2007/08. ősz


2007.11.25. Vadkert FC - Öregcsertő 0:3

Bár a mérkőzést követően Túri Jani bá' felhívott és beszámolt a mérkőzésről, sajnos épp kocsiban ültem és nem tudtam semmit leírni. Akinek van kedve, elküldhetné a gólszerzők nevét. A lényeg a lényeg, nyertünk 0:3-ra.

Sajnos csak ma kaptam meg a hivatalos eredményeket, ezért frissítettem most. Az elmúlt szombaton megvolt a sportbál is, akinek esetleg vannak képei, és szívesen közzé tenné, nyugodtan küldje el hozzánk.


2007.11.11. Öregcsertő - Harkakötöny 1:1 (0:1)

Jungwirt Sanyi újabb találatával hazai pályán döntetlenre hoztuk másik fő riválisunk elleni találkozónkat.


2007.11.04. Csengőd - Öregcsertő 1:3 (0:1)

Jungwirt Sanyi kettő és Tóth Robi egy találaltával nagyszerű győzelmet arattunk idegenben riválisunk otthonában,így minden bizonnyal a tabella élén maradtunk.


2007.10.28. Öregcsertő - Kisszállás 6:1 (2:0)

Talán a korai kezdési időpont és a szomorkásabb idő volt az oka, de csupán néhány néző előtt futott ki a csapat 4 idegenbeli mérkőzést követően a hazai gyepre annak ellenére, hogy a Kisszállás elleni derbi ugyancsak jó mérkőzésnek ígérkezett. Az első pillantásra fiatal és jó erőben lévő vendégek azonban hamar tudtunkra adták, hogy nem a fair play játékot jöttek népszerűsíteni hozzánk. Sajnos főleg durva szabálytalanságokkal vétették észre magukat, amik mellett már a játékra nem nagyon maradt erejük.

A kezdő sípszó még a fülekben csengett, amikor Jungwirt Sanyit már csúnyán fel is rúgta egy vendég játékos - megadva ezzel az egész mérkőzés alaphangulatát. Az első 10 percben még jó néhány játékosunk a földre került a "folytatólagosan" elkövetett durvaságok következtében, a játékvezető azonban nem nagyon kapkodott a színes lapokért, igaz ebben a tekintetben később is igen nagy önmérsékletet tanusított a vendégek szerencséjére. Az első negyed óra alatt világossá vált, hogy ellenfelünk nem az a sietős fajta, már ami a bedobásokat és rögzített szituációkat illeti, ugynakkor támadójátékuk sem tűnt veszélyesnek. Talán csak a mérkőzés jegyzőkönyve tudna arra választ adni, hogy az első sárgalap, vagy az első gól következett be hamarabb, de szerencsére mindkettő a Kisszállást sujtotta. Történt ugyanis, hogy Tamaskó Jani előrevágott labdáját Jungwirt Sanyi fejjel megcsúsztatta, a menteni igyekvő védőt megelőzve pedig Kiss Laci ugyancsak fejjel maga elé téve a labdát a kifutó és a hosszúsarokot védő kapus mellett okosan a rövid felsőbe helyezett (0:1). A játék képe a gól után sem változott nagyot, a hazaiak próbáltak biztonságra törekedni, támadásra csak ritkán jutott erejük. Főleg kiugratásokkal, védelmünk mögé lőtt labdákkal próbálkoztak, azonban egy szem csatáruk rendszerint nem nagyon indult be ezekre a labdákra. Védelmük főleg a jobb oldalon volt lukas, amit Réczy Pista több jó elfutása és beadása, valamint egy zúgó kapufája is jelzett. A félidő még egy gólt tartogatott a lassan megérkező nézők számára nem sokkal a vége előtt; ekkor egy Jungwirt lövés pattant a tizenhatoson belül Batánovics Jani elé, aki ha már ott volt, kilőtte a hosszú sarkot (2:0).

A szemerkélő eső a második félidőben nem sokat változtatott a mérkőzés képén, talán csak annyit, hogy a vendégek szinte teljesen felhagytak a támadások szervezésével. Az első 10 percben főleg a mezőnyben folyt a játék, míg egy bal oldali szögletet követően megszereztük harmadik gólunkat, amikor a talpak alatt elcsúszó labda a hosszú oldal felől érkező Kiss Laci elé került, aki szemben a kapussal már nem hibázhatott (3:0). Lassan beindultak a cserék is mindkét oldalon, csak a vendégek durva játéka nem akart alább hagyni, aminek jó pár sárga lett a következménye. Negyedik gólunk ugyancsak szögletből született; ezúttal Jungwirt Sanyi emelkedett a védőknél egy fejjel magasabbra, így a vendég kapus hiába nyújtózott a hósszúba tartó labda után (4:0). Kiss Laci igen jó napot fogott ki, mert az ötödik gólunk újból az ő nevéhez fűződik, ami saját maga harmadik, mindent összevetve pedig nyolcadik gólját jelentette (5:0). Akik ekkor elindultak haza arra gondolván, hogy úgysem történik már semmi a hátralévő pár perc alatt, nagyot tévedtek, mert a vendégek egy szögletet követően szépíteni tudtak. A tizenhatoson belül üresen maradt játékosuk a labda átvételét követően kapura küldte a ladát, s bár szinte "eltörte" azt, a földről felpattanó bogyó mégis a kapunkban kötött ki, mert az ötösön tömörülő játékosok nem tudtak felszabadítani, és Szedmák Janit is akadályozta az elé álló vendégjátékos, aki ráadásul még a mezét is folyamatosan rángatta (5:1). A bíró nem látott szabálytalanságot és a kezdőkörre mutatott. Az utolsó szó azonban mégis a miénk volt, illetve Jungwirt Sanyié, aki megszerezte hatodik találatunkat a lefújás előtti pillanatban (6:1) mégpedig úgy, hogy a középkezdést követően már csak a mérkőzés lefújására maradt idő.

