Üdvözöl a(z) Orbiter - Ûrrepülés Szimulátor!

     Modulok
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· AvantGo
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Rovatok
· Szavazások
· Személyes adatok
· Toplisták

     Látogatók
Jelenleg 1 vendég és 0 regisztrált tag olvas minket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

     Keresés     Nyelv
Kezelőfelület nyelve:


 Orbiter leírások: Út a Holdig

Hogyan utazzunk a HoldraTudom, hogy a DGIII relytelmei c. részben azt igértem, hogy teszünk pár próbakört az újónan megismert gépünkkel, de úgy gondoltam, mégsem. Legjobb az, ha azonnal a mélyvízbe - izé... a mély űrbe doblak! Majd menet közben megtanulod vezetni a kicsikét! Kezes bárány, meglátod.

A Holdra elutazni komoly dolog. Nem olyan, mint amikor bevágódunk a kocsinkba és elugrunk a Tesco-ba bevásárolni. Először is azért, mert 3-4 nap az út. Másodszor azért, mert el kell hagynod a Föld gravitációs terét és ha nem csinálod elég jól - azaz nem célzod be jól a Holdat -, akkor kirepülsz a világyűrbe és egy nagyon költséges, ámde pici eleme leszel a Naprendszernek!

Meg fogunk ismerkedni egy vadi új műszerrel is, de legelőször induljunk el!
Ha elindítottad a programot, akkor a DeltaGliderIII mappából az Earth Scenary mappát nyisd meg, ahonnan a legelső forgatókönyvet, a Docked to ISS-t nyisd meg.
Ha ez megvan, akkor a Föld körül keringő ISS-hez dokkolt DGIII-at fogod látni. Ha belső nézetben vagy, akkor a pilótafülkében kapcsold át a jobb oldali MFD-t pályához igazításra, azaz az Align-ra (Shift-A). A bal oldali lesz az új műszer, amit úgy hívnak, hogy Transfer MFD, a Shift-X-el tudsz átkapcsolni.

Mindjárt foglalkozunk az új cuccal is, de most legelőször a jobb oldali Align MFD-n válaszd ki a célt, azaz a Holdat. Írd be a feljövő mezőbe a Hold nevét angolul, moon.
Most leválunk az ISS-ről a Ctrl-D-t megnyomva. Ha sikerült, kicsit távolodj el az űrállomástól és nyomd meg az Orbit-Normal (-) gombot, hogy a pályagörbénket a Hold Földről látszó pályagörbéjéhez tudjuk igazítani. Ne felejtsd el az orrkúpot becsukni! Biztos, ami biztos.
Szó volt már róla, hogyan kell pályagörbét igazítani egy másik objektum pályagörbéjéhez, ezért ezt most nem is fogom részletezni, tudod hogyan kell!

Ha készen vagy, akkor jöhet az új műszer! Ez pontosan arra való, amire nekünk kell most. Itt is állítsd be a célt a Shift-T-vel, itt is írd be, hogy "moon" és máris láthatod a Hold pályáját sárgával! A mi pályánk olyan kicsi, hogy a kör közepén nem is látszunk. De ez most nem zavar bennünket!

Amit látsz, egy sárga kör. Ez a Hold pályája! Rajta a sárga folytonos vonal a Hold pillanatnyi helyzete, a zöld pedig Te vagy! Mivel a Holdra szeretnénk menni, nem árt, ha jól megtervezzük az utunkat!
Ez úgy történik, hogy megnyomjuk a HTO gombot, vagy a Shift-X-et. Megjelenik egy szaggatott zöld vonal. Ez az a pont, ahol majd be kell gyújtani a hajtóműveket. De ezt még most ne erőltessük. Közben barátságtalanul villog a "No intersect" felirat, ami azt mondja, hogy nem fogsz találkozni a Holddal jelenlegi terveid alapján...
Ha az MFD-n a a DV+ (Shift-+) gombot nyomogatod, akkor egy szaggatott zöld ellipszis kezd el növekedni. Ha ezt az ellipszist addig "növeszted", amíg el nem éri a sárga kört, akkor megváltozik az ábra és látni fogsz egy sárga szaggatott vonalat és egy fehér folytonos vonalat. Közben a képernyő közepén lévő villogó felirat is eltűnik, amely azt mondja, hogy "No intersect". A sárga szaggatott vonal a Hold jövőbeli pozítiója, ahol majd lesz, ha a szaggatott zöld vonal pozíciójában begyujtod a hajtóműveket.
A szaggatott zöld ellipszis pedig az a pálya, ahol majd eléred a Holdat. De ez még mindig nem elég. Ugyanis a fehér vonalról nem sokat beszéltünk. Ez azt mutatja, hogy hol találkozna a Hold és az űrhajó.

