Noresz Anime
Reviews

Hanayamata

Írva: 2017.03.08. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2014

Naru egy félénk és csendes lány, aki még iskolás éveiben is a tündérmeséket olvas. Elképzelte, hogy milyen lehet csillogni és szeretve lenni. Egyik este egy felvonulásra siet, amikor találkozik egy különös szőke lánnyal és tündérnek hiszi.A lány szerepet játszik és el akarja magával vinni Naru-t az ő világába, de megijed és elszalad. A szőke lány másnap beállít az iskolába, mint cserediák. Az amerikai lányt Hana-nak hívják és igencsak rámenősen követi Naru-t mindenhová, hogy legyenek barátok. A terve az, hogy alapít egy yosakoi klubot és fellépnek egy rendezvényen. A yosakoi egy japán tradicionális csoportos tánc. A klub alapítás persze nem megy zökkenő mentesen, mert gondok vannak a klubszobával és a taglétszámmal is. Már az openingből kiderül, hogy 5 lány fog táncolni, ezért folyamatosan csatlakozik Tami, Yaya és végül Machi is. Sok segítséget kapnak az egyik tanárnőtől és a yosakoi felszerelést áruló boltos úrtól is. Így vágnak neki szinte nulla tudással, hogy felléphessenek egy rendezvényen, ahol yosakoi-t fognak táncolni. Nem sok táncos anime létezik, de aki szereti a táncot, annak biztosan tetszeni fog ez a szórakoztató és aranyos kis anime.


Non Non Biyori

Írva: 2017.02.02. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

A történet 3 vidéken élő lányról szól, akik álmodoznak a nagyvárosi életről. Az új tanév egy Tokyóból érkező Hotaru nevű lánnyal bővül. Neki elsőre szokatlan lesz a vidék, a főváros után. Az osztályba csak 5 tanuló jár, de mindannyiuk eltérő korosztályú.Ők nem mások mint Natsumi és Komari lánypáros és a bátyjuk, akit igen kevésszer láthatunk. Valamint itt lesz a kis Renge, akinek a nővére a tanárnő. Rajtuk kívül ugye Hotaru lesz az új diák. Az ő vidéki életükbe tekinthetünk bele ezzel a sorozattal. Azért csatlakoznak még lányok egy vagy több rész erejéig. Az anime elég nyugodt és lassú, de azért akadnak jó poénok és aranyos jelenetek. Bemutatja a vidéki tájat is, ahol rizsföldek és erdők vannak, mivel töltik a lányok szabadidejüket. Azért annyira itt sem unalmas, mindig lesznek kalandok és belefér egy kis strandolás és síelés is. Valószínűleg ezzel az animével tényleg a vidéket igyekeznek bemutatni a városiaknak, hogy nem csak a betondzsungelben lehet jól szórakozni. Az anime pedig már két évaddal és OVA-val is büszkélkedhet.


Sakura Trick

Írva: 2017.01.28. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2014

Haruka és Yuu már alsó-középiskola óta jó barátnők. Ugyan abba a felső-közép suliba is mennek tovább tanulni, viszont ebben az iskolába már több diákot nem fognak felvenni, mert bezár. Yuu elhatározza, hogy keményen fog tanulni, hogy barátnőjével együtt ballagjon el.Mivel a suliban sok lány van és a barátkozások elengedhetetlenek, Haruka szeretne valami olyan dolgot csinálni, amivel megerősíthetik kapcsolatukat. Ez a dolog nem lesz más, mint egy csók. Innentől kezdve a két lány elég érdekesen fog viselkedni, amire újdonsült barátnőik és Yuu nővére, Mitsuki is felfigyel. Sőt Haruka mellei őt is megbabonázzák, szóval ő is belecsöppen ebbe a szerelembe. A többi lánytól sem idegen az efféle szeretet kinyilvánítás a suliban. Az anime ugyan tele van yuri elemekkel, csókokkal, de perverz ecchi jeleneteket már nem láthatunk. Ezek mellett egy hétköznapi és vígjáték anime, tele poénokkal és félreérhető helyzetekkel. Valamint részt vehetünk rendezvényeken, ünnepeken, vásárlásokon és egyéb átlagos elfoglaltságokon.


Natsuiro Kiseki

Írva: 2014.04.20. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2012

A történet középpontjában egy szent kő áll, amely teljesíti a megérintői kívánságát. Ez a kő, 4 barátnő lakhelyének közelében található. Éppen elkezdődik a nyári szünet, amikor Natsumi, Saki, Yuka és Rin meglátogatják a követ. Egy érintés és egy gondolat után máris az égen lebegve találják magukat.Ekkor tudatosul bennük, hogy a kőnek mágikus ereje van. A lányok igyekeznek a nyár minden napját kihasználni, mivel Saki-ék a nyár végén másik városba költöznek. Ebbe az időbe pedig belefér egy kis mókázás, mégpedig a kőtől kért kívánságokkal. Ilyen alkalmak lesznek, amikor Natsumi és Saki összeragadnak, Saki és Yuka testet cserélnek, két Natsumi próbál két helyen lenni, Saki láthatatlan lesz, vagy akár visszautaznak az időbe, amikor még kicsik voltak. Természetesen vigyázni kell arra is, hogy a kő ereje titokban maradjon. A lányok gyerekkoruk óta idolokká szeretnének válni és kedvenc énekeseik nyomába lépni. Ezért sokat gyakorolnak és fesztiváli fellépéseken vesznek részt addig, még egy meghallgatásra is eljutnak. Mindenek tetejében pedig belecsöppennek egy véget nem érő nyári szünet utolsó napjába.


Vividred Operation

Írva: 2014.01.14. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Egy tökéletes jövőben járunk, amikor egy professzor feltalálta az Elemi Generátort, ami a világot látja el energiával. Egy napon különös robot szerű lények jelennek meg, amiket csak Egyedüliek-nek neveznek el. Ezek a lények ismeretlen okokból az Elemi Generátort kezdik támadni.A professzor kénytelen bevetni legújabb találmányát a Vivid rendszert, amit egyedül nevelt egyik unokáján, Akane-n fog alkalmazni. A professzor ekkor sérül meg olyannyira, hogy menyét formában ébred fel. A Vivid egy olyan rendszer, amely Elemi erőt használva szuper képességekkel látja el a kiválasztott lányt. Ehhez tartozik egy mecha szerű mazsorett ruha páncélzat és egy egyedi fegyver. Az Egyedüliek gyakran erősödnek meg egy titokzatos személy közreműködésével. Mivel Akane kevésnek bizonyul, ezért szükség lesz új lányokra. Így csatlakozik Aoi a legjobb barátnője és két másik lány Wakaba és Himawari. A lányok képesek egyesülni egy kis yuri jelenettel és összeolvadni két különböző kasztból egy harmadikká. A harcok mellett sok hátsó fertályban lehet részünk, amelyet nem szégyellnek megmutatni a lányok.


