Lakókocsi Alsóörsön

 

     
   

Alsóörs hivatalos weboldala

Alsóörs a Wikipédiában

Alsóörsi strand

Balatoni hajózás

Balatoni horgászat

Riviéra kemping

Az alsóörsi Riviéra Kempingben kiadó kényelmes, osztott terű 5 személyes, split klímás, elősátras lakókocsi, 30 méterre a Balatonparttól, a strand szomszédságában, a csopaki borvidék kapujában.

2018 nyarán még kiadó, ősztől - eladó

 

 


Érdeklődni lehet:

Csurgó Sándor

Tel: 06/70-317-5327

E-mail: csurgo.s@gmail.com

-on

Magyar Honlap Linkek WQW webkatalógus PR


Az ár a Riviéra Kemping következő szolgáltatásait tartalmazza

 • 5 fő teljes kempingdíját,

 • Villanyáram használatot, a lakókocsinál, 10 A csatlakozóról.

 • A vizesblokknál hideg-melegvíz használatot.

 • Parkolást egy gépkocsi számára közvetlenül a lakókocsinál,

 • Korlátlan, díjmentes átjárást a szomszédos strandra.


 • Nyaral LAK:

  A lakókocsi klímás, elősátras, Tv-vel ellátott. 5 ágy van, ágyneművel, melyhez a vendégeknek csak lepedőt és huzatot kell hozniuk. Az előterében felszereltünk egy konyhát, sarokülővel, hűtővel, rezsóval, mikróval, vízforralóval teafőzéshez, kávéfőzővel, edényekkel, konyhafelszerelésekkel, tányérokkal, poharakkal.

  A 6 méteres, klímás lakókocsiban kettő, egymástól tolóajtóval elkülönített helyiségben egy-egy kényelmes franciaágy (az egyikben hárman is kényelmesen elférnek!) és egy egyszemélyes ágy (170 cm) található. Ez a lakókocsi a kemping nyugati, strand felöli oldalán található.

  Képek:


  • Egy személyautó parkolhat közvetlenül a lakókocsik mellett.

  • 5 ágyneműt biztosítunk, melyre kérjük, hozzanak huzatot.

  • A lakókocsihoz tartozik egy napágy.

  • A lakókocsi fűthető!

  • Az Idegenforgalmi Adó (IFA) 18 év feletti személyek után fizetendő távozáskor a kemping recepciójánál. (400Ft/fő/nap)

  A szállást  az érkezés napján 12 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján 10 óráig kérjük szíveskedjenek elhagyni.

  A Balatonon előfordulnak esős napok. Ezek bármikor előfordulhatnak, de tavasszal és ősszel jelentkeznek leginkább. Ezt természetesen érdemes a kedvező május-júniusi és szeptemberi árakhoz hozzákalkulálni. A nyaralni vágyók stratégiája kettős. Van aki korán lefoglalja a szállást és jut is neki, de nem tudja milyen idő lesz akkor, amikor nyaralni fog. Más kivárja a jó időt és akkor próbál szállást szerezni. Ha szerencsés sikerül. Mindkét szálláskeresőnek jó nyaralást kívánok!!!

  Megpróbálunk mindenben segíteni a kisgyermekes családoknak, hogy kényelmesen, otthonosan érezzék magukat. Szükség esetén, ha igényüket jelzik, hozunk gyerekjátékokat, bilit, kiskádat. A kemping vizesblokkjában a női és a férfi részen is van gyerek WC. Remélem, hogy látogatóink azt fogják mondani, hogy gyerekbarát szállásban pihentek nálunk.

  A lakókocsiban és a zárt elősátorban kérjük, ne dohányozzanak!

  Háziállataikat kérjük ne hozzák magukkal.

  Köszönjük!

  Mindenkit kérünk, hogy ügyeljen környezete tisztaságára.