Az EJ+ és EJ- gombok az MFD-n arra valók, hogy a hajtómű indítás időpontját tetszőlegesen elmozdíthasd. Mivel a keringés iránya éppen ellentétes a Hold keringési irányával, ezért tudod ezt megtenni. Máskülönben nehéz lenne.
Nos, nincs más dolgod, mint a lehető legközelebb vinni a találkozási pont pozícióját (fehér vonal) a Hold leendő pozíciójához (sárga szaggatott vonal). Használd az MFD-n az EJ+ és az EJ- gombokat!

Látsz számadatokat is az MFD-n. A DTe és a Dv adatokat kell figyelni. A DTe érték a hajtómű indításig hátralévő időt mutatja másodpercben. A Dv pedig azt a sebesség különbséget mutatja, ami a Hold eléréséhez szükséges. Tehát a feladat: Amikor a DTe érték nullára csökken, akkor a hajtóműveket begyújtod és addig hagyod üzemelni, amíg a Dv érték nullára, vagy enyhén (!!!) negatív értékre csökken. Ennyi! Ezzel elindultál a Holdra.

Ha nagyon türelmetlen vagy és nem akarsz 3-4 napig a gép előtt ülni, akkor az időgyorsítást kell használnod (T és később az R billentyűk). Ezúttal nyugodtan gyorsítsd az időt akár 10000 szeresre is. Nagy baj nem lesz!
Amikor a Hold közelébe érsz, Kapcsold át az egyik MFD-t orbitális manőverre (Shift-O) és a refrencia égitestet állítsd át a Hold-ra (moon). Látni fogod a Holdat, és egy parabola pályát, amint éppen elmegy a Hold mellett. Látni fogsz egy gombócot is a pályán, éppen ott, ahol a legközelebb vagy a Hold-hoz. A cél az, hogy a zöld vonal, amikor eléri a gombócot, akkor Retrograde helyzetbe állítva addig kell működtetni a hajtóműveket, amíg a parabola pálya át nem változik orbitális pályává. Ha ez megvan, akkor megérkeztél a Holdhoz! Már csak le kell szállnod!
De vigyázz, itt nincs légkör, ami fékezzen. Itt csak a segédhajtóművekkel tudsz repülni!

Szép munka volt! Holdutazó lettél! Gratulálok! 
     Belépés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem vagy tag? Regisztrálj, ingyenes!

     Kapcsolódó linkek
· Több hír: Hogyan utazzunk a Holdra
· Több hír: admin


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hogyan utazzunk a Holdra:

A DGIII rejtelmei


     Hír értékelése
Értékelés: 4.5
Szavazat: 8


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


     Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Hogyan utazzunk a HoldraKezdetek

"Bejelentkezés" | Belépés/Regisztráció | 20 hozzászólás | Keresés
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: Út a Holdig (Értékelés: 1)
Szerző: Pocok24 Dátum: 2007. July 27. Friday, 18:59
(Profil | Üzenet küldése)
Üdvözlet!

