Digi tv
 

Digitális tévézés

hasznos dolgok  |  beltéri  | szoftware  | soft key | Képek

13th

07/09

Ezen az oldalon szeretnék 1-2 dolgot leírni amivel hátha sikerül kedvet csinálni valakinek a szabad digitális tévézéshez. Ezen belül is a DIGI tv műsorainak szabad fogásáról lenne szó. Itt csak saját tapasztalataimat szeretném megosztani, ez nem egy szakmai oldal. Igyekszem minnél érthetőbben és rövidebben leírni, hogy mi kell a THOR műholdon sugárzó DIGI és az egyébb szabadon fogható csatornák nézéséhez.

 

 

 

 

 

hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
 

Fórumok:

gosat.try.hu
Netboard
Nagyapó

Kódváltással kapcsolatos hírek

hasznos dolgok  |  beltéri  | szoftware  | soft key | Képek

24th

05/10

A napokban elkezdődött a DigiTV műholdas DTH platformján a régi nagravision2 kódrendszer átváltása az új, nagyobb biztonságot jelentő Nagravision3 rendszerre.

A DigiTV az indulása óta a Kudelski Group Nagravison2 rendszerét használja a csatornái kódolására. Ezt a rendszer, immár lassan 3 éve ismeretlen elkövetők feltörték és ezáltal lehetővé tették, hogy különösebb szakértelem nélkül szinte bárki tudja dekódolni az ezzel védett csatornákat. Ez a támadás nem a DigiTV-re irányult, hanem magára a rendszerre, szinte az összes külföldi szolgáltató csomagját feltörték és lehetővé tették az illegális vételt. A Kudelski cég természetesen azonnal lépett és kifejlesztette a kódolási rendszer új változatát, amit a köznyelv nagravision3-ként ismert meg. A DTH szolgáltatóknak nem volt más lehetőségük, mint hogy átálljanak az új kódolási formára, ami a fejlesztő cég szerint sokkal nagyobb biztonságot ad, és új védelmi rendszerekkel látták el a feltörési kísérletek kivédésére.
A legtöbb külföldi szolgáltató már megejtette a kártya cserét és ezáltal megszüntette az illegális vétel lehetőségét. A DigiTV szinte az utolsó szolgáltató, akinél még használatban van a régi, feltört kódrendszer. Bár már ők is elkezdték 2008 elején az új kártyák kiadását, de valamiért nagyon lassan ment végbe a csere. A DigiTV 6 országban van jelen műholdas szolgáltatásával, ez azt jelenti, hogy mind a hat országban le kell cserélnie az összes használatban lévő előfizetői kártyát ahhoz, hogy letudja kapcsolni a nagra2 rendszert. Magyarországon már a kártyák java részben kicserélésre kerültek, ezért az elmúlt pár napban teszt jelleggel pár adóról levették a régi nagra2 kódolást és már csak az új nagra3 kártyákkal foghatók a csatornák. Ezáltal azok az előfizetők akiknél még nem történt meg a kártya csere, tudják jelezni a szolgáltatónak a hibát, amit azonnal orvosolnak.
A következő csatornákról került le eddig a nagra2 kód rendszer: Movies24, Zone Romantica, H!t Music Channel, 1 Music Channel, Sport1, Sport2, DigiSport, Sport Klub, Echo TV

A fenti csatornák az úgynevezett emulátoros, illegális vételre alkalmas beltérivel már nem foghatók. Az ilyet használók a jövőben számíthatnak arra, hogy egyre több csatornától kell búcsút venniük.
Az interneten keringő különböző külföldi hírekkel ellentétben, jelenleg NINCS illegális(emu) megoldás az új nagravision3 rendszerrel kódolt adások vételére. Most, a teljes átállás közeledtével egyre nagyobb hangot kap a kártyamegosztás lehetősége. A kártyamegosztás lényege, hogy egy arra alkalmas készülékben az előfizetői kártya adatait megosztják másokkal is, így elérhetővé válnak a kódolt csatornák több készüléken is ugyanazon kártyával. Természetesen ez is illegális vételnek minősül. Aki ilyet tervez annak tudnia kell, hogy ez már nincs ingyen, a kártyáért minden estben fizetni kell valakinek, így ő nem fogja ingyen odaadni annak az adatait. További kockázat ezzel kapcsolatban, hogy ha az illető(aki a kártyát megosztja másokkal) kikapcsolja az ő készülékét, akkor mindenkinél megszűnik az adás, extrém esetben egy rendőrségi eljárás alkalmával az is könnyedén megállapítható, hogy kinek adta tovább a kártya adait. Úgyhogy nemárt mérlegelni a kockázatokat mielőtt egy új, kártyamegosztásra alkalmas beltérit vásárolnánk.
További lehetőség persze az előfizetés is, 4 magyarországi DTH műholdas szolgáltató kínálatából is választhatunk kisebb és nagyobb csomagokat, de már havi 1000-Ft-ért is nézhetünk tévét, legálisan! Pumpolyag fórumtársunk jóvoltából innen letölthető egy összehasonlító lista mind a 4 szolgáltató összes csatornájával, aktuális áraival. Jól jöhet, ha épp szolgáltató választás előtt állunk. Közülük egyedülikén a UPC Direct-nél kérhetünk csak kártyát is, így azt egy meglévő kártyaolvasós beltériben legálisan használhatjuk, ezzel megspórolva a szerelési költséget és az új eszközök felmerülő díjait, ráadásul az antenna átállítására sem lesz szükség, mivel május 1-től már a DigiTV-vel azonos műholdról sugároz a UPC Direct is.

digi tv beltérik
Orton 4100C

 

Google PageRank

© My blog, 2009. | Powered by Mulder| Copyright by Mulder | Mulder hobby oldala