Kin iro Mosaic

Írva: 2013.11.21. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Az általános iskolás Shino Angliába készül, mégpedig Londonba egy vendéglátó családhoz, hogy megismerje az angol kultúrát. A család lánya Alice, egy félénk szőke hajú kislány. Eleinte nehezen megy az ismerkedés, de hamar megtörik a jég és jó barátnők lesznek.A nyaralás véget ér és Shino szomorúan tér haza Japánba. Ahogy elkezdődik a középiskola, egyszer csak beállít Alice, mint új osztálytárs és Shino-ék új lakótársa lesz egyben. Örömmel fogadja őt Aya és Youko is, akik Shino osztálytársai. Nem telik el sok idő és megjelenik Alice gyerekkori barátnője Karen, aki sajnos másik osztályba kerül, de minden szünetet együtt töltenek a lányok. A történet ezen öt lány iskolás napjairól szól. Shino és Alice között már túlságosan nagy rajongás alakul ki. Egyébként a szerény Aya és a fiús jellemű Youko kapcsolata sem mondható átlagosnak. Az anime nem nevezhető sem yuri-nak sem ecchi-nek, mégis úgy érezzük, hogy egy yuri animével van dolgunk. Elcsattannak perverz és félreérthető gondolatok is. Ennek ellenére mindenkinek ajánlott ez a könnyed, aranyos és szórakoztató kis anime.


Sky Girls

Írva: 2013.10.24. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2007

2071-ben járunk, amikor a mechanikus cellák vagy más néven FÉRGEK megjelentek és megkezdték az emberiség kiírtását. Felvéve ellenük a harcot nem sok sikerrel jártak, így tömegpusztító fegyvereket vetettek be a lények ellen. Ez valameddig hatásos volt, még a FÉRGEK újra meg nem jelentek.Ekkor már a harcképes férfiak száma igen csekély volt. Kifejlesztették a Sonic Diver-eket, amelyek a megfelelő technológiával a legbiztonságosabban képesek elpusztítani az idegen fajt. Ám ezeket a mecha robotokat csakis fiatal lányok tudják irányítani, amikhez Nano ruhát kell viselniük, hogy eggyé váljanak a géppel. Így keresnek fel négy tizenéves ügyes lányt, hogy eme technológia használatával szálljanak szembe a FÉRGEK-kel. Otoha és Karen átlagemberek, de tehetségesek a maguk módján. Eika és Elise pedig kiváló harcosok. Tehát ők négyen alkotják a csapatot. A harcok mellett számíthatunk hétköznapi és ecchi részekre is. Kicsit lelőve a sztorit, a FÉRGEK egy betegségre kifejlesztett "gyógyszerek" lennének, amik kiszabadulnak, mutálódnak és az embereket nézik betegségnek.


A Channel: The Animation

Írva: 2013.10.18. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2011

A történet 4 középiskolás lány mindennapjairól szól. A történet elején Tooru felvételt nyer abba a középiskolába, ahová legjobb barátnője Run is jár. Ám hamar rádöbben arra, hogy Run-nak már vannak barátnői, így folyton kifejezi szomorúságát, hogy nem ő az egyetlen.Egyébként Run egy lökött szőke lány, aki sokat álmos és sok dolog varázslatba ejti. Tooru egy testileg visszamaradott lány és mindig szomorkás. Yuuko a nagymellű karcsú szépség, ő talán a legkomolyabb és fél a rémisztő dolgoktól. Nagi pedig a csapat okostojása, tökéletes alakja ellenére nincs magával megelégedve. A történet kissé yuri beütésű, mert Tooru enyhén jobban kötődik Run-hoz, mint a többiek. Ennek ellenére neki is akad két rajongója az osztályában. Run-ra pedig szemet vet az iskola dokija is, aki néha kissé perverz szituációkat idéz elő, amit a lányok éppen meglátnak. Egyik olyan anime, amelyikről nehéz írni, mivel hétköznapi témát tár elénk, tele poénokkal.


Fate Kaleid Liner Prisma Illya

Írva: 2013.10.03. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Nem egy hagyományos mézes mázos romantikus magical girl animével állunk szemben. Ha van akinek ismerős a Fate szó és Illya neve, akkor hamar rájöhet, hogy a neves Fate Stay Night anime egyik alternatívája, amely főszereplője a kis Illyasviel von Einzbern.Történetünk kezdetén Rin és Luvia azért érkeznek japánba, hogy begyűjtsék a 7db osztálykártyát, amelyek 1-1 ősi harcos lelkét rejtik magukban és nagyon veszélyesek. Mivel a két lány folyton civakodik, ezért személyiséggel ellátott varázsbotjaik más mestert kénytelenek keresni. Illya-t fürdőzés közben kapja el Ruby, Sapphire pedig egy Miyu nevű lányt talál magának. Rin és Luvia már csak segédek lehetnek. A lányok megkapják a kiképzést, miszerint nekik kell begyűjteni a kártyákat, de előtte meg kell küzdeniük az ősi harcosokkal. A megszerzett kártyák pedig a lányokat fogják szolgálni. Akik eddig a Fate címekben a jó oldalon álltak, azok most vagy ellenfelek, vagy pedig jelentéktelen személyek. Ritkán látott brutális és látványos harcok nézői lehetünk, mindez egy fordulatokkal teli magical girl animében, amelyből a poénok sem hiányozhatnak!