A héten találkoztam ezzel a programmal és azóta nem bírok kiszállni belőle. Nagyon jó a fórum, gratulálok hozzá.
Lenne egy kérdésem. Lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, de a holdra történő útnál nem igazán működik rendeltetés szerűen a Transfer. Beállítom a pálya útvonalát (zöld szaggatott pálya), a fehér és a sárga szaggatott vonalat egymásra igazítom, és mikor a zöld szaggatott vonalhoz érek, begyújtom a hajtóművet. Ha nem csalódom, ilyenkor a pályám el kéne hogy kezdjen konvergálni a tervezett úthoz és ott kellene kikötnöm, ahova beterveztem. Ezzel ellentétben gyorsítás közben elmászik egymásról a 2 találkozási pont és a tervezett útvonal is megváltozik. Ez csak nálam fordulhat elő, vagy valamit roszul csinálok?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdvözlet!
P.Z.Re: Út a Holdig (Értékelés: 1)
Szerző: vsz Dátum: 2008. November 11. Tuesday, 15:30
(Profil | Üzenet küldése)
Úgy érzem, hogy nagyon-nagyon félrement itt valami a leírásnál. Vak vezet világtalant. Mivel az ISS és a Hold pályasíkja csak kivételes alkalmakkor szokott egybeesni, így hiába a transzfersebesség pontos eltalálása egy tökéletesen más pályán lesz az űrhajó, és ugyan pontosan olyan távolra, és azonos meridián alatt fog kifutni az űrhajó, ahogy kell, de a hold északi vagy déli pólus fölé érkezik akár százezer kilométerre...
ISS-ről nem szokás holdra menni, ha mégis akarunk, akkor először az állomásról való ledokkolás után az orbitális pályák szinkronizációjára van szükség, Sync Orbit (Shift+Y), majd utána a transzferre.

A transzfernél pedig két dolgot jegyeznék meg:
1. Nem jó, ha az ellipszisünk épp addig ér, ahol a holdpálya van, ugyanis ekkor az apoapszisban lévő minimális dV-vel érkezünk a holdBA. Az kell nekünk, hogy olyan sebességgel érkezzünk a hold 1950+-50 km sugarú pályájára, hogy az annak megfelelő pályasebességünk legyen, és a legkevesebbet keljen módosítani. Ehhez túl kell lőni a transzfert egy meghatározott dV-vel, és egy "8-as" pálya első ívét kell megcsinálni a Hold körül, majd a hold "túlsó" oldalán kell a körpályára álláshoz a korrekciós manővert elvégezni.
2. A programba beépített transzfer úgy számol, mintha 0 másodperc alatt fel tudna gyorsítani az űrhajó a kívánt sebességre, noha ez nem így van. Ahhoz, hogy egy pontos transzfert el lehessen végezni, tudni kell a rakéta gyorsulását legalább első fokon, de jobb, ha az üzemanyagfogyás miatti súlycsökkenés okozta gyorsulásnövekedést is figyelembe lehet venni. Emiatt a transzfer 0t pontja ELŐTT kell a rakétákat gyújtani, kb a burntime (a transzfer elvégzéséhez szükséges égési idő) 1/3-ánál. Ekkor lesz tökéletes a manőver.

Úgy mondom ezt, hogy már mentem úgy a földről a holdra, hogy az apollo17-el a Taurus-Littrow felett 5km-en belül volt a hibám ÉD-i irányban, a magassági hibám pedig 500m volt a korrekciós manőver kezdeténél.

Ha valakit érdekelnek bonyolultabb manőverrek, pl a parittya, vagy a többszörös megközelítés, akkor segítek.

üdv.

u.i.: most látom, hogy jó régi ez az oldal, meg a cikk is, nem tudom fog-e rá válaszolni valaki is...Re: Út a Holdig (Értékelés: 1)
Szerző: rolandi350 Dátum: 2009. July 06. Monday, 23:32
(Profil | Üzenet küldése)
Én szeretném felvenni egy orbiteressel a kapcsolatot !
Ha valaki olvassa amit írok és ért ezekhez kérem írjon egy mailt ide: rolandi350@gmail.com
Majd ott adok MSN-t és mehet a tudás transzfer :DHogy kell a tranzfert?? (Értékelés: 1)
Szerző: raty Dátum: 2009. July 08. Wednesday, 09:42
(Profil | Üzenet küldése)
Hello!

