Hogy mennyin múlik egy bajnoki cím...


Nem sokon, legalább is ebben az esetben. De ez csak elsõ ránézésre van így, mert ha az ember jobban belegondol, nem csak az utolsó mérkõzést kellene megvizsgálni. Meg kellene említeni a bajnokságnak számtalan olyan momentumát, amire részint felesleges, részint már nem érdemes hivatkozni. Ha csak szigorúan a csapatnál maradunk egybõl eszünkbe jut a benedeki 5:2 vagy a tetétleni 1:1 - bár azért ezeken a mérkõzéseken erõsen hatott a "feketerigó-faktor".

De ugyanúgy szóra érdemes a csapat néhány tagjának viselkedése a pályán kívül és a pályán belül, az egymás iránti, illetve a kapitányi karszalag tiszteletének hiánya, és nem utolsó sorban az, hogy a nehezebb mérkõzések (ugyan melyik könnyû?) elõtti esték nem mindig - és most nagyon finoman fogalmazunk - a pihenés és felkészülés jegyében teltek. Ami önmagában nem lenne baj, ha nem a bajnokság megnyerése lett volna a cél. De az volt, így talán ide illik a közmondás, hogy "egy seggel nem lehet két lovat megülni", és ezen komolyan gondolkoznia kellett volna egyeseknek.

Nem tisztünk senkinek az ostorozása - ezért neveket sem írunk -, csupán kiragadtunk olyan momentumokat, amelyek választ adhatnak a címre. A példák felsorolását valószínûleg mindenki tudná folytatni saját vérmérséklete szerint, itt azonban más célt tûztünk ki magunknak, mégpedig az utolsó mérkõzés néhány sorsdöntõ pillanatának bemutatását.

Hogy mennyin múlik egy bajnoki cím? Egy percen? Talán. Vagy egy egész szezonon? Mindenki válasszon saját szájíze szerint, azonban az biztos, hogy annak az egy percnek is lehet olyan jelentõsége, ami egy egész szezon eredményét megváltoztatja. Azt mondják, hogy az ördög a részletekben rejtezik. Hát keresssük meg azt az ördögöt abban az egy percben!

Hogy melyik percrõl is van szó? Itt most arról, amelyikben az egyenlítõ gólt kaptuk Apostagon. De ugyanezen a mérkõzésen még vagy tucat - ha nem több - hasonlóan sorsdöntõ egy percet lehetne említeni. A nem megadott gólunkat, ami kísértetiesen hasonlított arra, amivel egyenlített Apostag, vagy a kimaradt 100-as gólhelyzeteket stb. Nem folytatjuk. ezerszer megbeszéltük már.

<<  - 1 -  >>