Akane-Iro ni Somaru Saka

Írva: 2013.09.11. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2008

Az anime fiú főszereplője Nagase Junichi, akit sokan a félelmetes Geno Killer néven ismernek. Ezt a nevet poénból ragasztották rá az osztály társai. Mivel szülei titkos ügynökök, ezért gyakran van egyedül húgával, Minato-val.Az új tanév első napján annyira feltámad Junichi-ben Geno Killer nem létező szelleme, hogy megcsókol egy Yuuhi nevű lányt. A lány másnap becsenget a Nagase házba és bejelenti, hogy együtt fog lakni velük. Mint kiderül, Yuuhi-t (aki mellesleg egy tsundere karakter) hozzá akarják adni Junichi-hez és az együtt élés egy próba. Viszont egyikük sem sejti a szülők hátsó szándékát, aminek Minato is részese. De vajon Junichi és Minato tényleg testvérek? Mert szemmel látható a kettőjük között dúló furcsa kapcsolat. A hárem mellett jut idő a bolondozásokra is ebben a romantikus vígjátékban. Az OVA-ban pedig egy nyaraláson vesznek részt szereplőink. A lányoknak sikerül egy ajzószert magukhoz venniük, így minden lány szegény Junichi-t veszi üldözőbe.


Choujigen Game Neptune

Írva: 2013.09.05. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Ez az anime egy Playstation 3-as játék animált film változata. A történetünk egy sci-fi RPG stílusú világban játszódik, ahol eddig 4 ország istennői álltak harcban egymással. Egy új korszak küszöbén járunk, amikor is beköszönt a béke és az együttműködés a cél egy jobb világ érdekében.Az istennők úgynevezett CPU-k, akik képesek átalakulni feszes battlesuit-os érett keblű harcos nőkké szárnyakkal, akik a hétköznapi életben valójában tizenéves lányok. Neptune egy eleven lány, még Noire és Blanc komolyabb személyiségek, végül Vert érettebben viselkedik. Habár a háborúskodásnak vége, mindegyikük előszeretettel gyűjti a Share-t, amit népüktől kapott szavazatokból nyernek. A népszerűséghez elég lecsapdosni pár nagyobb szörnyet, amely akciókban a CPU-k aranyos kishúgaik is részt vesznek. Az élet nem csak harcból áll, jut idő a bolondoskodásra is. Nem hiányozhatnak a rosszakarók vagy akár az ecchi jelenetek sem. Az anime szépen kidolgozott színes neonos és zselészerű effektekkel kápráztatja el a nézőket a harcok közben.


Shukufuku no Campanella

Írva: 2013.08.16. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2010

Ert'Aria-ban járunk, amely egy RPG világot tár elénk. Itt található az Oázis klán, ahol főszereplőink gyűlnek össze. Fő személyisége a fegyver kovács Leicester, aki miatt oda vannak a klán lányai, főleg gyerekkori barátnője, a fehér mágus Carina.Ez egy kalandor klán, amely küldetéseket teljesít. Olyanokat, mint elszabadult szörnyek befogása vagy tárgyak gyűjtése. Csatlakozik még hozzájuk Agnes, aki bábmester és egy különös lány Minette, aki egy Eru energiából született különleges képességekkel bíró automata báb. A problémák szintén az Eru energiából fakadnak, mert ha egy ilyen energiával feltöltött kristály egy állattal találkozik, abból szörnyszerű lény fejlődik. És mi van ha ez az energia instabillá válik? Még a világ vége is eljöhet. A fentieknél jóval több különleges klántag segíti munkájukat ebben az összességében vidám és aranyos animében. A rengeteg varázslat mellett az ecchi jelenetek sem maradnak ki, főleg az OVA-ból nem!


Yuru Yuri

Írva: 2013.08.08. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2011

Főszereplőnk Akari egy ügyetlen lány, akinek most kezdődnek a középiskolás évei. Barátnője a lökött Kyouko és az annál komolyabb Yui, alapítanak egy vidámság klubbot, amely semmiről sem szól. Új taguk az ártatlan kis Chinatsu-chan lesz.Akari-ról kiderül, hogy a főszerep nem éppen neki való. Ha szabadidejük engedi, csatlakozik még hozzájuk a diáktanácsból 4 tag. Közülük Himawari és Sakorako egymás riválisai, Ayano pedig Kyouko-val verseng, még Chizuru szemüvegét levéve perverzségeket lát. A szereplők tulajdonságai végig kísérik az animét. A történet róluk szól, egy iskolás és hétköznapi anime rengeteg poénnal, na meg yuri jelenetekkel. Az anime ecchinek nem mondható, a yuri műfaj a perverz gondolatokban és szituációkban jelenik meg. Ennek ellenére egyik-másik lány érez valamit a másik iránt, amit vagy kimondanak, vagy pedig magukban tartanak. Így aztán szerelmi háromszögek is kialakulnak. Tehát aki egy agyament és aranyos yuri animét szeretne, arra vár ez az immár több évados sorozat.


Moetan

Írva: 2013.06.01. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2007

Arks-ot, a tehetséges mágust hamis vádakkal állítják elő a mágikus világban. A földi világba szökik és büntetésből egy ostoba kacsa képében kell jót cselekedjen. Így kéri fel az ügyetlen és gyerekes Ink-et, hogy legyen mágikus lány és segítsenek a bajba jutottakon.Arks után szökik riválisa Karks is egy macska képében, aki pedig Ink barátnőjét, Sumi-t fogadja maga mellé. Itt van Alice is, aki Arks fejét akarja a régi közös múlt miatt. Az anime tele van poénokkal, perverzségekkel (loli fanservice) és bolondos mágikus harcokkal. Ezekben gyakran tűnik fel Arks mestere, akit "Öreg"-nek hív és egy lestrapált részeges vénember. Szerelmi szálat is kapunk, mivel Ink odavan a gyerekkori barátjáért, Nao-kun-ért. Vannak segédek is a háttérben, de vajon kikről derülnek még ki titkok? Annak ellenére, hogy hülyeségnek indul az anime, komoly történetet hordoz a végére.


Kiss X Sis

Írva: 2012.08.09. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2010

Ako és Riko két elszánt nővér, akik hűn szeretett Keita öccsüket szeretnék meghódítani maguknak és minden perverzséget elkövetnek, hogy a fiú valamelyikőjüket válassza. Ebben a szülők ráadásul még ösztönzően hatnak, mivel nem vér szerinti testvérek a gyerekeik.Az egész anime hátterében a felvételi vizsga áll, amikor is Keita a lányok iskolájába mehetne tovább tanulni. Ezért mindent bevetnek, hogy Keita átmenjen a vizsgákon. Ako például teleírja a saját testét angol szavakkal, hogy így jegyeztesse meg a szavakat az öccsével. Keita-ra szemet vet még a lányok fiatal tanárnője is, aki eroge cuccokat gyűjt és mellesleg kedvenc hősének képébe képzeli bele a fiút. Na meg persze akkor már a tanárnő unokahúga sem akar lemaradni. Erről szól ez a perverz anime. Léteznek egyes részek közzé beékelődő OVA-k is, amik a sokkal perverzebbek mint a sorozat.


