2006/07.

 

2007.07.11. Lezárult a 2006/07-es bajnokság, a bajnok Géderlak

Nem nyújtottunk be fellebezést a csapatvezetés többségi döntése alapján az óvásunkat elutasító elsőfokú határozat ellen, ezzel véglegesen lezárult a 2006/07. évi bajnokság, amelyet jobb gólkülönbséggel Géderlak gárdája nyert, akiknek ezúton is gratulálunk.

A csoport gólkirályi címét Jungwirt Sanyi nyert 37 remekbe szabott találattal, 8 találattal megelőzve az őt üldöző géderi és uszódi támadókat. Gratulálunk Sanyi, csak így tovább.

A fentiekre tekintettel honlapunkon elérhetővé tesszük a sorsdöntő apostagi mérkőzés néhány kulcsmomentumát, hogy tanulságul szolgáljon játékosnak, edzőnek, játékvezetőnek és mindenki másnak, aki a fociban bármilyen szinten szerepet vállal. Hogy Mennyin múlik egy bajnoki cím, itt bárki megtekintheti.

Az éremosztó ünnepség július 29-én délután 15:00-kor kerül megrendezésre, amely után a tervek szerint a csapat lejátsza első felkészülési mérkőzését Csengőd csapatával tekintettel arra, hogy megkezdődött a felkészülés a következő szezonra. Jelenleg szerdán délután vannak az edzések, amelyen reméhetőleg minél többen részt tudnak majd venni.


2007.06.10. Apostag - Öregcsertő (1:1)

A legutolsó pillantra maradt a legfontosabb kérdés eldöntése, vagyis ki nyeri a 2006/07-es bajnokságot a megye III. oszály Nyugati csoportjában. Mivel az előző fordulóban eldőlt, hogy a 3. helyen Uszód végez éppen az Apostag elleni otthoni győzelmének köszönhetően, már csak dobogó két felső foka volt kiadó. Míg Géderlak már szombaton lejátszotta mérkőzését Foktő csapatával, addig nekünk Apostagra kellett látogatnunk.Géder sovány 1:0-as győzelmével behúzta a 3 pontot, így a csapatnak sem volt más választása, ha bajnok akart lenni.

A nagy tét rányomta a bélyegét a mérkőzésre, ráadásul mintha az időjárás is megbolondult volna, egyszerre sütött a nap és esett az eső, ami különleges hangulatot adott a csatának. Valóban csata volt, de nem az ellenféllel, hanem saját magukkal. Annyi bosszantó hibát régen látott a csapatot mindig hűen követő csertői keménymag, mint ezen a délutánon. A kűzdelem inkább a mezőnyben folyt, de a kapuk is veszélybe kerültek, sőt egy szabályosnak tűnő Kiss Laci gólt a játékot távolabbról figyelő játékvezető nem adott meg arra hivatkozva, hogy Laci szabálytalan volt, holott éppen rá csúszott a védő nyújtott lábbal. Sajnos ez a 16. percben történt "majdnem gól" sem tudott rendet tenni a fejekben, illetve a lábakban, továbbra is pontatlan volt a játékunk. Szerencsére a hazaiak sem voltak topon, bár azért egyre többször eljutottak a kapunkhoz.

A kűzdelem megvolt, a jó játék azonban hiányzott, és szokásunkhoz híven most is csak azok nevét emleljük ki, akik valamiben pozitív irányban kitűntek a csapatból. Így hát mindeképp meg kell említeni Batánovics Jani nevét abból a szempontból, hogy még az első félidőben ő rúgta be a vezető gólunkat. Tóth Robitól idult a támadás és gyors passzokat követően Jani kiugrott a védők közül, majd először a kapusba lőtt, majd a kipattanót a hálóba helyezte. Az egész támadás nem tartott 15 másodpercig az indulástól a befelyezésig, mégsem láthattunk a további majdnem 55 perc alatt még egy ehhez hasonló támadást sem. Több kiugrás is történt a második félidőben, azonban sem Kiss Laci, sem Jungwirt Sanyi nem tudott a kapus eszén túljárni, pedig valószínűleg ő sem az MTA tagja.

