Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.19. 21:23

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 125 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 13:52 
Bionicle harcos

A cickánynak hosszabb az orra. Meg kisebb maga az állat és inkább szürkés, mint barnás.
Én már láttam előben és máshogy néz ki. Oké, nem azt mondom, hogy ennek az egérnek rövid az orra, sőt túl hosszú is... De a cickány nincs ekkora és nem is ilyen kövér. :roll:

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 14:53 
Papírhajlító

Ő a cickány. Kép

Ez óriás cickány Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 16:20 

juszufka54 írta:
Ő a cickány. Kép

Kép
hát szerintem elég nagy a hasonlóság.bár a lábai tényleg nem olyanok :shock: de hát tök mindegy,fő hogy túlélte :D :hug: :hug: :hug:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára minya54 2012.04.13. 16:21-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 16:21 
Papírhajlító

Igen tök mindegy .

Javitva 2012.04.14.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juszufka54 2012.04.14. 09:18-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 17:34 
Bionicle harcos

A nagy frászt...

Az a cickány, amelyik nálunk él, nem ez és nem is az óriás cickány.
Nálunk a mezei cickány (Crocidura leucodon) él.
Az pedig így néz ki:

Kép

Mert az, hogy beírod a keresőbe, hogy "cickány" és idedobsz egy hasonló képet, az még nem jelenti, hogy a Barikáé is az volt. Egyébként a "cickány" csak rokon fajok összefoglaló neve. Éppen mint a piton. És azért nem mindegy, hogy királypiton vagy kockás piton. Az előbbit megsimogathatod, mert aranyos és nem támadó hajlamú, az utóbbi pedig jobb esetben szétharapdál és a szorításával vérereket "durrogtat" a karodban. Rosszabb esetben megfogjt és megesz...

Ráadásul ha tudnád, a cickány nem helyezkedik így. Ez a tipikus "egérülés", csak a magocska hiányzik a mancsából.
És mint mondtam, a cickány orra hosszab és az állat szürke. A képen gyönyörűen látszani fog.
Ja! Rövidebb a lába is és hosszabb a teste. És a cickánynak nincs akkora lapátfüle, mint a képen lévő EGÉRNEK. Egyébként meg köze nincs az egérhez, mert az rágcsáló, ez meg rovarevő.

De tessék, itt egy kép, ahol kézben van. ORDÍT a különbség:

Kép

Az egér az ez:

Kép
Kép

És jééééééé! Ezeknek is hosszú az orra...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2012.04.13. 18:55-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 17:49 
Papírhajlító

Köszönöm Makuta.Bár szerintem te sem vagy Biológus.
És nem állt szándékomba vitázni veled.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 19:18 
Bionicle harcos

Seth írta:
[--moderálva--] Kérlek Makuta, nem mindenki biológus. Attól még nem kell sértegetni. Ha valaki nem tud valamit, akkor azt egyből ilyen fogadtatásban kell részesíteni? Értem én hogy ez téged dühít, de ezek az emberek itt erről nem tehetnek! Seth

Nem, nem kell. Viszont amitől felmegy az agyvizem, az az, ha a tudatlanság azzal párosul, hogy még beképzelten "bizony"oznak vagy "úgy van"oznak vagy bármi más... Tévedni lehet. De nem kell egoistát játszani, hogy az úgy van, mert találtam valamit, amiről azt se tudom, hogy valós-e. Épp ilyen az a baromság, amit egyik ismerősömtől hallottam, hogy a holló 300 évig él. Mert azt olvasta a neten és akkor az úgy van... És akkor hiába van szakkönyv, meg neten is ezer használható oldal, nem... A holló az 300 évig él... Ekkora hülyeséget...

Értem én, mit akartál mondani. Engem csak az bosszant, ha felületesen néz meg valaki valamit és még csak össze se hasonlítja mással, hogy biztos úgy van-e.

