Őcsényi Sport Kör

 

Képek

Tabella

Felnőtt

Naptár

Őcsény története

BOROS EGYETEM

Az Őcsényi csapatatot mindig is a küzdő szellem, a győzni akarás jellemezte. 1997.-ben jutott fel a csapat a megyei bajnokság I. osztályába. Az eltelt évek bizonyítják, hogy az Őcsény SK. játékosai mindig maximális sportteljesítményt nyújtottak, mely sok esetben a bajnokság első hely közelébe vitte a csapatot, 1999-2000. szezonban a kíváló 3. helyezést érték el.

Új elnökség került felállításra, mely elsődleges célul tűzte ki, hogy a bajnokságban minél több őcsényi játékos kapjon szerepet. Sajnos a sport iránti tisztelet, elhivatottság és a győzni akarás nem vehette fel a versenyt a jobb anyagi körülmények között működő ellenfelekkel, így a csapat egyre lejjebb csúszott a megyei I. osztály ranglétráján. 

A fiatalítás és az őcsényi futballisták szerepeltetése a 2004.-ben érkezett a csapathoz Boros Attila edző nevéhez fűződik, aki meggyőzte az elnökség tagjait elképzeléseiről. Szemléletváltás következett be a csapat életében. A cél nem a rövid siker, hanem a tudatos csapatépítés lett, mely hosszútávon tudja megalapozni Őcsény szerepét a bajnokságban. Ettől kezdve felpezsdült az élet a csapat körül. Folyamatosan jöttek a helyi fiatalok. Az edző által kialakított edzésrend már az első évben sikerrel kecsegtetett. Bebizonyosodott, hogy saját nevelésű játékosokkal is bent tud maradni a csapat. A fejlődés folytatódott, a következő szezonban már dobogó közelébe kerültek, 4. helyezettek lettek.

Nagy várakozás előzte meg a 2006-2007. évi szezont Őcsényben. A magas elvárásoknak a csapat olyannyira megpróbált megfelelni, hogy 2. helyezést értek el a bajnokságban, mely az Őcsény SK. történelmének legjobb eredménye. Ekkor kapott szárnyra a BOROS EGYETEM szlogen a csapattagok és a szurkolók között, mert nyilvánvalóvá vált, ha megfelelően oktatják a futballt, akkor az eredmény sem maradhat el. A csapattagok büszkén vallják magukat a Boros Egyetem hallgatóinak. Az egyetem hallgatóinak rendszeres kemény edzései, a közös programok, sikeresen megvívott meccsek megbonthatatlan egységgé kovácsolták a csapatot, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az a tény, hogy az anyagi csábítással párosuló megkeresések ellenére nem hagyta el senki a gárdát.

Az idei bajnokságban a csapat az első helyen áll és reméljük év végén is így lesz.

Hajrá Őcsény

 

Készítette:Kis Péter

e-mail:kis93.02.15@freemail.hu