névre hallgató fajta jellegzetesen hazánkhoz kötheto,és a kúpos cecei rokon már bekerült a hungarikumok sorába is.Terem még nálunk két vörösen izzó csoda,nevük pritamin és kápia.Persze ott van még a szájpadlások lánglovagja,a hegyes erõs,amely hús-és halleveseink kisérõjeként kerül leggyakrabban az asztalra,hogy aztán a szemünkbõl a könnyet kicsalja.Ünnepeink szívesen látott vendége,vasárnapi ebédek bearanyozója és az egyszerû uzsonnák megkoronázója.Rafinált ételkülönlegességekben is éppúgy megállja a helyét,mint a legegyszerûbb receptekben.Fûszeres,mint a hazai levegô,édes,akár a magyar vizek,izgalmas,mint a tájaink,és épp olyan tüzes,mint a magyar menyecskék.Ô kis országunk egyik gasztronómiai büszkesége.
KINCSEKKEL TÖLTÖTT PAPRIKA
25 dkg túró | 20 dkg krémsajt | 10 dkg vaj | 1 fej lilahagyma | só,bors | 3 db fôtt tojás | piros és fehér paprika
A túrót a krémsajttal,vajjal jól dolgozd össze !Sóval,borssal ízesítsd be !A lilahagymát pucold és kockázd,majd borítsd a krémbe !Paprikáid csumázd ki alaposan,és szeld ujjnyi vastagságra !Tömd meg ôket az ízletes krémmel !Eztán a már megfôtt tojásokat vágd karikára,és pakold a paprikaszeletek pocakjába !Nagy tányéron sorakoztasd a színeket váltva,és így tedd a vendégek asztalára !
Vidd a kêpre a kurzort!
Powered by : mpisti.atw.hu