Az algint tökéletesen elvégzem úgy hogy az Rinc érték 0-ra csökken.
Nos a kérdésem:Milyen irányba gyújtsam be a hajtóműveket?
Begyújtom rendben de akkor az Rinc érték el kezd növekedni és a map MFD-n
a hold pályája és az enyém elmozdulnak egymástol.
Re: Út a Holdig (Értékelés: 1)
Szerző: karesz6 Dátum: 2011. May 12. Thursday, 19:08
(Profil | Üzenet küldése)
Nagyon jó leírás. Sőt nem csak a holdig érvényes. épp most mentem el vele a jupiterig és csak azért nem tovább mert türelmetlen kapkodó lettem és egycsilliószoros időgyorsításnál bekapcsolva hagytam a pro grade gombot és szétakadt a program. Nyilván nem szabályosan csináltam de működött. Először kijöttem a föld vonzásából ezzel pályára álltam a nap körül innentől ugyan az a szitu mint a holdutazás csak kicsit nagyobb méretben. Pályákat egy síkba hozni transportot beállítani és már mehet is.  Ha nem sikerült alég közel menni a bolygóhoz (annyira fog hogy már szépen látszódjon) kicsit rá kell gyorsítani és a sebességvektort a célbolygó közelébe hozni a bolygó közelében meg lelassítani és kész is. Ezzel a mars érintésével eljutottam a jupiterig.clive (Értékelés: 1)
Szerző: mhhi Dátum: 2011. November 30. Wednesday, 09:55
(Profil | Üzenet küldése)
perfection for girls rolex day date watches [www.waswatches.net] . The point out your make-up plus the icing in your marriage ceremony cake) fake watches for sale [www.waswatches.net"] . The gown. rolex prince watches [www.waswatches.net] You will find numerous locations in Las Vegas exactly where you may hire marriage ceremony attire for that 'spur with the minute weddings. omega automatic [www.waswatches.net] The legalities. watches sell [www.waswatches.net] Ensure that which you meet the legal needs and which you are issued a marriage license ahead of you maintain the marriage ceremony ceremony. Now that you are prepared for that wild and wacky encounter of the Las Vegas marriage ceremony. Just keep in mind that probably the most crucial factor is always to recite your vows in the heart, and reside all of them throuh your marriage diamond breitling [www.waswatches.net] . All of the very best! Whether or not we acknowledge it or don t Marriage ceremony Etiquette is nonetheless an vital problem to several of us. omega watches fake [www.waswatches.net] Don t you listen to oneself complaining forXavier (Értékelés: 1)
Szerző: mhhi Dátum: 2012. January 06. Friday, 13:32
(Profil | Üzenet küldése)
No matter whether it's usable and has results or not counts considerably.Nevertheless copy tag [www.cen*****ches.com] chrono watches [www.se*****ches.net] ,producing new suggestions replica rolex watches for sale [www.donewatches.net] , acquiring some useages unfamiliar to other people to shock everybody and win praise, it truly is without doubt a pride factor. Do actual guys put on Cartier replica watches Microtimer Tag Heuer watch [www.wawatches.com] ? rolex gmt watches [www.wawatches.com] Obviously they are doing, and why? Due to the fact Cartier understands what it requires to create a fantastic replica view, along with a wonderful impression. replica breguet [www.se*****ches.net] Males and girls dior replica watches [www.cen*****ches.com] , alike wish luxurious, but additionally desire a view that associates them with sophistication and classCartier does this, like nobody else. In contrast to quite a few of their counter elements, including TAG Heuer, who tends to make activity luxurious watches, that are substantial and complete of capabilities and flash, Cartier replica watches are smooth and refined, providing acheap summer dresses (Értékelés: 1)
Szerző: Kayla Dátum: 2012. May 28. Monday, 04:42
(Profil | Üzenet küldése)
will be a line prom dresses [www.caredress.net] , and then taking the flower girls personality into perspective, the perfect flower girl dress will be an easy find!Despite of wedding dresses, theres also a very critical point on the wedding cheap ball gowns [www.softydress.net"] . Its maternity wedding gowns the flower girl dresses that the lovely kids are wearing cheap prom dresses [www.carweddingdresses.org] , which will maternity wedding dresses make the wedding bubbly. Flower girl dresses can also give diversity to the wedding. Do you want to have a memorable wedding. Get a beautiful wedding dresses! Our company can custom wedding dresses