   


  Csurgó Sándor

  Tel: 06/70-317-5327

  E-mail: csurgo.s@gmail.com

  Magyar Honlap Linkek WQW webkatalógus PR


  Riviéra Kemping

  Alsóörsön találjuk, 1.5 hektáros területen, közvetlenül a Balaton partján, ezt az önkormányzati kézben működő, családias légkörű kempinget. Nyugati szomszédja az alsóörsi strand, keleti szomszédja pedig az az alsóörsi horgászegyesület, melybe nagy kiváltságnak számít bekerülni. A kemping területén 130 lakókocsi parcellát alakítottak ki. A komfortos kempingben 2 új vizesblokk és játszótér is található. A kemping előtt 3/4-ed részben nádas, 1/4-ed részben nyílt vízfelület van, így horgászatra is nyílik lehetőség. Nem mellékes, hogy a szomszédos strandot a kemping lakói ingyen használhatják. A kemping hivatalos oldala az önkormányzati portálon belül található.

  Az önkormányzat környezettudatos működését és előrelátását bizonyítja a  vizesblokkok ellátása napkollektorokkal. Ezek a hasznos berendezések a 2012-es szezontól biztosítják a kemping nyári meleg víz ellátását.


  ALSÓÖRSI - PROGRAMOK

  Minden év júniusában itt, Alsóörsön, a 3 km-re található Európa Kempingben rendezik meg a legnagyobb Harley Davidson találkozót.

   

  Vitorláskölcsönzés a strand mellett, a mólónál.

  Az alsóörsi strand, háttérben a kempinggel.

   


  Szezonnyitás

   A gyakorlottabb sátorverők percek alatt összeállították az elő sátrakat, előkerülhettek a pavilonok, bográcsok, grillrácsok, horgászbotok is. Nagyon szép időnk volt! Nekem, aki most kóstol bele a németek eme több évtizedes nyaralási szokásába, nagyon tetszett a légkör, ízlett a strandon kapható lángos, úgy is, hogy csak az utolsók között sikerült felállítani az elő sátrat. Nem mellékes, hogy a nagyobb pókok levadászása és a hűtőből elővett hideg sör elkortyolgatása után hatalmasat tudtam aludni!

  Néhány pont a Riviéra Kemping házirendjéből

  • A kempingbe érkező vendégek érkezéskor és távozáskor kötelesek a recepción jelentkezni.

  • 1 db személyes okmányt a kempingben tartózkodás idejére a recepción le kell adni.

  • A rendszeresített karszalag viselése minden vendég számára kötelező.

  • Minden parcellához egy autó hajthat be. Ez kártyát kap, melyet a szélvédő mögé kell helyezni.

  • A kempinghelyet kérjük, tisztán hagyják el.

  • Óvjuk a kemping környezetét, fáit, növényzetét.

  • 13 és 14 óra között csendes pihenő van.

  • 22 és 06 óra között éjszakai pihenő van. A kapuk zárva tartanak. Ne zavarjuk mások pihenését.


  A lakókocsis nyaralás előnyei

  - Lakókocsiban lakni kényelmes, de más, mint az otthoni hétköznapok.

  - Úgy lesz felejthetetlen a balatoni nyaralás, ha nem kell sokat sétálni a strandra. A lakókocsi nagyon közel van a vízhez.
  - Nem kell öltözködni, akár az egész lakókocsi kempingben töltött hét lehet fürdőruhás (mondjuk egy hotellel ellentétben).
  - Egész nap a levegőn tartózkodik az ember.
  - A lakókocsi kempingben remek a társaság.
  - A strandra nem kell leköltözni, mert minden ott van! Az ember lemegy fürdeni, majd visszaül a lakókocsi melletti kempingszékbe kávézni, üdítőzni, sörözni.
  - Két család részére lehet egymás melletti két lakókocsit bérelni, esténként közös vacsorát, grillsütést lehet szervezni.
  - A gyerekek többsége élvezi a lakókocsizást!
  - A jó lakókocsi kempingekben sok lehetőség van helyben: sportolás, csónakbérlés, gyerekjátékok, üzlet étterem, kávézó, fagyizó.
  - A nagy lakókocsi kempingekben számos kisgyerek van, lehet játszótársakat találni.


  A lakókocsis nyaralásnak hátrányai is lehetnek

  - Nincs saját fürdőszoba.