A második félidő alatt nem változott a játék képe; mi nem tudtunk többször betalálni, Apostag pedig egyre gyakrabban vezette támadásait. Mint ahogy az lenni szokott, a sok kihagyott helyzet most is megbosszulta magát. a mérkőzés vége előtt annyira szellősek lettünk, hogy hazai csapat megérezte a lehetőséget az egyenlítésre. A játék nagyon tetszhetett a játékvezetőnek, mert nem nagyon akart véget vetni a kűzdelemnek. Már a 93. percben jártunk, amikor egy - mondjuk úgy, hogy érdekes szituációt és szabadrúgást követően a hazai csapat nem sokkal tévesztette el a felső sarkot. Sajnos a kirúgásból megkaptuk az egyenlítő gólunkat, amely azt jelentette, hogy jobb gólkülönbségével Géderlak végzett a tabella élén.

Hogy mennyire nagy csalódás volt ez a gól mindenkinek, és pláne az, ahogyan született, nem hiszem hogy magyarázni kell annak, aki jelen volt a helyszínen.

Szándékosan nem neveztük meg a bajnokot, mivel a forduló óvás alatt van, így a végeredményre várni kell.

Amint az óvást jogerősen elbírálják, és a bajnokság végleg lezárul, az utolsó forduló történéseiről további érdekességeket tudhat meg az, aki meglátogatja honlapunkat.


2007.06.03. Öregcsertő - Géderlak (4:0)

Rég nem tapasztalt érdeklődés mellett került sor a szezon talán legfontosabb derbijére ezen a meleg vasárnap délutánon, ugyanis a tabellát 1 ponttal előttünk vezető bajnokesélyes Géderlak gárdája ellen léptünk pályára hazai környezetben. A szép számú nézősereg nem csak a két csapat szurkolóiból verbuválódott - ahogy rendes körülmények között egy megye hármas mérkőzésen -, hanem olyan nézőkből is, akik ezen a napon ezt a találkozót ítélték a legizgalmasabbnak a hétvége futballprogramjából.

Valószínűleg nem is nagyon csalódtak, mert egy nagy iramú, hajtós - és nem utolsó sorban - gólgazdag mékőzést láthattak a két csapat jóvoltából, amelynek végén - ahogy ősszel is - mi örülhettünk. A játékot az NB III-as kerettag Szűcs Gábor vezette Rátkai és Szalontai partjelzők segítségével, de szerencsére ezen a napon nem ők voltak a főszereplők, hanem a csapatok, amelyek szinte teljesen hiánytalanul, legerősebb felállásukban indulhattak neki a találkozónak. Szinte - hiszen hiányzott csapatunkból az egyik leggólerősebb csatárunk, Kovács Krisztián - akit április eleje óta vagyunk kénytelenek nélkülözni köszönhetően a miskei védőknek.

A várakozásoknak megfelelően a két csapat a kezdő sípszó után azonnal egymásnak esett, és már az első 20 percben nagy iramot diktált. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, azonban gól nem született. Ezután azonban mintha elfogyott volna az erő a vendégekben, nem tudták tartani az iramot. Túri János edző elmondása szerint középpályánk kitűnően muzsikált az egész mérkőzés folyamán élén Tóth Robival, aki tényleg karmestere volt csapatunknak, míg Jónás Laci és Batánovics Janika - a tőlük megszokott módon - harcos játékkal és rengeteg futással járultak hozzá a győzelemhez. A gólok sorát épp Janika nyitotta meg egy remekbe szabott találattal, amit még az első félidőben követett Jungwirt Sanyi újabb gólja, amit már menetrendszerűnek is nevezhetnénk. A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött, mégpedig hazai gólokkal és nagy küzdelemmel. Védelmünk nagy kedvel és hatékonysággal játszott élén Tamaskó Janival, valamint Bugyi Norbival, aki ameddig pályán volt (kb. 70 perc) csúszott-mászott kitűnő teljesítményt nyújtva. A második félidőben újabb gólok születtek, először Kiss Laci jóvoltából, amellyel már eldőlni látszott a mérkőzés, majd pedig az eredetileg kezdőbe jelölt Minda Gabi szerezte meg a mérkőzés utolsó találatát erőszakosságának köszönhetően, amikor több ember között fejjel vette be a géderi kaput.