that princess wedding gown appear in your mind, vintage wedding dresses [www.softydress.net"] modest wedding gowns [www.sentdress.com] > the bride feeling like a queen, cheap dresses [www.carweddingdresses.org] replica movado [www.h-replicawatches.com"] ball dress [www.quedress.net] as well as the flower girl feeling like a princess, everyone will be joyful and exuberant fake breitling [www.manreplicawatches.com] . By earliest understanding the season bridesmaid dresses gowns of the wedding, how formal the ceremony will be a line prom dresses [www.caredress.net] , and then taking the flower girls personality into perspective, the perfect flower girl dress will be an easy find!Despite of wedding dresses, theres also a very critical point on the wedding cheap ball gowns [www.softydress.net"] . Its maternity wedding gowns the flower girl dresses that the lovely kids are wearing cheap prom dresses [www.carweddingdresses.org] , which will maternity wedding dresses make the wedding bubbly. Flower girl dresses can also give diversity to the wedding. Do you want to have a memorable wedding. Get a beautiful wedding dresses! Our company can custom wedding dresses that princess wedding gown appear in your mind, vintage wedding dresses [www.softydress.net"] modest wedding gowns [www.sentdress.com]
cheap summer dresses (Értékelés: 1)
Szerző: Kayla Dátum: 2012. May 28. Monday, 05:54
(Profil | Üzenet küldése)
since she has not purchased hers yet . No, that is unreasonable. rolex replicas [www.h-replicawatches.com"] This is your medieval wedding gowns, right. Youve chosen to wear it to your wedding, one of the biggest events in your entire life ball gown wedding dresses [www.caredress.net] affordable ball gowns [www.softydress.net"] tory burch outlets [www.war-shoes.com"] . Your friend has fallen in love with that very same discount wedding gown and wants to wear it to one of the biggest events in her life replica watches box [www.h-replicawatches.com"] red bottom [www.war-shoes.com"] . So who are you to tell her she cant. While your feelings are understandable, its not okay to tell her she has to give up her dream just so yours will be the way you want it. Besides, you are two different women. This Victorian wedding gown is not going to look exactly the same on you. Each of you will look beautiful in it in your own way (different veils and flowers will also personalize the look). vintage wedding dresses [www.heardress.com] Let yourself and your vintage wedding dresses [www.heardress.com] > vintage wedding dresses [www.heardress.com] . Ask her to find other cheap wedding gowns since she has not purchased hers yet . No, that is unreasonable. rolex replicas [www.h-replicawatches.com"] This is your medieval wedding gowns, right. Youve chosen to wear it to your wedding, one of the biggest events in your entire life ball gown wedding dresses [www.caredress.net] affordable ball gowns [www.softydress.net"] tory burch outlets [www.war-shoes.com"] . Your friend has fallen in love with that very same discount wedding gown and wants to wear it to one of the biggest events in her life replica watches box [www.h-replicawatches.com"] red bottom [www.war-shoes.com"] . So who are you to tell her she cant. While your feelings are understandable, its not okay to tell her she has to give up her dream just so yours will be the way you want it. Besides, you are two different women. This Victorian wedding gown is not going to look exactly the same on you. Each of you will look beautiful in it in your own way (different veils and flowers will also personalize the look). vintage wedding dresses [www.heardress.com] Let yourself and your vintage wedding dresses [www.heardress.com]
cheap wedding dresses (Értékelés: 1)
Szerző: Kayla Dátum: 2012. May 29. Tuesday, 03:24
(Profil | Üzenet küldése)