Nem csalódott tehát közönségünk, itthon is győzni tudtunk, mégpedig sokkal kevesebb hibával és ezért szebb játékkal, mint az előző mérkőzéseken. A védelem ma is magabiztos volt, ami jó jel a soron következő csengődi mérkőzés előtt, középpályánk pedig kifejezetten jól dolgozott mind a támadásban, mind a védekezésben. A csatársorról elég ha megemlítjük az 5 gólt, ami önmagában is dícséret. Remélhetőleg kitart a csapat lendülete a következő héten is, mivel vasárnap az idáig hibátlan Csengődiek otthonába látogatunk, akik épp a mai játéknapon vesztették el első pontjaikat Harkakötöny ellen (2:2). A különbség tehát csökkent közöttünk, és egy esetleges győzelemmel be is foghatnánk őket, ami nem lenne kis fegyvertény. Elkel majd a buzdítás, így aki csak teheti, tartson velünk jövő vasárnap Csengődre, ahol 13:30 órai kezdettel veszi majd kezdetét a derbi.


2007.10.23. Tázlár - Öregcsertő 2:5 (0:3)

Rég nem válogathatott Túri János edző annyi emberből, mint ezen a délutánon, ugyanis szinte mindenki el tudott jönni a rossz idő ellenére. Míg szombaton csupán két csere ült a kispadon, most nem is jutott mindenkinek mez, így ketten a nézők közé szorultak.

Nagyon talán ők sem bánták, mert az eső nem tudta feláztatni a pálya nagyon kemény talaját, ami ráadásul még egyenetlen is volt, így szinte lehetetlenné vált a játék, és a rossz talaj sok bosszúságot okozott nekünk. A hazaiak szemmel láthatóan hozzá voltak szokva, hogy a labda nem úgy pattan, ahogy azt a fizika törvényei megkívánják, de szerencsére a hazai pálya előnye ebben ki is merült. Talán a hideg és az eső tette, de eléggé szaporán kezdtek a csapatok, sőt rögtön az elején egy furcsán megpattanó labda a kapunkra is veszélyes volt. Hamar kiderült, hogy a hosszú indításokkal nem sokra megyünk, mert a vizes fűre lepattanó labda annyira felgyorsul, hogy azt szinte lehetelen utolérni. A rövid, lapos passzokat viszont az egyenetlen talaj nehezítette, számtalanszor megtréfálva a játékosokat. A mostoha körülmények ellenére azért szép támadások is akadtak, és nem kellett sokat várnunk az első gólunkra, amit egy szögletet követően Jungwirt Sanyi ért el fejjel (0:1) a lemaradó védők gyűrűjében. Támadásainkat néha egy-egy hazai akció követte, amit gyakran saját játékosaink indítottak el - borzolva a kispad és szurkolóink idegeit. Gólt mégis nekünk sikerült szerezni, mégpedig Réczy Pista révén, aki 20-25-ről kicsit balról bátran elvállalt egy lövést, aminek jutalma gól lett, mivel a kapu közepébe tartó és erősen lefelé vágódó labdat a hazaiak kapusa nem tudta hárítani annak ellenére, hogy a bogyó szinte a kezébe landolt (0:2). Ismét a hazaiak következtek, de a tizenhatosunk előtt mindeg elfogyott a tudományuk, bár Tamaskó Jani nem egyszer az utolsó pillanatban tisztázott. A félidő még tartogatott egy gólt a hazaiak szomorúságára, mert egy tetszetős támadást követően újból Jungwirt Sanyi örülhetett, aki a 16-oson nagyszerűen átvéve egy labdát azonnal helyzetbe került és már nem hibázott (0:3).

A félidőt követően megélénkült a játékunk, több szép támadást is vezettünk a nem túl nagy ellenállást tanusító hazaiak kapuja felé, bár a végén rendszerint hibáztunk. Nem telt el sok idő a kezdést követően, amikor Kiss Laci futott el jobb szélen a védőjével, aki a tizenhatoson belül elgáncsolta csatárunkat, így jogos büntetőhöz jutottunk. Tóth Robi állt a labda mögé, és elegánsan (vagy szerencsésen - ki-ki döntse el maga) a bal kapufáról a hálóba gurított a jobbra mozduló kapus mellett (0:4). Sajnos a hazaikat nem nagyon törte le a negyedik kapott gól, ráadásul egyre többször veszélyeztették a kapunkat is. Egy beívelt szabadrugást követően pedig a teljes védelmünk asszisztálása mellett meg is szerezték szépítő góljukat (1:4), ami sajnos már nagyon érett. Szerencsére nem vette el a kedvünket a bekapott gól, bár már kevesebb veszélyt jelentettünk az ellenfélre. Egymást követték a cserék, majd egy újabb találat is született, amikor egy oldalról érkező Kiss Laci beadást Tamaskó Attila a hosszúsarokba továbbított (1:5) megszerezve ezzel idei első találatát. Nem bántuk volna, ha ez marad az eredmény, de sajnos 10 perccel a vége előtt Szedmák Janinak újból a háta mögé kellett nyúlnia, amikor egy szögletet követően nem értették meg egymást Bugyi Norbival, így a labda ismét a hálónkban táncolt (2:5), amivel ki is alakult a végeredmény.

Csapatunkban új játékos is bemutatkozott a balhátvéd posztján, mégpedig Szedmák Jani öccse, aki csereként lépett pályára. Győzlemünkkel faragtunk hátrányunkból, lemaradásunk sajnos azért még így is tetemes. Vasárnap 13:30-kor otthon fogadjuk azt a Kisszállást, akiket Csengőd otthon csak 1:0-ra tudott legyőzni a második percben szerzett Geiger Csabi góllal. A hazai pálya előnye most nálunk van, így hát illene szép eredményt elérni a hazai közönség előtt, ami reméljük sikerül is!


