4. óra - Érzelmi felkavarásAmit a rítus elvégzése után érez az áldozat, az nem teljesen igaz, de mégse hamis! Ezzel a rituáléval képesek lesznek a lázas izgalomig fokozni valakinek az érzelmeit vagy teljesen eltompítani azt, egészen addig, amíg szerencsétlen áldozatuk teljesen érzéketlenné válik a külvilággal szemben. Csak az amúgy is jelen lévő érzésekre hat, tehát ha valaki szeret valakit, akkor azt nem lesz képes gyűlölni, maximum eltűntetni lehet a szerelmét, de utálatot ilyen esetben nem lehet kiváltani. De ha valakinek tetszik valaki, akkor annál fel lehet fokozni az érzelmeket...
A rontást egyszerre egy ember felé lehet létrehozni és ahány ember felé szeretnénk, hogyha az áldozatunk érzéketlen lenne vagy felerősödnének az érzékei, annyiszor kell elvégezni a rituálét, természetesen mindig a megfelelő módon.

A rítus két féle lehet, mint ahogy már említettem, tehát eltompíthatjuk az érzéseket, de akár fel is erősíthetjük. Bármekkora távolságba működik a rontás, de határidő van, mint ahogy mindennél! Pontosan egy hétig használ ez az átok, hogyha nincs megszüntetve, mert addigra tönkremegy a vér... De hogyha meg akarják szüntetni, akkor egyszerűen csak tűzet kell gyújtani a vérrel teli edénybe és véget ér a rítus!

Erős varázslók képesek az akaraterejükkel megakadályozni ezt a fajta rituális támadást, tehát a magiszterek ellen nem használható, de egymás ellen könnyedén. A lényeg az, hogyha az áldozatunk akaratereje nagyobb a miénknél, akkor a rituálé semmit se ér, így egy képzett mágus ellen esélyünk sincs ezzel szemben.

Rítus hozzávalói:
- Áldozatunk DNS-e, akit meg akarunk rontani (vér, körömdarab, haj, húsdarab)
- Saját vérünk (1 dl)
- Edény (bármi lehet, csak a lényeg, hogy magasabb legyen az oldala, tehát hogy ne follyon ki belőle a vér)

A rítus elvégzése:
Az áldozatunktól meg kell szereznünk a DNS-ét, de ezt úgy, hogy szükségünk van hozzá a körmére, hajára vagy akár a vérére, majd ez után ezt egy edénybe kell tennünk, a lényeg, hogy olyan dolog legyen, amelynek magasabb az oldala, tehát nem folyik ki belőle a vér, amelyet még bele kell juttatnunk. Meg kell vágni magunkat és egy dl vért kell belefolyatnunk, miközben egyszer elmondjuk a rituálé szövegét. Az soha nem baj, hogyha több vér kerül az adott edénybe, de ha kevesebb, akkor a rituálé nem fog működni!
Akkor lehet tudni, hogy a rontás sikerült, hogyha megdermed a tálban lévő vér, miután elmondtuk a rituálé szövegét.
A rituálé természetesen egy ember felé hat, tehát nem elég csak a rontást elvégezni, meg kell szabnunk, hogy ki felé irányuljon az érzelmi felfokozás vagy megszüntetés... Ennek az illetőnek a nevét majd az ujjunkkkal kell beleírni a vérbe, miután az megdermedt és hogyha ez kész, akkor a már megdermedt vérben ki fog emelkedni a név, tehát nem fog eltűnni az írás. Arra figyeljünk, hogy rögtön a rituálé elvégzése után írjuk bele a nevet, mert különben nem fog semmi se történni! (Tehát annak a nevét kell beleírni, aki felé irányulnak a megátkozott érzései, tehát aki felé felfokozzuk vagy eltűntetjük a célszemély érzéseit.)

Hogyha ezzel megvagyunk, akkor áldozatunk rögtön megérzi majd a hatását, de mégse fog tudomást szerezni arról, hogy mi történik vele. Hiába tanulta ezt a rítust, nem fog tudni rájönni, csak akkor tudja majd meg, hogy mi történt, miután a rontásnak vége vagy ha a rontást elvégző személy elárulja neki, hogy mit tett vele (de akkor se tud mit tenni az érzései ellen, igaznak fogja hinni továbbra is)! Lehetünk természetesen gonoszak és hétről-hétre ezt megismételhetjük, de szerintem mindenki tudja, hogy ez milyen etikátlan módszer.


A rítushoz szükséges szöveg:

Véremmel elérem a szükséges célt,
Fokozza fel-e rontás a kiszemelt érzését!

Véremmel elérem a szükséges célt,
Szüntesse meg-e rontás a kiszemelt érzését!


Házi: