GYAKORLATI MEGOLDÁSOK A TŰZVÉDELEM DOKUMENTÁLÁSÁBAN

 

Tisztelt Felhasználó!

Ez a hiánypótló munka a tűzvédelmi dokumentáláshoz nyújt hathatós segítséget, olyan bevált minták közreadásával, melyek azonnal adaptálhatóak egy-egy területre. Feldolgozásra kerültek a legfontosabb tűzvédelmet érintő jogszabályok. A tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv készítése ezentúl nem jelent gondot. A tűzvédelmi oktatásra kidolgozott tematikák, PowerPoint bemutatók és írásos anyagok, tovább könnyítik a felhasználó munkáját. A pdf-formátumú kinyomtatható tűzvédelmi táblák és a felhasználható piktogramok mellett az iratmintatár további értékes moduljai jelen összeállításnak. Mindezeken túl figyelembe kell venni, hogy a CD-n lévő dokumentumok felhasználását mindenki saját felelősségére tegye meg, hiszen a bemutatott minták adaptálása, átírása (akár a jogszabályok változása miatt is) feltétlenül szükséges. A helyszínek pontos ismerete nélkül nagyon nehéz korrekt munkát készíteni, ennek ellenére találhat olyan anyagokat, melyek minden változtatás nélkül is felhasználhatók.

Jelen frissítésnek az apropója az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzat legújabb frissítésének (2022. június 13-ai) hatályba lépése, hiszen ez a jogszabály visszaköszön szinte valamennyi dokumentálási folyamat alkalmával.

A CD korábbi és mostani anyagának készítése közben neves szakemberekkel (közreműködők listáját itt találhatja) konzultálva született meg ez a változat, melyet a Tisztelt Felhasználó most birtokba vehet. Remélem, hasznosan tudja munkája során alkalmazni ezt az összeállítást, mely reményeim szerint megoldást ad, illetve kínál sok dokumentációs problémára.

A feldolgozott fájlok Word szövegszerkesztőben, illetve Excelben készültek, ezért megnyitásukhoz ezt a formátumot ismerő program szükséges. Néhány anyag olvasásához, megnyitásához  viszont pdf-olvasó programnak (Adobe Acrobat Reader, Foxit Reader) kell lennie gépén. Ez utóbbiakat külön is jelezzük.

Az űrlapvédelemmel ellátott dokumentumok használatához segítséget itt talál.

Megjelent a képesítési feltételeket előíró:

9/2015. (III. 25.) BM rendelet a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél, az önkormányzati és létesítményi tűzoltóságoknál, az önkéntes tűzoltó egyesületeknél, valamint az ez irányú szakágazatokban foglalkoztatottak szakmai képesítési követelményeiről és szakmai képzéseiről

Jó munkát kívánok!

Somogyi Gábor

Felhasználói jogosultságok!

A CD frissítésének ideje: 2023. január