To Love-Ru

Írva: 2012.08.30. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2008

Rito egy átlagos középiskolás fiú, akinek nincs szerencséje a lányokkal. Egy szerencsétlen nap után fürdőzés közben egy űrből érkező lány landol a fürdőkádjában. Lala egy távoli bolygó királyának a lánya és elszökött otthonról, hogy férjet találjon magának.Ez a dolog nem éppen veszélytelen, mert a Földre érkezik az apja hadserege, hogy hazavigyék a lányt és mindenféle szörny fejvadász. Ezeket Lala intézi el őrült találmányaival, amik sokszor csődöt mondanak. A perverz jelenetek többnyire ilyenkor jelentkeznek, leolvadt és leszakadt ruhák pont az iskolatársakról. Rito szíve valójában a félénk Haruna-ért dobog, de ha nem veszi el Lala-t, akkor az apja elpusztítja a Földet. Lesznek itt még különleges szerzetű lányok, Yami haját fegyverekké tudja formálni, Rin tüsszentéskor nemet vált, szellem lány, stb. A történet további évadjaiban megjelennek Lala lánytestvérei is akik plusz felforgatják a már őrült hétköznapokat.


Candy Boy

Írva: 2012.07.05. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2008

Ez a pár rövid részből álló anime egy iker testvérpárról Kana-ról és Yuki-ról szól, akiket gyerek koruk óta több fűz össze, mint a testvéri szeretet. Nem véletlen, hogy egy főiskolába mentek Tokyo-ba és egy kis kollégiumi szobában laknak. A történet a két lány hétköznapjait mutatja be ősztől tavaszig.Találkozhatunk félreértésekkel, poénokkal aranyos és romantikus jelenetekkel. Hamar megjelenik Sakura, aki Kana-ba szerelmes és minden áron meg akarja szerezni magának a lányt. Yuki ezt kihasználva mindig szerez magának egy kis nassolni valót, hogy testvére fotóit árulgatja Sakura-nak. Persze a két testvérnek esze ágában sincs mást szeretni. A téli szünet alkalmával kerül képbe Kana és Yuki kishúga Shi-chan. Ő egy undok és makacs lány, akinek inkább Yuki szimpatikus és féltékeny testvéreire, hogy ő nem lehet mindig velük. Érdekes helyzetek alakulnak ki ebben a könnyed yuri animében, mindenféle hentai és egyéb ecchi jelenetek nélkül.


Boku wa Tomodachi ga Sukunai

Írva: 2011.11.11 | Írta: Noresz | Megjelenés: 2011

Az anime egy iskolai klubról szól, amit a nehezen barátkozó diákoknak hoz létre egy Yozora nevű lány. Yozora is nehezen barátkozik, inkább képzeletbeli barátnőjével beszélget. Az első beszervezett tag egy fiú, Kodoka lesz. Őt mindenki bűnözőnek nézi, ezt félig angol származásának köszönheti.Kobato az ő húga pedig vámpírnak képzeli magát egy animéből. Csatlakozik Sena is, aki egy csinos szőke lány nagy mellekkel, akivel irigységből nem akar barátkozni senki. A klubszobát egy 10 éves apáca nővérke adja, aki elég hisztis és szintén magányos. A csapat második fiú tagja Yukimura, aki inkább lány, mint fiú. Rika egy született zseni, habár eléggé perverz lány. A történetben eme hét emberke szabadidős tevékenységébe tekinthetünk bele. Többek között lesz sok virtuális játék, strand, karaoke. A lányok mind maguknak akarják szegény Kodokát, még Yukimura is felnéz rá. Sőt fény derül Yozora és Kodoka közös múltjára is.


Strawberry Panic

Írva: 2010.??.??. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

Aoi Nagisa átiratkozik a Strawberry kollégiumokba, amely 3 vallásos leányiskolát foglal magában. Minden intézmény saját szokásokkal és öltözködéssel rendelkezik, az egész pedig egy gyönyörű hegyen található. A beilleszkedés számára könnyen fog menni és egyből az iskolák középpontjává válik.Sokan már az elején bele is fognak szeretni az új diákba, köztük a 3 iskola képviselője az Etoile és a lány szobatársa Tamao is. A történet több szálon fut, így betekintést nyerhetünk a többi iskola lányainak életébe és egymással való kapcsolataiba, ahol a szerelmi sokszögek miatt nem kevés konfliktusba keverednek a diákok. Nagisa-nak is sikerül összezavarodnia és szembesülnie az érzéseivel. A tanév egyéb rendezvényei szintén feltűnnek az animében, többek között a nyári vakáció, az iskolai fesztivál, végül pedig a minden évben megrendezésre kerülő Etoile választás, ami idén sem jól sül el.


Strike Witches

Írva: 2011.10.10 | Írta: Noresz | Megjelenés: 2008

1939-ben egy idegen faj, a Neuroi jelenik meg és kezdi hatalma alá keríteni a Földet. Az elfoglalatlan területek közzé tartozik Britannia, ahol a történet is játszódik. A kor harci eszközei nem bizonyultak sikeresnek a faj kiírtására, ezért egy tudós feltalálta a Striker Unit nevet viselő "repülő csizmát".Ezeket csak egy bizonyos képességgel rendelkező fiatal lányok tudnak irányítani akiknek állati fülük és farkuk is nő ilyenkor. Valahogy így kerül az eme ritka képességgel rendelkező Miyafuji Yoshika is az 501. Repülő Harci Különítmény eddig már 10 tagból álló csapatjába és Strike Witches néven szállnak szembe az idegenekkel. Yoshika számára a beilleszkedés nem lesz teljesen problémamentes még valami közös élményei nem adódnak a lányokkal, akikről részenként tudhatunk meg többet. Végül pedig fény derül a Neuroi-k titkára is. A poénok és a lányok perverzsége mellett érzelmi szálak is helyet kaptak az animében.