Az őszi 2:4-es eredmény után tehát otthon is tudtunk 4 gólt rúgni Géderlaknak,és bárhogy is alakul az utolsó forduló, ez önmagában is elismerésre méltó. Valószínűleg ránk vár nehezebb ellenfél a bronzéremért hajtó Apostag személyében, ráadásul idegenben, hiszen Géderlak a mostanában gyengébben szereplő Foktőt fogadja otthonában. Számunkra azonban ez mellékes, hiszen megvan az az előnyünk, hogy csak magunktól függ a sorsunk, nem pedig riválisunktól. A bajnoki cím megnyeréséhez szükséges utolsó lépés ha nem is ígérkezik könnyűnek, azért mindenképp véghezvihető, főleg olyan hozzáállással és játékkal, ami a mostani mérkőzést is jellemezte. Amennyiben a csapat átmenti formáját és hozzáállását a következő hétre, nem lesz okunk szégyenkezni bármilyen eredmény is születik egy hét múlva, június 10-én 17:00 órai kezdettel az apostagi pályán.


2007.05.27. Bátya - Öregcsertő (1:6)

A vártnál talán könnyebben arattunk győzelmet idegenben, annak ellenére, hogy a bátyai csapat tavaszi teljesítménye nem ezt vetítette előre. Az 1:6-os eredmény talán nem is tükrözi eléggé játékbeli fölényünket, hiszen több gólt is szerezhettünk volna, azonban ez az eredemény ís magáért beszél, mert Bátya a tavasz során otthon csak Gédertől kapott kettőnél több gólt, számszerint négyet.

Nagy iramban kezdték a csapatok a mérkőzést, azonban a hazaiak csak az első 20-25-percben bírták felvenni a küzdelmet csapatunkkal. Úgy tűnt, erőnléti gondjaik akadtak, ennek ellenére mégis átvették a játék irányítását egy rövid időre. Jungwirt Sanyi múlt hétről átmentette gólvágó formáját, és 3 találattal növelte az eddigi 33-at. Tóth Robi és Batánovics Janika - utóbbi kétszer is - betalált, így mindhárom csapategység ténylegesen is kivette a részét a gólgyártásból.

Remélhetőleg a csapat megőrzi formáját és harcosságát a következő hétre, amikor is azt a Géderlakot fogadjuk hazai pályán, amely a forduló másik rangadóján 2:1-re verte Uszód gárdáját, megőrizve 1 pontos előnyét a tabella élén. Nem nehéz megjósolni, hogy amelyik csapat ezen a derbin győzni tud, az nyeri meg az idei bajnokságot, így nagy foci-fiesztára van kilátás június 03-án 17:00 órai kezdettel az öregcsertői futballpályán.

Mindenkit várunk sok szeretettel, hogy együtt bíztassuk a csapatot a győzelem megszerzésére.


2007.05.20. Öregcsertő - Dunapataj (6:1)

Nem tette próbára a krónikás névmemóriáját a hétvégi mérkőzés, annak ellenére sem, hogy 7 hazai gól született. A végeredmény 6:1, ugyanis Árvai "Rozinante" Zsolti a mérkőzés vége felé a saját kapunkba talált be egy vendégtámadást követően. A becsületgól azonban csak szépségtapasz volt a vendégeken vágott "6-os seben", amiért is az egész csapatnak dícséret jár.

Nem kellett sokat jegyzetelni a gólszerzők nevét, ugyanis a fenti öngólon kívül az összes találat Jungwirt Sanyi nevéhez fűződik, akinek ezúton is gratulálunk. Azonnal a mérkőzés kezdetén sikerült megszereznie a vezetést, amit gyorsan követett a második gól is. A sok gól ellenére nem volt hibátlan a játék, és helyzetek is kimaradtak, de ezen a napon egy Jungwirt Sanyival jobbak voltunk mondhatnánk - azonban ez csak félig igaz.

A győzelem a csapat érdeme, pláne az elmúlt heti fiaskó után, ami a mostani helyzetkihasználással talán elkerülhető lett volna. Visszatért a csapatba Jónás Laci, aki hoszzú sérülés és kihagyás után ölthette magára újból a csertői mezt. Másik sérültünk, Kovács Krisztián idén már nem tud játszani, a közeljövőben operálják. Mindketten Miskén sérültek meg, azóta voltunk és vagyunk kénytelenek nélkülözni őket. Túri János edző a mérkőzésen kihasználta szinte az összes cserelehetőségét, így többek között a tehetséges csertői fiatalok (Putnoki Zsolt, Appl Zoltán) is lehetőséghez jutottak.

Nehéz mérkőzés van soron Bátya ellen idegenben, ahol az utóbbi időkben általában nyerni tudtunk - ha nem is könnyű mérkőzéseken. A bátyai csapat tavasszal már sok pontot gyűjtött, reméljük a hétvégen pont nélkül lesznek kénytelenek öltözőbe vonulni. A mérkőzés május 27-én 17:00 órakor kezdődik Bátyán.