2007.10.20. Jánoshalma - Öregcsertő 0:3 (0:1)

Bár a hazai csapat a tabella alsó felében helyezkedik el, mégsem számítottunk könnyű mérkőzésre Jánoshalma ellen. Vendéglátóink be is bizonyították, hogy erősebb játékerőt képviselnek, mint amire pillanatnyi helyezésükből lehetne következtetni. Fiatal csapatuk az első félidőben még tudta tartani az iramot, második félidei jobb teljesítményünkkel azonban már nem tudtak mit kezdeni.

Ahogy már korábban tudni lehetett, elég kis létszámmal kellett elutaznunk erre a mérkőzésre, ami többnyire annak volt köszönhető, hogy ez a szombat munkanapra esett. A csapat hetek óta kénytelen felforgatott hadrendben pályára lépni, ami talán csak a rúgott gólok számának csökkenésében tükröződik vissza, bár az is igaz, hogy a játék sem megy olyan olajozottan. Ez a mérkőzés hasonló volt a múlt heti Kecelihez, ahol az első félidő ugyancsak langyosra sikeredett, bár a vezetést akkor is megszereztünk. Most Jungwirt Sanyi* adta meg a kezdő löketet a gólgyártásra (0:1), amit azonban csak a második félidőben követett Batánovics Jani* (0:2) és Minda Gabi (0:3) egy-egy találata, amivel tulajdonképp a végeredmény is kialakult. Maga a mérkőzés azonban az eredmény ellenére nem volr annyira sima, mint ahogy azt gondolhatná az, aki nem volt jelen, mert a hazai fiatal "csikócsapat" végig partiban volt velünk. A mezőny legjobbja Túri edző szerint ismét Batánovics Jani volt, aki ezen a mérkőzésen is rengeteget dolgozott, de leginkább az volt örömteli, hogy olyan játékosok is jó teljesítményt nyújtottak, akik az utóbbi időben gyenge formát mutattak. Arról nem beszélve, hogy Jungwirt Sanyi is újból megtalálta a góllövő cipőjét, ami a soron következő Tázlár elleni meccs előtt igencsak jó hírnek számít.

Rendhagyó módon, kedden délután 13:30-kor játszuk a harmadik fordulóban Tázlár ellen elmaradt mérkőzésünket, majd 28-án vasárnap Kisszállást fogadjuk hazai pályán. A tázlári csapat eddig nem sok pontot tudott begyűjteni, eddig talán csak a Kötöny SC-t gyűrték le. Azonban mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek, amit remélünk, hogy most meg tudunk cáfolni.

* A gólok sorrendje javítva 2007.10.23.


2007.10.13. Kecel - Öregcsertő 0:2 (0:1)

Valószínűleg kevesen gondolták a legutóbbi keceli mérkőzés után, hogy tovább is süllyedhet az a színvonal, amit a két csapatnak akkor sikerült produkálnia egymás ellen. A megjelent néhány szurkoló azonban szemtanuja volt a "szomszédvárak" újabb paprikás hangulatú találkozójának, ahol ismét a labda játszotta a legkevesebb szerepet.

Sajnos a szövetség egy kiskőrösi játékvezetőt küldött erre a mérkőzésre, aki a játékosok zömét személyesen ismerte, ami ebben az esetben nem vált a játék előnyére. Ha ugyanis egy "idegen'" játékvezető dirigálta volna a találkozót, nem csak egy kiállítás született volna, ami talán rákényszerítette volna a játékosokat arra, hogy a mérkőzésre koncentráljanak a szöveg helyett. Elképesztő volt látni, hogy az egyébként hétközben azonos kispályás csapatban focizó, de most ellenfelekként pályára lépő játékosok között a vélt, vagy valós sérelmek a tettlegességig fajulnak. Az első félidő a fentieknek megfelelően inkább csak tingli-tangli focit hozott, a hazaiak nagyon betömörültek a saját tizenhatosuk elé, mi pedig nem nagyon találtuk ennek az ellenszerét. A szélek alig voltak játékban, így nehezen kerülhettünk a védelem mögé. Végül is egy jobbszélre kidobott labda hozta meg az első gólunkat az első félidő közepén, amikor Herczeg Zoli beadás helyett a tizenhatos vonalára érkező Vörös Peti elé gurított vissza, aki ballal kapásból kilőtte a hosszú felsőt (0:1).Több nagy helyzetünk is adódott a következő pár percben, ám Minda Gabi többször is kihagyhatatlannak tűnő helyzetben hibázott, majd vezetésünk tudatában annyira megnyugodtunk, hogy egy hazai játékos jogos kiállításán kívül (két sárga) mást nem is tudtunk produkálni. A sportpályára nem illő történéseket ezúttal sem részletezzük, pedig volt belőlük bőven ezen a találkozón is.

A második félidő szinte ugyanott folytatódott, ahol az első befelyeződött, de a játék egy kicsit élénkebbé vált. Főleg a széleken vezetett támadásaink hordozták magukban az újabb gól lehetőségét, mert a létszámban is megfogyatkozott "rutinos" hazai csapatból oda már nem jutott ember. Második gólunk ugyanazt a forgatókönyvet követte mint az első, azzal a különbséggel, hogy Herczeg Zoli kapu elé adott labdáját Minda Gabi gyötörte be közvetlen közelről (0:2). A hazai csapat csak elvétve jutott el a tizenhatosunkig, kapura pedig szinte egyáltalán nem volt veszélyes. Egyszem csatáruk inkább színészkedéseivel és szövegeléssel hívta fel a figyelmet magára ahelyett, hogy a játékra koncentrált volna. A mérkőzés vége felé már a fiatalok is játéklehetőséghez jutottak, sőt több helyzet kidolgozásában is részt vettek, az eredmény azonban már nem változott.