your wedding! Designer wedding gowns clashing are not horrible, antique wedding dresses [www.caredress.net] only if you wear in your own style! Do you really know what to look for in a wedding photographer for your modern wedding dresses brides dresses [www.softydress.net] prom gowns [www.quedress.net] . Here are the tips You will spend as much as 10, 12 hours in a day with them.Welcome to airweddingdress.net !Sign In or Create Account She should ensure that the color, rolex replica watches [www.manreplicawatches.com] replica watches [www.h-replicawatches.com] the style and even the material of her bridesmaid dresses are suitable to match the wedding dresses in the bride backless prom dresses [www.quedress.net] . Weddings can be held in different seasons. When planning an autumn wedding beach wedding gowns [www.sentdress.com] , fake omega watches [www.manreplicawatches.com] tips listed below possibly can assist you to obtaining the right bridesmaid dresses. First, before you decide to purchase >friend off the hook about this its not worth messing up your friendship bridal dresses [www.widedress.org] . Instead, focus your energy on looking forward to your wedding! Designer wedding gowns clashing are not horrible, antique wedding dresses [www.caredress.net] only if you wear in your own style! Do you really know what to look for in a wedding photographer for your modern wedding dresses brides dresses [www.softydress.net] prom gowns [www.quedress.net] . Here are the tips You will spend as much as 10, 12 hours in a day with them.Welcome to airweddingdress.net !Sign In or Create Account She should ensure that the color, rolex replica watches [www.manreplicawatches.com] replica watches [www.h-replicawatches.com] the style and even the material of her bridesmaid dresses are suitable to match the wedding dresses in the bride backless prom dresses [www.quedress.net] . Weddings can be held in different seasons. When planning an autumn wedding beach wedding gowns [www.sentdress.com] , fake omega watches [www.manreplicawatches.com] tips listed below possibly can assist you to obtaining the right bridesmaid dresses. First, before you decide to purchase
timberland boots (Értékelés: 1)
Szerző: timberland Dátum: 2012. July 24. Tuesday, 05:36
(Profil | Üzenet küldése)
The Famous timberland boots [www.timberlandshoeoutlet.co.uk] People Players was founded on June 1, 1974 by Duncan Iacobelli Diane Dupuy of Hamilton. At inception, the company consisted of Dupuy and an assistant, eleven performers, and Dupuy's mother Mary Thornton; Thornton designed and built the costumes and props. The timberland mens boots [www.timberlandshoeoutlet.co.uk] company's original piece was Aruba Liberace, in which a life-size character of Liberace plays the piano. It is still the company's signature performance. Liberace attended a showing of Aruba Liberace, and was so impressed he invited Famous mens timberland boots [www.timberlandshoeoutlet.co.uk] People Players to perform with him in Las Vegas. The company debuted in Las Vegas in October 1975; over the subsequent ten years, the company performed with Liberace both in Las Vegas and internationally. A 1984 CBS television movie was made about Dupuy's early work and meeting Liberace called Special People. The CBC produced and aired Carnival of the cheap timberland boots [www.timberlandshoeoutlet.co.uk] Animals as a result of the increasing popularity of Famous People Players. In 1982, Famous People Players was invited to perform in the People's Republic of China. In 1994, the company opened the Dine and Dream Theatre; Paul Newman funded the restaurant's discount timberland boots [www.timberlandshoeoutlet.co.uk] development from some of the proceeds of Newman's Own products and Phil Collins funded the theatre's sound system. http://www.timberlandshoeoutlets.co.uk/ [www.timberlandshoeoutlet.co.uk]Jewell (Értékelés: 1)
Szerző: andre5w Dátum: 2012. November 02. Friday, 10:08
(Profil | Üzenet küldése)
fly for the Phillies. Prior to the game, the Phillies announced that second baseman Chase Utley left camp to determine a specialist for his injured knees and he"s most likely to begin the season on the disabled list. Freddy Galvis, the top candidate to replace Utley, hit a two-run triple to tie it at three. ASTROS 7, MARLINS 4 JUPITER, Fla. (AP) -Miami"s Anibal Sanchez gave up six runs and seven hits in just two 2-3 innings. ugg boot [www.benoulet.com"] ugg boot All of the hits against Sanchez had been singles. He threw 38 of 49 pitches for strikes as his ERA rose from 0 classic cardy ugg boots on sale [www.benoulet.com] classic cardy ugg boots on sale . 00 to 11. 57. Brett Wallace hit a three-run homer, ugg wedding [www.benoulet.com"] ugg wedding just inside the right-field foul pole, on Wade LeBlanc"s second pitch. Jose Reyes had hit initial three-hit game of spring instruction, raising his batting typical from. 182 to. 269. TWINS eight, RED SOX 4 FORT MYERS, Fla. (AP) -FelixGuthrie (Értékelés: 1)
