.: F1 RACING CHAMPIONSHIP :.

Egyik kedvenc játékom az F1 Racing Championship. Bár jelent meg ennél a Forma-1 szimulátornál profibb játék is, mégis azt mondom, hogyha a billentyűzetről való irányítást nézzük, ez a legjobb! Bár meg kell tanulni játszani vele, ami nem kis idő, mégis lekörözi nálam az egyéb szimulációkat. Ráadásul nem kell hozzá erőmű, hogy fusson. Itt ehhez a játékhoz találsz pár kiegészítőt. Két jótanács: egyszerre ne telepíts fel két olyan patchet, ami a játékot alakítja át, mert elképzelhető, hogy ütni fogják egymást és a játék kifagy tőle. Mindig csinálj a kicserélendő fájlokról biztonsági másolatot, hogyha bármitől kifagyna a játék, ne kelljen újratelepíteni mindent. Ha valamelyikkel nem boldogulsz, kérlek regisztráld magad a fórumba, és nyiss egy új témát (hacsak nem tette már meg előtted valaki) "F1 Racing Championship" címszóval. Itt válaszolok a felmerülő kérdésekre.

 
2001 UPDATE v1.0b

8,8 Mb

 

Ez a patch az 1999-es autók helyett 2001-es autókat tesz a játékba. Bár csak a textúrák lesznek mások, mégis újszerűvé varázsolja a játékot. Pl. megkapjuk a Toyotát. Letöltés után nincs más dolgunk, mint elindítani az exe-t.

 

AI PATCH v2.0

0,9 Mb

 

Ez a patch hivatott kijavítani az F1RC igencsak nagy hibáját, a mesterséges intelligencia  hiányát. Ha ezt felteszed, elvileg nem fognak ész nélkül beléd rohanni a többiek (meg egymásba), ha pl. kicsúszol. Kicsomagolás után indtsd el az exe-t.

 

F1RC EDIT v2.5 XP

3,7 Mb

 

Ez egy komplett szerkesztő a játékhoz. Letöltés után feltelepítést igényel, majd elindításkor a program megkeresi az 'F1RC.exe"-t. Ha nem találja, akkor nekünk kell megadnunk az elérési útvonalat.

 
PERFECT PHYSICS 2002 v4.0

0,9 Mb

 

Ez a patch reálisabbá teszi az autók mozgását, törését és sebességét. Pl. nem mindig Coulthard és Häkkinen fogja megnyerni a futamokat és az időmérő edzéseket :)

 
F1RC PAINTER v2.01

0,7 Mb

 

Ezzel a progival átrajzolhatjuk az autókat, így akár egyik csapat helyett csinálhatunk egy saját csapatot, persze csak a festés szempontjából.

 
F1RC MULTIPATCH 4 v1.41

0,1 Mb

 

A kis méret ne tévesszen meg senkit! Kicsomagolás után egy 6,5 Mb-os állományt kapunk. És még egy dolog: ez a patch a nevével ellentétben nem a multiplayer-es játékon javít! Kicsomagolás után az *.mfd fájlokat másoljuk be a DataBin mappába, az eredetieket felülírva. Ami változik:

- FF Effektek és sisak fizika
- Kavics és fű patch
- Gumihasználódás javítás

- Törés patch (több realisztikusabb törés, például jobban törik az első és hátsó terelőszárny)

- A pilóták képességének realisztikussága (pl. Michael Schumacher többször végez Barrichello előtt az időmérő edzéseken és később is fékez, mint eddig)

- Sebességkorlát a boxutcában 80 km/h-ra csökkent 120 km/h-ról.
- Fizika javulása a Spielberg pályán
- Új, realisztikusabb "T-Cam" kameranézet
 

SOUND EDIT v1.2

0,4 Mb

 

A játék hangjait tudjuk vele átalakítani, kicserélni elvileg. Nálam nem működött...

 
FERRARI F2004 v1.0 beta (KÉP)

1,1 Mb

 

És itt a Ferrari-rajongóknak az idei modell. Hogy megkapjuk az autó festését, lekell töltenünk hozzá az F1RC Painter-t, hogy kicseréljük a mappában található fájlokkal az eredetit! Nagyon jó patch! Katt a "KÉP"-re és meglátod!

 
F1RC MASTER v1.51

1 Mb

 

Komplett szerkesztő. Kicsomagolást igényel, majd telepítést. Nálam problémát írt ki elindításkor. Ha valakinek sikerül csinálnia vele valamit, feltétlenül írja meg nekem e-mailben! Nagyon köszi! Egy pár dolog belőle:

- Autóforma szerkesztő
- Pilóták ügyességének szerkesztése
- Csapat szerkesztő
- és még sok egyéb, az állomány "History.txt" fájljából többet megtudhatsz!
 

2001 CARSHAPE PATCH v.17

8,2 Mb

 

Ezt feltelepítve az autók 2001-es formái és viselkedései fognak visszaköszönni a játékban

 
TRUE PHYSIC 2003 MICA

0,5 Mb

 

Kicsomagolás után a DataBin mappában írd felül a "MachaCar" fájlt ezzel a fájllal, és az autók viselkedései ezentúl a 2003-as szezonnak felelnek meg.

 

EXTRA F1RC MULTIPATCH

 

Hozzá kell tennem, van még kiegészítőm a játékhoz, például egy 370 megás patch, amely totálisan átalakítja a játékot. Igaz, a 2002-es szezont öleli föl, de minden autónak új formája, festése (Renault, Toyota és Arrows!), viselkedése, törése és hangja van. A pályák textúrái is teljesen át vannak alakítva, minden pálya úgy néz ki, mint mostanság. A pilóták ruhája, arca és sisakja éppúgy átfestett, mint a szerelőké a boxban. A kezdőképernyő is teljesen meg van változtatva és új videoklip van az elején. Az egyes pályáknál pedig megnézhetjük a 2002-es köröket is klipben. Mérete miatt ezt sajnos nem tudtam itt elhelyezni (az atw-tárhelyén 500 mega biztosított). Ezügyben kérlek írj a fórumba e lap bevezetőjében megadott módon.

 

ÉS AZ ÉN KÉRÉSEM!

 

Ha van valakinek olyan kiegészítője ehhez a játékhoz, amely tartalmazza az idei új pályákat is, vagy legalább az USA pályát, akkor feltétlenül keressen meg! Ugyanez vonatkozik arra is, ha valaki tud Safety Car patchről! Segítségeteket előre is köszönöm! :)

Design by Neox 2004.