A következő héten ismét idegenben lépünk pályára, mégpedig Jánoshalmán, ahol nem vár könnyű mérkőzés ránk. Szombaton játsszunk, ami sajnos most munkanap lesz, így pár hiányzóra biztosan lehet számítani. A mérkőzés 14:30-kor kezdődik, elkél majd a szurkolás...


2007.10.06. Jászszentlászló - Öregcsertő 0:4

Létszámban igencsak megcsappanva vághattunk neki a cseppet sem kényelmesnek ígérkező jászszentlászlói útnak, ahol a listavezető Csengőd is csak nehézségek árán tudta begyűjteni a három pontot.

A szokatlanul nagy pálya és a hazaiak kiszámíthatatlan formája nem sok jót ígért, azonban felforgatott csapatunk ismét helyt állt annak ellenére, hogy ezt a mérkőzést sem tudtuk befejezni teljes létszámban. Történt ugyanis, hogy Batánovics Janit - aki rögtön az elején megszerezte a vezetést számunkra - az első félidő 30. percében kiállította a játékvezető egy hazai játékossal egyetemben. Szerencsére akadt még olyan a pályán, aki gólt szerezhetett - és most nem is kellett csalódnunk, mert - Jungwirt Sanyi, és Kiss Laci is betalált a hazaiak hálójába, utóbbi kétszer is. Több gólt is szerezhettünk volna, azonban néhány nagyobb helyzetet nem sikerült értékesíteni. Az elért eredmény azonban még így is szép - pláne az elmúlt hétvége gólszegénységét is figyelembe véve. Szinte az egész csapat jó teljesítményt nyújtott, a fiatalok pedig ismét bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani, ha szükség van rájuk. Jó lenne, ha a sportszerűségi versenyben is az élmezőnyhöz tartoznánk, mert ezzel kivívhatnánk ellenfeleink elismerését nem beszélve arról, hogy nem kellene hétről-hétre embereket nélkülöznünk az eltiltások miatt.

Mivel Harkakötöny és Vadkert is pontokat vesztett, így felzárkóztunk mögéjük a tabellán - igaz feljebb nem tudtunk lépni. A következő héten ismét szombaton lépünk pályára, ezúttal Kecelen, ahol ugyancsak kemény mérkőzés vár ránk ismerve a hazaiak temperamentumát és a korábbi mérkőzések történéseit.


2007.09.30. Öregcsertő - Szank 0:1 (0:0)

Hazai pályán vesztettünk fontos pontokat a nem túl acélos Szank gárdája ellen, s bár a vereség miatt leginkább saját magunkat okolhatjuk, sajnos a szerencsével is hadilábon álltunk ezen a délutánon. Már a mérkőzés előtt gyülekeztek a fekete felhők a csapat felett, hiszen több hiányzó is volt, és az előző mérkőzésen történt kiállítás következtében tovább csökkent a hadrafogható emberek száma. Ezek mellett a (bal)sors erre a hétvégére rendelte el számunkra az évente legalább egyszer bekövetkezőt - és így elkerülhetetlent, - nevezetesen Ignácz J. sporttárs játékvezetését.

Nem lenne helyes azonban, ha a fenti sorokkal megmagyarázottnak tekintenénk ezt a vereséget. Az igazság az, hogy mi még ellenfelünknél is gyengébbek voltunk, ha másban nem is, de az elért gólok számában mindenképp. Önmagunkhoz képest pedig összehasonlíthatatlanul alulteljesítettünk. E tudósítások irásakor mindig tartottuk magunkat ahhoz az elvünkhöz, hogy erősen negatív kritikát személyre szabottan - tehát konkrét nevet említve, személyre szólóan - nem fogalmazunk meg, mivel nem tisztünk és jogalapunk se lenne talán hozzá. Ezentúl sem teszünk másképp, bár most közel jártunk ennek az elvnek a sutba dobásához. Mivel itt mégsem első osztályú - "profi" - futballról van szó, mindenkinek a lelkiismeretére - ha van neki olyan - bízzuk a számadást, no és a csapatvezetésre.

Ugyancsak rossz úton járnánk, ha főleg a játékvezetést okolnánk az elért eredményért. Igaz 0:0-nál olyan tizit nem adtak meg nekünk, amelyet a jelenlévők közül mindenki (a vendégek is) annak látott, csak a játékvezető nem. Valójában ennek sem lett volna jelentősége, ha a rengeteg kihagyott helyzet közül párat értékesítünk. Nem így történt, így hiába dolgoztuk ki a helyzeteket egymás után, a vendégek hálója a lefújásig érintetlen maradt. Az első félidőben inkább a mezőnyben folyt a játék, bár mindkét oldalon nagyon sok eladott labda volt, ami felfogható úgy is, hogy a középpálya mindkét oldalon jól szűrt. Akadt néhány igéretes helyzet is, azonban sem Kiss Laci, sem Batánovics Janika nem tudott betalálni, mindig ott volt a vendégek söprögetője, aki ezen a napon talán a mezőny leggyorsabbja volt. A Szankiak kűzdöttek, de nagyobb gólhelyzetre nekik is csak a félidő végén futotta, mégpedig egy szögletet követően, azonban szerencsékre az egész mérkőzésen veszélyes köbcös csatáruk 5-6 méterről fejjel célt tévesztett. A félidőben cserélnünk kellett, de a játék nem ment jobban ezután sem, és helyzeteink közül egyet sem tudtunk kihasználni. Még a nap is ellenünk dolgozott, Szedmák Jani egy alkalommal szinte az utolsó utáni pillanatban vette észre a kapura ívelt labdát. Aztán a 65. perc táján egy hevenyészett szanki támadás góllá érett, amikor védőink behátrálása arra késztette a vendégek játékosát, hogy lövésre szánja el magát nem sokkal a tizenhatoson belül. Bátorsága sajnos elnyerte jutalmát, mert a laposan surranó labda elkerülte vetődő kapusunk kezét és a hálóban kötött ki (0:1).