Kanon 2006

Írva: 2010.??.??. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

Yuuichi 7 éve nem járt Nayuki unokatestvére városában, de most mégis ide kényszerül a tanulmányai miatt. Rengeteg gyerekkori emlékének kellene lennie, de egy trauma hatására mindent elfelejtett. Első nap máris összefut Ayu-val, aki rejtélyes módon mindig felbukkan valahonnan és el is tűnik, mint egy elég élethű látomás.Vagy jön Makoto, aki be is költözik hozzájuk. A lényeget lelőve ő egy róka, akit régen még Yuuichi ápolt és elhagyta őt a nyáriszünet vége miatt. Az állat felvéve a fiú régi szerelmének képét próbál visszavágni. Mei is különleges, ő érintésével képes gyógyítani és ezért félnek tőle az emberek. Mikor Yuuichi őt is elhagyta, bemesélte, hogy jönnek a démonok és ne menjen haza. A lány azóta is a képzelete által megelevenedett valós démonokra vadászik az iskolában, a régi játszóterük helyén. De akadnak még misztikus és megkavart dolgok, amik a végén drámai módon megoldódnak. Pár sorban ennyit erről az erősen érzelmes és drámai, misztikus, de néhol poénos történetről.


Shakugan no Shana

Írva: 2010.??.??. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

A világ amelyben járunk: Ha egy ember meghal, helyére ideiglenesen egy úgynevezett fáklya kerül, hogy a világ egyensúlya fel ne boruljon. A fáklyákat rossz célokra felhasználók a tomogarák, az őrzők pedig ezt hivatottak megakadályozni.Ilyen őrző Shana is, aki egy örök lángú fáklyához, Sakai Yuji-hoz fog szegődni, hogy megvédje őt azoktól, akik el akarják rabolni a Reiji Maigo-ját. Segítőtárs őrzők is felbukkannak, akik nem lesznek mindig barátságosak. Shana diákként lép be az iskolába és tapasztal meg olyan számára ismeretlen dolgokat, amikkel eddig nem találkozott. Egyik ilyen érzés a szerelem, ami befolyásolja őt a harcokban. Yoshida ebben lesz vetéjtársa, Shanával ellentétben egy szerény lány, akinek szintén tetszik a fiú. A történet tovább folytatódik, ahol már Yuji is aktívan harcol a Balle Masque ellen.


Zero no Tsukaima

Írva: 2011.10.10 | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

Louise egy másodéves lány a mágus iskolában, a középkorban. A varázslatai mindig balül sülnek el, mégis ő képes egy ritka varázslat használatára, ami később derül ki. Minden tanulónak meg kell idéznie egy segítő társat magának. Louise nem egy sárkányt vagy szörnyet, hanem egy Saito nevű fiút idéz meg a jövőbeli Japánból.A lány kutyaként kezeli a fiút, de hamar bele is szeret amit nem mer kimutatni. Saito-t összezavarják az iskolában tanuló és szolgáló, vagy éppen oda kerülő új lányok szépsége, akik sok félreérthető és félreérthetetlen helyzetet szülnek. Persze ezeket Louise mindig meg is látja. Ha nem éppen civakodnak, akkor kisebb-nagyobb ügyeket oldanak meg vagy éppen országok közötti háborúkban vesznek részt. Saito-nak is van egy egyedi képessége, amit nehezen, de megtanul használni. Eleinte megpróbálják visszaküldeni őt a saját korába, de soha sem sikerül és így beletörődik új életébe.


Spice and Wolf

Írva: 2010.??.??. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2008

Az anime a középkori Európában játszódik. Lawrence egy 25 éves vándorkereskedő. Egy kis falu határában éjszakázik, amikor valami mozgásra lesz figyelmes a szekere ponyvája alatt. Megnézi és egy alvó gyönyörű meztelen fiatal lányt tekint meg.Ha csak ennyi lenne, mert a lánynak róka fülei és farka van. Amikor feleszmél elmeséli, hogy ő Horo az aratás istene, akitől az emberek már elfordultak. Lawrence-t kéri meg, hogy legyen társa és kísérje el őt Északra, a szülőföldjére. Cserébe segíti és növeli az eladásait a sok száz éves tapasztalatával. A történet kettőjük utazásairól és egyre jobban kialakuló kapcsolatukról fog szólni. Ezek mellett betekintést nyerhetünk a kereskedelem fortélyaiba. Előfordul, hogy bajba keverednek, de Horo eszével mindig kitalálnak valamit. Az érzelmeket már csak Noora, az ártatlan pásztorlányka kuszálja össze. A folytatásban tovább követhetjük vándorlásukat új kalandokkal.


Go Go 575

Írva: 2014.07.30. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2014

Ez a rövid anime szösszenet, amely 4 egészen rövidke 3 és fél perces részből áll, egy Playstation Vita és iOS játék adaptáció. Az anime valószínűleg a játék előzményét mutatja be. Matcha és Azuki két unatkozó lány, akik szeretnének valamit kezdeni magukkal.Azuki sok bolondságot akar kipróbálni. Vaddá akar válni, de ő maga is félős. Aztán evés közben pillant meg egy palacsinta reklámot, amin a bűvös 5-7-5 szótagú reklámszöveg olvasható. Innen kapja az ötletet, hogy meg akarja ölelni a várost. Igazából ennek sem sok értelme van, de hát szorgosan gyűjti az ötleteket. Palacsinta árusítás a parkban sem hoz semmi sikert, mivel Matcha ismét beleesik a tóba. Minden rész vége egy meleg fürdőzéssel zárul. Egyik délután meglepi őket egy Yuzu nevű lány és közli velük, hogy csatlakozni akar hozzájuk. Yuzu egyébként elég perverz, mert folyton yuri jelenetekben látja a két lányt. Viszont ötletet ad ahhoz, hogy csináljanak egy videoklipet és töltsék fel az internetre. Nekem tetszett a két karakter és az összhangjuk, azért keltette fel az érdeklődésemet ez a fél résznek megfelelő kis anime. De az sem kizárt, hogy egy táncos-énekes teljes évadot csinálnak belőle yuri elemekkel. Vagy tényleg csak egy kis előzmény a játékokhoz.


