Majdnem Társulat

2007 novemberében alakult a csapat. Hirtelen felindulásból megszületett a Négy című darab. Audiovizuális - mozgásszínháznak neveztük. Igen, ez volt a kezdet. Helyet kaptunk 2008 januárjától a Budapesti Műszaki Egyetem R-klubjában, a Szkéné színház kamaratermében Regős János-nak a Szkéné Színház direktorának köszönhetően, addig a Terminus Hotelben próbáltunk. 2008 áprilisában volt a Négy premierje az R-klub-ban. Júniusig játszottuk: az R-klub-ban, a Fringe Fesztiválon, Kollégiumi kulturális napokon; elhívtak minket a Mediawave fesztiválra is. Nyáron volt egy kis pihenő, de most itt vagyunk.

2008 októberében és decemberében pedig felléptünk a Cökxpon Café Theaterben (www.cokxponambient.hu) a Társult Művészetek Klubja / T'art Klub (www.tartklub.hu) szárnyai alatt. Egy saját darabbal (Párhuzamos) - amit Szarka Attila festményei ihlettek és R.D.Laing: Tényleg szeretsz? dialógusai alapján egy önismereti műsorral, a világ legolcsóbb "revü show-ja" alcímmel.
Miért Majdnem? Kik a Majdnem-ek? Majdnem olyan, mint egy igazi társulat.

Művészeteket kedvelő fiatalok szövetkeztek egymással-egymás tökéletességéből és hiányosságaiból építkezünk, mert jó együtt gondolkodni,el lehet mondani mit érzünk itt és most. Egy független alkotói közösség alakult, akik lendületességüket és frissességüket folyamatos kísérletezésekkel, a korlátok felszámolásával, a kreatív "máshogylátással", az összetartás élményével akarja megtartani. Megpróbáljuk egyedi eszközökkel megfogni a "kortárs" létezést. Nem elégszünk meg azzal, ami van, a színházi konvenciókból kilépve tágabb térben szeretnénk létezni. Amíg ezt érezzük, addig lesz Majdnem Társulat.