2007.05.13. Dunatetétlen - Öregcsertő (2:1)

A 2006. október 22.-i dunapataji mérkőzés után szenvedett ismét vereséget csapatunk az őszi otthoni 1:1-es döntetlent követően a mezőny középső részén tanyázó, ám a tavaszi szezonra jelentősen megerősödő Dunatetétlentől idegenben. Ha az eltelt hosszú időt vesszük figyelembe, akkor talán nem olyan tragikus sorozatunk megszakadása, azonban ezek a pontok minden valószínűséggel nagyon fognak hiányozni a végelszámolásnál. A 2:1 arányú vereség azt jelenti, hogy visszacsúsztunk a második helyre Géderlak mögé 1 ponttal lemaradva. Mindenképp bíztató, hogy Géderlakkal csak ezután játszunk, az azonban már kevésbé, hogy a csapat formája hanyatló tendenciát mutat a Miske elleni győzelem óta.

A csapat vezetése ennek okát többek között a sérültek csökkenni nem akaró számában és a játékosok hozzáállásán látja, ami a mérkőzéseken való megjelenésen is észrevehető. Az elnök elmondása szerint ezen a hétvégén 6 ember hiányzott a kezdőcsapatból, ami önmagában pótolható lett volna, ha a jelenlévők egy csapatként, szívvel-lélekkel kűzdenek egymásért. Sajnos azonban még a legalapvetőbb tiszteletet sem adják meg egyes játékosok saját csapattársaiknak, amiből egyenesen következik az, hogy nem tudunk csak a játékra koncentrálni. Kiutat ebből a morális válságból csak az hozhat, ha több alázatot tanusítunk a játék, és több tiszteletet egymás iránt.

Egyszerű lenne a játékvezetést okolni a vereség miatt, hiszen valóban "kitettek magukért", mivel. mindkét hazai gól nyilvánvaló leshelyzetből született, és egyértelműen fel lehetett fedezni a játékvezetés szándékát, miszerint a pályán az "egyik" csapatnak kellett nyernie. A játékezetésről azonban egy szót sem többet.

Mivel az éremnek van egy másik oldala is, amely a csapat gólképtelenségére, és arra folyamatra mutat, amely a miskei mérkőzésen kezdődött. A játék azóta megy nyögvenyelősen, mégha az eredmények nem is ezt mutatják, hiszen végül mindig győztesen kerültünk ki a szorultabb helyzetekből is (lásd Uszód, Foktő). A győzelmet nem kellett megmagyarázni, most azonban változtatni kell a fejekben, hogy ne ússzon el az eddig elért szép eredmény.

Javításra van még lehetőség, legközelebb éppen ezen a hétvégén Dunapataj ellen hazai pályán. Van mit jóvátenni az őszi fiaskó után. Szándékosan nem használtam a "megbosszulni" kifejezést utalva arra, hogy - csakúgy mint Dunaszentbenedek ellen - a nemes elégtétel elérése a cél. A mérkőzés 19:00 órakor kezdődik a sportpályán.


2007.05.06. Öregcsertő - Foktő (2:1)

Egy hét kihagyást követően újból pályára lépett csapatunk, ezúttal otthon, Foktő ellen. A tabellán elfoglalt helyezés alapján sokan azt gondolhatták, hogy az uszódinál könnyebb mérkőzés vár ránk, hiszen a vendégek 17 ponttal lemaradva a 6. helyen álltak a forduló előtt. Nem minket segített az sem, hogy az előző hétvégén nem játszott a csapat, így talán egy kicsit ki is esett a ritmusból. Mivel az előző hétvégén a rivális Géderlak nem botlott, 2 pontra felzárkózott, így a bajnokság még szorosabbá vált.

A mérkőzést megelőzően az öltözőben Túri János edző óva intette a csapatot attól, hogy bárki lebecsülje az ellenfelet, egyúttal felhívta a figyelmet a vendég csapat harcosságára és kűzdeni tudására. A mérkőzés valóban ennek jegyében zajlott, mert a vendégek nagyon kemény diónak bizonyultak. Az első félidő javarészt "brusztolással" telt, gól pedig nem született dacára annak, hogy akadtak helyzetek szép számmal. A csapat elvesztette a kezdeti lendületet és akadozott a játék a félidő nagy részében. A szünet után sem tudtuk feltörni a vendégek védelmét, sőt a félidő közepén egy talált góllal meg is szerezték a vezetést a foktőiek. Szerencsére - akár csak az Uszód elleni találkozón - a csapat itt is megmutatta tartását nem veszítve el kedvét és a győzelembe vetett hitét, és a mérkőzés hátralevő részében a kapujához szögezte a lelkes vendégeket. A nagy akarásnak végül meg lett az eredménye, mert először Kiss Laci kotort be egy labdát, majd a vége előtt nem sokkal Kígyó mattolta egy látványos találattal az egész mérkőzésen (és szezonban) kivállóan védő foktői kapust.

