Olvasási sebesség mérés

Milyen gyorsan olvasol?

Ezen a weboldalon különféle tesztek segítségével mérheted le az olvasási sebességed. A gyors tesztek általános szövegrészleteket tartalmaznak, a tematikus tesztek pedig mindig valamilyen adott témakörből merítenek.

Azonban nem csak a sebesség, hanem a minőség is fontos! A tesztek végén kérdésekre kell válaszolni, amelyek a szövegértést ellenőrzik. Ha nem sikerült legalább 70%-ban megérteni az olvasott szöveget, akkor az olvasás eredménytelennek minősül.

Ha ismert a sebesség, akkor ki lehet számolni, hogy egy adott szöveg elolvasásához mennyi idő szükséges. Az olvasmányok menüpontban a saját sebességünk megadása után megkapjuk, hogy egy adott könyvet milyen gyorsan olvasnánk el. Érdemes tesztelni tehát akkor, ha kötelező olvasmányokat kell elolvasni és nehezen tudjuk beosztani az időnket.

Ha szeretnéd megtanulni a villámolvasást, gyorsolvasást akkor jól jön, ha néha le tudod ellenőrizni, hogy hol tartasz. 2 perces regisztráció után az összes teszt elérhetővé válik és nyomon követheted a saját statisztikád!

Amennyiben új javaslatod van olvasmányra/tematikus tesztre, az üzenőfalon tudsz üzenni.