  - Nem hozza a reggelit a szobapincér. Ezt magunknak kell megoldani, vagy rá kell venni valamelyik családtagunkat.
  - A lakókocsi nagyon meleg lehet, ha nem árnyékos helyen van, és klíma sincs.
  - A lakókocsi kempingekben éjszakánként néhol kifoghatunk zajos, bulizós szomszédot.
  - A jó helyen lévő jó lakókocsi nem jelentősen olcsóbb egy két fős apartmannál.


  A következő képgalériával Alsóörs közelében található kirándulóhelyeket szeretnék bemutatni.

   

  A kocsma fölötti úton juthatunk el a szabadtéri színpadhoz. A hatalmas amfiteátrum szerű építmény vörös kőből és betonból épült. A hegyen a vörös földben éppen megélő apró termetű tölgyessel is találkozhatunk.

  A temető fölött, a Som-hegy tetején található kilátó sajnos 2012 tavaszán, ott jártamkor életveszélyes állapotban volt. A kilátás a temető felől is fantasztikus volt.


  A Balatoni Nemzeti Park

  A tó északi partján, a Balaton-felvidéken húzódik. Területe kb. 57 000 hektár. A térség földtani felépítése nagyon változatos, nagy része szabadon látogatható.

  Részei:

  • Kis-Balaton

  • Tihanyi-félsziget

  • Káli-medence

  • Pécselyi-medence

  • Tapolcai-medence és a tanúhegyek

  • Keszthelyi-hegység

   


  Nádas:

  A Riviéra Kemping jelentős része előtt nádas található. Itt, a kemping előtt van a nyugati vége annak a hatalmas, természetvédelmi szempontból is nagy jelentőségű nádasnak, ami Balatonalmádi és Alsóörs között fekszik. Ennek nyaralásunk szempontjából jó, és rossz hatása is lehet, attól függően, hogy melyik itt élő állattal találkozunk. A természetet kedvelő, védő nyaralóknak nagyon sok élményt nyújthat annak közelsége és az itt rejtőző élőlényekkel való találkozás. A nádasnak jelentős szerepe van a vizek tisztításában. Emellett a halaknak ívó helyet, a vízimadaraknak pedig fészkelő- és táplálékszerző helyet nyújt. Nem véletlen, hogy a szomszédban horgászegyesület működik.


  Látnivalók, érdekességek:

  Török-ház, Alsóörs

  Magyarország legrégebbi, gótikus udvarháza. A XV-XVI. század fordulóján épült, 1880-ban átalakították. Az egykori kisnemesi ház oromfala alatt nagy pince húzódik, késő gótikus stílusú ajtókövekkel. A ház ajtaja is gótikus, ami a pitvarba vezet, melynek első fele előtér, és széles félkörívű fal választja el a konyhától és a dongaboltozatos kamrától. Gyönyörű kilátás nyílik kertjéből a környékre, a Balaton keleti medencéjére és a Tihanyi-félszigetre. Nyáron a legkülönfélébb rendezvények várják itt az érdeklődőket. ...részletes története


  Található itt permi vörös homokkő

  A felsőpermben és alsótriászban, száraz, meleg éghajlati viszonyok között, a Variszkuszi- hegységek lepusztulása során képződött, folyóvízi lerakódású homokkő.  Vörös színét a vasoxid tartalom okozza. Kovás kötőanyagú, ezért kemény, de faragható. A felszínen a Balaton-felvidéken és a Mecsek hegységben fordul elő, a felszín alatt az egész Dunántúli - Középhegységben megtalálható. Bányászatának fő központjai Balatonalmádi, Alsóörs, Révfülöp környékén és a Mecsekben a Jakab-hegyen voltak. Főleg lábazatokhoz, kerítésépítéshez használják.


