Egy – megérett a meggy, Kettõ – csipkebokor vesszõ, Három – te vagy az én párom, Négy – te kis leány hová mégy, Öt – érik a tök, Hat – hasad a pad, Hét – zsemlét süt a pék, Nyolc – üres a polc, Kilenc – kis Ferenc, Tíz – tiszta víz, Ha nem tiszta, vidd vissza, Majd a cica megissza
Egy, Csikba' megért a meggy, Kettő, csipkebokor vessző, Három, én bizony nem járom, Négy, innen oda légy, Öt, a te fejed tök, Hat, a te fejed pad, Hét, a te fejed pék, Nyolc, a pad alatt a polc, Kilenc, kis likú Ferenc, Tíz, forr a puliszkavíz
Egy, érik a meggy, Kettő, csipkebokor vessző, Három, én tovább nem várom, Négy, berzeg a légy, Öt, most sül a tök, Hat, hasad a pad, Hét, most süt a pék, Nyolc, üres a polc, Kilenc, kicsi likú Ferenc, Tíz, tekenőbe' tiszta víz.
Egy, megérett a meggy, Kettő, csipkebokor vessző, Három, Te leszel a párom, Négy, dörög az ég, Öt, megérett a tök, Hat, hasad a pad, Hét, kiflit süt a pék, Nyolc, üres a polc, Kilenc, kicsi likú Ferenc, Tíz, tiszta víz, Ha nem tiszta, vidd vissza, Majd a madár megissza!
Néhány változat.
|