Kashimashi: Girl Meets Girl

Írva: 2014.07.27. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

Főszereplőnk Hazumu egy eléggé lányos alkatú fiú. Rögtön a történet elején szerelmet vall egy Yasuna nevű lánynak, aki elutasítja. Bánatában egy túrára indul a Kashima város melleti hegyre, ahová sokat járt gyerekkorában. Itt következik be egy váratlan tragédia.Hazumu rossz időben van rossz helyen, mivel egy meghibásodott földönkívüli űrhajó egyenesen belezuhan szegény srácba. Az idegenek elnézést kérnek a történtekért és újra életképessé teszik egy kis változással. Véletlenül összekeverik a nemét és új életét lányként kell élje. Szülei és barátai pozitívan fogadják az átváltozást és mindenben próbálják segíteni, azonban Hazumu gyerekkori barátnője Tomari nehezen akar megbarátkozni a helyzettel. A történet itt indul el igazán, ugyanis mindkét lány szerelmes a fiúba és egy 12+1 részes huza-vona veszi kezdetét. Fény derül Yasuna titkára is, miszerint egy trauma hatására nem látja a férfiakat. Hazumu-ék pedig kapnak két új lakótársat, az űrhajó kapitányát Hitoshi-t és segítőjét Jan Pu-t is.


Iriya no Sora, UFO no Natsu

Írva: 2014.06.13. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2005

Asaba egy nyár végi éjjeli fürdőzésre behatol az iskola területére medencézni egyet. Nem lesz egyedül, mivel egy szintén fürdőzni vágyó szerény lánnyal találkozik ott, de hamar megzavarják őket. Elkezdődik az iskola és véletlenül pont ugyan abba az osztályba kerül a két tanuló.A lányt Iriya-nak hívják és Asaba-val mivel már ismerik egymást, több időt töltenek együtt. Iriya egyre többször tűnik el az órákról. Az iskola udvarán található egy kutató laboratórium. Asaba-nak gyanús lesz, hogy a lányt oda hívják el valamilyen ügyből kifolyólag. Telnek az iskolai napok, a két fiatal egy randevún is részt vesz. Az egyik napon Iriya elég rossz állapotban érkezik az iskolába. A lány ekkor fedi fel magát, hogy ő egy ufó szerű űrhajó pilótája. Asaba nem jó néven veszi, hogy így bánnak a lánnyal és megszöknek. Persze az egész titkos szervezet a nyomukba szegődik, mert Iriya-ra szükség van, hogy megvédje a Földet. Sokféle hír kering, hogy a földet nem idegenek támadják, csupán egy másik ország ellen vetik be ezt a szintén titokzatos járművet. Az anime nem sikerült túl hosszúra, de elég tartalmas az a 6 rész.


Fate Stay Night

Írva: 2014.06.08. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

Ez az anime egy kegyetlen játékról szól, ami 10 évente ismétli önmagát és végül egy egész város pusztul el. Hét mágus és hét megidézett mitológiai szolgája vívnak ádáz harcot, hogy a győztes elnyerje a Szent Grált, amely teljesíti a birtokosa egy kívánságát úgy, hogy eközben minden elpusztul.Főszereplőnk Shirou talán véletlenül, talán a sors akarata szerint kerül bele egy ilyen harcba. Nem hinné, hogy apja után ő is egy mágus, amikor végső szükségében megidézi saját szolgáját, egy Saber nevű szőke lovag nőt és máris kezdődhet a harc. Hamar kiderül, hogy osztálytársnője Rin is egy mágus és ketten próbálnak meg harcba szállni a riválisok ellen. Lesznek vesztes mágusok, akik hozzájuk szegődnek segítség gyanánt. Shirou új képességekre tesz szert, mint például lemásolni fegyvereket gondolattal. Lesz olyan ellenfél is, akit többször kell megölni, tehát nem lesz egyszerű ez a vállalkozás. Amikor már minden jól halad, megjelenik egy mindegyiknél erősebb nyolcadik szolga. De ha Shirou elnyerné a Szent Grált akkor mit kívánna? Nem éppen kis dolog a tét. Mágikus harcok, rengeteg rombolás, egy kevés poén és sok fordulat jellemzi ezt a neves címet.


Aiura

Írva: 2014.04.06. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Az Aiura egy minisorozat, ami elmegy egy OVA-nak, amit 12 részre daraboltak fel. A mindössze 4 perces részekből csupán 2 és fél perc a cselekmény, a többi opening és ending. A karakterdizájn és az animációs stúdió közös az ismert Sword Art Online és Black Rock Shooter animékkel.A történetben 3 középiskolás lány mindennapjaiból 1-1 szösszenetet nézhetünk végig egy rövid jelenet erejéig. Főfőszereplőnk Ayuko, aki egy inkább csendes és visszahúzódó lány. Éppen a középiskoláról álmodozik, amikor belebotlik két lány, akikkel egy osztályba fog kerülni. Egyikük lesz Kanaka, egy mindig bolondos és jókedvű lány. Barátnője Saki, inkább fiús jellem és az iskolai egyenruha sem áll jól rajta. Fél óra alatt betekinthetünk az egész tanévbe. Lesznek agyalások értelmetlen dolgokon, álmodozások, tanulás Saki-éknál, ahol inkább játékkal megy majd el az idő. A tanárok is különleges karakterek, főleg Misuzu. Őt össze lehet téveszteni egy diákkal és előszeretettel viseli a tanulók egyenruháját. Sajnos a Karácsony kimaradt és a strandolásról is csak egy képet kapunk. Aranyos és vidám kis történet, sajnos csak rövid ideig.


The Melancholy of Haruhi Suzumiya

Írva: 2014.02.27. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

A történet egy Haruhi Suzumiya nevű lányról szól, aki különcségével taszítja el magától az embereket, de ő maga sem akar barátkozni. Szerinte minden ember unalmas és csak az időutazók, idegenek és esperek hozzák lázba. Az első iskolai napon beszélgetésbe elegyedik egy Kyon nevű fiúval.Kyon-t hamar bele is rángatja egy olyan klub nyitásába, aminek célja a természetfeletti dolgok megfejtése lesz. A tagtoborzás ténylegesen természetfeletti lényeket vonz a klubban, mivel Mikuru egy időutazó, Yuki egy űrbéli idegen és Koizumi egy esper lesz. Koizumi elmélete szerint Haruhi egy szunnyadó istenség, aki a hangulatával formálja a világot. Igyekezni kell a lányt szórakoztatni és részt venni a bolondságaiban, nem pedig melankóliába ejteni. Ha Haruhin szomorúság lesz úrrá, az előidézi egy másik dimenzió növekedését, amely a világ eltűnéséhez vezethet. A második évad sem utolsó, mivel itt egy véget nem érő és folyamatosan ismétlődő nyári szünet utolsó hetének kell véget vessenek.


