Szélgenerátor
 

500 W - os szélgép építése

19th

07/09

Még napjainkban is számtalan olyan hely van, melyet a villamos hálózat nem ér el, így áramellátás hiányában sokan nélkülözik a mások által megszokott komfort érzetet. Az ilyen tájakon néha az egyetlen megoldás az, hogy helyben állítsuk elő az energiát a költségesebb hálózat kiépítése helyett.

Az autonóm energiaellátást szélenergiából, napenergiából is de leginkább ezek együttesének felhasználásával tudjuk megoldani. Más, egyébként elektromos hálózattal rendelkező területeken is jó hasznát vehetjük a szélmotoroknak, napelemeknek. Kiegészítő áramforrásként, áramkimaradás esetén vagy egyes berendezések önálló ellátására kiválóan alkalmazhatjuk azokat.

A szélgenerátoros, napelemes hibrid áramellátás alkalmazásának csak a fantázia szab határt. Az energiatudatos, takarékos szemlélet kialakulásához vezető út eszköze is lehet az ilyen típusú áramtermelés. A szigetüzemben működő rendszerek esetén az átalakított energiát akkumulátorokban tárolhatjuk és azt egy későbbi időpontban is felhasználhatjuk igényünk szerint. A szélkerék méretek különböző teljesítmény-kategóriában választhatók, a napelemekből pedig modulonként kisebb-nagyobb rendszerek építhetők fel.

A következőkben szeretném bemutatni hogyan készítettem el saját 500 W - os szélkerekemet. Igyekszem minél szemléletesebben, képekkel alátámasztani a magyarázatokat, hogy mindenkinek kedve szottyanjon akár otthon is elkészíteni. Természetesen kis anyagi ráfordításra szükség van hiszen a semmiből nem lehet energiát előállítani, de az előállítási ár még így is a bolti ár töredéke marad. Természetesen egyénenként változhat az ár hiszen mindenki mást és mást tud olcsóbban esetleg ingyen beszerezni. A gép egy háromlapátos vízszintes tengelyű masina. Generátornak egy házilag elkészített állandómágneses lassú forgású légmagos generátort fog kapni. A rendszer 24V - os lessz. A lapátok üvegszálas, gyantás lapátok lesznek kb 1m hosszúak, így kellőképpen erősek és könnyűek lesznek. Jó építést kivánok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
hobbi oldal kreatív hobbi
 
házi szélkerék házi szélgenerátor
Alternátor
házi szélkerék házi szélgenerátor
Lapátok
 
házi szélkerék házi szélgenerátor
Generátor állórész
 
Túltöltés, mélykisülés védelem
 
Széltérkép   Széltérkép
 
© My blog, 2009. | Powered by Mulder| Copyright by Mulder | Mulder hobby oldala