Az oldal célja, minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a Nyíregyházi piac veszélyeire, hogy ÖN soha ne lehessen áldozat!

Előzmény:

A napokban csodálatos 3 napot töltöttem a családommal a városukban. Sajnos ezt az örömöt egy rossz dologgal kelletett zárnom. Kimentünk a piacra és a parkolóban távozásunk előtt megszólítottak a kisebbséghez tartozó emberek cigarettát árultak.
De mondanom sem kell, hogy egy nagyobb összeggel levettek minket. A cigis dobozokban papirkartonok voltak.
Kérdezem én, hogy a hatóságok nem tudnak ezekről a csalókról?
Rendőrség, Vámhatóság.............stb.?
Milyen közbiztonság van abban a városban?
Többet sosem megyek arra a tájra.
Egy átvert vendég.
francesco! Ilyen "szörnyű" eset a világon mindenhol előfordulhat és elő is fordul! Különösen az olyanokkal, mint ön, aki utcán feketéző, "élelmesen" csaló honfitársainktól akar bármit is vásárolni!
Három tanácsom van az ön számára:
1. Ne cigizzen!
2. Ne vegyen lopott cigit az utcán, mert pórul járhat!
3. Ha ön ennyire öntudatos állampolgár, akkor a boltban vegyen jövedéki termékeket, hogy az állam is megkaphassa ami neki jár!
Megjegyzés: ön semmivel sem különb az utcai csalóknál, mert a tőlük való vásárlással mindannyiunk közös kasszáját károsította meg! Helyes, ha többet sose jön erre a tájra!
Kedves bagazia!

Francesco -nak igaza van, ha szóvá teszi, hogy a hatóságoknak intézkedne kellene, megszűntetni a piacon eluralkodott balkáni állapotokat. Pontosabban hogy egy nyíregyházi rendőr szavaival éljek, " gazdát adni a területnek ". Valószínűleg nincs tudomásod róla, de nyíregyházától nyugatabbra a hasonló bűnözőparadicsomokat már régen felszámolták. A budapesti józsefvárosi piac előtt például állandó a rendőri jelenlét. Nem értek egyet véleményeddel, mert nem az állampolgár, hanem a hatóság, rendőrség feladata megvédeni az állampolgárokat a csalóktól, bűnözőktől. Természetesen, ha majd magyarországon a nyugati országok áraihoz igazodó dohányáru termékek mellé nyugat európai fizetés is társul, akkor joggal teheted majd szóvá, mindenki vegye meg üzletben cigarettáját.

Sajnos a szegénység az, ami magyarországon terepet ad az ilyen jellegű bűnözésnek is. Az általad javasolt megoldások helyett - mely a bűncselekmények áldozatai nyakába kívánja varrni a felelősséget - én egy roppant egyszerű megoldást kínálnék, biztosítani a piac területén az állandó, kutyás és párban a rendőri jelenlétet, és határozottan fellépni a bűnözőkkel szemben. Az szép dolog, hogy a cigis dobozokban kartonpapírokat adnak el 2500-3000Ft / karton vételárért, ezért a vám és pénzügyőrség jövedéki termékekkel való visszaélés miatt nem tud eljárást indítani, viszont ez a cselekmény kimeríti a szándékos megtévesztés, csalás büntetőjogi tényállását, mert a cigarettás dobozokon szereplő felirat tanúsága szerint a dobozokban cigarettának kellene lennie.

Azonkívül az állandó rendőri jelenlét biztosíthatja, hogy az immár balkáni állapotok színtjére süllyedt nyíregyházi piac területéről a bűnözők szépen elszivárogjanak. Itt kívánom megjegyezni SENKI ne vásároljon gépjárművébe üzemanyagot se!!!

Végezetül szeretném javasolni Nyíregyháza T. Polgármesterének, amíg az általa eltűrt balkáni állapotokat a piac területén a leghatározottabban és haladéktalanul nem számolja fel, addig Nyíregyháza város hivatalos weboldalán a hasznos információk menüben hívják fel a látogatók figyelmét a piacon eluralkodott veszélyekre! Mert ezért nem az áldozat, hanem a T. Önkormányzat, azon belül pedig a T. Polgármester felelőssége.

Ugyanakkor fontosnak tartom megemlíteni, hogy a bűnözők háborítatlan tevékenysége könnyen további bűncselekmények elkövetéséhez is vezethet, nevezetesen nem biztos hogy minden áldozat úgy dönt hogy inkább elkerüli Nyíregyházát, hanem sokadmagával visszalátogat, és vásárol 10 karton cigarettát, és mikor az autóhoz a bűnöző leszállítja a papírkartonokkal tele cigarettás kartonokat, szépen körbeállják a csalót és egyenként felbontatnak vele minden cigarettásdobozt. A továbbiakat mindenki fantáziájára bízom. És ha ilyen eset megtörténne, azért is a város T. vezetőségét terhelné a felelősség. El kell dönteni, vagy a rendőrség védi meg a piacra látogatókat, vagy a látogatók védjék meg magukat.

