Meződi József
1942. jan. 26.-án született
Tagadhatatlanul a magyar könnyűzenei élet legfajsúlyosabb, legkülönlegesebb fazonjainak egyike Meződi József, az Apostol együttes frontembere.
A kalapos Öreg
""Ez a becenevem azzal függ össze, hogy meglehetősen későn kerültem be a fővárosi könnyűzenei életbe. Amikor 1973-ban az Apostol együttes „felfedezett", már 31 éves voltam, és akkoriban az élvonalban talán csak Aradszky Laci, Koós, Korda és Bergendy Pista voltak idősebbek nálam. Így aztán természetes módon én lettem az „Öreg" a zenekarban..."""-mondja .
Idézet egy interjúból:
""Az Apostol-számok szövegében visszatérő motívum a boldogság. Ennyire központi kérdés ez az életében?
Jól látja! Szerintem a szeretet, a boldogság és az összetartozás a legfontosabb dolog az életben, és ha a zenei világ is ezt sugallja, egyáltalán nem baj. Ha egy dal egymás mellé állít embereket, és segít a napi problémák feloldásában, mindent elértünk, amit lehet. A koncerteken látom, hogy a második, harmadik dal után már oldódik a kívülről behozott stressz a nézőkben. És amikor a „Nem tudok élni nélküled" közben a férj megfogja a felesége kezét és összemosolyognak, már teljes a harmónia."""
Apostol Együttes: Nem tudok élni nélküled
KATT IDE Apostol - Halld a szívek dallamát
KATT APOSTOL