Gyülekezeti élet - Patronáltjaink

Tiszafüredi Református Egészségügyi Gyermekotthon

Kapcsolat

Évek óta jó kapcsolatot ápol gyülekezetünk a tiszafüredi gyermekotthonnal. Gyülekezetünk több tagja patronálja a fogyatékos gyerekeket, ezzel nagy felelőséget vállalva magára. Több alkalommal ruhákat, játékokat és anyagi támogatást is adtunk az intézetnek, melyekért a gyerekek szeretetét kaptuk viszonzásul.

Az évek alatt több közös programot is szerveztünk, többek között a Budapesti Állatkertben, Repülőtéri Emlékparkban a Margitszigeten vagy éppen a Tropikáriumban, a budapesti fogaskerekű vasúton utaztunk a gyermekek és a mi örömünkre. Az alkalmak végén közös szeretetvendégség keretében búcsúztunk el egymástól.

Az intézetről

A tiszafüredi Református Egészségügyi Gyermekotthon zömében súlyos fogyatékos, halmozottan sérült, kisebb részben pedig középsúlyos mértékben fogyatékos gyermekek ápolását-gondozását, teljes körű ellátását vállalta fel.

Az intézmény alapításának éve: 1936

Az intézmény fenntartója: Magyarországi Református Egyház Zsinata

Férőhelyek száma: 165 fő

Az ellátás körülményei: Az épületeket nagy udvar, park és gondozott kert veszi körül. Az egészségügyi alap- és szakellátás minden gondozott számára biztosított. Ez magában foglalja az intézményen belüli alap- és különböző szakellátást, így a fogorvosi, pszichiátriai, bőrgyógyászati, belgyógyászati és egyéb ellátást is. Mozgásterápiás szoba került kialakításra, mellette tornacsarnok, fény- és zeneterápiás szoba, logopédiai szobák, gyakorlóműhely, néptánc egészíti ki a széles körű és sokrétű gyógypedagógiai foglalkoztatást. A programok összeállítása és megszervezése úgy történik meg, hogy a gazdag kínálatból lehetőség szerint minden gondozott megtalálja a számára legkedvezőbb foglalkoztatási és fejlesztési formát.

A vallásgyakorlás lehetősége biztosított, és az intézményi élet szerves részét képezi. Zenés bibliaórák, közös éneklések, imádságok kerülnek megtartásra, emellett rendszeres a kapcsolattartás a helybeli gyülekezettel is. A kirándulások, üdülések, rendezvények látogatása, hajókirándulások szervezése gyakori és kedvelt kikapcsolódási lehetőség, mely sok örömet szerez a gondozottnak.

Az épületek külső és belső átalakítása, korszerűsítése, a parkok gondozása és kiépítése fokozatosan és tervszerűen történik.

Cím/Elérhetőség

5350 Tiszafüred, Temető u. 1.

Tel./fax: 59/511-381

E-mail: regyo@axelero.hu

Intézményvezető: Miskolczi Julianna

Mobil: 20/802-7308