A mérkőzés hátralevő részében pedig hiába alakítottunk ki immár meggyőző mezőnyfölényt, helyzeteink egymás után kimaradtak. Mivel a kispadunkról elfogytak az emberek, nem tudtunk cserélni, a pályán pedig már többen is több sebből véreztek. Ennek ellenére ahogy fogyott az idő, annál több helyzetünk adódott, csak a gól maradt el. Mindenképp ki kell emelnünk Tóth Robit, aki az egész mérkőzés alatt példamutatóan kűzdött, hajtott és így a csapat motorja volt ismét, valamint Batánovics Janit, aki - ha nem is ment neki annyira a játék, mint az elmúlt héten - mindent megtett a csapat érdekében.

A következő héten Jászszentlászlóra látogatunk ami már önmagában is kihívás, ha a távolságot nézzük. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy vendéglátóinknál mindig parázs hangulatú mérkőzéseket játszottunk, nem kell aggódnunk, hogy unalmas mérkőzés vár ránk és a minket elkísérő lelkes szurkolóinkra.S ha még egyel több gólt is rúgnánk majd, mint a hazaiak, már elégedetten kelnénk útra hazafelé.


2007.09.23. Fülöpjakab - Öregcsertő 3:3 (0:1)

Nem sikerült a három pont megszerzése Fülöpjakabon, ahol egy fordulatokban gazdag mérkőzésen a csapatoknak be kellett érniük egy-egy ponttal. Az elmúlt héten hiányzó emberekkel kiegészült csapat emberhátrányban játszva, a mérkőzésen a legjobb teljesítményt nyújtó Batánovics Jani találatával hozta döntetlenre ezt a nehéz mérkőzést, ahol ismét saját fegyelmezetlenségünk miatt kerültünk nehéz helyzetbe.

Legutolsó fülöpjakabi mérkőzésünk akalmával már meggyőződtünk arról, hogy a hazaiak kis méretű pályája és nagy kűzdeni akarása nem kis veszélyeket hordoz magában bármely ide látogató csapatra nézve. Első találatunkat az egész mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtó, szívvel-lélekkel harcoló és kűzdeni tudásból is jelesre vizsgázó Batánovics Jani érte el (0:1), és ekkor úgy tűnt, nem okoz majd problémát a három pont begyűjtése. A félidei fordulást követően azonban sportpályára nem illő eseményeket követően Tamaskó Attila a kiállítás sorsára jutott, megnehezítve amúgy sem könnyű helyzetünket, amelyet a hazaiak ki is használtak egalizálva az eredményt (1:1). A nehéz helyzetben újfent felcsillant a remény egy Jungwirt találattal (1:2), amelyet sajnos a hazaiak ismét ki tudtak egyenlíteni (2:2), majd ha már lendületben voltak, bevertek még egyet (3:2), így már ők örülhettek. Volna, ha Jungwirt Sanyi nem talált volna be nem sokkal a vége előtt 3:3-ra alakítva ezzel a mérkőzés végeredményét.*

Valószínűleg a hazaiak jobban örültek ennek a döntetlennek, mint mi, még akkor is, ha jobb eredményt is elérhettek volna, hiszen két alkalommal is segített rajtunk a kapufa. Védelmünk gyengébb formát fogott ki, és sajnos Szedmák Jani sem tudta eddigi remek formáját nyújtani. A következő héten hasonlóan hajtós csapat látogat hozzánk, mint mostani vendéglátóink voltak. Talán még sokan emlékeznek a legutóbbi szanki meccsre, amelyiken Jónás Laci tizijével éppen csak győzni tudtunk az "olajosok" otthonában.

Jónás Laci azóta már nincs, de a Szankiak jönnek, és remélhetőleg ugyanúgy pont nélkül maradnak, mint legutolsó találkozásunk alkalmával. Nagy derbi lesz!

* A gólok sorrendje javítva 2007.10.01.


2007.09.16. Öregcsertő - Kaskantyú 5:0 (1:0)

Alacsony színvonalú és ideges játékot hozó első félidő után a második játékrészben kicsit jobban felpörögve sikerült nagy arányú győzelmet aratni Kaskantyú gárdájával szemben, amiben nagy része volt a vendég csapat enervált játékának, és a mindkét csapatot egyaránt sújtó idegességnek.

Három győzelemmel és egy vereséggel érkezett hozzánk az a vendég csapat, akikkel még a felkészülési időszakban - a csoportba sorolásunkat megelőzően - találkoztunk két alkalommal. Az akkori eredményekkel most is kiegyezett volna mindenki, azt azonban lehetett tudni, hogy ez egy másik csapat, mint amelyiket anno megismertünk. Ideges hangulatban indult a mérkőzés, ami végig jellemző maradt az első félidő során. A fiatal játékvezető engedte a kemény játékot, ami helyenként durvaságba ment át hol az egyik, hol a másik oldalon. A középpályán mindkét csapat sok labdát elszórt, a kapuk ezért csak elvétve kerültek veszélybe. Mivel többen is hiányoztak a kezdő csapatunkból, a játék eléggé akadozott, és a sok bizonytalanság megakadályozta, hogy folyamatos támadásokat vezessünk. A félidő közepére mégis sikerült többször veszélyeztetni a vendégek kapuját, ami meghozta az önbizalmunkat és az első gólunkat is a 35. perc tájékán. Egy gyors támadást követően a szélről beadott labdát a védők közül kiemelkedő Réczi Pista fejelte nagy erővel a tehetetlen kapus fölött a hálóba (1:0), így a múlt hét után újból betalált, megduplázva eddigi találatainak számát.

