Nádtető készítés, nádtető fedés, javítás. Minőség kedvező ár!


A tartalomhoz

ÜDVÖZLÖM HONLAPOMON!

Egy jó nád tető alapjai a jó minőségű nád, a megfelelő lejtésü tetőszerkezet, hozzáértő szakember.

ÚJ NÁDTETŐK KÉSZÍTÉSE, AKÁR ÁCS MUNKÁVAL EGYÜTT, RÉGI TETŐK JAVÍTÁSA, NÁDTETŐS FILAGÓRIÁK, SZALETLIK TELJESKÖRŰ KIVITELEZÉSE, ANYAGGAL EGYÜTT, GARANCIÁVAL, KEDVEZŐ ÁRON, AZ ORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN ÉS HATÁRAINKON TÚL!
Nádtető készítés, javítás. Minőség, kedvező ár!


A nádtető készítés

A nádtető készítés a megfelelő minőségű nád, nádas kiválasztásával kezdődik. Télen a szakemberek kivágják, osztályozzák majd kúpokba állítják a nádat s innen szállítják a későbbiekben a munkavégzés helyére. A nádból készülhet családi ház, nyaraló, kerti pavilon (filagória, szaletli, napernyő, kiülő, pihenő), szalonnasütő tetője, illetve belső dekoráció. A nádtetőfedés nagy szakértelmet kíván, mindig az adott tetőkhöz kell kiválasztani a megfelelő alapanyagot, ez függ a tető nagyságától, formájától. Ha ez megvan akkor jöhet a nádtető építés, nádfedés folyamata. A nádtetőkészítő nád kévéről - nád kévére, sorról - sorra halad s vigyáz a megfelelő rögzítésre, varrásra. A rögzítés nagyon fontos! Ha ez nem megfelelő akkor hiába a jó minőségű alapanyag, a tető élettartama jelentősen lecsökken. Egy jól elkészített nádtetőnél ha a nádtető zárása nádszegéssel történt akkor azt 6-10 évente ajánlatos lecserélni, azonban a szegésen kívül 20-25 évig (ez függ a tető lejtésétől) nem jöhet szóba: a nádtető javítása, a nádtető felújítása, karbantartása, legrosszabb esetben a tető újra készítése (sajnálatos módon már ilyennel is találkoztam).

HOGYAN KÉSZÜL EGY JÓ ÚJ NÁDTETŐ?

Nem ideális kis lejtésű nádtető

A tető hajlásszöge kicsi, a nád hamar elavul rajta

Nádtető készítés első lépése az ácsmunka, megfelelő lejtésű tetőszerkezet készítése. Ha nem kellő lejtésű a tetőnk (30° alatti) attól a náddal való fedés lehetséges, de nem célszerű. Senki sem szeretné pár éven belül javíttatni új nádtetőjét. Kis lejtésű nádtetőn az eső víz lassan folyik le, mélyebben átáztatja a nádat, lassan szárad ki s így gyorsabban tönkre megy.

Átlagos lejtésű nádtető

A tető hajlásszöge megfelelő a nádtető időtálló

A tetőszerkezet lejtés növelésével a nádtető élettartama is növekszik. Célszerű ha az ács a tetőt legalább 45°-ra készíti, az ilyen tető nagyobb esőzés alkalmával is mindössze 2-5cm mélyen ázik át s javítás nélkül akár 25 évet is kibír. Ha még ez sem lenne elég, akkor készíttesen még ennél is meredekebb tetőt.


Rossz minőségű nád és jó minőségű nád

Második lépés a megfelelő minőségű alapanyag, a nád kiválasztása. A nád minősége szintén nagy fontosságú a nádtető élettartama szempontjából. Egy hozzá nem értő gondolná nád-nád, pedig nem így van. A nád lehet egyenes, görbe, vastag szálú, vékony szálú, vastag falú, vékony falú, puha, kemény, rövid (1m), hosszú (4m). Ha jó minőségű nádtetőt szeretnénk akkor nekünk megfelelő hosszúságú (ez függ a tetőszerkezet formájától, nagyságától), vékony szálú, egyenes, vastag falú, kemény "csontos" nádra van szükségünk.

Utolsó lépés az Ön feladata! Ha esztétikus és jó minőségű tetőt szeretne magának, fontos a megfelelő szakember kiválasztása! Ez épp oly jelentős, mint a nád minősége, illetve a tetőszerkezet lejtése. Nem hozzáértő személyek által készített tető élettartama s esztétikája nem biztos, hogy eleget tesz az Ön elvárásainak.

Kérje árajánlatomat: nádtetőfedés, tetőszerkezet készítés, ácsmunka, nádtető javítás, nádtető Lángmentesítés, filagória készítés, javítás, szaletli készítés, javítás!

Üdvözlettel:

Kiss Árpád nádtetőfedőÚj nádtető készítés

Új nádtető készítés

Régi nádtetők javítása

Régi nádtetők javítása

Ács munka nádfedés esetén

Ács munka nádfedés esetén

Filagória, szaletli készítés

Települések ahol dolgoztam

látogató számláló

Kezdőlap | Bemutatkozás | Kapcsolat | Tudnivalók | Referenciák | Árajánlatkérés | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe