dmarcsi55 írta:
...Aminek meg kell történnie, az megtörténik...Akivel találkoznod kell, azzal találkozol...Nem lehet rosszkor rossz helyen lenni...Mindig ott vagy, ahol dolgod van... És mindig azokkal, akikkel dolgod van...
Rövid, tömör sorok, mégis egy élet igazságai vannak benne.
Akivel találkoznod kell: Egység.
Ahol dolgod van: Kötelesség.
Aminek meg kell történnie: Végzet.
De hogy elvonatkoztassunk a "három erénytől". Ez mégis igaz. Semmi sem történik véletlen. Mindennek oka van. Nem véletlen, hogy az élet bizonyos "vonataira" nem szállhatunk fel, míg másokra igen. Nem véletlen... Nem lehet rossz vonatra szállni. A végzet (sors, de én így szeretem hívni) úgyis meggátolja. Mert minden embernek megvan az életútja. Ami ellen nem lehet küzdeni. Én is sok fájdalom és küzdelem során fogtam ezt fel. Nem küzdhetünk a végzet ellen. Ez pont olyan, mint szemben úszni a vad víz áramlatával. Lehetetlen. Ha ellenállsz, csak összezúz. El kell fogadni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden tettünk kőbevésett krónika. Nem. De vannak dolgok, amikkel nem küzdhetünk. Nem egy lehetséges jövő van, hanem több. De vannak dolgok, amiknek meg kell történnie, amik visszazökkentenek az eredeti útra. Több elágazás is van, ez igaz. De az állomások biztosak. És a cél is...