Szerző: andre5w Dátum: 2012. November 09. Friday, 02:41
(Profil | Üzenet küldése)
awareness to depth in possibly a shoe or perhaps a purse paid out. Film stars and celebs noticed carrying elegant bag Jimmy Choo over and over exceptional. The products are thoroughly chosen one of the greatest on this planet. fake jacob [www.watchescan.com] fake jacob tag heuer replica watches [www.watchescan.com] tag heuer replica watches There"s a wide selection of obtainable: leather-based, pewter leather-based wonderful shimmering metallic leather-based, calfskin sustainable detach clean leather-based, gentle leather-based replica maurice lacroix [www.watchescan.com] replica maurice lacroix , unique skins these kinds of as canvas snakes and crocodiles, replica chronoswiss [www.watchescan.com] replica chronoswiss zenith watches replica [www.watchescan.com] zenith watches replica is likewise popular. It is possible to effortlessly transform the colours you enjoy fantasy girard perregaux replica watches [www.watchescan.com] girard perregaux replica watches replica watches [www.watchescan.com"] replica watches . A variety of Jimmy Choo purses for girls appealing is usually astonishing to its luxurious and superb craftsmanship make each and every lady to become drunk to really make it operate! Resource: Topbagsmall. com Made for the road ofGreene (Értékelés: 1)
Szerző: andre5w Dátum: 2012. December 22. Saturday, 03:36
(Profil | Üzenet küldése)
Inflation hatte China zuletzt die Leitzinsen und Mindestreserveanforderungen fĂźr Finanzinstitute in regelmigen Abst?nden angezogen Rolex Oyster Perpetual watches [www.lef*****ches.com"] Rolex Oyster Perpetual watches . Die Teuerung lag im September auf Jahressicht bei six fake watches for sale [www.lef*****ches.com"] fake watches for sale , one Prozent. Die Regierung in Peking peilt offiziell rund vier Prozent an. rolex replica usa [www.lef*****ches.com] rolex replica usa replica ferrari watches [www.lef*****ches.com] replica ferrari watches Spaniens Mittelfeldspieler talentierte beantwortet Wochen der Kritik Ăźber langweilige Spiel mit einer meisterhaften Darstellung von offensiven Fu?ball, die das Staff zu einem zweiten geraden Europameisterschaft gefĂźhrt highest quality replica watches [www.lef*****ches.com"] highest quality replica watches . Andres Iniesta, Xavi Hernandez, the best fake watches [www.lef*****ches.com"] the best fake watches replica girard perregaux watches [www.lef*****ches.com] replica girard perregaux watches , Cesc Fabregas und David Silva zurĂźckgezahlt Coach Vicente del Bosque das Vertrauen in Fieldings eine Startformation ohne StĂźrmer von traditionellen zieht die F?den im four:0-Sieg am Sonntag Ăźber Italien. Als tiki taka Again Residence - Die vier Spieler wurden in quick allen vier Toren Spaniens als Quick-Touch-PassingRe: DayZ Origins Sever level guide with picks :D (Értékelés: 1)
Szerző: qinger Dátum: 2013. October 30. Wednesday, 06:59
(Profil | Üzenet küldése)
Fleetwood Mac Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net] co-founder John McVie has been Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]diagnosed with cancer, Coach Outlet [www.coachoutletonlinebsa.com]forcing the group to cancel upcoming Coach Online Outlet [www.coachoutletonlineusac.net] shows on its world tour.The band just completed the European Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]leg of the tour and had been Coach Outlet Store [www.coachfactoryoutletase.com] scheduled to perform 14 shows in Australia Coach Outlet Store [www.coachfactoryoutletase.com] and New Zealand in November and December. Coach Outlet Online [www.coachfactoryoutletcoti.com]An announcement on the band's Facebook page did not disclose Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]details about McVie's cancer, Coach Factory Store [www.coachoutletain.com]only saying that the 67-year-old is "now scheduled to be in treatment Coach Factory Online [www.coachoutletstoreian.com] for cancer during that period of time."'Rumours' still the perfect Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]album after 35 years"We are sorry Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]to