Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.10. 16:57

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.02.10. 11:22 
Papírhajlító

dmarcsi55 írta:
Kép

""Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a legjobban és a legigazabban. Amikor szembesültél azzal, hogy "nincs". Amikor a sors letépi rólunk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül – a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük. Utólag. És jönnek az emlékek: a közönyös hétköznapok, a szürke reggelek, a fáradt fölkelések, a rosszkedvű morgások, veszekedések, összezördülések, a kellemetlen esték, amikor nem történt semmi, csak ültetek egymás mellett, üresen – a hiány fájdalmas érzésével visszanézve villámfényben látod meg a múltadat, s azt kiáltod: - Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset szórok szét minden percben és órában!... Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet! Bár visszatérhetne, akár csak egyetlen percre is! Másképp szólnék hozzá? Másképp látnám, másképp ölelném… És elmondanám neki azt, hogy… Mit is?... Amit nem lehet elmondani.""

Marcsika ezek olyan idézetek akár mi is írhattuk volna.Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.10. 17:46 
Főrémrímész

Tavaszi virágok.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.10. 18:20 
Mesemondó

Ufó a kertünkben :juszufka:

( Írta Szilágyi-Perjési Katalin )

Kép

Ritkán láttam úgy örülni a gyerekeimet, mint 1992-ben, amikor megjött amerikai keresztapámtól életünk legelső zenélő karácsonyi képeslapja.

Rongyosra fogdosták és nyitogatták, majd mire maga a lap recycling állapotba került, maradt a „muzsikás”, amint Gergő fiam találóan elnevezte.

És ez volt az, ami megkeserítette a hétköznapjainkat. A muzsikás orvul támadott, nem kímélve az idegeinket, mert az aprócska gombelemmel működő kütyü (made in China) elpusztíthatatlannak bizonyult. Attól függően, hogy az ötéves Réka vagy két évvel kisebb Gergő öccse hova dugta, váratlanul megszólalt. Hol az ágyneműtartóban, hol az apjuk cipőjében, hol Csenge húguk pelenkájában harsant fel vadul, igaz, akkor nagy dolgok voltak készülőben…

Nem kis megkönnyebbülés fogadta tehát a család részéről a bejelentést, miszerint elveszett a muzsikás. Férjem kérdő pillantására csak a vállamat vonogattam, én meg azt hittem, ő volt.

Nem firtattuk tovább a dolgokat, mert akkoriban tört ki nálunk az ufóláz. Nagycsoportos Rékám „űrkorszakát” élte, minden jöhetett, ami űrlényes, repülő csészealjos vagy kis zöldes. Délutánonként öccsével attraktív bemutatókat tartottak a kertben nagyanyám porcelánkészletéből, legszebben az aranyszélű Zsolnay repült.

Ám ahogy leszállt az éj, a nappal oly bátor csészealjröptetők gyáva nyuszivá változtak.

Úgy gondoltam, a problémát (jó Vekerdy Tamás után szabadon) tudományos oldaláról közelítem meg.

Szép nyári este volt, és én mesét költöttem a jóságos kis zöldekről, akik nesztelenül leereszkedve űrhajóikról éjjelenként vizsgálandó mintákat gyűjtenek virágokból, gyümölcsökből és gombákból. Egész helyre kis mese kerekedett, hatása frenetikus volt. Gergő simán szemberöhögött, a kicsi békésen elaludt, míg Réka sikítva bemenekült az apja mellé az ágyba. Beláttam, hogy a tudományos út nem mindig járható, és félórás kitartó vigasztalás után álomba ringattam a kis ufológust.

Békés nyári éjszaka volt, a csendet csak egy-egy inszomniában szenvedő kutya végtelenített híradója zavarta meg. Aztán valamikor éjfél után Réka eleven bombaként és vacogó fogakkal csapódott közénk, azt suttogva, hogy itt vannak, megjöttek a kis zöldek a kertünkbe, ő már hallja is, amint különös hangon beszélgetnek. Hallga csak!

Marhaság, közölte férjem morcosan, és halált megvető bátorsággal indult kifelé, jobbján és balján egy rettegő feleséget, illetve leánygyermeket vonszolva, míg Gergő nyűgösen ballagott utánunk.

És tényleg, a nyitott ajtóban állva egy földöntúli, csiszorgó hang hallatszott a kedvenc árnyékliliomom (Hosta) széles levelei alól, és emelgette bőszen a hajhagymáimat.

Bevallom, akkor és ott elhittem.

Csak álltunk ott, Gergő álmosan nekem dőlt, gyermekeim apja szentségelt, Réka közölte, hogy mindjárt bepisil, én meg csak nagyon féltem. Csak Berta kutyánk állt a helyzet magaslatán. A németjuhászok halált megvető bátorságával odacsörtetett, egyet szimatolt, kettőt vakkantott, és már le is nyelte. Na, nem a kis zöldet, hanem a muzsikást, ami tavasz óta itt hányódhatott a kertben, és a párás nyári éjszakán aktiválta magát. Így történt.

Ködös őszi alkonyokon, mikor Berta merengve fekszik a küszöbünkön és halkan horkol, a férjem esküszik rá, hogy a Jingle Bells elhaló dallamát hallja.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.11. 15:12 
Főrémrímész

Kép<-- katt

Babits Mihály verse.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.11. 15:25 
Főrémrímész

Másik rész.

