Az alapítvány tevékenységei:

A kuratórium minden évben pályázatot ír ki a célok menüpont alatt említett témakörökben, Az alapító okiratban megfogalmazottak szerint, tevékenységünk körébe tartozik a Madarak és Fák Napja, azaz a Németh Imre emléknap évenkénti megrendezése ami mindig a környezetvédelem jegyében zajlik, illetve az utóbbi időben a szabadidős sport tevékenységgel is kibővült.
Néhány példát szeretnék említeni a környezetvédelmi tevékenységre.
 

 1. Városunban elsőként kezdtük meg a parlagfű gyérítést és hívtuk fel a figyelmet allergén voltára és rendkívül gyors szaporaságára. Azóta e tevékenység már városi szinten szervezetten zajlik.
   

 2. Tereprendezési munkákat végeztünk a városi sírtkertben.
   

 3. Gyopárosfürdőn, a Gyopárosi tó körül elterülő erdőt, parkjait a Városi Kertészet útmutatásai alapján gondoztuk.
   

 4. Minden alkalommal gyűjtjük a veszélyes hulladéknak minősülő szárazelemet.
   

 5. Az iskolában szelektíven gyűjtjük a hulladékot.
   

 6. Az alapítvány az évenként megrendezett Őszi Túrára pályázatot írt ki, hogy támogassa a szociálisan hátrányos helyzetű tanulókat, akik ez által részt vehetnek a kiránduláson.

  Diákjaink nagyon sokféle, a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységet végeznek. Iskolánk sok éve már, hogy bekapcsolódott az ökoiskola mozgalomba. E cím azt jelenti, hogy iskolánk pedagógiai munkájában hosszú évek óta központi helyen szerepel a környezetvédelem és az egészségvédelem. Ezt, az iskola pedagógiai programjában is megtalálható.

 

 

Kapcsolódó linkek:

 

 

 

-készítette: Dobsa Gábor-