Anonym
2021-04-27 17:07:34
 
Szép napot! Elárulná valaki, hogyan méri a sebességet?
Anonym
2019-05-30 14:25:12
 
Lehet tudni, mi az általános szövegek átlag karakter/mp értéke.
Anonym
2019-05-04 13:28:54
 
Nehéz rátalálni az oldalra, de amúgy nagyon egyedi. Én is észre vettem, hogy itt-ott van egy kis hiba, de maga az elgondolás tetszik nagyon.
Anonym
2017-07-02 13:37:15
 
Nagyon jónak tűnt az oldal és örömmel láttam neki - de mégsem működik jól. Olykor hibás a mérés és valószínűleg nem is számítják bele a hibás mérést az átlagba. A mesénél az első szövegre 413 (!) karakter / sec jött ki nálam, ami nonszensz. A második szöveg 22, a harmadik 50 karaktert hozott, hibátlan válaszadással a végén. Ette az átlag 36 lett. Kíváncsi lettem volna a valós számokra és a valós átlagra - ez így most csalódás volt. Hasonlóba futottam bele egyébként a nem-tematikus teszt 4. változatánál - ott valami 119 szó / sec volt az első szöveg, ami szintén lehetetlen, és szintén nem számolták bele az átlagba. Sajnáltam, mert tényleg jónak tűnt.
Anonym
2017-07-15 15:43:51
 
Kedves Anonym! Sajnálom, hogy nem sikerült a mérés. Valószínűleg valamilyen hiba történt és nem indult el az időmérés. Az oldallal az elmúlt 5 évben nem foglalkoztam, de gondolkodom egy ráncfelvarráson. Köszönöm a visszajelzést.
Anonym
2017-01-07 16:06:46
 
Üdv! Egyetemi hallgató vagyok, és mellette egy kicsit olvasáskutatással is foglalkozom. Szuper az oldal! Egy munkámhoz nagyon érdekelne a magyarul olvasók átlagsebessége, és ez pont olyan helynek tűnik ahol ezt nagy alanyszámon tesztelték. Ez titkos belső információ, vagy hozzá lehet férni, esetleg már publikálták-e? Bármelyik érdekelne! Köszönettel, András
muzx
2014-12-05 23:04:56
 
Érdekes volt végigcsinálni, de sajnos azt nem tudtam meg belőle, vajon az eredményem (45 karakter/mp a gyorsteszten, 9/7 jó válasz és 51 karakter/mp a műszakin, 9/9 jó válasz) milyennek számít? Lassú? Átlagos? Gyors? Pedig elsősorban ez érdekelne. Egyébként valószínűleg nem voltam formában, elég álmosan és fáradtan végeztem el.
John Smith
2013-03-16 00:44:15
 
Nagyon örülök, hogy van egy ilyen olvasási sebesség tesztelő oldal. Mióta létezik? Hányan dolgoznak rajta? Eddig mennyit munka fekszik benne? Egyébként kik vagytok (diákok, oktatók, vállalati rendszergazdák, szoftverfejlesztők, unatkozó munkanélküliek)? Engem már régóta foglalkoztat, hogy vajon mennyivel olvasok lassabban az átlagnál. Ezért azt is hasznosnak látnám, ha mások eredményeivel össze tudnám hasonlítani a magamét. Jól mutatna egy összes regisztrált felhasználók száma. Utolsó 24 órában elvégzett tesztek száma. A Statisztika adatainak megadása pont megfelelő formátumú (könnyen átrakható táblázatkezelőbe). De érdekes ötleteket lehetne kölcsönözni a http://10fastfingers.com/ helyről. A szövegek kimásolhatóak, ezért túl könnyű csalni a tesztekben. Ha mások eredményeivel össze akarom hasonlítani a magamét, akkor ez gondot jelenthet. Ötlet: képként kell megjeleníteni a szöveget. Úgy talán kevesebben tudják kimásolni. (valahogy, még az is megoldható, hogy PrintScreenen ne jelenjen meg amit egyébként a képernyőn látunk. persze azt nem tudom hogy, hogyan, de valahol már láttam ilyet.) Velem sajnos gyakran előfordul, hogy egy szövegrészhez többször vissza kell térjek. Valahogy ezt is be kéne számolni a statisztikába. Mivel a szemmozgást elég nehézkesnek tűnik rögzíteni, meg lehetne próbálkozni egy olyan szövegmegjelenítéssel, ami kizárja a szövegben visszaugrálás lehetőségét(ez akár lehetne egy sokadik fajta teszt is). Pl szöveg futtatás állítható sebességgel, de csak egy irányba. Tesztkérdéseknél a 3 lehetőség túl kevés. Így nagy esély van a véletlen találatra is. Pontosítaná a mérést, ha sokkal több lehetőség közül kellene a helyeset kiválasztani. A tesztkérdések válaszai esetenként kikövetkeztethetők általános műveltség, vagy háttértudás, vagy logika alapján - ez rontja a mérés megbízhatóságát. Ennek a kiküszöbölésére törekedni kellene valahogy. Ötlet: egy, a szövegből származó részletet kelljen kiválasztani sok másik közül. Nem tudom, hogy más hogy van vele, de én kevésbé tudok koncentrálni, ha már 15 órája talpon vagyok(pl most is). Érdekes árnyalatot adhatna a statisztikáknak, ha a tesztek előtt a tesztet végzőtől megkérdeznénk, hogy mikor kelt fel. Lehetne másfajta teszteket is kapcsolni az olvasási teszthez. A memóriakártya jutott eszembe. Valamilyen egyszerűsített formában karakterek helyét lehetne megjegyezni. Megszámolni, hogy hány lépésből találta meg az összes párt. Beszámítani, hogy hány lapfordítás után tudott valaki visszaemlékezni egy karakter helyére. Figyelembe lehetne venni, hogy szerencsés volt-e a tesztalany (egymás után húzta a párokat). Végezetül: hogyan tudnám támogatni az oldal fejlesztését? (bankszámlaszám?, 1%?, tesztszövegek ellenőrzése/javítása/gyűjtése?, kérdések írása/ellenőrzése? petíció? tömegtüntetés? állatáldozat bemutatása?)
admin
2013-03-16 15:08:05
 