  Balaton

  Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava, átlagos vízmélysége kicsit meghaladja a 3 métert, nyári vízhőmérséklete elérheti a 25-27 °C-ot, ezzel. Hazánk egyik legbecsesebb természeti kincse, amelyhez minden évben nyaralók tömege látogat.
  A Balaton körüli természeti értékek a
  Balatoni Nemzeti Park felügyelete alatt állnak. A balatoni nyaraláskor népszerű kirándulási célpont lehet a Tihanyi-félsziget, több tucat gejzírkúpjával, az Apátsággal és a Belső-tóval,  a Káli-medence és Badacsony, tanúhegyeivel, kirándulóhelyeivel, turistaútvonalaival, finom boraival, a Keszthelyi-hegység, a Kis-Balaton, a Kápolnapusztán található Bivalyrezervátum, a Tapolcai Tavasbarlang és a Keszthelyi Kastélypark.


  Remetetelep (Barátlakások) Tihany

  A tihanyi Óvár északi oldalában, a bazalttufából álló Orosz-kő nevű sziklafalban a XI-XIV. század között, feltételezhetően I. András által letelepített, ortodox görög szertartású remeték vájták ki celláikat, kápolnájukat és ebédlőtermüket.
  Ez a Kárpát-medencében, sőt Közép-Európában az egyetlen, aránylag épségben maradt remetetelep, helyi neve "barátlakások". A remeteteleptől nem messze található Tihany egyetlen forrása, a korábbi Orosz kút, melyet ma Cyprián-forrásnak hívnak.


  Lenyűgöző életpálya, fantasztikus fotók, eszméletlenül ötletes lesek!


  Wordometers - Valós idejű világstatisztika

  Élő világstatisztika: népesség, kormányzat, gazdaság, társadalom, média, környezet, élelem, víz, energia és egészségügy. Érdekes statisztikák világnépességi órával, széndioxid kibocsátással, éhezés a világban, közkiadások, termelési mutatók, fogyasztási adatok és sok egyéb.


  Az ember próbálkozik fotókat készíteni madarakról is...

   

  Alsóörsi Strand

  A nyaralók véleménye alapján az alsóörsi strand évek óta a Balaton legjobb strandjai között van. A rendezett, kb. 300m hosszú strand belépője 500 Ft, de a Riviéra Kemping vendégeinek ingyenes. Területén találunk éttermeket, büféket, lángosost, játszóteret, sportpályát, vizibicikli kölcsönzőt. A strand nyitása előtt, és zárása után hatalmas horgászélet van partján. Szezonban érdemes felkészülnünk rá, hogy rengeteg ember tölti itt szabadidejét.

  Képek a strandról:

  Idegenforgalmi célpontok a Balaton körül:

   

  A Riviera Kemping a térképen:

   

  A Balaton környékének időjárása részletesen:


  Képek a kempingről és a strandról:


  FILM-VIDEÓ országszerte:


  Balatonfűzfő


  Látnivalók a környéken

  Balatonfüred

  Balatonalmádi

  Veszprém

  Lovas

  Vörösberény Erődtemplom

  Tihany


  Képek  Balatonalmádiból, a vörösberényi, régebben szárberényi erődtemplomról:


  Képek a felsőörsi Vörös templomról:

  Geocaching-Felsőörs


  Az alsóörsi református templom egy egyhajós csarnoktemplom, a XIII. századból. A nyugati homlokzat sarkain ferde támpillérek, a tornyon gótikus ablakok vannak.

   

   

  Minden, ami Alsóörs

  Alsóörsi programok

  Harley Davidson Fesztivál 2012

  A strand értékeléseBalaton RivieraHáziorvos

   

   

  Balaton

  Balatoni Nemzeti ParkA Balaton keletkezéseBalaton a WikipédiábanBalatoni Rendezvények

  Halászlé, ahogy én szeretem!

  Kirándulóhelyek távolsága Alsóörstől:

  • Balatonfüred: 8km

  • Balatonalmádi Vörösberény 8km

  • Veszprém: 14km

  • Tihany: 16km

  • Badacsony: 50km

  • Keszthely: 70km

  Távolságok Alsóörsön belül

  • Balaton: 20m

  • Strand: 20m

  • Vizesblokk: 40m

  • Étterem: 40m

  • Bolt: 600m

  • Kikötő és a centrum: 500m

   

   

   

   

  Balatoni szállás - balatoniszallas.wyw.hu

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Online foglalható szállások