2012 értékelése

 

 

Az együttesünknek igen mozgalmas volt a 2012-es éve. Ebben az évben 28 rendezvényen vettünk eddig részt.

 

Az elmúlt 3 hónapban sem szűkölködtünk a fellépésekben. Augusztus 11-én részt vett a csoportunk a Nemzetközi Csángó Fesztiválon Jászberényben. Augusztus 13-án az Osakai Zenei Egyetem igazgatója Mr. Nisioka és felesége járt Nagyecseden néprajzi gyűjtőúton, hogy nagyecsedi táncokat gyűjtsön. Ezen a néprajzi tájegységen a mi csoportunkra esett a választása, hogy a hagyományainkat és táncunkat bemutassuk nekik.

Szeptember 1-én Mátészalka ismét megrendezte Országos Koreográfus Találkozóját, immár 2. alkalommal.  Az együttesünk is részt vett ezen a megmérettetésen, ahol „autentikus néptánc” kategóriában I. helyezést értünk el.

 

Szeptember 15-én Fábiánházán a 2. alkalommal megrendezésre kerülő „Szatmár Határok Nélkül” elnevezésű rendezvényen az utánpótlás csoportunk lépett színpadra. Szeptember 22-ére Dombrádra kaptunk meghívást.

 

Mint minden évbe, idén is megrendezték a Szüreti Felvonulás és Hagyományőrző Fesztivált, ahol szintúgy szerepelt a csoportunk.

 

Mivel a csoportunk már 2010-ben megkapta a „Kiválóan Minősült” csoport címet, ezért az idén is nagy odaadással készültünk újra minősítést szerezni. Szeptember 29-én jött el az a nap, amikor újra megmérettettük magunkat a szakmai zsűri előtt. Az idén Veresegyház adott otthont az Országos Hagyományőrző Egyesületek Minősítőjének megrendezéséhez. A csoportunkon kívül a Bódi Família cigánytánccsoport 2 tagja is részt vett a műsorunkban. Mégpedig Varga Mihály „Szifa” és Rostás „Pipa” Tamás. Az „Így vót” című műsorunk elnyerte a zsűri tetszését és ismét megkaptuk a „Kiválóan Minősült” csoport címet. Ehhez nagyban hozzájárult Tóth Zoltán, akinek az írása alapján elevenedett meg a színpadon a műsor.  A koreográfiát Andóné Kujbus Nóra és Lőrincz Sándor állította össze. Az együttesünket a színpadon a debreceni Bakator Zenekar kísérte.

 

Október 6-án a művelődési házban megrendezett Szüreti Bálon kedveskedett az utánpótlás csoportunk a vendégeknek Rábaközi és Ecsedi táncokkal. Ezen kívül a bálon résztvevők láthattak még Erdélyi és Mezőségi táncokat Bulyáki Nóra, Bulyáki Anett, Bulyáki Zoltán Lőrincz Bea és Lőrincz Sándor előadásában.

 

Október 13-án meghívást kaptunk Szántó Sándor volt csoporttagunktól, hogy az általa szervezett III. Fehér Bot Napon szerepeljen a csoportunk.

 

A 2013-as évben is sokat fogunk dolgozni, hogy a csoportunk minél színvonalasabb műsorral, minél több helyre eljuthasson.

 

Tóth Miklós

csoportvezető

Híreink

Próbák, minden pénteken, a Városi Művelődési Házban

 

17.00-tól             Utánpótlás

19.00-tól            Nagy csoport

 

    A próbák nyilvánosak!

Rendezvények—fellépések 2013-ban (vastaggal az állandó rendezvények)

 

Január 19            Fehérgyarmat, Lovas Sportkör Bálja

 

Változás!!

Március 02          Farsangi Bál Nagyecsed

 

         -

Augusztus ?         Ajaki Nemzetközi Lakodalmas Találkozó

 

Szeptember 28    Szüreti Bál Nagyecsed

 

Látogasd meg Facebook oldalunkat is!