Magical Pokaan

Írva: 2014.02.09. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2006

A történet négy lányról szól, akik mind különböző élőlények egy másik világból. Uma egy kis boszorkány, Pachira egy vámpír lány, Liru a vérfarkas lány és Aiko a robot lány. Az emberek nem is tudnak róluk és lakhelyük egy fára épült házban van.A történet eme négy különleges lány napjait mutatja be, ha azokat lehet mindennapinak nevezni. Eléggé buták és nem ismerik az emberek világát. Az egyik mókás sztorijuk, amikor Karácsonykor a Mikulást várják mindenféle buta ajándék ötletükkel. Betámolyog hozzájuk egy hajléktalan piros sapkával és egy zsákkal. Felzabálja az ünnepi finomságokat és lelép. Lányaink természetesen azt hiszik, hogy a Mikulást vendégelték meg. Ekkor előhúznak puttonyából egy hálózsákot, amit a hajléktalan ott felejt náluk. Az anime opening-je megtévesztő lehet, mivel az anime nem komolyságáról híres, ellenben poénokkal és ecchi jelenetekkel gyakran találkozhatunk.


Love Lab

Írva: 2013.12.15. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Történetünk a Fuji lányiskolában játszódik, ahová főszereplőnk a fiús megjelenésű Riko is jár. Emiatt sok lány szívét meg is dobogtatja. Natsuo egy okos és szerény lány, aki egyedül végzi a diáktanács feladatát. Riko egy megbízás folytán nyit be a diáktanács termébe.Megdermed, amikor rajta kapja Natsuo-t, amint egy bábuval csókolózik. Mint kiderül tanulmányokat végez a szerelemről, miként lehet a fiúkat meghódítani. Riko kicsit füllent, hogy volt már barátja és Natsuo ezért mesterként fog rá tekinteni. Ha ez az egész kiderülne, akkor nagy bajba keveredne Natsuo. Yuiko és Sayori készek lebuktatni a diáktanácsot és visszkerülni a posztjukba. Persze a dolog nem így sül el és ők is a klub tagjai lesznek, akárcsak a kis Suzune. Az anime eme 5 lány bolondozásairól és a szerelmi szituációk vizsgálatáról szól, amik segítségével tanácsadással is fognak szolgálni az iskolában. Természetesen az egész egy kis yuri-val fűszerezve.


Sono Hanabira ni Kuchizuke o

Írva: 2013.11.28. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2010

Sajnos igen csak rövidre sikerült ez az egy részes anime, ami Mai és Reo kapcsolatáról szól. A történetben visszapillantást kapunk arra az időre, amikor Mai szerelmet vall Reo-nak.Igen, két lányról van szó és rendhagyó kapcsolat van közöttük, de az animékben ez teljesen normális. Mindketten szerény lányok, így egyikük sem nyomul túlzottan a másikra. Az egyik napon Reo beteg lesz, így Mai suli helyett inkább barátnője ápolását választja. Megmosdatja láztól verejtékező meztelen testét és ez a tevékenység hamar más irányba megy át. Valójában egy hentai animéről van szó, így igazán nem lehet róla mit írni, mivel az anime nagy része szerelmeskedésből áll. Az anime poénja a végére, hogy még Mai szegény Reo-t ápolta, addig elkapta a betegséget. Így legközelebb neki kell ápolnia beteg barátnőjét.


Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo

Írva: 2013.10.29. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Három különböző világból, három fiatal kap egy meghívó levelet, aminek az elolvasása után egy Kis kert-nek hívott fantasy világba pottyannak, ahol minden féle lény él. A meghívást egy Fekete nyuszi nevű nyuszi lánynak köszönhetik, aki végső kétségbe esésében fordul eme módszerhez.A világ ahol járnak, közösségekből állnak és Képesség játékokkal lehet dicsőséget szerezni, vagy elveszíteni akár a közösséget. Fekete nyuszi közössége elbukott és arra kéri a három különleges képességgel bíró fiatalt, hogy segítsen nekik visszaszerezni a közösségük nevét. A Névtelen közösség önmagában nem lenne képes harcolni, mivel vezetőjük Jin Russel is egy gyerek. A más világból származó Izayoi egy arrogáns fiú, aki nem hogy nagyon erős, de egy kavics eldobásával rombolni képes vagy isten szörnyeket küld padlóra egy ütéssel. Asuka szavaival tettre kényszerít más élőlényeket. You pedig képes az állatokkal beszélgetni és neki is van megállító ereje. A Képesség játékok bármilyen kitalált logikai vagy erő kifejtő feladatból állnak, amit a kihívott fél talál ki az ellenfél számára. Rengeteg poén és kevés ecchi is helyet kapott az animében.


Hayate no Gotoku

Írva: 2013.09.30. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2007

Hayate szülei eladósodnak és lelépnek otthonról, így minden adósságot a fiújukra hagynak. Hayate munkát próbál keresni, de sehogy sem jön össze neki. Egyik este a sorstalan sétálgatás közben fut össze egy kislánnyal, akivel szóba elegyedik, majd nem sokkal később elrabolják.Hayate a segítségére siet és megmenti őt. Mint kiderül Nagi egy gazdag családból származik és árván él szobalányával és főkomornyikjával. Hamar belezúg Hayate-be és felfogadja maga mellé komornyiknak, hogy így keresse meg a pénzt, amivel majd vissza tudja fizetni az adósságot. Az új élet nem is lesz olyan egyszerű, mivel nem mindenki teljesen normális. Itt vannak Nagi bajkeverő barátnői, akik még jobban felforgatják a fiú életét. Felbukkannak majd más komornyikok is, akikkel hősünk versengésbe keveredik. Nagi egy Tsundere stílusú karakter, akinek szeszélyességét több évadon át élvezhetjük ebben a poénos, romantikus és néhol harcos animében.


Otome wa Boku ni Koishiteru Futari no Elder The Animation

Írva: 2013.08.07. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2012

Ez az anime az Otome wa Boku ni Koishiteru című sorozat egy újragondolt, remake verziója csupán 3 részes OVA formájában. A történet főszereplője Chihaya, akit édesanyja egy vallásos lányiskolába írat be. Gyermekét ugyanis nyomasztja halott húga és a régi iskolájában történtek.A beilleszkedés jól megy és mindenki a barátja szeretne lenni az új diáknak. A néző hamar rájön, hogy a lányos külsejű karakter valójában fiú. Csakúgy leleplezi pár szemfüles lány, akik érdekesnek tartják ezt az egészet és nem adják fel Chihaya-t. Mindenben a lányok segítésére lesz és együtt készülnek az iskola két nagy rendezvényére, egy hangversenyre és egy Nővér választásra, aminek eredménye nem várt módon alakul. Vannak lányok, akik titkolnak valamit és emiatt kicsit távolságtartóak egyesekkel szemben. Chihaya tökéletessége azonban mindenki lelkivilágát rendbe teszi. Természetesen kapunk szerelmi szálat és egy kis yuri légkört is. Egy anime tele érzelmekkel, drámával.