Kép <-- katt

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.12. 09:22 

Minyácskát odébb görgetem, és itt is olvasgatok, látom, sok szépet hoztatok... :D :pray: :hug:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.12. 09:38 

Idézet:
"Ha szeretsz valakit, tiszta szívből, akkor sohasem felejted el. Nem számít mi történt, mennyi idő telt el, szeretni fogod. Úgy érzed túlléptél, hogy többé már nincs rá szükséged, a szívedben mégis úgy őrzöd az emlékét, mint életed tavasza. S egyszer, ha szembejön veled,... rád mosolyog, s életedről kérdez, csak annyit tudnál felelni: hiányos... Mert este, mikor lefekszel, párnádra hajtod fejed, elindul a kisfilm, peregnek az emlékek és a könnycseppek. Mindig is szeretni fogod, történjen bármi..""

A gyönyörű, bölcs idézetek, gondolatok közül azt sem tudom, melyiket szeressem jobban...mind-mind olyan igaz, hogy nem tudok betelni velük! :pray: :)

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.12. 11:43 

Elolvastam mindent... :pray: :hug:

Kép

...ez is aranyos volt -----> Kép :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.12. 12:10 

Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd a második.
De elégedetlenek vagyunk, mert a kisgyerekkel sok gond van, és majd ha megnőnek sokkal könnyebb lesz az élet.
De azután megint nem vagyunk elégedettek, mert pubertás gyermekünkkel rengeteget kell harcolnunk. Biztosan boldogabbak leszünk, ha kinövik ezt a kort. Azt mondjuk, hogy sokkal boldogabb lesz az életünk, ha megoldódnak anyagi gondjaink, ha a házastársunkkal rendezzük a problémáinkat, ha jobb autónk lesz, ha majd eltudunk menni nyaralni, ha majd végre nyugdíjasok leszünk.
Az igazság az, hogy a boldogságra nincs megfelelőbb pillanat, mint az, amelyik éppen most van.
Ha nem most akkor mikor? Az életed mindig tele lesz megoldandó problémákkal. Okosabb, ha ezt tényként kezeled és eldöntöd, hogy mindezek ellenére te boldog leszel.
Sokszor úgy tűnik, hogy az igazi életednek már rég el kellett volna kezdődnie, de valami mindig megakadályozta azt: egy magasabb erő, valamilyen munka, amelyet be kellett fejezni, amire időt kellett szánni, valamilyen számla, amit ki kellett egyenlíteni. Majd azután kezdődik az élet.

Aztán megértettem, hogy ezek az akadályok, maga az élet.
Ekkor értettem meg azt is, hogy boldogsághoz vezető út nem létezik.
A boldogság maga az út.
Ezért élvezd ki minden pillanatát és kincsként őrizd a legkisebb ajándékot is, amit az élettől kaptál. Ne várj addig, míg befejezed az iskolát, míg lefogysz vagy meghízol, míg munkába állsz, míg megházasodsz, míg megszületnek a gyerekeid, míg megoldod a házastársi konfliktusokat, ne várj a péntek estére, a vasárnap délelőttre, az új autóra, a tavaszra, a télre, a halálra és az újjászületésre.
Amíg te várakozol és tervezgetsz, a boldogság elhalad melletted, és te észre sem veszed, hogy már elszalasztottad a megfelelő pillanatot.
A boldogság az út, nem a cél!
Nincs megfelelőbb idő arra, hogy boldog légy, mint éppen most!
Ne hagyd, hogy egy általad elképzelt, szebb jövő elrontsa a jelen boldogságát. Az élet túl rövid ahhoz, hogy lemondj akár egyetlen boldog pillanatáról!
Élj és élvezd a jelent!

Próbálj meg válaszolni a következő kérdésekre:
1-Sorold fel a világ 5 leggazdagabb emberét...
2-Sorolj fel 5 szépségkirálynőt...
3-Sorolj fel 10 Nobel-díjast...
4-Sorolj fel 10 Oscar-díjast...
Nem megy? Elég nehéz, igaz?
Ne félj, senki sem emlékszik rájuk.

A taps elcsendesül!

A trófeákat belepi a por!

A győztesek hamar a feledés homályába merülnek!

Válaszolj most ezekre a kérdésekre:
1-Sorolj fel 3 tanárt, akinek részük van a mai tudásodban...
2-Sorolj fel 3 barátot, aki segített neked, amikor szükséged volt rá...
3-Sorolj fel náhány embert, akik éreztették veled, hogy egy különleges ember vagy...
4-Sorolj fel 5 embert, akivel szívesen töltenéd el a szabadidődet...
Ez már könnyebb, igaz?

Azoknak az embereknek, akik a te életedben fontosak, nincs egy halom pénzük, nem nyertek híres díjakat..
Ők azok, akik számára TE vagy fontos.

Állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el ezen.....

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 08:34 
Mesemondó

Köszönöm a kedves szavakat ,képeket ,

aranyosak vagytok :hug: :hug: :hug:

Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 212  Következő

Időzóna: UTC