Velem is volt hasonló, de én ott utána is néztem és nem elfogadtam azt, ami nem úgy van. Amikor találtam egy hamis képet egy nem létező Bionicle készletről (Brutaka Verembeli formája) utánanéztem és kiderült, hogy ilyen készlet nincs. És az ellenőrzés nem került öt percbe... Csak kicsit figyelni kéne és reálisan kezelni dolgokat... :roll:

Seth!
Amúgy máskor meg igazán szólhatnál, ha nem tetszik a hozzászólásom, ahelyett, hogy átfirkálod. Képzeld el, hogy én is ki tudom törölni a nem odavaló részt...

juszufka54 írta:
Köszönöm Makuta.Bár szerintem te sem vagy Biológus.
És nem állt szándékomba vitázni veled.

Nem, nem vagyok. Én se ujjból ráztam ki, képzeld el. Hanem utánajártam. Ennyi a különbség. Nem kell biológusnak lenni, csak megnézni a pro-kontrát. És ha tudni akarod, attól még, hogy a hüllőket jól ismerem, emlős téren nem vagyok otthon. Csak megnéztem a neten, mi van a cickánnyal meg az egérrel. Plussz azt a tudást használtam fel, amit az általánosban hallottam a cickányról. Ez messze van a biológus léttől.

Lehet, hogy nyíltan nem, de kvázi a képembe dörgölted, hogy "az cickány".

juszufka54 írta:
Igen tök mindegy de ő cickány bizony!!!!

Ez mi, ha nem provokálás? Kvázi az az, amit te mondtál és véletlenül sem egér. Ez ezt takarja. Az is alátámasztja, hogy négy felkiáltójelet raktál illetve a "bizony" nyomatékosítás. Szóval nem tudom, hogy most csak mentegetőzöl vagy egyszerűen nem vagy tisztában azzal, milyen jelentést hordoz magában ez a mondat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 19:29 
FórumDémon

Okés, emberek, akkor most itt ezt abba lehet fejezni, oké?

Makuta, én értem, hogy felbassza az agyvizedet az, hogyha a tudatlanság szorgalommal párosul, de amúgy meg ezért nem kell nyíltan mindenkit lehülyézni! Ez a hely nem erről szól!

Most ha tételezzük fel, úgy reagáltál volna, hogy rendesen, kedvesen, ahogyan amúgy is ezek az emberek - és én is - állunk hozzád, semmi baj nem lenne.

Itt senki nem akar Neked rosszat, és senki nem akar bántani Téged, akkor te miért teszed ezt? Létezik empátia is a világon.

A hozzászólásodból pedig, azért töröltem, mert hátha el tudom kerülni, hogy rajtam kívül bárki is látja azt. Nem volt idő privátolni, itt se voltál... A hozzáfűzésem törlése pedig ellenkezik a moderátori elvekkel és alkalmazott módszerekkel, csak úgy szólok. :fejetv:

Legyél szíves lenyugodni és bocsánatot kérni. Bár ha nem teszed, akkor sincs már nyoma, csak az én agyvizem forr, feleslegesen... Hangsúlyozom: ez nem az a hely, ahol megengedem, hogy bárki is lehülyézze a másikat!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 19:31 
FórumDémon

Továbbá szeretném felhívni a figyelmeteket az írásos kommunikáció aknáira is! Sokszor előfordulhat, hogy egy adott mondat mögött teljesen más érzelmet lát azí rója és az olvasója, és mivel ezek két /több/ külön személy, bajok forrása lehet.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.13. 20:08 
Bionicle harcos

Magas lóról könnyű osztani az észt...
Egyébként meg úgy csinálsz, mintha Te soha nem bántottál volna meg senkit se.
Amúgy képzeld el, tisztában vagyok a moderátori beleszerkesztés szabályaival. De úgy gondoltam, hogy itt nem azt a szabvány "moderátor-felhasználó meccset" játszuk, ergo itt nem azt csinálod, mint az Upjers portálokon. Tehát nem parancsolgatsz, mint moderátor, hanem megbeszélsz, mint barát. De látom neked csak az utasítgatás meg feltételes rendteremtés (magyarul: lekussolsz mindenkit) megy. Ha neked ez jó, akkor csináld...

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 125 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Következő

Időzóna: UTC