Szakmai beszámoló
a Németh Imre Alapítvány 2011. évi munkájáról


A Németh Imre Alapítvány alapító okiratában megfogalmazottak szerint a 2011. évben is a környezetvédelemi nevelést elősegítő programok, valamint az egészségmegőrző programok megvalósítását támogatta. A Harruckern János Közoktatási Intézmény (Jelenleg Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény) 2011-ben is ökoiskolához méltóan szervezte környezettudatos nevelési tevékenységét, és ezzel összhangban szervezte főbb tevékenységeit az alapítvány is.

 

  1. Az osztályok egész évben folyamatosan szelektíven gyűjtötték a hulladékot és a szárazelemet. A legaktívabb osztályokat jutalmazta az alapítvány.

  2. Környezetvédelmi jeles napokra, a zöld hétre szervezett rendezvényeket támogatta. E tevékenységek szervezésében részt vett az alapítvány és a programokon sikeresen szereplő csapatokat jutalmazta.

  3. Németh Imre Emlék nap rendezvénye a Madarak és Fák Napja. Erre a napra előre meghatározott témákban kiállításokat rendeztünk, sport versenyeket szerveztünk. Az alapító okiratban megfogalmazott témakörben a tanulói dolgozatokat értékeltük és jutalmaztuk.

  4. Környezetvédelmi terepgyakorlaton résztvevő tanulókat támogattunk tanulói pályázatok alapján.

  5. Részt vettünk a Dél-alföldi Regionális Ökoiskolák találkozójának szervezésében és pályázati pénzből támogattuk a rendezvényt.

    A megvalósított programok helye a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi telephelye volt, címe Orosháza, Kossuth tér 1.sz.

     

 

Kapcsolódó linkek:

 

-készítette: Dobsa Gábor-