Kowarekake no Orgel

Írva: 2013.01.26. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2010

Ez az aranyos és érzelmes kis egy részes anime abban a világban játszódik, amikor az embereket fiatal lányoknak álcázott robotok segítik a mindennapi életben. Főszereplőnk Keiichiro magányosan él, szüleit és húgát elvesztette. Egyik napon az eső elől próbál menedéket találni, amikor is egy tönkrement kék hajú robot lányt talál, kezében egy virággal.Hazaviszi és még alszik, addig az éjjel a kis robot életre kel és nem csak kitakarít, de készít egy borzalmas reggelit is. A kezében tartott virág után Flower lesz a neve és társaival ellenben szinte semmire sem jó. Keiichiro-val mégis erős kötelékek fűzik össze. Mivel Flower memóriája sérült és már nem kapható hozzá alkatrész, a fiú vásárol neki egy naplót, hogy abba jegyezze le a vele történt új dolgokat. Megtanul biciklizni, elmennek fesztiválra és a nagy álma, hogy lássa a tengert. Flower ugye semmihez sem ért, de segít Keiichiro-nak újra visszanyerni az életkedvét, hogy ismét elkezdjen gitáron játszani. Ha pedig együtt vannak, akkor egyikőjük sem lesz magányos. Az OVA-hoz készült még egy rövid vásárlós extra epizód is.


IS: Infinite Stratos

Írva: 2012.05.10. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2011

Az Infinite Stratos, röviden IS egy robot páncélzat amit az űrkutatásban, később a fegyverkezésben akartak hasznosítani de a szerkezet mindig kudarcot vallott. Végül létre hoztak egy akadémiát ahol egy ilyen robotokkal való kendózást oktatnak.Az IS-ekről tudni kell, hogy csak lányok tudják irányítani. Főszereplőnk Orimura egy fiú, akinek szintén megadatott a képessége az IS-ek irányítására. Őt egyébként a lányok bálványa, osztályfőnöke küldte az iskolába aki nem más mint a nővére. Szintén ide iratkozott be Shinonono, aki egy régi barátnője Orimurának és 6 éve nem látták egymást. Sőt, most egy szobába is kerülnek. Orimura vetélytársa hamar megkedveli a fiút és megjelenik egy másik gyerekkori barátnője. Megjegyzem itt a barátnők régen csak barátok voltak de most a tanulás mellett megindul a verseny a fiúért! Később új lány szereplők is csatlakoznak ebbe a romantikus, poénos, mecha animében aminek a végén természetesen meg kell küzdeniük egy prototipus IS-sel.


This Ugly and Beautiful World

Írva: 2014.02.28. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2004

Takeru és Ryou motoros futárként dolgoznak. Az egyik nap kézbesítés közben egy különös fényre lesznek figyelmesek az erdő mélyén. Megnézik mi az és egy meztelen lányra bukkannak, aki egy fényes gömbben lebeg egy fa tetején. Ebben a pillanatban felbukkan egy szörny és a lány életére tör.Takeru szintén megmagyarázhatatlanul egy furcsa lénnyé változik át, majd megöli a szörnyet. Ekkor még nem tudja, hogy nem jól cselekedett. A lány neve Hikari lesz és hazaviszik őt. Pár nappal később Ryou is talál egy lányt. Őt pedig Akari-nak fogják hívni. Telik a nyári szünet, a lányok jól érzik magukat és talán a szerelem is dúl. Hikari-t egy kis trauma éri és fellobban a láng, hogy ő miért érkezett a Földre. A feladata elpusztítani a világot, mint azt már olyan sokszor megtett. A szörnyek pedig nem mások, mint a Föld védekező mechanizmusa a veszély ellen. A világot vörös pillangók terítik be és készen áll a pusztulásra.


Yama no Susume

Írva: 2013.03.26. | Írta: Noresz | Megjelenés: 2013

Ez az 12 részes, mindössze 3 és fél perces részekből álló anime 4 hegymászást kedvelő lányról szól. Főszereplőnk az elsőéves Aoi-t már kiskorában érdekelte a hegymászás, de egy játszótéri balesetnek köszönhetően lemondott róla.Az iskolában nem sok barátra tudott szert tenni, még egy régi osztálytársával, Hinata-val nem találkozott. Ő egy energikusabb lány és kitalálta, hogy menjenek hegyet mászni. Ez koránt sem úgy kell elképzelni, hogy szikla mászás csákánnyal, hanem inkább hegyi túrákról lesz szó az animében. Közben lesznek vásárlási tanácsok és főzőcskézés is. Sőt Aoi megismerkedik két lánnyal, az okos Kaede-vel és a szerény Kokona-val, akik szintén rajonganak a hegymászásért. Komoly története nincs ennek az aranyos kis animének, de kellemes és vidám kikapcsolódást nyújt. Az anime zárása szerint lesz folytatás, talán egy normál méretű sorozat formájában is!


Tartalom (A-Z)

A Channel: The Animation
Aiura
Akane-Iro ni Somaru Saka
Boku wa Tomodachi ga Sukunai
Candy Boy
Choujigen Game Neptune
Fate Kaleid Liner Prisma Illya
Fate Stay Night
Go Go 575
Hanayamata
Hayate no Gotoku
Iriya no Sora, UFO no Natsu
IS: Infinite Stratos
Kanon 2006
Kashimashi: Girl Meets Girl
Kin iro Mosaic
Kiss X Sis
Kowarekake no Orgel
Love Lab
Magical Pokaan
Moetan
Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru...
Natsuiro Kiseki
Non Non Biyori
Otome wa Boku ni Koishiteru Futari...
Sakura Trick
Shakugan no Shana
Shukufuku no Campanella
Sky Girls
Sono Hanabira ni Kuchizuke o
Spice and Wolf
Strawberry Panic
Strike Witches
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
This Ugly and Beautiful World
To Love-Ru
Vividred Operation
Yama no Susume
Yuru Yuri
Zero no Tsukaima