not be able to play these Australian and New Zealand dates," Coach Outlet Store Online [www.coachoutletstoreona.com]the announcement said. "We hope our Australian Coach Bags Outlet [www.coachoutletonlineeao.com]and New Zealand fans as well as Fleetwood Mac fans everywhere will join us in wishing John and his family Coach Outlet Store [www.coachfactoryoutletase.com]all the best."Original members of the group Coach Outlet [www.coachoutletonlinebsa.com] -- including Lindsey Buckingham, Michael Kors Handbags Outlet [www.mmichaelkorsoutletpl.net]Mick Fleetwood, John McVie and Stevie Nicks -- returned to touring last April after Michael Kors Outlet Store Online [www.michaelkorsoutletstoreptf.com] a three-year break from the road.They toured the United States first, Michael Kors Bags Outlet [www.michaelkorsoutletpft.com]then traveled to Europe. Michael Kors Outlet Online [www.michaelkorsoutletacs.net]Their classic 1977 "Rumours" album was rereleased earlier Michael Kors Outlet Store [www.michaelkorsffactoryoutlett.com]this year with unreleased studio and live tracks.John McVie and Mick Chanel Handbags [www.chaneloutletmobia.net]Fleetwood started the group in 1967. Chanel Outlet Store [www.ukchanelpusesonlines.com] Fleetwood Mac's 35 Chanel Bags [www.chanelpursesukoutlets.net] years of 'Rumours'Re: DayZ Origins Sever level guide with picks :D (Értékelés: 1)
Szerző: qinger Dátum: 2013. October 30. Wednesday, 07:03
(Profil | Üzenet küldése)
Fleetwood Mac Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net] co-founder John McVie has been Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]diagnosed with cancer, Coach Outlet [www.coachoutletonlinebsa.com]forcing the group to cancel upcoming Coach Online Outlet [www.coachoutletonlineusac.net] shows on its world tour.The band just completed the European Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]leg of the tour and had been Coach Outlet Store [www.coachfactoryoutletase.com] scheduled to perform 14 shows in Australia Coach Outlet Store [www.coachfactoryoutletase.com] and New Zealand in November and December. Coach Outlet Online [www.coachfactoryoutletcoti.com]An announcement on the band's Facebook page did not disclose Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]details about McVie's cancer, Coach Factory Store [www.coachoutletain.com]only saying that the 67-year-old is "now scheduled to be in treatment Coach Factory Online [www.coachoutletstoreian.com] for cancer during that period of time."'Rumours' still the perfect Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]album after 35 years"We are sorry Coach Factory Outlet [www.coachoutletstoresset.net]to not be able to play these Australian and New Zealand dates," Coach Outlet Store Online [www.coachoutletstoreona.com]the announcement said. "We hope our Australian Coach Bags Outlet [www.coachoutletonlineeao.com]and New Zealand fans as well as Fleetwood Mac fans everywhere will join us in wishing John and his family Coach Outlet Store [www.coachfactoryoutletase.com]all the best."Original members of the group Coach Outlet [www.coachoutletonlinebsa.com] -- including Lindsey Buckingham, Michael Kors Handbags Outlet [www.mmichaelkorsoutletpl.net]Mick Fleetwood, John McVie and Stevie Nicks -- returned to touring last April after Michael Kors Outlet Store Online [www.michaelkorsoutletstoreptf.com] a three-year break from the road.They toured the United States first, Michael Kors Bags Outlet [www.michaelkorsoutletpft.com]then traveled to Europe. Michael Kors Outlet Online [www.michaelkorsoutletacs.net]Their classic 1977 "Rumours" album was rereleased earlier Michael Kors Outlet Store [www.michaelkorsffactoryoutlett.com]this year with unreleased studio and live tracks.John McVie and Mick Chanel Handbags [www.chaneloutletmobia.net]Fleetwood started the group in 1967. Chanel Outlet Store [www.ukchanelpusesonlines.com] Fleetwood Mac's 35 Chanel Bags [www.chanelpursesukoutlets.net] years of 'Rumours'


Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzõik tulajdonai, minden más tartalom: © 2006 Antal János

Az Orbiter, Martin Schweiger (c) 2000-2005 által írott és karbantartott ingyenes szoftver! Minden jog a fejlesztõ tulajdona!

PHP-Nuke © 2005 Francisco Burzi. A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.91 másodperc