A térfélcserét követően új felfogásba ment pályára a csapat, bár a játékot nem sikerült kellőképpen felpörgetni annak ellenére, hogy jóval több helyzetet dolgoztunk ki, mint az első félidőben. A vendégek is el-eljutottak a kapunk közelébe, de egy ordító gólhelyzetet leszámítva nem sok lehetőséghez jutottak ezen a délutánon. Egymást követő támadásaink meghozták az eredményt, érkezett ugyanis az első - mondhatni menetrendszerű - Jungwirt találat (2:0), amit nem sokkal később követett a szépségdíjas második is, egy gyors szélen való elfutást és egy okos helyezést követően (3:0). A védelem többnyire jól működött, és a középpályán is sikerült jobban megbecsülni a labdát, bár néha "lukasak" voltunk középen. A vendégek próbáltak ugyan támadni, de ez azt eredményezte, hogy hátul nagyon kinyíltak, mi pedig a széleken egyre-másra mögéjük tudtunk kerülni. Negyedik gólunk szerencsés szituációban született, mert a kapu közepe felé tartó labda a menteni igyekvő védőről vagy kapusról Réczi elé pattant, aki 6 méterről már nem hibázhatott (4:0). Azonban nem volt vége még a Réczi-shownak, mert újabb találatot jegyezhettünk a lefújás előtt nem sokkal, amikor is fiatal támadónk egy baloldalon vezetett támadást követően a hiába kapaszkodó kapus mellett a rövid felsőbe bombázott (5:0).

Nehéz mérkőzésen vagyunk túl annak ellenére, hogy ez az eredményen nem tükröződik.Remélhetőleg a következő héten Fülöpjakab ellen - amennyire lehetséges - már teljes lesz a csapat. Az mindenképp megnyugtató, hogy vannak olyan helyi fiatalok (Réczi, Hegyi, Putnoki, Appl), akikre nyugodtan lehet támaszkodni, ha a hiányzókat pótolni kell. Most láthatjuk igazán annak a munkának az eredményét, amelyet Túri János edző évek óta végez az edzését látogató fiatalokkal. Kitartásuk remélhetőleg továbbra is megmarad, és jó lenne, ha az ő példájuk egyre több srácot csábítana le az edzésekre.

A mérkőzést követően Czár Isván "Csuka" halpaprikásának (remélem így hívják...) örülhettünk, amely igencsak jóízűre sikerült a mai alkalommal is - köszönjük Csuka!


2007.09.09. Dunatetétlen - Öregcsertő (0:2)

Sikerült a revans a tavaly Tetétlenen elszenvedett vereség miatt, jó játékkal, végig támadó szellemben, rengeteg helyzet kidolgozásával - és sajnos kihagyásával - tértünk vissza az elmúlt hetvégi szabadnapot követően.

Nem kellett sokat várni a vezető gólunk megszületéséig, amikor is Jungwirt Sanyi oldalról beívelt labdáját a hoszú oldalon egyedül hagyott Réczi Pisti fejelte a szinte üres kapuba (0:1), megszerezve első gólját a bajnokságban. A nagyon rossz állapotban lévő pályán rengeteg helyzetünk adódott a továbbiakban, azonban csatáraink a mai napon nem álltak a helyzet magaslatán, így a félidőben 0:1-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A tavalyihoz képest jelentősen meggyöngült hazai csapat egyáltalán nem volt veszélyes a kapunkra, odafigyelést inkább csak az erős szél igényelt, ami a második félidőben a hazaiakat támogatta. A végeredményt végül egy hazai játékos állította be, aki helyettünk talált saját hálójába kialakítva ezzel a 0:2-es eredményt. Sajnos a befejezéseknél rendre csődöt mondtunk, pedig a nagyobb arányú győzelem jobban tükrözte volna a különbséget, ami ezen a délutánon a két csapat között volt. Dícséretre méltő a Herczeg Zolit váltó fiatal Hegyi Krisztián teljestménye, akinek a szélen való jó elfutásai és beadásai többször is helyzetbe hozták a kapu előtt érkezőket. Reméljük jó formáját a következő meccsekre is átmenti.

A soron következő találkozón azt a Kaskantyút fogadjuk otthon, akik az előző fordulóban Csengődtől szenvedtek 3:0-s vereséget, és akikkel a felkészülés során két alkalommal is megmérkőztünk. Valószínűleg ez a Kaskantyú már más lesz,mint amelyik a felkészülés során volt, de azért bízunk a jó eredményben, amihez az kell majd, hogy a hiányzókat pótló játékosok fel tudjanak nőni a feladathoz és a helyzetkihasználásunk sokkal jobb legyen.


2007.08.29. Öregcsertő - Sükösd 4:7

Gólgazdag és jóiramú mérkőzésen szenvedett csapatunk vereséget a felsőbb osztályban játszó Sükösd gárdájától a hétközi kupafordulóban. A 4:7-es vereség azt mutatja, hogy az első néhány percet leszámítva nem ilyedtünk meg ellenfelünktől, akik esélyesebbként léphettek pályára, könyörtelenül kihasználva szinte az összes helyzetüket. Sajnos többen is hiányoztak, főleg a védelemből, ami sajnos már az elején megbosszulta magát, mert az összeszokottság hiányával párosult egyéni hibák és a kezdeti "ilyedtség" gyorsan vezetéshez juttatta vendégeket, akiket - valljuk be - a partjelző is segített két lesgóllal.

A főszereplő azonban mégiscsak a játék volt ezen a délutánon, annak ellenére, hogy két piroslap is született, egyik a hazai, másik a vendég oldalon. Először mi jutottunk emberelőnyhöz egy durva szabálytalanságot követően, azonban nem sokáig reménykedhettünk, mert akárcsak az előző bajnoki fordulóban, most is csak szabálytalan eszközzel tudtuk a gólhelyzetet megakadályozni a tizenhatoson belül, aminek egyenes következménye volt a kiálltás és egy büntető.