Minden jó, ha a vége jó, és a győzelmet nem kell megmagyarázni, azonban ez a mérkőzés ékes példája annak, hogy a tabella mit sem számít, mivel ebben az osztályban minden megtörténhet és minden csapat nehéz ellenfél lehet. A foktői csapat teljesítményén senki sem lepődött meg, aki eddig figyelemmel kísérte a fordulókat hétről hétre.

A következő mérkőzés alkalmával - 2007.05.13-án - Dunatetétlen csapatához látogatunk, és reméljük, hogy a velünk utazó szurkolóknak kevesebb izgalomba lesz részük, mint ezen a hétvégén.


2007.04.22. Uszód - Öregcsertő  (2:5)

A tabella 3. helyén tanyázó Uszód fogadta otthonában csapatunkat ezen a hétvégén, ezért a mérkőzésre kilátogató és a csapatot elkísérő szép számú lelkes szurkolósereg nagy csatát láthatott a már időközben felújított, ennek ellenére nem kifogástalan állapotú Uszódi pályán.

A mérkőzés nagyon rosszul indult számunkra, mert először egy távoli szabadrúgásból talált be a hazai csapat, majd tizenegyesből növelhette előnyét, így már a 20. perc környékén 2:0 volt az eredmény. A szabadrúgás jól eltalált lövés volt, s bár a sorfal jó helyre lett felállítva, a gólt Boldoczky Józsinak nem sikerült megakadályoznia. A tizenegyes is teljesen jogos volt, mert a magát hosszan szöktető csatárt kapusunk - talán indokolatlanul, mivel a labda elhagyta volna a páylát - buktatta a tizenhatoson belül.

A hazai szurkolók nagy örömét azonban lassan elrontotta Jungwirt Sanyi, aki ezen a napon remek formát fogott ki és 4 góllal terhelte meg Varga Sanyi hálóját. A mérkőzést alatt szinte végig támadásban volt a csapat, a kapott két gól pedig még jobban feltüzelte a játékosokat. Kiss Laci és Jungvirt Sanyi Túri edző szerint annyit futott a mérkőzés alatt, hogy még NBI-es játékosok is megirigyelhették volna. Sanyit ezen a mérkőzésen nem lehetett fogni, így négy góljával tulajdonképp meg is pecsételte Uszód sorsát. Nem teljesen csaka sorsnak köszönhetjük, hogy erre a rangadóra bajai bírokat küldtek, ami mindenképp helyes döntés volt, mert a bírókra ezen a délután semmilyen panasz nem volt. Amikor átvettük a vezetést 2:3-as állásnál, talán már az uszódiak is tudták, hogy ezen a napon nem ők örülhetnek a 3 pontnak. Tóth Robi ismét betalált, most tizenegyesből, amelynek kiharcolása szintén Jungvirt nevéhez fűződik, akit hasonló szituációban ütött el az uszódi kapus, mint az őszi mérkőzésen Kovács Krisztiánt - aki akkor hosszú időre le is sérült. Akkor a büntető elmaradt, most azonban a bíró nem gondolkozott a szituáció megítélésekor.

A győzelem az egész csapat érdeme, ezért mindenkit ki lehetett volna emelni, hiszen nagyon fontos győzelmet arattunk idegenben egy rivális csapat felett. A mérkőzés - a tét nagyságához képest - végig sportszerű mederben folyt, amelyhez hozzájárult a játékvezetés is.

A következő héten a csapat jól megérdemelt szabadnapját tölti, május 6-án pedig a mindig hajtós és veszélyes Foktő gárdáját fogadja 17:00 órakor hazai pályán, amely idő közben köszönhetően Varga Pista bácsinak, Kokónak (Kovács László) és Csóti Pistának újból kizöldült és sokkal jobb állapotban van mint a korábbi meccseken. Köszönjük nekik a pálya karbantartását és gondozását.


