MAGYAR RENDVÉDELMI
SZAKGYŰJTEMÉNY EGYESÜLET

Kezdőoldal Megalakliás Pénzkiállítás Rendvédelmi kiállítás REBISZ-IPA kiállítás Ifjúsági kiállítás Gyömrői kiállítás Gombai trianoni megemlékezés Péteri történelmi kiállítás 1956-os megemlékezés - 2010
A Magyar Rendvédelmi Szakgyűjtemény Egyesület 2009 április 18-án alakult meg, amikor is sorkerült a hivatalos cégbírósági bejegyzésre.
Ezt megelőzőleg az 1990-es évektől mint magángyűjtemény jött létre és működött a megalakulásig. Az ország számos nagyvárosában voltak kiállításaink. Ezek közül a legkiemelkedőbb a budapesti rendezvényünk volt, amely hét hónapig várta az érdeklődőket. Ezen hosszabb rendezvényünk a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA - International Police Association) kérésére jött létre, melyen mintegy 11 ország delegációja képviseltette magát. A rendezvény védnöke Dr. Dobozi József rendőrtábornok (jelenleg a kormányőrség parancsnoka) volt.
Az egyesület tíz alapító taggal jött létre. Vezetője: Tóth Sándor.
Az egyesület céljai:
 1. Magyar Rendvédelmi Szervek, különösen a rendőrség hagyományainak, kultúrájának megőrzése és ismertetése.
 2. A bűnözés és a bűnüldözés történetének bemutatása, a gyűjtemény anyagának kriminalisztikai szaktudományos nézőpontú feldolgozásával és ismertetésével.
 3. A büntetés-végrehajtás történetének ismertetése a régi magyar büntetőeszközök bemutatásával és szaktudományos könyvek ismertetésével.
 4. A rendvédelmi szervek tevékénységeinek , mindennapjainak az ifjúsággal való megismertetése, ezen szervezetek emberközeli képének kialakítása.
 5. Rendhagyó történelemórák tartása a gyűjtemény kiállítási anyagainak fölhasználásával az iskolai történelem oktatás segítése.
 6. Hagyományápolás, múlt értékeinek és emlékeinek megörzése.
 7. Tanulmányi kirándulások szervezése az általunk rendezett kiállítások megtekintése céljából.
 8. Vándorkiállítások szervezése.
 9. Filmvetítések.
 10. Ifjusági alkotótáborok és szakkörök létrehozása, vezetése.
 11. Valamint még sok egyéb speciális tevékenység.