A második játékrészben ugyancsak jó iramot diktálva végig támadtunk, aminek a következtében újabb találatokat szereztünk, de sajnos a sükösdiek mindig pár lépéssel előttünk jártak ebben, ezért a végén ők örülhettek a győzelemnek. Az eredmény ellenére pozitív az, hogy többször is eredményesek voltunk és kifejezetten jó iramú mérkőzést játszottunk egy magasabb osztályban játszó csapat ellen. A mérkőzés végén a közönség tapsa mutatta, hogy nem kell szégyenkeznünk. Jungwirt Sanyi kettő, Kiss Laci és Tóth Robi egy-egy góllal növelte idei találataink számát, ami több is lehetett volna, ha a kapufa és a többi ziccer is bemegy.

A hétvégén szabadnaposak vagyunk, majd szeptember 09-én utazunk Dunatetétlenre, ahol újabb kemény mérkőzés vár ránk,és valljuk be, van mit törleszteni a tavalyi szezonban elszenvedett vereségért. Reméljük kitartó szurkolótáborunk is elkísér minket erre a cseppet sem könnyűnek ígérkező útra.


2007.08.26. Öregcsertő - Kiskunhalasi Spartacus 5:1

Az új csoportbeosztás és a sorsolás jóvoltából ismét hazai pályán lépett pályára a gárda vasárnap délután a halasi Spartacus ellen. Az ellenfél a hírek szerint a bajnokságra tör, ezért a kilátogató nézők izgalmas mérkőzésre számíthattak. Már csak azért is, mert a két csapat nem nagyon találkozott mostanában egymással, így felkészülni egymásból nemigen tudtak annak ellenére sem, hogy néhány vendég játékost a csapat tagjai ismerősként üdvözölhettek.

A kezdő tizenegyből ezúttal is hiányzott Kovács Krisztián, aki műtéte után hosszabb rehabilitációra szorul, de a mérkőzést követő "villáminterjúban" elárulta, hogy már a Kecel elleni mérkőzésen szeretne harcba szállni. Vörös Peti jól megérdemelt pihenését tölti Hellaszban, ezért még a hétközi kupafordulón is kényelen lesz nélkülözni Túri János edző. Sérülés miatt hiányzott Appl Zoli is, aki gipszcsizmában jelent meg a pálya szélén egy edzésen történt szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően. Mindkettőjüknek jobbulást kívánunk. A csapat védelme és középpályája így alaposan felborult; Mészáros Norbi átkerült a jobb középpályára, míg a jobboldali védő posztját régi-új játékosunk, Tamaskó Attila foglalta el.

Ahogy az lenni szokott, már a mérkőzés legelején több ígéretes lehetőségünk adódott a vezetés megszerzésére, amelyek sajnos mind kihasználatlanok maradtak. Mégsem kellett sokat várni az első gólra, mert Jungwirt Sanyi a 10. perc táján betalált egy baloldali támadást követően (1:0). A játék ezután többnyire a mezőnyben folyt, a csapatok csak ritkán jutottak el egymás kapujához, amiben a sok eladott labda és hibás passz játszotta a legnagyobb szerepet. Középpályánk ezen a napon - főleg a mérkőzés első harminc percében - rengeteg labdát adott el, szerencsékre a vendégek sem cselekedtek másképp. Ugyancsak egy középpályán történt labdavesztésünknek köszönhették a félegyháziak egyenlítő góljukat a 30. perc tájékán, amikor is értékesítették azt a büntetőt, amelyet a kapura törő csatáruk elsodrása miatt ítélt a játékvezető (1:1).

A félidőben a vendégek jelentősen átalakították csapatukat friss emberek becserélésével, ez azonban inkább a mi malmunkra hajtotta a vizet, mert nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy Jungwirt Sanyi újból betaláljon (2:1) hatra növelve ezzel idei találatainak számát. Ez a gól meglephette a vendégeket, mert az ezt követő negyed órában védekezésük annyira szétesett, hogy újabb kihagyott lehetőségek után először Kiss Laci fejelt a hálóba (3:1) egy szögletet követően, majd pedig a csereként beállt Minda Gabi örülhetett idei első találatának (4:1). A mérkőzés utolsó negyedére is maradt gól: Jungwirt Sanyi először faképnél hagyta védőjéta a bal oldalon, majd az utolsó védőt és a kapust is elfektetve megadta a kegyelemdöfést a végképp elcsüggedt vendégeknek (5:1).

Valószínűleg még a legvérmesebb szurkolók sem gondolták, hogy ilyen nagy különbségű győzelmet arat a csapat, ami a kihagyott helyzeteket tekintve akár nagyobb arányú is lehetett volna. Ne legyünk azonban telhetetlenek, elégedjünk meg annyival, hogy helyenként jó játékkal sikerült legyőzni a jó erőkből álló halasi csapatot.

A következő héten szerdán kerül megrendezésre ugyancsak Öregcsertőn a Sükösd elleni kupamérkőzés, amelyen remélhetőleg meg tudjuk szorongatni a vendégeket, és talán meglepetés is okozhatunk. A hétvégi bajnoki fordulóban szabadnaposak leszünk, azt követően pedig idegenbeli mérkőzésekkel folytatódik tovább a szezon.

2007.08.19. Öregcsertő - Kötöny FC 9:0

Helyenként sportszerűtlen elemekkel tarkított mérkőzéssel vette kezdetét az új bajnokság őszi szezonja vasárnap délután a remek állapotban lévő csertői pályán. Az ellenfél Harkakötöny második számú csapata, a Kötöny FC volt, amelyen még nagyon látszott az idény eleji forma. A szép számú közönség nagy érdeklődéssel várta a mérkőzés megkezdését, de még a legvérmesebb szurkolók sem gondolták, hogy az ellenfél ilyen könnyen megadja magát. Az új szabályok értelmében a meccseken most már 7 cserelehetőség van 5 helyett, ezért nem csoda, hogy kispadunkat megtöltötték a fiatalabb játékosok, akik ugyancsak játéklehetőséghez jutottak ezen a délutánon. Sajnos a kezdőcsapatból hiányzott a műtéte után még mindig lábadozó Kovács Krisztián, de Kiss-Jungwirt csatárpárosunkra így sem lehetett panasz, a 9 találatból ők ketten 5-öt vállaltak. A csapatba visszatért Mészáros Norbi, aki elfoglalta megszokott helyét a védelem bal oldalán, játékára a mai napon nem lehetett panasz.