Én nyíregyházi születésű vagyok, magyarországon sok piacon megfordultam már, ezért bátran kijelenthetem megdöbbennéssel tapasztaltam szülővárosomban eluralkodott negatív közállapotokat. Sajnos szülővárosom a bűnözők igazi paradicsomává vált.

Üdvözlettel: Tomcsi
Kedves Francesco!

Nagyon sajnálom, régen én is úgy jártam velük.

"hatóságok nem tudnak ezekről a csalókról?
Rendőrség, Vámhatóság.............stb.?"

Tudnak róla, de ki van nekik adva, hogy kormosainkat békén kell hagyni, azonfelül gyávák is kikezdeni a helyi cigánymaffiával.

"Milyen közbiztonság van abban a városban?"
Általánosságban a városban szerintem tűrhető, de ott a volt KGST piacon semmilyen.

Még az volt a szerencséd, hogy nem reklamáltál, mert úgy összevertek volna, hogy senki nem ismer rád. Egy ismerősöm szeme láttára az ottani cigánymaffia egy lengyel ember fejét úgy szétverte, hogy ömlött belőle a vér.
Mindenki látta, de annyira félnek a cigányoktól, hogy senki nem mert közbeavatkozni.

Rutinosan verik össze az embert: vagy 15-20 meglett jó erőben lévő kancigány kört alkot. És kívülről nincs szemtanú.

Ha feljelentést tettél volna, belőled csináltak volna bűnös, mivel adózatlan terméket akartál vásárolni.

Jótanács:
Kerüld a zsidókkal és a cigányokkal való üzleti kapcsolatot!
Hámoriné Rudolf Irén a piac üzemeltetője, egyben helyi kiskirály, esetleg levélben megköszönheted neki, milyen csodálatos piacot üzemeltet.
E-mail címe:
ugyvezeto@nyirvv.hu

Weboldaluk: http://www.nyirvv.hu/
Kedves Bagazia!

Ön remek tanácsokat adott!
A panaszos nem írta, hogy dohányzik, de sebaj!

Az ukránok nem lopott cigit árulnak, hanem külföldön legálisan vásároltat. Sajnos az anyagi helyzetük borzalmas. A cigányok nem lopott cigit árulnak - mint az itt is kivehető - hanem kartonpapírt.

"Ha ön ennyire öntudatos állampolgár, akkor a boltban vegyen jövedéki termékeket, hogy az állam is megkaphassa ami neki jár!"
Az állam a sokszorosát kilopja annak, ami neki jár.
Persze a posztkommunisták, akik lerabolták az országot, és a legnagyobb adócsalók, a mellényzsebükből kifizetik a cigaretta árát.

Javasolhatta volna még, hogy ne igyon, fusson minden nap, éljen egészségesen.
A Nyíregyházi piac előtti parkolóban nőstény és kancigányok által kínált cigaretta, méretre vágott kartonpapírokkal van kitömve. Az így kitömött cigarettásdobozokat 10db -ot átlátszó celtex ragasztóval összecsomagolva 2000-3000Ft -ért árulják. Senki NE vásároljon Tőlük cigarettát, vagy ha mégis megkockáztatja, mielőtt az árát kifizetné, minden dobozt bontson fel! Gépjárműbe üzemanyagot is árulnak, 200-250 Ft / liter áron. Az üzemanyag a benzin szaga ellenére HAMISÍTVÁNY benzin csak a lötty felső 4-5 cm rétege. A gépjármű motorját szinte azonnal tönkreteszi!
A piac területén, de még a környékén sem, rendőri jelenlét nem tapasztalható! Nőstény és kancigányok szaladgálnak a piac parkolóiba, hamisított üzemanyagot és kartonpapírokkal kitömött cigarettásdobozokat kínálva a gyanútlan látogatóknak! Nyíregyháza T. Polgármestere és a piac üzemeltetésével megbízott Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft ügyvezetője, T. Hámoriné Rudolf Irén úrhölgy megkeresésemre a mai napig nem nyilatkozott, mikor kívánja a Nyíregyházi piacon eluralkodott balkáni állapotokat akár rendőri segítséggel is felszámolni és biztosítani a piac nyitvatartási idejében az állandó rendőri jelenlétet.
Végezetül szeretném javasolni Nyíregyháza T. Polgármesterének, amíg az általa eltűrt balkáni állapotokat a piac területén a leghatározottabban és haladéktalanul nem számolja fel, addig Nyíregyháza város hivatalos weboldalán a hasznos információk menüben hívják fel a látogatók figyelmét a piacon eluralkodott veszélyekre!
Addig is mindenki vigyázzon magára! Na és a pénztárcájára!
http://magyarforum.weboldala.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=276
http://www.nyiregyhazipiac.uw.hu/
http://nyiregyhazipiac.fw.hu/
http://www.nyiregyhazinaplo.hu/forum/viewtopic.php?f=3&t=38&start=0