Kedves John!

Az oldal kb. 2005 óta létezik, de nem sok munka van benne. Egyedül csinálom. Az ötletek nagyon jók, én is gondolkodtam hasonló dolgokon. Válaszolok egyenként.

- Statisztika: nehéz meghatározni, hogy ki az aki csal (vagyis nem olvassa el a szöveget, majd a végén a kérdéseknél tippel és sikerrel jár) és ki nem. Most úgy csinálom, hogy ha a 3 érték közül 1 nagyon kiugrik, akkor azt nem veszem figyelembe. Pl. valakinek ezek voltak az eredményei: 187, 18, 27. Elég irreális, hogy az illető ezek alapján 76 karakter/mp alatt olvas szöveget, így csak az utolsó két eredmény átlagát azaz 23 karakter/mp-et veszek számításba.

- Weboldal statisztika: nincs olyan nagy mozgás, hogy ezzel dicsekedni lehessen.

- Csalás megakadályozása: arra jutottam, hogy nem érdemes célul kitűzni azt, hogy ez egy versenyző oldal legyen, ahol a csalásnak minden formája meg van akadályozva. Eleve többször meg lehet oldalni a tesztet, sokan csak végigfutnak rajta, de nincs türelmük hozzá. Én úgy képzeltem el, hogy ez egy önismereti oldal. Szeretnéd tudni, hogy egy adott könyvet milyen gyorsan olvasol el, vagy szeretnéd tudni, hogy gyorsabban olvasol-e egy villámolvasás tanfolyam után és itt lehetőséged van lemérni. Ha betartod az előírásokat, akkor reális eredményt kapsz.

- Tesztkérdések: őszintén szólva nem könnyű dolog találni 3 db szöveget, amik megfelelnek egy adott típusú teszt témakörének úgy, hogy nem túl hosszúak, nem túl rövidek és még 3 dologra rá is lehet kérdezni belőlük.

- Más típusú tesztek: a memória jó ötlet, gondoltam én is ilyesmikre, ezért született meg a multitasking menüpont. Sajnos ott még nehezebb volt a szövegek és a kérdések kiválasztása/kitalálása, így nem sikerült annyira jól a teszt.

- Támogatás: Mivel egyedül vagyok és ez csak egy hobbi oldal, ezért a fejlődés viszonylag lassú és ezen sem a pénz sem pedig az állatáldozatok nem segítenek. Ami viszont előrevinne az az, ha együtt dolgozhatnék valakivel. Például biztosan sokkal jobb szövegeket és kérdéseket lehetne kitalálni, ha valaki foglalkozna vele. Úgy látom, hogy lelkes vagy a témával kapcsolatban, ezért ha van kedved beszállni, akkor szólj :).

Kiss Péter
2012-12-25 17:55:44
 
Tisztelt Üzemeltetők! A tesztek leírásában az szerepel, hogy 70% esetén sikeresnek tekinthetők. Nekem 8 jó és 1 rossz válasz esetén már azt írta ki, hogy nem értem el megfelelő jó választ, az értékelés nem lehetséges. Üdv: Péter
admin
2012-12-26 17:06:38
 
Kedves Péter! Köszönöm szépen a figyelmeztetést, a hiba javítva!