2007.04.15. Öregcsertő - Dunaszentbenedek  (8 :1)

Az emlékezetes - és sajnos vesztes - őszi mérkőzés élénk emlékével, és a visszavágás reményében lépett pályára a csapat ezen a hétvégén. Csak remélni merte mindenki, hogy nem ismétlődik meg a botrányos őszi játékvezetés, amely akkor a játékosokban - nem indokolatlanul - sportpályára nem való indulatokat váltott ki. A nemes bosszú sikerült, a szárnyaszegett vendégek végül nagy különbségű vereségbe futottak bele, azonban becsületgólra futotta erejükből.

Külön öröm, hogy egy olyan találat is született a mérkőzésen, ami nem a megszokott gólvágók találatait szaporítja. Történt ugyanis, hogy a labdát a vendég kapus rosszul dobta ki, az így adódó lehetőséget pedig Herczeg Zoli azonnal felismerte és 25 méterről kapásból az üres kapuba emelt. Szép volt Höri csak így tovább!

A következő mérkőzés a harmadik helyen tanyázó Uszód otthonában, április 22-én 17:00 órától kerül megrendezésre, így ez a forduló sem ígérkezik könnyed vasárnap délutáni kirándulásnak...


2007.04.08. Miske - Öregcsertő  (1:2)

A tabellán előkelő helyet elfoglaló Miske látta vendégül csapatunkat ezen a szép tavaszi délutánon, így a csapatot elkísérő szurkolóknak parázs mérkőzésben lehetett részük. A legalsó osztályban egyedülálló minőségű pálya ezúttal nem járt hasonló szintű játékvezetéssel, amit a csapatot régóta bíztató szurkolók már akkor megjósoltak, amikor meglátták a játékoskijáróban a játékvezetőt.

A kedélyeket - mindkét oldalon - a játékvezető gyakori tévedései és hibái borzolták, aminek az lett a következménye, hogy egyre több sportszerűtlen megmozdulás történt. Ennek először Jónás Laci itta meg a levét, akit egy ártalmatlan szituációban úgy lábszáron rúgtak az első félidő 35. perce körül, hogy le is kellett cserélni. A sárga lapok nagyon nehezen találtak gazdára, pedig a hazai védők legtöbbször csak lerántással vagy utánrúgással tudták megállítani Kovács Krisztiánt. Vezető gólunk ismét csak a mérkőzés elején esett, amikor is egy jobboldali támadásnál Tóth Robi a tizenhatos sarkáról befelé cselezett, majd a tétovázó védők között egy lapos lövéssel kilőtte a hosszú sarkot. Ezt követően a mérközés birkózásba ment át, amit a következetlen játékvezető nem tudott megakadályozni.

A második félidő ugyanúgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt, mígnem Tamaskó Jani gondolt egyet és iszonyat nagy gólt lött kb. 25 méteről. A kicsit kint álló hazai kapus nem védhette a lefele csapódó lövést, amellyel eldőlni látszott a mérkőzés. Másképp gondolták ezt a hazaiak és szintén egy védhetetlen lövéssel szépítni tudtak, amellyel kialakult a végeredmény.

Ez a bekezdés eredetileg a játékvezető teljesíményéről szólt volna, azonban sajnálok több szót vesztegetni erre. Néha jobban járnának a csapatok, ha játékvezető nélkül játszanák a mérkőzéseiket, így játékukat legfelejebb csak saját maguk ronthatnák el...


2007.04.01. Öregcsertő - Homokmégy (2:0)

A szomszédvárak találkozása mindig izgalmasnak ígérkezik, így történt ez most is, amikor is az egyre jobb teljesítményt nyújtó Homokmégy látogatott Öregcsertőre. A kűzdelemes mérkőzésen a játék igazából egyik csapatnak sem ment igazán, ami részint a pálya kemény talajának is betudható volt.

Már rögtön az első percekben megszerezhettük volna vezetést, ha Jungwirt Sanyi ajtó ablak helyzetben túl tudott volna járni a vendég kapus eszén és a kipattanó labdát sem a földön fekvő hálóőr kezébe fejelte volna. Több helyzet is kimaradt, aztán a 40. perc környékén Kovács Krisztián hagyta faképnél a lassú védőket és a rövid sarkot védő kapus keze mellett a rövid felsőbe bombázott. A második gól igen furcsa szituációban esett, ugyanis a másdik félidő derekán egy szögletet követően a kapujába visszafutó és menteni igyekvő kapus testéről került a hálóba a labda. Mivel több gól nem esett, a vendégek tisztes vereséggel távoztak.