Sziasztok kedveseim!
Olvasom ezt az érdekes (hm?!) fejleményt. Nincs új a nap alatt, nem barátunk az első, aki egy fórumról, annak közösségéről így, ilyen formában ír. Egy mostanában népszerű néprajzi folyóiratban pár éve már megjelent egy nagyon hasonló írás, csak az egy másik internetes fórum közösségét vizsgálta. De ott is egy viszonylag zárt, egy téma köré szerveződött csoport volt a kutatás tárgya. Ha valakit érdekel, szívesen megírom a tanulmány pontos fellelhetőségét, esetleg érdemes belenézni, már csak a várható lehetőségek miatt is... (Azt persze senki ne kérdezze, hogy került egy ilyen írás néprajzi jellegű folyóiratba, mostanában elég érdekes dolgok jelennek meg ilyen helyeken, a graffitizőktől kezdve a panel lakótelepek garázsának néprajzáig. Változik a világ, változik a néprajz is.) – Attól függ, milyen dolgozat fog születni ebből az egészből, és szerzőnk hogy áll hozzá. Ha ő meg a tudomány lilaszínű köntösébe burkolózva fogja félig-meddig lesajnálni a közösség tagjait, ahol hosszabb ideig jelen volt, az nem lesz egy szép viselkedés. Az szerintem sajnos már nem túl biztató jel, hogy a pü-ben Seth-et óvodásként kezelte. Elhiszem szerzőnknek, ahogy írja, hogy sokan felsőbbrendűen viselkednek a fórumokon, így a tanyás fórumon is, és nem önmagukat adják, de sokan vannak, akik viszont igen. Én pl. ugyanaz vagyok birkaként is, mint egyébként

Sajnos elsősorban azokat sérti meg, ha nem úgy ír, ahogy kellene, akik magukat adták a fórumon, természetesen álnéven, egy karakter mögé húzódva. Kérdés, hogy tudja ő eldönteni a hsz-ek alapján, hogy ki felsőbbrendűsködött, ki menőzött vagy ki adta saját magát. Ha rossz következtetésekre jut, és emiatt torz lesz az általa rajzolt kép, erre szerintem fel lehet hívni a figyelmét. Csak ehhez tudnunk kellene róla, mit ír végül. Reméljük, megtisztel azzal, hogy szól róla, ha elkészült.