A szezon első góljára nagyjából 15 percet kellett várni, ekkor az előző bajnokság gólkirálya, Jungwirt Sanyi talált be a bizonytalankodó vendég védelem asszisztálása mellett. Ezután több 100%-os gólhelyzet kimaradása jelezte, hogy továbbra is a lendületben és támadásban maradtunk, ugyanakkor a vendégek is próbálkoztak gyors kontrákkal és a védőink mögé beívelt labdákkal, amelyek többnyire lesen találták az egyszem kötönyi csatárt, aki egy lépéssel mindig a védőink mögött járt. A második félidőre a vendégek védelme szinte feltartott kézzel jöt ki, úgy látszott, hogy fejben már mindenképp feladták a harcot, hiszen ekkor már jónéhány góllal vezettünk. Védelmük megingásait rendre kihasználtuk, így Jungwirt Sanyi a végén 4, Batánovics Jani 3, míg Tóth Robi és Kiss Laci 1-1 találatot jegyezhetett a mérkőzés lefújásának pillanatában. A második félidőben is csak néhány támadásra futotta vendégek erejéből, amelyek azonban rendre célt tévesztettek, vagy elhaltak védelmi vonalunkon.

A középpályán Tóth Robi nagyszerűen irányított és a védekezésből is jócskán kivette a részét, Tamaskó Jani pedig a védelmet dirigálta szinte hibátlanul. Bugyi Norbi átmentette remek formáját az edzőmérkősekről, úgyhogy igazából minden csapategységet dícséret illet, bár a játék - főleg a második félidő derekától - azért néhol akadozott.

A következő hétvégén ismét itthon játszunk, mégpedig a Kiskunhalasi Spartacus-t fogadjuk vasárnap 17:00 órai kezdettel, majd 29-én kupamérkőzésen ugyancsak itthon fogadjuk a felsőbb osztályban (megye II.) szereplő Sükösd gárdát. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk.


2007.07.29. Éremosztó ünnepség

Megtörtént az érmek és oklevelek átadása, amellyel véglegesen befejeződött a 2006/07-es szezon.

A meghívás ellenére nem érkezett meg a bajnokságot kiíró helyi szintű szervezet képviselete, így a megyei szövetség nevében megjelent Losonczy László főtitkár és Nyári Ferenc mellett üresen maradtak a székek. Ez azonban nem akadályozta meg az ünnepség lefolyását, amely a megszokott forgatókönyvet követte. Sajnos az ünnepi hangulatot kissé beárnyékolta Jónás Laci és Kolompár Pista távozása, akik Csengőd csapatához igazoltak, valamint az, hogy többen is jelezték: gondolkodnak a folytatáson.

Túri János edző éves értékelő beszédében a jó teljesímények kiemelése mellett köszönetet mondott a csapatot segítő magánszemélyek népes táborának, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat ilyen eredményes lehessen. Losonczy László beszédében elmondta, hogy korábban ő is kénytelen volt hasonló élményeket átélni, amikor ugynacsak az utolsó fordulóban vesztette el csapatával a bajnokságot a játékvezetőnek és a versenykiírásnak köszönhetően. Kérdésünkre, miszerint lehetséges-e a kiírás kérdéses szabályának megváltoztatása azt a választ adta, hogy ez sajnos nem a megyei szövetség hatásköre, ezért erre megyei szinten nincs lehetőség.

Az ezüstérmek átadása után sor került a bajnokság gólkirályának járó trófea átadására is, amelyet Jungwirt Sanyi érdemelt ki 37 találatával.

Kiss Laci, Jónás Laci, Kovács Krsiztián szintén a külön dízottak között volt, míg a csapatot támogatók és segítők közül is sokan kaptak elismerést áldozatos munkájukért. Az ünnepségről készült képeket a Képek menüben lehet megtekinteni.

A következő szezonban a kevesebb induló csapat miatt átszervezésre kerül sor, aminek következtében tulajdonképp visszakerülünk a keleti csoportba, bár ez nekünk az utazási költségeket tekintve aligha jelent majd könnyebbséget. Ráadásul elég erős a csoport, mert legalább 3 csapat szeretne komolyan bajnokságot nyerni. Ezek közül az egyik Csengőd csapata, ahová Jónás és Kolompár is távozott. Ugyancsak ide igazolt Geiger Csabi, aki 2 éve még csertői mezben okozott boldog perceket a szurkolóknak.

Ezzel a Csengőddel játszotta le a csapat második edzőmérkőzését az ünnepség után. Néhol ugyan akadozott a játék, a 2:5 arányú vereség mégis inkább a gyenge második félidei kapusteljesítménynek volt köszönhető.

A következő hétvégén a szintén velünk egy csoportba sorolt Kaskanytú csapatával találkozunk, akik a hírek szerint ugyancsak a bajnokság megnyerését tűzték ki célul. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a vasárnap délutáni derbire.


2007.07.22. Edzőmérkőzésen Öregcsertő - Dunapataj 6 :1

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a csapat Dunapataj ellen 22-én vasárnap, ahol a Kalocsáról visszaigazolt Réczi jó játékkal és góllal mutatkozott be. A következő hétvégén (29-én) vasárnap 15:00 órától lesz az éremátadó ünnepség, azt követően pedig Csengőd együttesét fogadjuk ugyancsak edzőmérkőzésen.

Edzések hétfőn, szerdán és pénteken este vannak, amelyeken reméhetőleg minél többen részt tudnak venni.