OLI76.HU - Orosz Olivér weboldala
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
személyes blog festmények, airbrush online játékok android retro rovat videoton tvc programozás
BLOG -vagy ahhoz hasonló

menü:
főoldal
A Magyar Sci-fi Remekei : Űrgammák


1995-től 1998-ig készült a sorozat ami 160 (!) részből állt. Ez elég nagy szám azért.

Sztori:
A Haldor-01 legénysége meghalt (valahogy), és a két túlélő Dexter és Sziniszter éppen a Föld mellett haladnak el. Leküldenek hát egy sugarat, hogy felszívjanak pár embert, hogy azok pótolják a legénységet és folytathassák az útjukat.
Sajnos azonban (vagy szerencsére?) gyerekeket sikerült felszívni, konkrétan: Orsit, Jucit, Csillát, Patrikot, Ákost és Jocót.
Elég sok időbe telik, mire a gyerekek is, meg Dexterék is alkalmazkodnak a helyzethez. Közben mindíg történik valami. Vagy a Drakvúfok támadnak, vagy elfogy az energia, vagy valami.Na igen, ott a gonosz faj is a Drakvúf, akiket a Kancellár irányít.
A Kancellár tartja fogva a Dex és Szín nép igaz uralkodóját Xéniát, és azért akarja kinyírni Dextert és Szinisztert, mert náluk van az úrna, és csak azzal lehet felismerni az uralkodót. Így ha elteszi őket láb alól (vagy csak megszerzi az úrnát), akkor szabadon uralkodhat.

Hogy hogyan végződik a sorozat, arról fogalmam sincs, nem láttam a végét. Biztosan hepiend, hisz gyerekeknek készült, nem lehet szomorú vége.Hogy sikerült?
A sorozat kifejezetten gyerekeknek készült kicsit nevelési célzattal, így minden részbe bekerült valami oktató rész. Vagy az emberi testről tudtunk meg valami újat, vagy valami fizikai /kémiai folyamatról, vagy éppen a prímszámokról.
Ezeket beleszőtték a cselekménybe, de azért ott vannak.

Az űrhajók belső terét szerintem igen jól megcsinálták.
A külső jelenetek nagy részét számitógéppel állították elő.
Külső helyszínként egyedül a ROA bolygóra való látogatásra emlékszem, az gyengére sikerült.
A Drakvúfok ötlete jó, a megvalósítás elég gagyi, egy műanyag torz báb ami mozogni sem bír, ritkán látjuk őket, félni nem lehet tőlük.
A kancellár viszont egész jó karakter.Dextre és Sziniszter profi színészek, így profin játszanak. A gyerekek játéka gyengén indul, mire belejönnek jönnek majd újabb amatőr szereplők, újabb gyerekek, így mindig lesz aki nem tudja teljesen átélni a szerepét.
A sok epizód miatt el van húzva a sztori rendesen.Ahhoz képest, hogy mi csináltuk, aránylag jól sikerült. A sorozatot a gyengébb részletek húzzák le, amiken lehetett volna még csiszolni.
A sorozathoz kapcsolódott egy Xénia láz mozgalom, a gyerekeket tanulásra akarták ösztönözni, készítettek dalokat a sorozat szereplői, amiket kiadtak CD-n, volt több koncert is.Egyszer vetítette az MTV2 (Hetente, vagy két hetente? péntek esténként ha jól emlékszem), azután volt valami balhé a Xénia láz mozgalom körül és nem vetítették, ismételték többet.

Bármit mondjunk, ez a legjobban sikerült Magyar sci-fi film /sorozat.2012. november 10.

Vissza a főoldalra